שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני עומד על סף החלפת בולמים ברכב, ואני מתלבט אם להשאר אם אלו המקוריים , שבהחלט משלבים נוחות נסיעה טובה, יחד עם התנהגות תחת עומסים למיניהם בנהיגה ספורטיבית. אני לא מעוניין להתעסק עם גובה הרכב, הוא נמוך מספיק, ויעידו על כך הדוקרנים בכל מקום שמגרדים לי את תחתית הרכב. השיקול הוא פשוט, להשאר עם המקוריים (זאקס / בוג'), או להשתדרג (אם אפשר לקרוא לזה ככה), לבילשטיינים ייעודיים לרכב שלי? חברות מומלצות נוספות יתקבלו בברכה (אני מדגיש - אני לא מעוניין לקבל המלצות עבור בולמים שמתאימים לקפיצים מונמכים, אני נשאר עם הגובה המקורי) שאלה נוספת היא - האם מוט גישור עליון בE46, נותן שיפור מורגש (לא ברמה הכללית, אלא ברכב הספציפי הזה), או שמא מדובר בתוספת קישוטית מיותרת? מדובר…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הרכב אוטומט ,האים החלפת סעפת פליטה למוגדלת והרכבת פילטר פתוח יתנו תוספת כוח לרכב שתהיה מורגשת ?או שכדאי לעשות הסבה לידני ?אם אפשר המלצות למקום שעושה הסבות כאילה באיזור השפלה מרכז.
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
- 33 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אהלן, אני לפני טיפול (70,000) ורציתי לדעת אם מומלץ להחליף שמן גיר (הכוונה לRED LINE או MOTUL סינטטי מלא) או לחלופין לשמן מקורי. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני יודע ששתי החברות מספקות עדכוני תוכנה למחשב הניהול, כששתיהן טוענות לאותו שדרוג. מדובר על איביזה 1.4 TSI שמעתי סיפור על בחור עם איביזה בארץ שהתקין עדכון של REVO ובסופו של דבר גרם לנזק במנוע. מה משתי החברות עדיף? האם באחת מהן יש אפשרות לחבר שליטה ידנית כדי לשנות מפה ממקורית לשלהם, בצורה כזו שלפני טיפול/חיבור אצל המוסך יבואן, תהיה אפשרות להסתיר את עדכון התוכנה? תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 11 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
ערב טוב אנשים.. יש פה מישהו שהתקין קלאץ' קרמי ושורט שיפט? והאם הוא ממליץ או שזה סתם בזבוז כסף?? תודה
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה בפורום ונהג חדש בכללי קניתי סיאט איביזה שנת 96 ידני ויש לי כמה שאלות: 1.חלונות כהים לפי מה שקראתי פה זה לא חוקי מקדימה אבל מאחור 100% השחרה חוקי? אפשר לעשות את זה לבד(יותר מאדגר וכאילו שיש לי משהו יותר טוב לעשות)? 2.הרכבתי לדים מתחת לאוטו צבע כחול אם זה משנה הבנתי שזה לא חוקי אבל אם זה ממש ממש מתחת לאוטו ולא הכי חזקים? וזהו נראה לי תודה למי שיכול לעזור לי...
