Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עבר חודש מאז עדכון התוכנה וסה"כ כחודשיים שהאוטו אצלי

להלן חוו"ד כללי על האוטו ועל השדרוג:

אני אתחיל מהסוף. הגיר והמנוע אדירים הכיף מורגש בכל הילוך והתאוצות נהדרות. תחושת הכח היא מוחלטת ואין ספק כי עדכון התוכנה הפך את הרכב למפלצת. אבל... הכל משתנה כאשר מחליטים לפנות בתכליתיות ומנסים לבדוק את גבולות האחיזה של הרכב. קיימת תחושת ערפול סביב החלק הקדמי והתחושה היא שההגה רך ולא חד. לא אחת אני נוטה לאבד את החלק האחורי ומגיע במהרה למצב של over steering.

בעקבות השדרוג הכח של האוטו מורגש בברוטליות מעל 3000 סל"ד. מתחת לזה האוטו מאכזב. התאוצה סבירה ולא ממגנטת. לא מפתיע יחסית למנוע הקטן אבל מעט מאכזב יחסית לתאוצה שבאה לאחריו. הייתי מעדיף שהתוכנה תעשיר הגדשה בסל"ד נמוך על חשבון אובר הגדשה בסל"ד גבוה (לא יודע אם זה אפשרי בכלל).

באופן כללי על הרכב:

הרכב ספרטני. כל בור, חריץ, אבן מהמורה בכביש מועברת ישירות לגב שלי. לא כל נסיעה היא נסיעה ספורטיבית לירושלים דרך נס הרים... הרעש באוטו בלתי נסבל ובידודו לא קיים כלל. החל ממהירות 110 קמ"ש רעש המנוע והרוח מזכיר משאית ריאו של הצבא... לא מגזים !

מבחינת איכות החומרים, מאוטו שעולה מעל 150000 ש"ח הייתי מצפה ליותר מתריסי מיזוג מפלסטיק זול ומחוסר במזגן מפוצל. מערכת השמע היא עלבון לרוכש (אני שדרגתי אותה).

סה"כ:

מדובר ברכב משפחתי קטן בעל יכולות ספורטיביות(זה לא רכב ספורט או ראלי - לא להתבלבל !) כייפי ומהנה לנהיגה. התנהגות הכביש שלו מעט קופצנית, יתכן שהנמכת מרכב הייתה פותרת חלק מהבעיה אך אין לחפש זאת במחוזותינו. במחיר בו הוא נמכר הוא פחות או יותר הדבר החזק ביותר אותו ניתן להשיג. שדרוג התוכנה מעצים את הרכב ובחזקת הכרחי.

מסקנה - בדיעבד עוד 20000 ש"ח, השילוב המושלם - גולף 160 כ"ס + עדכון תוכנה.

מקווה שעזרתי למתלבטים בעתיד

נ.ב

תדלקתי 2 תדלוקים ב98. מיותר.

פורסם

מה הייתה הצריכה לפני ואחרי עדכון התוכנה?

ועל כמה עומד הזמן מ0 ל100?

האם הESP מצליחה לשלוט על הכוח או שהיא מפרפרת הרבה בתאוצה מהמקום? גם במעבר להילוך שני יש טיפה פרפור, האם הוא הרבה יותר חזק ממקודם?

עוד שאלה: האם ידוע לך מה טווח היעילות של המנוע?(עקומת ממונט איך שתרצה לקרוא לזה)

הכוונה היא שלפני השידרוג המקסימום הספק היה 150 כ"ס ה5000 ומקסימום מומנט ב1250 עד 4200, מה הנתונים נכון לעכשיו?

נורא אשמח אם תוכל לענות על השאלות :)

ותודה רבה על חוות הדעת האישית!

They are trying to ban me...

פורסם
עבר חודש מאז עדכון התוכנה וסה"כ כחודשיים שהאוטו אצלי

להלן חוו"ד כללי על האוטו ועל השדרוג:

אני אתחיל מהסוף. הגיר והמנוע אדירים הכיף מורגש בכל הילוך והתאוצות נהדרות. תחושת הכח היא מוחלטת ואין ספק כי עדכון התוכנה הפך את הרכב למפלצת. אבל... הכל משתנה כאשר מחליטים לפנות בתכליתיות ומנסים לבדוק את גבולות האחיזה של הרכב. קיימת תחושת ערפול סביב החלק הקדמי והתחושה היא שההגה רך ולא חד. לא אחת אני נוטה לאבד את החלק האחורי ומגיע במהרה למצב של over steering.

