שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש ברשותי מיצובישי קולט 94 אוטומטית אני מסיב אותה השבוע לידני ,יהיה שינוי משמעותי בהרגשת המכונית? פילטר אויר פתוח יוסיף לי משהו?
הודעה אחרונה מאת fiat tipo, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם לצורך גדישת הפונטו שלי יש את כל החלקים חוץ ממזרקים שהם מקוריים ורציתי לשאול אם מישהו יודע מה הספיקה שלהם ? התכנון גדישה נמוכה מאוד של0.3 באר האם יספיקו בתוספת ווסת?
הודעה אחרונה מאת PUNTOGT3, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני ממש לפני רכישה של לאון חדשה בדגם של ה1.2TSI ורציתי לדעת האם הרכב הוא פלטפורה טובה לשיפורים? הרכב מגיע עם 105 כ"ס רציתי לדעת מה אצטרך להוסיף לרכב בכדי להגיע להספק שבין 150-180 כ"ס, חשבתי על צ'יפ בהתחלה, למישהו יש מושג כמה צ'יפ יכול להועיל (כמה כ"ס יוסיף ומה עלות של צ'יפ שכזה?)
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 30 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מה אפשרויות השידרוג למנוע? האם זה פופולארי באלפא כמו בגרמניות? תודה
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה המצב אנשים? רציתי לדעת מה תפקידו של הקלאץ' הקרמי וכמה עולה בערך להחליף לאחד כזה?? תודה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איזה סוגי שיפורים יש לשיפור הפתיחה? ואיזה לשיפור הכוח בכללי וסגירה? חוץ מצמיגים. חיפשתי בנעוצים ולא מצאתי, תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
פורק לחץ למנועי 1.8T 1 2
מאת עידן_ח- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
איזה פורק לחץ מומלץ למנועי 1.8T? HKS או פורג'? או משהו אחר? תודה עידן.
הודעה אחרונה מאת עידן_ח, -
האם צ'יפ אבסולוט לסיאט איביזה טורבו 2001 הוא עוקף את חיישן הלמבדה האחורי כך שגם אם הוא תקול זה לא אפקטיבי !!??אני שואל כי כנראה שהחיישן הזה הלך לי ואני מעדיף להשקיע על צ'יפ כבר ,כי הבנתי ששניהם סובבים על אותו המחיר.???
הודעה אחרונה מאת moses20vt, -
צנרת פליטה
מאת R620SI-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
צריך עזרה בצנרת פליטה לרכב, רציתי לדעת מה יותר כדי 3' הוא 2.5' דופן 2 מלמטר . מדובר בכל הצנרת חוץ מהסעפת מכיון שאני לא יודע מי יכול לבנות כזה דבר
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הונדה סיווק 2002. רציתי להתעניין בקשר להסבת הגיר מאוטומט לידני. האם כדי? ומה הפרוצדורה של מחירים ומקומות שיעשו לי את זה? והאם עובר טסט? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת naorkicker2, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מהבהבת לי הנורה STEPPER MOTOR מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת laxviking, -
ציפ ללאון
מאת ALMOG_73214- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ברשותי ליאון 2009 TSI 160 התקנתי עליה ציפ אבסולוט ובאמת מרגישים הבדל רציתי לדעת אם ציפ של גיאק או של אי פי אר ישנה הבדלים בכוח?
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ראיתי בחו"ל צ'יפים של חברת ABT ורציתי לדעת האם קיים מישהו שמיבא אותם לארץ ומתקין באופן רשמי\לא רשמי.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני מעונין לגדוש מנוע F20Z1 של אקורד רציתי לדעת עד כמה BAR ניתן לגדוש בלי חיזוקים משמעותים אני יכול להשקיע בברגים משאבות ולא יותר מדי עד שנגדל ברמת ההשכלה בנושא האם טורבו דיזל קטן לדוגמה כמו של מיצובישי מגנום יספיק בשביל זה ? יש כזה דבר גדישה בלי אינטרקולר ואם אין איפה אפשר להחביא אותו במקום לא ניראה לעין מחיר של סיפור כזה מתקון לקנות הכול יד שניה !!! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי איביזה FR עם צנרת 3" מלאה עם דוד סברינג אוולי. נכון הרעש יפה וזה מוסיף כוח אך הנסיעות הארוכות הם פשוט בלתי אפשריות. האם קיים לדוד הנ"ל משתיק כלשהו או פתרון כולשהו אחר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת R620SI, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם אפשרי להרכיב צ'יף במנוע קרבוראטור?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברה, אני הולך לשפר את הרכב,ושמעתי על איציק VR (נדמה לי שזה הכינוי). אני בטוח שאתם מכירים או לפחות יודעים על האדם יותר. אז כמה שאלות: ידוע לכם אם הוא מכיר את VAG(ברמה של יכולת טיפול ברכב וכל מה שכלול בזה)?איך העבודה שלו?והמחירים?מישהו יצא ממנו מאוכזב? אני לא מנסה לגזול לאף אחד פרנסה חלילה,אבל אני רוצה להתרחק מנוכלים בתחום (ויש הרבה) ובגלל זה אני שאול.
