Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW E46 - שיפור התנהגות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד על סף החלפת בולמים ברכב, ואני מתלבט אם להשאר אם אלו המקוריים , שבהחלט משלבים נוחות נסיעה טובה, יחד עם התנהגות תחת עומסים למיניהם בנהיגה ספורטיבית.

אני לא מעוניין להתעסק עם גובה הרכב, הוא נמוך מספיק, ויעידו על כך הדוקרנים בכל מקום שמגרדים לי את תחתית הרכב.

השיקול הוא פשוט, להשאר עם המקוריים (זאקס / בוג'), או להשתדרג (אם אפשר לקרוא לזה ככה), לבילשטיינים ייעודיים לרכב שלי?

חברות מומלצות נוספות יתקבלו בברכה (אני מדגיש - אני לא מעוניין לקבל המלצות עבור בולמים שמתאימים לקפיצים מונמכים, אני נשאר עם הגובה המקורי)

שאלה נוספת היא - האם מוט גישור עליון בE46, נותן שיפור מורגש (לא ברמה הכללית, אלא ברכב הספציפי הזה), או שמא מדובר בתוספת קישוטית מיותרת?

מדובר ברכב M TECH, כלומר, בולמים, קפיצים- קשיחים יותר, ומוטות מייצבים עבים יותר.

אין לי תלונות כלפי התנהגות הרכב, אלא להיפך, אני מרוצה מאוד, בייחוד לאחר הכיול של עידן וג'וג'ו, השאלה אם יש עוד לאן להתקדם - והאם כדאי לעשות את הצעד הנוסף?

תודה רבה.

אלי

M-TECH E46

פורסם

לא הבנתי כלום - איזה שיפור אתה מחפש בבולמים?

קשיחות?

זוויות גיגלגול מופחתות?

סתם שיכוח איכותי יותר?

המחלה כמעט בכל ב.מ.וו רכות יתר וזוויות גלגול מפחידות.

אם אתה לא מחליף קפיצים מקוריים שלך אז בדוק טוב טוב אילו בולמים בדיוק נבנו לעבוד איתם בשילוב.

גם קוני ו-KW הם יצרנים טובים אירופאיים - אבל לכולם יש לא מעט מוצרים אז צריך לבדוק מה בדיוק תואם למצב שלך.

קוויילאוורים זה לא מילה גסה גם אם אתה לא רוצה להוריד גובה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

דווקא זוויות הגלגול סבירות למדי, ועוד ביחס ללא מעט רכבים אחרים שנהגתי בהם.

לעניין הקשיחות/ רכות, אני לא מחפש משהו נוקשה יותר מהמצב הנוכחי (אולי זה בגלל חבילת הM TECH שמותקנת ברכב)

לגבי הבולמים, אני מעוניין להשאר עם בולמי גז, דבר שקצת מצמצם את האפשרויות בארץ.

נתקלתי במחירים של 230 $ עבור בולם קדמי, ו 100 $ עבור בולם אחורי (לפני משלוח ומיסים), עבור בולמים של בילשטיין שמותאמים לשאר המכללים ברכב, קצת יותר יקר מהבולמים של זקאס, אך השאלה היא האם יש תמורה ליצרן הנ"ל?

אשמח לקבל תשובה לעניין מוט הגישור.

אלי

M-TECH E46

פורסם

על זקאס לא שמעתי.

בילשטיין חברה טובה ווטיקה. אבל כמו לכל חברה נורמאלית יש לה מגוון מוצרים בעלי אופי שונים וצריך לבדוק שזה מתאים לך.

אם נדבר בצורה ארטילאית על חברות שיודעות לעשות בולמים שמשכחים טוב (להבדיל מכל מיני דברים טאווניים) אז בילשטיין בהחלט תהיה ביניהן.

פעם אמר פריק של מיתלים "אני לא קונה בולמים שהיצרן לא מציג DYNO שלהם"....