בעקבות השדרוג הכח של האוטו מורגש בברוטליות מעל 3000 סל"ד. מתחת לזה האוטו מאכזב. התאוצה סבירה ולא ממגנטת. לא מפתיע יחסית למנוע הקטן אבל מעט מאכזב יחסית לתאוצה שבאה לאחריו. הייתי מעדיף שהתוכנה תעשיר הגדשה בסל"ד נמוך על חשבון אובר הגדשה בסל"ד גבוה (לא יודע אם זה אפשרי בכלל).

באופן כללי על הרכב:

הרכב ספרטני. כל בור, חריץ, אבן מהמורה בכביש מועברת ישירות לגב שלי. לא כל נסיעה היא נסיעה ספורטיבית לירושלים דרך נס הרים... הרעש באוטו בלתי נסבל ובידודו לא קיים כלל. החל ממהירות 110 קמ"ש רעש המנוע והרוח מזכיר משאית ריאו של הצבא... לא מגזים !

מבחינת איכות החומרים, מאוטו שעולה מעל 150000 ש"ח הייתי מצפה ליותר מתריסי מיזוג מפלסטיק זול ומחוסר במזגן מפוצל. מערכת השמע היא עלבון לרוכש (אני שדרגתי אותה).

סה"כ:

מדובר ברכב משפחתי קטן בעל יכולות ספורטיביות(זה לא רכב ספורט או ראלי - לא להתבלבל !) כייפי ומהנה לנהיגה. התנהגות הכביש שלו מעט קופצנית, יתכן שהנמכת מרכב הייתה פותרת חלק מהבעיה אך אין לחפש זאת במחוזותינו. במחיר בו הוא נמכר הוא פחות או יותר הדבר החזק ביותר אותו ניתן להשיג. שדרוג התוכנה מעצים את הרכב ובחזקת הכרחי.

מסקנה - בדיעבד עוד 20000 ש"ח, השילוב המושלם - גולף 160 כ"ס + עדכון תוכנה.

מקווה שעזרתי למתלבטים בעתיד

נ.ב

תדלקתי 2 תדלוקים ב98. מיותר.

אני בכלל לא משוכנע שאני מסכים עם דברייך...

אפרט:

טרם רכשתי את הקופרה החדשה שלי, נהגתי על איביזה FR 2008, אוטו חזק - נכון, וגם יפה. אבל יפה רק בקו ישר.

הקופרה החדשה, הרבה יותר יציבה ומתנהגת הרבה (הרבה!) יותר טוב מהדור היוצא.

תת ההיגוי הצטמם (מאד), שוב, בגלל אותה שלדה חדשה ונהדרת שהגיעה מהVW פולו החדשה. אבל בעיקר בזכות מע' ה- XDS (החשמלית, יש לאמר) אשר מדמה פעילות של דפרנציאל מוגבל החלקה שמאד מאד עוזרת ביציאה מהירה מפניות, האצות ביינים ומניעת תת-היגוי (בגבול הטעם הטוב - תלוי בסגנון נהיגה...).

אגב, היגוי יתר - אני לא זיהיתי ברכב בכלל.... ודומני שדחקתי אותה לפינה.. (תרתי משמע: )

דבר אחד אני אתן לך,

סיאט לא למדו לבודד את תא הנוסעים. רעשי כביש, רוח וצמיגים נשמעים חזק...

אבל אם לאמר האמת, (וכאן נכנס ההבדל הראשון בין ה- FR 'החמימה' לקופרה 'הלוהטת'), לאגזוז הטרפזי המרכזי בקופרה התקינו אלקטרודות חשמליות שמעצימות את הרעש. כבר לא נשמע רעש מתכתי מהאגזוז אלא גרגור חזק ועצבני שגובר על כל רעש רקע אחר.

הבדל נוסף, אולי לרועץ; כמו בדור היוצא גם בדגמים החדשים הבולמים הוקשחו טיפה יותר בקופרה מאשר ב-FR אבל עדיין יחסית ל-הוט האץ' היא די נוחה.

משפחתי? לא ממש... הרי זה הוט האץ'!