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לעשות פילטר פתוח בפג'ו 205 שלי אם תוכלו לעזור לי באיזה צנרת ופילטר מתאימים אני צריך אני אשמח. כי אני לא מבין בזה כלום. וגם אם תוכלו להדריך אותי איך להתקין את זה באוטו... תודה רבה מחכה לתשובה.
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אנשים.. אני דיי חדש בעניין אז אני צריך עזרה יש לי איביזה FR שנת 2005 כמו שכולכם יודעים היא 150 כ"ס והייתי מעוניין לעלות את הכוח שלה ל180-200 כ"ס משהו באיזור הזה מעבר לזה אני יודע שככל שאתה מעלה את הכ"ס אתה צריך להתחשב באחיזה חזקה יותר מכל המשתמע (מתלים , צמיגים , וברקסים) אז גם פה על איזה חלקים אתם ממליצים? אני לא רוצה להעמיד פרארי על הכביש כמובן אלא משהו בשביל מתחילים... ולאיזה מוסך כדי לי להכניס אותו מבחינת מוניטין ואמינות? תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול איזה שיפורים קיימים לרכב הזה (כותרת). תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת אושרי&יפרח, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קיבלתי עצה להסיר את הממיר מהרכב על מנת לקבל יותר כוח (לא מחפשת רכב ביצועים, אך אם אוכל לקבל טיפה יותר כוח ללא חסרונות ממש לא יהיה איכפת לי).
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין להתקין על האימםרזה שלי דוד זרימה חופשית, הרכב הוא גיר אוטומתי מנוע 2.0R 2006 סטנדרתי לחלוטין. רציתי לדעת האם זה בריא ולא יעשה לי בעיות למנוע או לגיר? ואם כן אז איזה חברה הכי מומלצת? ומה המחירים בערך? תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יוצא לי מדי פעם לנהוג בסיריון 1300 של אשתי, וחוסר האחיזה מפריע לי (את הזריזות בעיר אני דווקא אוהב). חשבתי לנצל הזדמנות ולהחליף את הצמיגים לאוחזים יותר. כרגע יש 175/65X14 (המקורי של הרכב) 1) אין לי בעייה לעדכן במשרד הרישוי 2) עדיף מבחינתי לא להחליף ג'נטים (יש מגנזיום של דייהטסו). אני לא בעד ג'נטים קוטר גדול. 3) תקציב ... סביר איזה סוג צמיג הייתם ממליצים? תודה, ירון
הודעה אחרונה מאת YaronSport, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום! ברשותי סיאט איביזה שנת 2001 מנוע 1.6 SR אני רוצה להתקין ציפ' באוטו , אבל אני לא יודע איזה ציפ' מתאים לאוטו אם אפשר המלצות לציפ' מתאים אני אשמח תודה מראש , יקיר.
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן אנשים! יש לי סיאט איביזה FR 2005 ואני רוצה להחליף את ההגה להגה ספורט שאלתי היא האם זה עובר טסט בכלל והאם לא תיהיה לי בעיה עם הכריות אוויר ברכב חוץ מההגההחדש שאין לו כרית אוויר? ושאלתי השנייה היא ההאם הרמה של כ"ס דורשת אישור של משרד התחבורה ואם כן מהי הפרוצדורה לאישור? תודה חברה!
