Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע שכוון לאוקטן גבוה חייב לסוע עם אוקטן זה בעיקר בגלל שההצתה מכוונת בהתאם, מנוע שכוון לאוקטן גבוה ויעבוד על אוקטן נמוך יצלצל ויעבוד פחות טוב כמו כן כמות רבה של צילצולים עלולה לפגוע בקראנק.

רכב שכוון לאוקטן נמוך לא יסע הרבה יותר טוב עם דלק באוקטן גבוה בסופו של דבר הרכב צריך לסוע עם האוקטן אליו כוון.

ברוב הרכבים החדישים יש חיישני נקישות אשר מאפשרים למחשב הניהול ברכב לאחר את ההצתה במידה והמנוע צילצל אבל חשוב לציין שהמחשב מתקן לאחר מעשה והצלצול כבר קרה.

***Skodillac***

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלת המיליון - איזה צ'יפים שנמכרים היום בשוק מכוונים לאוקטן 95 ?

אם אני ירוויח 40 כוחות סוס אבל יגרום נזק לטווח הארוך (או קצר) לא עשיתי בזה כלום

בנוסף, רציתי לדעת אם שינוי מפות הגדישה והדלק מצריך "משחק" בוויסטגייט? - דבר שהבנתי שכדאי להמנע ממנו

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

אין צורך לשחק בוויסטגייט, למרות שלדעתי למתוח אותו טיפלה ברכב הספציפי שלך לא יזיק.

אני דיי בטוח שלכל הסדנאות יש גם קבצים של אוקטן נמוך, לפחות אלו שמיצגות חברות בחו"ל או עושות קאסטום.

***Skodillac***

פורסם

הבנתי, תודה

נקודה חשובה למי שמתכנן צ'יפ בעתיד

ההבדל בכוח בין ציפ של אוקטן נמוך לציפ שמכוון לאוקטן גבוהה או משמעותי או שולי?

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

שולי, הבדל של סוסונים בודדים לפה או לשם כל עוד לא מדובר על קידום\איחור הצתה משמעותי במפות החדשות.

פורסם
מנוע שכוון לאוקטן גבוה חייב לסוע עם אוקטן זה בעיקר בגלל שההצתה מכוונת בהתאם, מנוע שכוון לאוקטן גבוה ויעבוד על אוקטן נמוך יצלצל ויעבוד פחות טוב כמו כן כמות רבה של צילצולים עלולה לפגוע בקראנק.

רכב שכוון לאוקטן נמוך לא יסע הרבה יותר טוב עם דלק באוקטן גבוה בסופו של דבר הרכב צריך לסוע עם האוקטן אליו כוון.

ברוב הרכבים החדישים יש חיישני נקישות אשר מאפשרים למחשב הניהול ברכב לאחר את ההצתה במידה והמנוע צילצל אבל חשוב לציין שהמחשב מתקן לאחר מעשה והצלצול כבר קרה.

צלצולים יפגעו בקראנק?

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

למה כל ההסתבכויות האלה לגבי 95 ו-98 ?

הרי כל אחד פה היה מעדיף לתדלק 98 ורק משיקולים כלכליים כאלו ואחרים לא עושה כך.

פשוט עושים כרטיס תדלוק באחת מתחנות הדלק ומתדלקים 98 בהנחה של 90 אג' לליטר.

ואז אתם מקבלים את השקט הנפשי והיתרונות (למי שמאמין שיש כאלו) של 98 במחיר כמעט כמו 95.

ואת עניין התחלופה הבעייתית פותרים ע"י זה שמתדלקים בתחנות מרכזיות ולא נידחות

שבהם הסיכוי שהדלק שוכב חודשים בלי תחלופה, הוא יותר נמוך.

פורסם
צלצולים יפגעו בקראנק?

פיצוץ מוקדם מידי יגרום לקראנק לנסות להסתובב אחורה, בפועל זה לא קורה בגלל האינרציה אבל אתה יוצר עליו, על המיסבים ועל הטלטלים לחץ.

***Skodillac***

פורסם
אנחנו בורחים מהנושא עם עניין הדלק אבל דעתי האישית היא שאם 98 יקר מ 95 בכ 1 ש"ח לליטר אז התוספת למיכל שלם היא כ 60 ש"ח ואתה לא יודע בוודאות מה אתה מקבל .

במילוי ב 95 והכנסת OCTANE BOOSTER אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ועוד בתוספת קטנה של כ 17 ש"ח (אוקטן בוסטר של STP).