ההבדלים בין הגרסאות באים לידי ביטוי במובן הזה, 30 כוחות, הנמכה של 0.5 ס"מ בינהן, בולמים קשיחים יותר ובלמים יותר גדולים עושים את ההבדל וממקים את הקופרה כרכב ספורט (יחסית לישראל, כן?) לכל דבר ועניין בעוד שה-FR נשארת מכונית עם רגל וחצי בתוך עולם הספורט.

אגב, כאן ראוי להזכיר שה- FR היא סה"כ קופרה שעשו לה - De-Tuning משמע יש לה את הפוטנציאל להפיק בדיוק את אותם הנתונים שיש לקופרה.

אז במקום להוסיף עוד 20 אלף על גולף עם 160 כ"ס, האפשרות להוסיף 'רק' עוד 10 אלף ולקבל קופרה עם 180 כ"ס סטנדרט (צ'יפ של אפסולט אוסטרליה מעלה אותה ל-212 כ"ס) קורצת למדי.

בתור חובב סיאט, ואחד שהיה בעלים גאה של FR 2008 במשך שנתיים ועכשיו בעלים עוד יותר גאה של קופרה 2010 חדשה, אני יכול להמליץ עליה בחום!

לגבי הדלק,

לטובת שמירה על חיי המנוע והארכתם הייתי ממליץ לך על תדלוק אוקטן 98.

מעבר לזה, בייחוד במכונית מצ'ופצ'פת - תאמין לי שאתה תרגיש את ההבדל...

תשאל בעלי מקצוע וסדנאות... אלי ואביחי יתמכו בכך בחום!

גיא.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
מה הייתה הצריכה לפני ואחרי עדכון התוכנה?

ועל כמה עומד הזמן מ0 ל100?

האם הESP מצליחה לשלוט על הכוח או שהיא מפרפרת הרבה בתאוצה מהמקום? גם במעבר להילוך שני יש טיפה פרפור, האם הוא הרבה יותר חזק ממקודם?

עוד שאלה: האם ידוע לך מה טווח היעילות של המנוע?(עקומת ממונט איך שתרצה לקרוא לזה)

הכוונה היא שלפני השידרוג המקסימום הספק היה 150 כ"ס ה5000 ומקסימום מומנט ב1250 עד 4200, מה הנתונים נכון לעכשיו?

נורא אשמח אם תוכל לענות על השאלות :)

ותודה רבה על חוות הדעת האישית!

סורי... לא יכול להיות ממש מדוייק בתשובות מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע...

אני אנסה בערך...

הצריכה לפני ואחרי עלתה קצת גם כתוצאה ישירה מהעובדה שאני נוהג בצורה אגרסיבית יותר.

לפני השדרוג 1:11 לפעמים 1:12 - נכון להיום הצריכה עומדת על 1:10 ממוצע. לאוטו פוטנציאל חסכון גדול הרבה יותר מזה.

יש הרבה פרפור ביציאה תכליתית מהמקום אבל המערכת האלקטרונית סה"כ משתלטת על זה והכח יורד מהר לרצפה

הזמן מאפס ל100 7.2 שניות נמדד בשעון רגיל

באתר של אפסולוט של יש איזה גרף יעילות אתה מוזמן להסתכל עליו. אין לי מושג אם זה מה שיש בפועל

פורסם

כתבת:

"אז במקום להוסיף עוד 20 אלף על גולף עם 160 כ"ס, האפשרות להוסיף 'רק' עוד 10 אלף ולקבל קופרה עם 180 כ"ס סטנדרט (צ'יפ של אפסולט אוסטרליה מעלה אותה ל-212 כ"ס) קורצת למדי. "

לא מסכים איתך!

גם את ה160 ניתן לצ'פצפ' ולהוציא נתונים כמעט זהים.

אתה מרוויח נוחות, שמירת ערך יחסית יותר טובה והבונוס הגדול, רכב יותר מרווח!

כל זה לא שווה 20? להערכתי לאחר ירידות ערך, הפער הוא כבר לא 20...

פורסם
אני בכלל לא משוכנע שאני מסכים עם דברייך...

אפרט:

הקופרה החדשה, הרבה יותר יציבה ומתנהגת הרבה (הרבה!) יותר טוב מהדור היוצא.

