שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מיזמן קניתי סובארו אימפרזה 98 1.6. ובזמן האחרון אחרי כול מיני תיקונים ברכב הגיעה הזמן לפילטר האוויר הפתוח שאני חושב אליו מהיום הראשון שקניתי את הרכב. אני מאזור הדרום ובחיפושים שלי פה לא יצא לי הרבה נתנו לי צנרט לא מקורית של סובארו אין מקום לחישן אוויר אין עוד יצא של אוויר לראש מנוע בקיצור לא אהבתי את זה וגם בכזה דבר אני לא רוצה לעשות קומבינות. בקיצור אדם אחד אמר שיחזור אלי עם המוצר ועם מחיר לא חזר וכבר נימאס לחכות ולחפש. ברמת העיקרון צנרטת של פילטר אוויר פתוח של סובארו הבנתי שגם של GT יתאים לי. אז אני מבקש את עזרתכם בחיפוש אחרי הצנרט אם מישהו יודע איפה ניתן ליקנות אותו או מישהו שמוכר אותו אני ישמח מאוד. או יש חנות שמיתעסקת בזה או שאפשר ללכת לרתח?אם זה מומלץ…
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב אז מסתבר שאין T1R במידה הנ"ל אצל היבואן (לדברי הפאנצ'רמאכר) ,אני כבר אובד עצות למצוא צמיג נורמאלי במידה שלי, המוכר הציע לי האנקוק ויכול להיות שיהיה גם פירלי, וגם כל מיני צמיגים סיניים (הוא טוען שהם דווקא טובים), אני מחפש אחיזה נטו ושחיקה סבירה (בגלל זה רציתי T1R), יש עצות איפה או מה לחפש ? אני כבר פשוט נואש
הודעה אחרונה מאת yohann, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין זה שאומרים שיש אגזוז 60MM ויש 170MM מה ההבדלים ? מדובר בזרימה חופשית .
הודעה אחרונה מאת R620SI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. יש ברשותי מיצובישי קולט 94 ידנית. אני רוצה להוריד ממיר, הייתי אצל המשתיק שמתעסק עם הגזוזים (אגזוזים), אמרתי לו שאני רוצה להוריד את הממיר. הוא אמר לי שזה יכול לעשות בעיות, לתת נתונים שגויים למחשב, לשגע את האוטו והמכונאי שלי אמר שזה סתם שטויות. רציתי לדעת מה נכון, מה לא. חלק אומרים ככה, חלק אומרים ככה ורציתי לדעת אם זה באמת משפיע את הרכב. תודה יצחק.
הודעה אחרונה מאת YOSEFBA, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי פיאט פונטו 2001 אוטומט ELX. חשבתי לחזק קצת את המנוע מבכינת לחיצה על הדושה ושיתן תוספת בנסיעה מכיון שהפונטו ממש איטית בנסיעה ועוד עם מזגן. האם פילטר פתוח מהדגמים הרגילים יעזרו בנידון? זה לא מענין אותי הרעש אולי שישמע פחות אבל לפחות קצת לחזק את המנוע עם אוויר תקין יותר ויכולת נסיעה חלקה יותר. איזה סוג אתם ממליצים וכמה יכוטל לעלות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת matanvip, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי כבר חודש פיאסטה MK3 1.4S מודל 90' ועושה רושם שהבולמים סיימו את חייהם (סוף סוף ), מה גם שהרכב מוגבה מאחורה משום מה, אני מחפש בולמים וקפיצים שגם ינמיכו לי את האוטו על הדרך ויהיו קשים וספורטיביים, מה אתם ממליצים ואיפה אפשר להשיג? חשבתי על להזמין קיט כזה : http://cgi.ebay.com/GMAX-SUSPENSION-KIT-FORD-FIESTA-XR2i-1989-1994-NEW-/230515850381?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35abd0bc8d#ht_654wt_704 אבל אני מפחד שיהיו לי בעיות עם המכס. אגב אני מתחדש מחר ברביעיית T1R טריים נ"ב: כשהרכב יונמך עד כמה הצמיגים ישפשפו את הכנפיים?,כרגע הם משפשפים רק אם מסובבית את ההגה עד הסוף וגם זה קצת, אני נועל כרגע רביעיית YOKOHAMA A539 ישנים במידה 185/55/14
הודעה אחרונה מאת jeep cj, -
שלום רב לכם ברשותי במוו קומפקט 316, מנוע 1800, שנת 1996, ידנית. צמיגים 205 60 R15. איך אפשר לשפר את הרכב מבחינת כוח למנוע? בברכה
הודעה אחרונה מאת sag, -
שלום אני רוצה לקנות קאמשפט חם למונע F20Z1 של אקורד . רציתי לדעת הם יש קאמשפט של מנוע אחר שיכול להתאים לי ? וכמה יכול לעלות לי כול העינין ? תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת R620SI, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום שלום קניתי אוטו חדש והישן אני לא מצליח למכור כבר ממש הרבה זמן אז החלטתי לקחת אותה בתור פרוייקט בשביל לשחזר אותה אבל יש כמה דברים שאני פשוט לא מצליח לעשות לבד או למצוא ואני מבקש את עזרתכם . אני צריך מקום שמסדר או מתקן או משחזר את פנים הרכב למשל הפלסטיקה של הרכב. ומקום שמוכר או מייצר במפרים ( טמבון ) וחאציות לאוטו . אנא עיזרו לי כי אני ממש רוצה לסיים את הפרוייקט שהיתחלתי וגם להעלות קצת תמונות . נ.ב רצוי שהמקומות היו באיזור המרכז . תודה מראש לכל המתעניינים .