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום בשעה טובה הרכבתי ברכב שלי (גולף דור 4 מנוע 2.0) אגזוז סברינג 2 יציאות (משומש). מטרת התוספת הייתה בעיקר ההשפעה על ההתנהגות ולא על הרעש. אבל האמת שציפתי שהוא ירעיש מעט, והוא ממש שקט יחסית. בעמידה על ניוטרל בכלל לא שומעים אותו, בהילוכים הראשונים הוא מרעיש קצת ובנסיעה מהירה מעל 3 אלף טור שומעים צליל באס עדין ויפה (לטעמי). -אולי חשוב לציין, ברכב מותקן פילטר פתוח מחופה שמשמיע צליל מדהים מעל 3 אלף טור- אני מרוצה מהשקט הזה, השאלה שלי אם זה הגיוני ואם למרות השקט יהיה הבדל בנסיעה? (לפי מה שנראה לי בנסיעה של כ20 דק' בכביש מהיר ובעירוני יש הבדל אבל אולי אני מדמיין?) שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האם התקנת פורק לחץ בפולו GTI שנת 2000 1.6 אטמוספרית חיוני?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ניתקלתי ב EBAY במוצר מעניין, צ'יפ אשר מגדיל את הספק המנוע מ-173 כ"ס עד לכדי 218 כ"ס. אינני מבין כלל בחברות צ'יפים או באיכותם, אך בהחלט שקלתי זאת ברצינות.. קישור למוצר המדובר: http://cgi.ebay.co.uk/Toyota-Land-Cruiser-3-0-D-4D-173PS-Chiptuning-Tuningbox-/200537149574?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item2eb0f21086 למוכר יש דווקא פידבקים גבוהים. מישהו התנסה במוצרים הנמכרים ע"י המוכר הזה, והאם העסקה הזו כדאית ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים אכן זה עוד דיון צמיגים אבל עדיין הייתי זקוק להמלצה יעודית נוכח דלות מבחר ומלאי יחסית לח"ול. הרכב שלי מתגלגל על יוקוהמה ASPEC אחרי 27,500 ק"מ לא אוחזים ובולמים במיוחד למרות משחק לא קטן עם לחצים(כרגע 36 לכל ה-4) מחפש צמיג רב עונתי, אוחז ובעל משוב טוב בהגה ובישבן עם קוד V ועדיף W .בעל TW של 240 ומעלה. חשוב שלא תהיה לו נטיה ידועה להתקפלות תחת עומס כך שאצטרך לנפח יותר ואז אאבד אחיזה(כמו שקורה לי עם הנוכחיים) נוהג בעיקר בכביש עם פניות ארוכות ובגם בסביבת פניות הדוקות יותר. הייתי בעלים של 306 ואפילו פניות אטיות בעיר עמוסה יכלו לגרום לי לחייך(-: התקציב הינו 2400 ש"ח לרבעיה מותקנת ועד 2700 ש"ח עבור רביעיה מצויינת יחסית למחיר. לו היה מלאי ידוע …
הודעה אחרונה מאת gprr, -
-
- 52 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
לאודי איי 3 20VT ,אני מחפש המלצות לסט בולמים אוו קפיצים לדרגת קשיחות גבוהה מאוד . וגם המלצות על תושבות מנוע מחוזקות ל1800 טורבו 20VT ,המקוריות פשוט לא מחזיקות מעמד .
הודעה אחרונה מאת Croc, -
דאון פייפ wrx
מאת a41- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם,ברצוני לשאול מה ההבדל בין הדאון פייפ המפוצל לרגיל,תודה.
הודעה אחרונה מאת a41, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לאחרונה שלחו לי לדואר של מיבצעים של הכרטיס אשראי של שופרסל דיל, ובאת מהמבצעים היה רשום בקניית צמיג אחד, 3 צמיגים מתנה. זה נראה לי קצת לא הגיוני אז נכנסתי לאתר של טייר קלאב (היבואנים של הצמיגים שבמבצע) ובאמת ראיתי שזה נכון ! הנה קישור : http://www.tireclub.co.il/hebrew/Article.aspx?Item=815&Section=719 מה דעתכם ? יש 5 חברות של צמיגים שם : HANKOOK FALKEN TOYO GT RDIAL TRIANGEL משהו בדק את זה כבר ויש לו מה להגיד ?