תת ההיגוי הצטמם (מאד), שוב, בגלל אותה שלדה חדשה ונהדרת שהגיעה מהVW פולו החדשה. אבל בעיקר בזכות מע' ה- XDS (החשמלית, יש לאמר) אשר מדמה פעילות של דפרנציאל מוגבל החלקה שמאד מאד עוזרת ביציאה מהירה מפניות, האצות ביינים ומניעת תת-היגוי (בגבול הטעם הטוב - תלוי בסגנון נהיגה...).

אגב, היגוי יתר - אני לא זיהיתי ברכב בכלל.... ודומני שדחקתי אותה לפינה.. (תרתי משמע: )

משפחתי? לא ממש... הרי זה הוט האץ'!

ההבדלים בין הגרסאות באים לידי ביטוי במובן הזה, 30 כוחות, הנמכה של 0.5 ס"מ בינהן, בולמים קשיחים יותר ובלמים יותר גדולים עושים את ההבדל וממקים את הקופרה כרכב ספורט (יחסית לישראל, כן?) לכל דבר ועניין בעוד שה-FR נשארת מכונית עם רגל וחצי בתוך עולם הספורט.

אגב, כאן ראוי להזכיר שה- FR היא סה"כ קופרה שעשו לה - De-Tuning משמע יש לה את הפוטנציאל להפיק בדיוק את אותם הנתונים שיש לקופרה.

גיא.

הברקסים זהים בין הדגמים

ישנה אופציה בחול לשדרג לברקסים 312 ממ, אבל בישראל האופציה לא קיימת.

לגבי היגוי יתר, אתה כנראה לא עושה את זה נכון. אני בקופרה מצליח להכניס אותה רק להיגוי יתר ולא תת היגוי.

כנס לסיבוב, תן גז לפני, תעזוב אותו במהלך הסיבוב ושבור את ההגה.

אתה תרקוד.

אחיזה? הרבה יותר טובה מכל הקופרות והאיביזות הקודמות, אבל עדיין לא מושלמת.

בכל מקרה, זה רכב סופר מהנה לנהיגה ספורטיבית.

כשאשים את הצ'יפ באוטו, אעדכן גם כן.

פורסם
סורי... לא יכול להיות ממש מדוייק בתשובות מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע...

אני אנסה בערך...

הצריכה לפני ואחרי עלתה קצת גם כתוצאה ישירה מהעובדה שאני נוהג בצורה אגרסיבית יותר.

לפני השדרוג 1:11 לפעמים 1:12 - נכון להיום הצריכה עומדת על 1:10 ממוצע. לאוטו פוטנציאל חסכון גדול הרבה יותר מזה.

יש הרבה פרפור ביציאה תכליתית מהמקום אבל המערכת האלקטרונית סה"כ משתלטת על זה והכח יורד מהר לרצפה

הזמן מאפס ל100 7.2 שניות נמדד בשעון רגיל

באתר של אפסולוט של יש איזה גרף יעילות אתה מוזמן להסתכל עליו. אין לי מושג אם זה מה שיש בפועל

כעיקרון האיביזה מסוגלת לעשות 1:15 בבינעירוני, אני חושב שגם אחרי השיפור הצריכה לא תעלה משמעותית, גם אחרי התגובה שלך אפשר להסיק שהצריכה תיהיה בסביבות ה1:14 כי בטורים הנמוכים לא יהיה הבדל משמעותי בין התערובות וזה גם סל"ד נמוך. מה שמזכיר לי, על כמה סל"ד אתה עומד בשיוט על 100? זה בסביבות ה2000 נכון?

אם הזמנים נמדדו בשעון רגיל אז היא תרד טיפה מהשבע כי הקופרה עושה 7.2 על פי הנתונים היבשים אז היא אמורה להיות קצת יותר מהירה.

אם תוכל להביא לי קישור לגרף זה נורא יעזור.

They are trying to ban me...

פורסם
הברקסים זהים בין הדגמים

ישנה אופציה בחול לשדרג לברקסים 312 ממ, אבל בישראל האופציה לא קיימת.

לגבי היגוי יתר, אתה כנראה לא עושה את זה נכון. אני בקופרה מצליח להכניס אותה רק להיגוי יתר ולא תת היגוי.

כנס לסיבוב, תן גז לפני, תעזוב אותו במהלך הסיבוב ושבור את ההגה.