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 73 תגובות
- 22.4 אלף צפיות
לכל מי שמתעניין ומסתקרן, פרוייקט מצולם, שלב אחר שלב בשדרוג כולל של מע' מתלים, בלימה וכמובן..מנוע (לא בארץ ) מקווים שתהנו. הקדמה קצרה, אין סיכוי שאתם מכירים את בעל הרכב (הקפריסאי..) והמכונאי (הטורקי) אבל על כל מקרה.. ביקשו להשאר בעילום שם. הנכם מתבקשים לכבד זאת!! הרכב שנת 2008 SEAT LEON FR מנוע 2.0TFSI הספק מקורי של הרכב -185HP מ-ת-ח-י-ל-י-ם לפני הכל, כיאה לפרויקט בסדר גודל שכזה: שלדה, מע' בלימה, מתלים, צמיגים וחישוקים. כח שלא יורד לאספלט לא שווה הרבה ולכן, בשלב הראשון שודרגו מע' מתלים והבלמים. בולמים מסדרת B8 של בילשטיין קפיצים PRO KIT של EIBACH אנטירולים של EIBACH …
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב ברשותי פיאט אונו 94 . ואני מעוניין לשפר את מערכת הבלימה . ואין צורך לשלוח אותי לבדוק תקינות שלה המערכת בלימה תקינה לחלוטין פשוט תחת לחץ ממושך הברקסים מיתחממים ופשוט דועכים. אני רוצה להתקין מערכת בלימה אחרת עם דיסק מאוורר אבל לא יודע מה מתאים. חשבתי על מערכת בלימה של אונו טורבו . אבל אני לא יודע אם זה יושב אחד לאחד והייתי רוצה מעט ייעוץ וכוון להתחלת העבודה על הנושא. תודה מראש אסף.
הודעה אחרונה מאת yair068, -
- 6 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום.. יש לי אלפא 147 ואני רוצה להחליף צמגים למקסימום אחיזה.. המליצו לי ללכת על הטוב על סמי סליקס! יש לי 15" היתי רוצה לדעת קצת יותר! כמו יתרונות חסרונות (בטוח יש) היכן אפשר להשיג בצפון וכמובן המחיר... אף פעם לא שמעתי על החברה הזו בכלל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת עמית כתב, -
פרוייקט טורבו 1 2
מאת GTI2000- 23 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום חברים, לאחר התלבטות בין למכור את הרכב או לבצע פרוייקט, הוחלט ככל הנראה על פרוייקט טורבו גדול. אשמח לקבל המלצות לגבי סט-אפים שונים שהינכם ממליצים לבחון. הדרישה הכללית היא: יותר כוח אין לי הספק רצוי שהגדרתי מראש, אבל לדעתי משהו באיזור ה300 כ"ס. נשמע סביר לא?! ובקצת יותר פירוט: חשובה לי מאוד הזמינות של הטורבו ולכן לא נראה לי שאלך על משהו מפלצתי. הרכב כרגע עם צ'יפ של פרילינג וזהו בגדול. הפרוייקט ידרוש מן הסתם החלפה של הצנרת (הגודל תלוי בטורבו שיותקן) עדיפות לא לפתוח מנוע (טלטלים מקוריים) לפחות בשלב ראשוני מזרקים, ווסט דלק בוסט קונטרול צ'יפ חדש קיט יניקת אוויר או פילטר פתוח (היום אני עם INBOX) חשבתי ללכת על קיט של K04, אשמח לקבל דעו…
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש גאנטים חדשים לקולט שלי שנת 94. אני מעוניין לקנות גאנטים רחבים יותר + צמיגים חדשים. ראשית אני רוצה לדעת מה המידה המקסימלית שאפשר לשים על הרכב (אני מודע לכך שצמיגים רחבים יותר לא חוקיים)אני רק רוצה לדעת מה המקסימום שאפשר לשים ואז אני אחשוב מה להתקין לרכב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לאחר כמעט שנתיים בחיפוש גנטים , מצאתי משהו שיתאים לי, לצערי הרב זה רק במידה 13". אני אמור לקבל אותם עוד כמה ימים, היום כבר התחלתי לחפש צמיגים ברמה בכמה מקומות שבדרך כלל מחיזקים צמיגים איכותיים. באחד לא מצאתי שום דבר חוץ מחברה סינית, שבהחלט לא מתאים לי . במקום השני, מצאתי צמיג של קונטיננטל לא זוכר את הדגם במדוייק, אני חושב שSPORT CONTACT . במידה 175-50-13. עם TREADWARE זהה לTIR שהוא 280. מידה ואיכות שבהחלט מתאימה לי אך לצערי מחיר שלו הזוי לחלוטין, 700 שקל לצמיג בודד. אם לא תיהיה לי ברירה, אני אקנה אותם. אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. הדרישות שלי הם : מידה דומה לזו, זאת אומרת הכי רחב שאפשרי, עם חתך הכי נמוך שאפשרי, מקסימום 65 וכמובן במי…