לפני שנה קניתי במבצע באייס 2 ארגזים של המוצר ב 12 ש"ח ליחידה ואני כבר מתחיל לבדוק מחירים למבצע הבא! :lol:

באגירה אני הבנתי שחומר הזה מכיל חומרים דומים לBG44K שמנקים את המנוע והאינג'קטורים,

1. אם אני עובר ל-STP Octane Booster כדאי להפסיק את השימוש בBG44K? (ריאקציה)

(או לחילופין בשימוש ה-BG44K למלא 98 רגיל ולא להוסיף את ה-)STP

2. האם הוא באמת מעלה ב-5 נקודות? עם מילוי אוקטן 95 אני אקבל אוקטן 100? ((RON

3. להחליף פילטר דלק אחרי כמה שימושים ראשוניים?

4. מה ההבדל בין STP לטולול? ומה מומלץ יותר?

5. למה לא פשוט להוסיף 5% מתאנול בעל אוקטן 100 לטנק הדלק? (הרבה יותר זול מ-STP)

6.בגלל הידע הרחב שלך בעולם המכוניות אני מאמין שישנה סיבה למה בחרת ב-STP על פני מוצרים אחרים,

אנא שתף אותנו למה.

תודה רבה לך העזרה,

לי ולכל חברי הפורום,

יום נעים!

פורסם
פיצוץ מוקדם מידי יגרום לקראנק לנסות להסתובב אחורה, בפועל זה לא קורה בגלל האינרציה אבל אתה יוצר עליו, על המיסבים ועל הטלטלים לחץ.

נדמה לי שיהיו נזקים חמורים קודמים לזה- בוכנה וצילינדר וכן רינגים

אבל יש מצב שזה יקרה גם.

היכן אני זוכה להנחה ב98 שתשווה לי אותו ל95.

ושאלה 2 - עדיין לא פתרנו את הבעיה שהתוסף ל98 מתוסף בתחנה.

ואם לא יתוסף?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

היכן אני זוכה להנחה ב98 שתשווה לי אותו ל95.

בעקרון יש אפשרות להנחה ברוב תחנות הדלק,

פשוט צריך לבקש משירות הלקוחות שלהם או ממנהל התחנה את כרטיס התדלוק שלהם,

ממלאים טפסים, מחתימים את הבנק ושולחים להם חזרה ואחרי שבועיים-שלושה מקבלים בדואר את הכרטיס.

מעבירים את הכרטיס לפני כל תדלוק ובסוף החודש מקבלים פירוט

(תאריכי תדלוק, שם התחנה, מחיר מלא, חיוב בפועל, הנחה, מס' ליטרים וכו') שיורד בהוראת קבע מהחשבון.

לי אישית יש של "דור-אלון" אבל זו הפרוצדורה פחות או יותר בכולן.

פורסם

בקשר לדלק 98 יש תחנת דלק של סונל בכניסה לחולון שהמחיר בתדלוק עצמי הוא 6.60 והדלק שם טוב מנסיון וממומלץ כמובן למי שגר באזור חולון

פורסם

בתור אחד שעובד בתחנת דלק,

אומנם ה98 לא ממש פעיל אצלנו כמו שתחנות גדולות כי זה תחנה פרטית, אבל אני יודע לזה שבחיים לא קרה ש98 עמד אצלנו לחודשיים בלי מילוי, אני בטוח שגם לא חודש.

אז לא חושב שתחנות גדולות זה קורה.

בניגוד לזה, כל העניין של לתדלק 95 עם תוסף, יש חסרון בעניין, אומנם זה יוצא יותר זול, וזה יוצא אותו אוקטן, ואפילו לפעמים יותר .

אך יש חסרון אחד שאנשים לא חשבו על זה, אולי לא מודעים לזה, מנסיון שיש לי שאני רואה שמחליפים פילטרים של דלקים. דלק 95 מלוכלך משמעותית יותר מאשר 98. וזה בכל תחנות הדלק. כלומר אתם מכניסים למערכות שלכם דלק שהוא מלוכלך יותר אך לא גורם לדטונציה.

הפתרון הכי טוב. לדעתי וזה גם איך שאני נוסע. לתדלק בתחנה קבוע ולעשות כרטיס הנחה אם יש אפשרות ולעבור סופית ל98. הכי בריא ותיהיו בטוחים שה98 באותה תחנה הוא טוב. ואז אתם יכולים להיות בראש שקט.

A.R.T Performance

פורסם

אני חושב שאם תבדוק שוב אז תראה שההמלצה של החברה הוא מינימום 95 ומעלה , לפחות ככה רשום אצלי . לגבי ההבדלים, הכי בטוח הוא לנסוע עם הוואג קום מחובר ולראות תיקוניי הצתה , זה מה שיעיד על ההבדלים בין האוקטנים השונים, אני יודע שאצלי ברכב עם דלק 98 לא היו תיקוני הצתה ולכן יכלנו לתת קידום הצתה "ולנצל" את הציפ . אצלי מותקן ציפ של REVO ואני יודע שהוא יכול לעבוד גם ב95 .(אבל ההבדל בין הציפ מכוון ל95 או ל98 הוא תהומי ,מניסיון אישי.)

• תוכן חדש...