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש כאן משהו עבורכם: כמה זה גודש?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר ב-WRX סטנדרטית עד כמה שאני יודע. בהילוך שני האוטו גודש 0.9 באר, בהילוכים גבוהים יותר 3,4 ו-5 הגדישה מטפסת לכיוון ה-1-1.1 באר. הרכב סטנדרטי פרט לדאון פייפ ללא ממיר. המצב תקין? אם לא מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם אפשר לשפר רכב כזה? סוברו ג'סטי 1.2 קרבורטור שנת 92. יחסית למשקל של הרכב ולמנוע שלו האוטו נוסע יפה מאוד, המנוע ממש חזק ומטופל. הסוברו זה הרכב החסכוני שלי (יש לי דודג' דארט 6V 3.7 ליטר)... אני ממש אוהב אותו ולא ממש באלי לימכור אותו למרות שאני רוצה אוטו ידני עם יותר כח. יש אפשרות לעשות משהו ברכב הזה? למרות שהוא קרבורטור וזה בעיה?... תודה למי שעונה ברצינות ולא סתם יצחק ויזלזל.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכל האחים המוטוריים. אני חדש פה, וזה למעשה הנושא הראשון שלי. אני רוצה ליצור קשר עם חברה כמוני ששרופים על שיפורי רכב וספורט מוטורי. אני בטוח שמישה פה, הוא כבר כזה. אני מתחיל פרוייקט מעניין, וארוך, ומאמין שהוא פוטנציאלי. בבעלתי גולף2 1.3 (כן,זה לא נישמא פוטנציאלי) אבל אני בחור עם רצון, עם אהבה לזה,ומאמין שזה אפשרי. האוטו במצב לא משהו, אבל אם לא קל אז לא מעניין, אני רוצה לשנות באוטו הכל,הכל,והכל, ממראה חיצוני(צבע,בודי-קיט,הנמכה וגלגלים וכו.) עד מראה פנימי (כיסאות,ריפודים,מולטימדיה וכו.) אבל האוטו אינו גרסת ספורט (ג.ט.י.), זה אומר שכל השיפורים החיצוניים והפנימיים פשוט חסרי משמעות. אני מבין שאפילו עם אני יעשה צבע,בודי-קיט,זה יהיה יפה אבל מטרה שלי היא ג…
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב אופל אסטרה ידנית משנת 94, נפח מנוע 1.4 בנזין ואני מעוניין לשים צ'יפ ביצועים למחשב.. שניסיתי בכמה מקומות אמרו לי שהמחשב שיש אצלי ישן מאוד ואין להם דרך להתחבר אליו. מישהו מכיר מקום שעושה צ'יפים למנועים ישנים כאלה ומה פחות או יותר העלויות? תודה!
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לחברים, השבוע ביצעתי באיביזה FR חדשה (2010) עדכון גרסה (פעם קראו לזה צ'יפ...) חלק מההחלטה לקנות FR היה האפשרות לשדרג את ההספק הסופי שלו. העדכון של חברת אפסולוט ובוצע במקצועיות ואדיבות ב e&a ההבדל בין ביצועי הרכב לפני ואחרי דרמטי ! על הנייר השיפור בהספק הוא מ150 ל205. על הכביש זה נראה הגיוני... הכל משתפר: האצה מהמקום, תאוצות ביניים, מהירות סופית וכו' לא נותר לי אלא להמליץ בחום למי שמתלבט על השיפור. 2500 ש"ח תמורת 55 כ"ס שגורמות לאוטו להיות פשוט כייפי וחייתי. פשוט אוטו אחר מומלץ ! (ותודה לאביחי מ E&A)
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברצוני להחליף את המצערת הקיימת ברכבי למצערת גדולה יותר השאיפה היא 80 מ"מ, כמובן כולל מיפוי מחדש וכנראה גם סעפת יניקה של פיג'ו ספורט או משהו בסגנון. השאלה היה מה המצערת האלקטרונית הגדולה ביותר של פיג'ו סיטרואן?
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F1755475
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום ושבוע טוב, יש לי בעיה בסיויק 97 1.6 עוד מיום הקניה, בפניות ימינה יש טקטוקים של מתכת מתחת לאוטו ככל הנראה הם נגרמים מעיקום בחלק הסופי/אמצעי של צנרת הפליטה במידה וזה יתברר כנכון ולא מדובר בשום ציריה קרוע, הייתי מעדיף כבר לשדרג את המערכת לאגזוז זרימה חופשית השאלה היא כזאת, מה הפרשי המחירים בין רגיל לזרימה חופשית, איזה חברה ואיזה מקום הייתם ממליצים שיספק לי כמה שיותר אשרות ותעודות ביד לאגזוז ע''מ שאלו ירחיקו לפחות אחזו ניכר משוטרי התנוע הבורים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Grabb3r, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה להתקין פילטר פתוח בFR שלי האם קיים הבדל בין פילטר אינבוקס לפילטר אוויר חיצוני חוץ מהצורה כמובן?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם בהתקנה של פילטר פתוח מערכת ההזרקה תפצה אוטומטית או שיש צורך בכיוונים מסוימים? או שזה plug & play או "חבר וסע" תודה.