הודעה אחרונה מאת El Negro, -
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, שאלה די כללית, מקווה שלא מפגרת מדי, בכל מקרה: אני לא יודע אם זה נחשב אפילו שיפור, יותר החזרת כוח, כידוע ככל שהשנים עוברות על רכב בלאי טבעי וכו' הספק המנוע יורד... לדוגמה מדויקת ראיתי באחת התוכניות של טופ גיר מכונית שכוחה המקורי היה סביבות ה200 כוחות סוס ולאחר 5-6 שנים ירד ההספק לסביבות ה150-60 כוחות סוס, באותה תוכנית במקרה גם ניסו להחזיר למכונית את כוחה המקורי, לא ע"י שיפורים לפי מה שהבנתי, נרה יל שהחלפה של חלקים מסוימים.. בכל מקרה, השאלה: מישהו יודע אולי במקרה איזה חלקים בדיוק אפשר\כדאי להחליף במנוע כדי להחזיר לאוטו את כוחותיו המקוריים או לפחות להתקרב לכך? אני אל מדבר על ניקויים ושמנים איכותיים וכט' אלא על החלפה..
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חשבתי על השתלה של המנוע הנ"ל ברכבי. הבנתי שכבר נעשה פה בארץ משהו כזה לא? השאלה אם בכלל ניתן להשיג את המנוע הזה מייבוא. הרי שהוא יותר נדיר מסתם מנוע של GTI או XS. תקציב בערך 15K אפשרי? ניתן לאשר חוקית (חשוב לי) לקנות RC מין מהמוכן זה לא בא בחשבון כין אין כאלה למכירה. והאחת שיש עולה הרבה יותר מתוספת של 15K על הרכב שלי. בתודה מראש, גיל אסרף.
הודעה אחרונה מאת wncrazy, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, מאחר ואני לא מצליח לשים את ידי על קליאו ספורט (ואת של WIKING פספסתי ביום), אני לוקח בשביל הכיף את הרנו לגונה שברשותי לפרויקט שיפורים. מבחינת שילדה, הרכב הזה פנטסטי, מנוע? 2L ו115 כ"ס חלש למדי לרכב. הרכב הוא אוטומאט (שמור אצלנו במשפחה מיום יציאתו מהחברה בשלהי 96) ושמור בהחלט. גם המנוע עבר בדיקה לאחרונה והראה קומפרסיה שקרובה ל95% בארבעת הבוכנות (המוסכניק שלי התחרפן ולא האמין למראה עיניו ) ברור לי שהרכב איננו האופטימאלי לפרויקט שכזה, אבל אני פונה לאלו שמבינים בתחום ועשו דברים כאלו בעבר, איפה מתחילים ובמי ניתן להיעזר בארץ? אין לי שום עניין בהתעסקות קוסמטית, אך ורק מנוע וסביבתו. תודה על כל עזרה ועצה.
הודעה אחרונה מאת צ"סטר, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש לקנות דוד זרימה חופשית משומש רציתי לדעת אם יש חסרונות בזה שזה משומש כי אני לא מבין בזה (לדוגמא פיח שמצטבר או שזה נהרס לאט לאט) ורציתי לדעת אם אני קונה משומש כמה זה יעלה לי בערך ואיפה אני יכול להרכיב את זה?
הודעה אחרונה מאת Seat-Ibiza, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה הרכב שלי לא סוחב כמו שהוא היה פעם (מהיר) וגיליתי שיש לי סדק קטן בראש מנוע. הרכב הוא הונדה סיוויק 98 אם 200000 ק"מ. כפי שאתם כבר יודעים לרכב הזה יש שוק שיפורים מטורף והחלטתי לעשות פרויקט קטן (אם אני כבר פותח את הראש אז למה לא). הרכב גם קצת משופר (צנרת מלאה בלי ממיר + סעפת פליטה, פילטר פתוח ומערכת הצתה מלאה [פלאגים IR, קויל, וחוטי הצתה 10.2 מ"מ]). הזמנתי כבר אטם ראש יותר דק מהמקורי שעשוי מפלדה וגם את כול החלקים הנחוצים להחלפת אטם ראש מנוע. מה שאני רוצה לעשות ולא כל כך בטוח בזה זה לעלות את הקומפרסיה לאיזור ה-11.2-11.5 תכננתי להזמין בוכנות של סיוויק מודל 91 מה שאמור לעלות את הקומפרסיה לאיזור הזה מה אתם חושבים על זה ? האם זה בטוח…
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,620 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ypz
- sperial
- נירו72
- natco
- Nemesis
- Coresh
- שביט
- Aviady001
- dorgo
- אדם שאוהב לחשוב
- garicho
- menir1