ולגבי פיקסציה שלך על בולמי גז - צא מזה.

כל בולמים נורמאליים בנויים בצורה דומה עם שמן וגז בפנים.

אתה הרי רוצה להגיע לתוצאה טובה ולא לאוסף חומרים פופולאריים.

ההבדל העיקרי הוא מבני טלסקופי מול MONOTUBE - אבל גם כאן זה לא 100% אומר הכל כי יצרן טוב עם טלסקופי מגיע לתוצאות טובות יותר מאשר יצרן אלמוני עם מונוטיוב.

פורסם

לגבי מוט הגישור הקידמי: מוט גישור קידמי הוא לא "שיפור" אלא יותר "כיוונון" של הרכב לצרכים ספציפיים שלך. הוא מקשיח את החלק הקדמי של הרכב ולכן "יכוון" את הרכב לקצת יותר תת היגוי. אם אתה מרגיש שהחלק האחורי שלך קצת יותר מדי "שמח" ונוטה לברוח יותר על מידה - מוט הגישור ישפר לך את המצב. זה ככלל אמצע. אם אתה מרגיש שהרכב ניטראלי ואתה אוהב את האיזון הזה, מוט גישור יפר את האיזון - אולי תאהב את התוצאה ואולי לא...

פורסם

תודה רבה על התשובות,

זאקס (SACHS), היא יצרן בעלת שם נוסף (BOGE), והיא ספקית OEM לBMW - ומייצרת חלקים שונים, ולא רק בולמים.

לעניין מוט הגישור - הבנתי את הרעיון, ולדעתי במקרה שלי זה יפר את האיזון.

לענין הבולמים - אני אלך על הבילשטיינים, תוספת של כ20$ ביחס לOEM, לכל בולם. אני מקווה שהתמורה תהיה שווה.

תודה רבה.

M-TECH E46

פורסם
תודה רבה על התשובות,

זאקס (SACHS), היא יצרן בעלת שם נוסף (BOGE), והיא ספקית OEM לBMW - ומייצרת חלקים שונים, ולא רק בולמים.

לעניין מוט הגישור - הבנתי את הרעיון, ולדעתי במקרה שלי זה יפר את האיזון.

לענין הבולמים - אני אלך על הבילשטיינים, תוספת של כ20$ ביחס לOEM, לכל בולם. אני מקווה שהתמורה תהיה שווה.

תודה רבה.

ביMר זה פשוט רכב מדהים! וקיבלת עצות מאנשים מבינים :), אני אשמח אם תעלה כמה תמונות של הרכב שלך, אני פשוט מרגיש כבוד אלייך שזכית לרכב כזה.

פורסם

תודה על המחמאות,

לגופו של עניין, ההתלבטות היא בין סדרה B6 של בילשטיין, לבין בולמים אחרים של בילשטיין מדגם:

אחוריים: BE3-2698

קדמיים: VE3-B507, VE3-B506

מה ההבדלים בין הדגמים של היצרן?

מהתרשמות של אנשים, אשמח לשמוע איזה יצרן מבין היצרנים בילשטיין, קוני, וייטק - מספק את נוחות הנסיעה ביומיום הנוחה ביותר?

לזה שמעלי - אישית, הבעיה היא לא לרכוש רכב כזה (בהנחה ותמצא אקזמפלר טוב- כמו כל רכב), אלא להחזיק אותו. בייחוד שמדובר בחלקים שלא נפוצים בארץ, המבחר מצומצם, והיבואן דורש מחירים מופקעים עבור חלפים לרכב.

לגבי התמונות, אני אשתדל להעלות במידה ואני אמצא משהו.

M-TECH E46

פורסם

אין משמעות ליצרן.

קוני, בילשטיין ו-KW כולם טובים.

אתה צריך לבדוק דגמים ספציפיים.

אם תשיג דיינו שלהם אפשר להבין איך הם עובדים.

• תוכן חדש...