הודעה אחרונה מאת yohann, -
שיפורים ל206XS 1 2
מאת punto_gt-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחרונה התחדשתי ב206XS וברצוני לשפר אותה קלות. דוד אחורי כבר יש של רמוס. עדין ולא רועש. קיט יניקה כרגע בבניה. נכון לעכשיו מקבל אויר מהתיעול המקורי של הרכב. ואני בונה לו צינור בעל קוטר עבה יותר ותיעול מהיר יותר עם כונס בטמבון. אני לא שואף להגיע להספקים המטורפים שקראתי עליהם בפורום. הרעיון הכללי הוא להגיע ל 130-140 כ"ס תלוי בעלויות. לפי מה שקראתי לרכב הזה יש שוק אפטר מרקט נרחב בגלל שהוא חולק מכלולים עם ה106GTI יש לי כמה שאלות. 1. פורטינג, המלצות לבעלי מקצוע? עלויות משוערות? 2. פליטה. יש אפשרות להחליף את סעפת הפליטה בלי לאבד את הממיר? 3. עוד המלצות מניסיון? בתודה מראש גיל אסרף
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, הרכב שעליו יורכבו הצמיגים הוא 206XS. מידות צמיג: 195\55\R15 רציתי בבקשה לדעת מה ההבדלים בין הצמיגים של TOYO T1R R1R תודה.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לאודי איי 3 טורבו20VT האלטק E6X היה מספיק טוב לתמוך ב 400 סוסים ? אוו להשקיע ולהביא משהו יותר טוב ? אוו שזה היה בזבוז של כסף ? ועוד שאלה מאיפה אפשר להשיג מצערת מכנית 70 מלימטר ויותר ?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בהמשך לפריוקט שאני עושה אז.. מישהו אולי יודע איזה רכבים מגיעים שהמיכל דלק צמוד למושב האחורי ? הכוונה לא בשכיבה ! (אין מקום במרכב התחתון של הרכב). או שיש למישהו רעיון יצירתי היכן למקם את המיכל החדש,שיהיה בטיחותי מספיק ?
הודעה אחרונה מאת asaf123456, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברשותי סיאט איביזה 2005 מדגם fr לאחרונה התקנתי צ'יפ מתוצרת אבסולוט אולם בהתקנת הצ'יפ נאמר לי שאני יצטרך לרכוש פילטר פתוח שנרכש והותקן במקום , אולם אני מעדיף ליסוע ללא הפילט פתוח, אני לא אוהב את כל השריקות מעדיף להיות יותר שקט וחוקי. מה האופציות שעומדות לפני פילטר אינבוקס רגיל, פרי פלו ? מה האופציות שעומדות לפני על מנת לא לגרום נזק , אולי אינלט סיליקון ? \תודה לעונים אשמח לשמוע מידע מחברה שנוסעים עם הצ'יפ הנ"ל ידוע לי שיש הרבה . שבוע מצוין
הודעה אחרונה מאת leibraz, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
היי לכולם! מידת הצמיגים שהג'ימני שלי נועל היא 205/70/15. יש לצמיגים חמישה ברגי סגירה. אם אני קונה/מקבל/משיג ג'אנט מגנזיום, במידה 15, עם חמישה ברגי סגירה, זה יתאים לג'ימני שלי? צריך לדעת משהו מעבר לזה? או שכל "15" יתאים לי? אני לא אשנה את הצמיג בינתיים, אותו הצמיג בדיוק, באותה המידה, השאלה שלי היא רק בעניין הג'אנט עצמו. "15" הוא "15" בכל מצב ולא משנה מה המידה של הצמיג עצמו? או שדווקא כן? אשמח לעצת מומחים. שבוע נפלא
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
שלום. איזה אגזוז,מבחינת חברה צליל חוקיות וכו',כדאי לשים ברכב, מהם העלויות ואיפה אפשר להתקין? תודה לכל המשיב,
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. יש לאחי הונדה האצ'בק 1994 ידנית D16Z6 יש לו אפשרות להשתדרג ולהביא מנוע (בלוק+ראש) -בלבד- של B18C1 GSR עם 170 כ"ס השאלה היא האם צריך התאמות מיוחדות ואם כן מהם והאם מבחינה חוקית זה ניתן לאישור
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
חייב המלצות.