אתה תרקוד.

אחיזה? הרבה יותר טובה מכל הקופרות והאיביזות הקודמות, אבל עדיין לא מושלמת.

בכל מקרה, זה רכב סופר מהנה לנהיגה ספורטיבית.

כשאשים את הצ'יפ באוטו, אעדכן גם כן.

אני חושב שאני יודע איך לגרום להיגוי יתר, תודה.

כתבה שקראתי -

לקוח מ:

http://www.otoli.co.il/news.asp?cat=articles&scat=ar&ai=1557

קופרה VS אף.אר

"שתי האיביזות מתגלות כמכוניות בטוחות וצפויות עם אחיזת כביש טובה מאוד ודי מהר מצאתי את עצמי לוקח את הפניות במהירות גבוהה. עדיין יש נטייה ברורה לתת-היגוי, אך מצומצם מבעבר והרבה מכך אפשר לזקוף לזכות מערכת ה-XDS. השלדה מגיבה למשחקים למיניהם, אך הישבן מעדיף להישאר נטוע באספלט ולא לצאת לטיולים - זה אומר ששתי גרסאות הספורט של סיאט איביזה אינן הסם הטוב ביותר לחובבי ההתנהגות, אך הן בטוחות מבעבר ומתאימות גם לחסרי ניסיון. בפיתולים מתגלים 30 הסוסים הנוספים של הקופרה כמשמעותיים, כשהגרסה החמה מציגה אופי נמרץ יותר ובשילוב הסאונד הספורטיבי שבוקע מאחור, הקופרה בהחלט מהנה ומרגשת יותר."

יש גם כתבה על הבוקה באתר אוטו שם מסביר הבוחן "מהיגוי יתר אין מה לחשוש, כי מערכת הבקרה מתערבת מוקדם ולא ניתנת לניתוק".

יש שם גם עוד שורה על הברקסים שכותבים שם שהם נושכים יותר בקופרה...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני יודע מי נושך, וזה לא ברקסים

הברקסים בשני הרכבים זהים לחלוטין, הן בגודל והן ברכיבים

קופרה עם ברקסים מוגדלים צריכה גלגלים אחרים מכיוון שהמקוריים לא ברוחב מספיק

כל הקופרות בישראל מגיעות עם אותם הבלמים.

אני בטוח שהכתב שכתב שם, הוא לא מומחה רכב, וזו רק תחושה

גם הצמיגים, והגאנטים זהים, משאבת הבלמים, צינורות, ורפידות, לכן, אין סיבה שיהיה שוני בבלימה. הכל זהה (ולא, למשקל הרכב אין מרכיב שם)

כנל לגבי התלונה על היגוי היתר. אם לא נכנסת לשם, או שלא רצית, או שלא הגעת למצב בו זה קורה. תת היגוי לעומת זאת יגיע בקלות, אתה אפילו לא צריך לדעת לנהוג, אלא פשוט לא להוריד את הרגל מהגז, ואתה תכנס לתת היגוי באוטו הזה. ולא להיגוי יתר. לכן, בשביל לעשות תת היגוי אתה צריך לדעת ללחוץ על הגז, וזהו, בשביל היגוי יתר, אתה צריך קצת כישורים.

יש סיבה שרכבי ליסינג גומרים צמיגים קדמיים קודם (את הקצוות שלהם, ככה שזה לא מיציאה מהמקום) הם חושבים שלתת גז חזק בסיבוב זה הפתרון לנהיגה ספורטיבית. שיבושם להם.

פורסם

אני לא יודע איך אפשר לגרום לרכב לתת לך יותר מומנט בסל"ד הנמוך.

המנוע הנ"ל זהה לשל הגולף/שירוקו?

בשירוקו אתה מרגיש כבר כוח מ1500 סל"ד שמתמשך עד הניתוק, אולם אחרי הציפ' סל"ד שמעבר ל3K מורגש דרסטית יותר חזק מאשר מתחת למרות שמתחת הסופרצ'ארג' עובד ולכן המומנט עדיין יחסית גבוהה-24.5 קג"מ.

לגבי בידוד רעשים, סיאט לא למדו לקחים כנראה(לי היה 3 שנים שנתון 07 והבידוד היה ממש גרוע).

Got To love It

• תוכן חדש...