שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בקיצור אני רוצה להוסיף עוד כמה סוסונים לרכב וחשבתי על צנרת מהמנוע הכול מהכול כול הדרך רק יש לי בעיה אחרת שאני לא רוצה רעש מטורף ! מעדיף אפילו ש עד 3 אלף טור לא יהיה רעש ביכלל! איפה עושים כמה זה אמור לעלות הרכב הוא יונדאי קופה מנוע 2000 דגם 2005 ידנית.
הודעה אחרונה מאת One_T, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לכבוד הגעת הסיטרואן C1 (האח התאום של ה 107 החביב) ולכבוד מחיר פתיחה של 59,900 בהשקה (כך כתוב ב YNET) מצאתי את הגירסה הבאה ..... לובניסקי שומע ??? http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/202547/citroen_c1.html
הודעה אחרונה מאת בן-עטיה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לשים אגזוז זרימה חופשי כדאי להסיר את קטליטי? הרכב שלי ניסאן אלמרה 96 ידנית מנוע 1.6 תודה לכולם ויטלי
הודעה אחרונה מאת MR.sUB, -
-
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כחלק משיפור במניעת דעיכת בלמים תחת עומס חשבתי להחליף שמן בלמים DOT4 המוכחי (מלפני חצי שנה) בשמן DOT5.1. מה שלא ברור לי איך הוא שורד אקלים ישראלי עם כל הלחות שלנו? בגדול לא איכפת לי לרענן פעם בשנה - אבל אם זה מתחיל להיות פעם ב-4 חודשים אז זה מתחיל להיות טרחה גדולה מדיי. מה הניסיון שלכם? מה לגבי מוטול RBF600? אני רואה שהוא DOT4 אבל מבחינת נקודות רטיחה המפרט שלו עדיף על DOT5.1 אפילו.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, 1. רציתי לשאול כמה עולה פורק ללאון 1.8 TSI +- מהו הפורק המומלץ לרכב הזה? [מכוון שהוא DSG] מהי העלות של הפורק? איפה אני יוכל לקנות אחד כזה? ועדיף בזול 2.עוד שאלה ככה על הדרך, אני רוצה לשים בעתיד צ'יפ לרכב, איזה צ'יפ הכי מומלץ? [גם כוח וגם אמינות] והכי חשוב, לאן אני צריך להגיע בשביל להתנסות ב6 שעות? [אפשרי בפיטסטופ?] תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם? האם יש למשהו מידע איך DSG 7 הילוכים עומד בעומס של מנוע 1.8 TSI לאחר עידכון תוכנה.כידוע לאחר תוכנה הספק קופץ לאזור ה 200כ"ס ומומנט של כ 30-31 קג"מ.מבירורים הבנתי שסף עמידות גיר הוא באזור 35 קג"מ כך שכמעט ולא נשאר טולרנס.יש משהו שנוסע על סט אפ כזה ללא צרות של גיר? תודה
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין להזמין לאוטו שלי צלחות בלם מחו"ל, של EBC או Brembo או Powerslot. מישהו יודע על תקן או אישור מיוחד שצריך בזמן שחרור מהמכס (חוץ מהאישור הרגיל של משרד התחבורה). תודה לעוזרים ולעונים.