מאת tomiboy- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. ברשותי אוקטביה טורבו דיזל 2006. מחפש להתקין לה פילטר פתוח ואגזוז,מה הכי טוב להתקין ואיפה? תודה.
הודעה אחרונה מאת tomiboy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי 306 XT 1.8 ידנית עם מנוע שעבר זמנו ואני רוצה להחליף. ראיתי מנוע 2.0 של XSI 8V עם מחשב וגיר אחרי טיפול באחלה מחיר. מה אני צריך לשנות כדי להכניס את המנוע ברכב שלי? מבחינת הגיר אז הוא זהה,אני יודע גם שאצטרך צמת חשמל אחרת. מה עוד אני אצטרך לשנות? סעפות? תושבות? ובבקשה חסכו ממני את ה"עדיף לך למכור ולקנות XSI" ודברים בסגנון.
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפולו פולקסווגן שנת 2001 . מידת צמיג 185/55/14 עד שלשום , האוטו נעל רביעיה של יוקוהמה S drive , עכשיו הוא נועל 3 יוקוהמה ואחד חלופי הייתי היום בסבב מוסכים והם רוצים 900 שקל לצמיג אחד של פאלקון או 500 ליוקוהמה חדש , הזעזעתי מהמחירים המטורפים האלה. לא ניתן למצוא צמיג חדש במחיר של 300-400 שקל ? אשמח לסיוע ולהפנות אותי למקום אם אפשר באזור ירושלים והמרכז.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרכב שמדובר עליו הוא ZX 16V שעברה הסבת מנוע ל RGY. כרגע המנוע עם הטורבו הסטנדרטי. הייתי רוצה לדעת האם החלפה לטורבו TD04 מצריכה שינויים כלשהם, ואם כן אילו שינויים ואילו התאמות צריך לבצע? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש חנות עם מחירים זולים-ממוצעים בשוק לשיפורי חוץ כגון:מגיני רוח,השחרת חלונות,ג'אנטים וכ'ו... מי יכול להציע/להמליץ?
-
- 32 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ערב טוב לא ממש יכלתי להתאפק והתלבטתי בין 2 פורקים חיצוניים 1.פורג' 004 2. HKS SSQV אחרי מחשבות רבות הלכתי על HKS מי שראה פירסמתי בעבר איך להתקין פורק חיצוני במנועי 1.8T השאלה שלי היא כזאת , אם זה לא בגדר סוד כמובן.. מאיפה עדיף למשוך קו וואקום שיגיע לפורק ? מהקו הקיים , מהיציאה של השעון לחץ או שיש קומבינה אחרת? תשובה תעזור לי מאוד. בתודה אביתר.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, לפני כחודש רכשתי סיאט איביזה 2005, ספורט, 1.4, 100 כ"ס ידנית. אתמול נתקלתי בסרטון ביוטוב שמראה סיאט דומה מגיעה למהירות שעוברת את המהירות המקסימלית שלה. לאחר עיון בתגובות קראתי שהסיאט עברה כמה שיפורים, לא יותר מדיי מטורפים. חשבתי אולי ליישם אותם על הסיאט שלי כי כתוב שהשיפורים הנ"ל נתנו לה עוד 16-19 כ"ס ממספר מגיבים שאמרו שהם שיפרו בצורה דומה. חשוב לציין שלא ממש מעניין אותי המהירות המקסימלית, אני לא הולך להגיע למהירות המקסימלית מה שמעניין אותי זה הוספת הכוח. רשמו ששיפרו בסיאט את הדברים הנ"ל: Air Induction Kit - לפי מה שחיפשתי מצאתי של K&N i57. BMC Air Filter - מצאתי את הדגם הספציפי שאני צריך 318/01. Full Exhaust System - החלפת כל מערכת האגזוז, דבר …
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 575 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TZR84
- `Infinity
- gpro
- Shaike.Zam
- orankohn
- amirtoar
- ארז 1
- Night Driver
- baer
- רפי לין
- מיץ פטל
- שביט