הודעה אחרונה מאת Dead justice, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש 4 צמיגים חדשים, אחרי חיפוש באינטרט, באתרים בחו"ל, אנשים ממליצים על כל מיני צמיגים כמו Bridgestone potenza re760 וכו, ובין היתר אנשים מאוד מתלהבים מהצמיגים של Continental כמו: Extremecontact conti 3 conti 5p האם יש אפשרות להשיג צמיגים כאלה פה בארץ? אי גר בדרום ועברתי כמעט כל הפנצ'יריות כולם אמרו שבמידה שלי אין צמיגים כאלה (הכוונה לקונטינטל)!!! הצמיגים שהציאו לי: GoodYear excelence ו Micheline primacy HP מה אתם אומרים על הצמיגים האלה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
- אומרים שהוא משפר את ביצועי הרכב. כיצד? מאפשר ליותר אוויר להיכנס? ומה עם יותר דלק? - אומרים שהוא רב פעמי. האמנם? שוטפים במים ומחזירים? כמה פעמים ניתן לשטוף ולהחזיר? - יש האומרים שהוא לא בטוח מפני שהוא לא מסנן את החלקים המאוד קטנים (ופילטר נייר כן) ולכן הוא מסוכן למנוע. האמנם? האם לרכבי שטח ש"אוכלים" יותר אבק הוא פחות מתאים? תודה
חוטי הצתה
מאת yakirdrive- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! יש לי סיאט איביזה ,שנת 2001 מנוע 1.6 דגם sr . החלפתי פלאגים חזקים יותר ( iridium power 4). עכשיו יש לי חוטי הצתה מקוריים , המליצו לי להחליף לטובים יותר , סיליקון 8 מ״מ. מישהו יודע מה העליות של חוטים שיתאימו לרכב שלי ? עם יש למשהו משומש או חדש למכור אני אשמח! תודה יקיר !
הודעה אחרונה מאת שרייד993, -
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז ככה בירשותי כרגע פיג'ו 205 forever שנת 95. בלי ליצחוק או להידבדח. אני מת על האוטו שלי ואני מרוצה ממנו ללא שום ספק! אני רוצה לקחת את הרכב כפרוייקט להסיב אותה ל XSI 1.4 אשמח לדעת קצת יותר פרטים. ודרך אגב אני בא מעולם האספנות שזה קצת שונה לי :] תודה. שחר.
הודעה אחרונה מאת American Masul, -
אז ככה... זוג צמיגים 1 שלי עבר 60,000 ק"מ (ננהג את רוב הק"מ ע"י בחורה). CONTI 2. מיוצרים בגרמניה כמובן. הזוג השני שלי עבר 10,000 ק"מ (ננהג על ידי). Dunlop's sp sport 101. גם מיוצרים בגרמניה. ה-Dunlop's טריים ויש עליהם בשר (בני 8-9 חודשים) אבל אני רוצה רביעייה בכל זאת. מה אתם ממליצים? אני תמיד הייתי חסיד של YOKOHAMA, איך ה-S DRIVE לעומת ה-T1R? טובים יותר? ה-ADVAN יקרים משמעותית? ונקנח בסרטון ל-"המחשה" http://www.youtube.com/watch?v=CFsKeDAJPak דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תודה על העזרה חברים.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא עקרוני בשבילי רוחב וחתך, אבל ליפי רוחב הג'נט שלי, נראה לי ש-185 יהיו רחבים מידי לג'נט (אני לא יודע מה רוחבו של הג'נט). חשבתי על 13\70\175 או כל מידה דומה. הדרישה - כמה שיותר אחיזה, ואחיזה טובה על רטוב. אני יודע שאין צמיגים ספורטיביים במידה הזו. אז אני מוכן לקבל צמיגים משפחתיים - בתנאי שהם מצטיינים. באוטו דיפו הגיעו ליין חדש של גודייר, בשם Luragrip, אם אני לא טועה. חיפוש בפורום מצא קליינט מאוכזב, שטוען שהם על הפנים. הצמיגים משלהיי 2010. יש המלצות חבר'ה?
הודעה אחרונה מאת Avia,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 203 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- flytomars
- axSupreme
- nechmya
- IsraCar
- tan tan
- carsgo
- Boris002
- discoTD5
- Haim_gds
- om2
- zaf
- Yuval Oren