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה שקצת מציק לי לשאול אותה כי אני מרגיש ממש מטומטם, אבל עדיף שחבר לא יצא מטומטם בכביש. אז ככה: לחבר שלי יש שני מכוניות, סיאט איביזה החדשה 1.6 עם בקרת יציבות ומאדה 3 1.6 ללא בקרת יציבות. הוא נוהג על המאזדה כחצי שנה ולפני שבוע קיבל את הסיאט, אז לפעמים הוא נוהג על הסיאט ולפעמים על המאזדה. אחרי שהתרגל למאזדה הוא לקח פניות על הגבול שלה, ברגע שהוא מחליק אין לו שום ידע מה לעשות עם ההגה. מה שהוא רוצה לדעת זה האם הסיאט אוחזת טוב יותר מהמאזדה ככה שלא יפחד לקחת איתה פניות כמו שלקח עם המאזדה, לפי מה שאני יודע המאזדה 3 comfort עם הצמיגים הרחבים יותר [205] אוחזת מעולה, אך רצינו לדעת מי אוחזת טוב יותר. ולמי שאין כוח לקרוא: חד וחלק מי אוחז…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על צמיגי GOODYEAR EFFICIENTGRIP לגולף GTI 2001 מידת צמיגים 205/55/16. כרגע יש על הרכב צמיגי GOODYEAR NCT
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. הרכב המדובר הוא סובארו לגאסי שנת 93 ידנית (קרבורטור). תמיד עיניין אותי למה שאני מנסה לחבר פילטר אוויר פתוח לרכב ,אין שום אפקט או רעש של יניקה בקיצור כלום. בהתחלה חשבתי שאולי זה היה קשור לקרבורטור שהיה במצב די מחריד , אז הבאתי קרבורטור חדש מ "שירי קרבורטורים" בראשל"צ. הרכב עובד פיקס כמו חדש לאחר הרכבת הקרבורטור , אבל שוב אין יניקת אוויר אין שום "צליל נחמד". לכן אני פונה אליכם אולי למישהו יש ניסיון עם הרכב הנ"ל. אני יודע שכן אפשר להוציא סוג של "אפקט" מהפילטר כי כבר ראיתי כמה וכמה לגאסי משוגעות. אולי צריך לשנות כיוונים בקרבורטור? אני מצטער אם ההודעה לא קשורה לפורום שיפורים פשוט לא ידעתי כל כך לאן היא מתאימה. תודה מראש לכל העוזרים בנושא!
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז ככה קודם כל העפתי את כל הפלסטיקה של הפילטר המקורי לקחתי זווית נרוסטה של פילטר סימוטה מקורי הרכבתי עליו את חיישן האויר המקורי + חיבור לצינור וואקום קיים אח"כ חיברתי אותו לסרעפת היניקה חברתי אליו את המד כניסת אויר המקורי של יונדאי שבלעדיו הרכב מקרתע רצח מימנו ירדתי בעזרת צינור פלסטיק גמיש עד לטמבון למטה ושם הרכבתי פילטר סימוטה בטמבון עשיתי עוד פתח איוורור ככה הפילטר מכבל בנסיעה אוויר ישירות מיבחוץ והנסיעה של הרכב נהיהתה קטלנית.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי פולו 16V מודל 2001 ואני מעוניין לרכוש קיט יניקה אך לא יודע מאיפה, תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת vic4, -
אני מעוניין לשפר את היציבות של הרכב שלי ביררתי וביררתי והציעו לי להנמיך את הרכב בכדי להוריד את מרכז הכובד שלו , ביררתי לגבי קפיצים ומצאתי בחברת E אנד A בבני ברק סט קפיצים של VMAX ב1400 שקל כולל מע"מ לא כולל הרכבה . אז ככה רציתי להתייעץ לגבי טיב החברה (וימקס) ואם זה גורם לבלאי מוגדל של הבלם המקורי דרך אגב? אם יש הצעות אחרות אשמח אפילו יד 2 לא אכפת לי לקנות אם למישהו יש הצעות אשמח ! כמו כן רציתי לדעת אם זה מכיר טוב לסט קפיצים המוזכר למעלה ! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי שאלה קצרה. הזמנתי מאייביי שעון דיגיטלי לרכב עם טמפרטורה וכו', השעון מתחבר למצת של הרכב, השאלה שלי היא, האם אני יכול בצורה כלשהי לחבר אותו ישירות למערכת החשמל ברכב כמו שנגיד מחברים את הסטריאו וכו'?
הודעה אחרונה מאת mlur, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבירור קצר שערכתי לגבי החלפת תוכנה במחשב מנוע של VW 1.4 עם 122 כ"ס , לא TSI , קיבלתי את הנתונים הבאים- עם APR מגיעים ל- 135 כ"ס ו- 24 קג"מ ועם UPSOLUTE מגיעים - 155 כ"ס ו- 27 קג"מ מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך ההבדל מגיע ל 15% בין שני התוכנות? האם יש פה קאטץ' לא מוסבר? אשמח אם יוכלו להרחיב בנושא... בתודה מראש וסליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז קודם בוקר טוב לכולם... יש לי איביזה 1.8 fr 2005 שמתי עכשיו טורבו חדש k03s השלב הבא זה להתקדם לצ'יפ... אז אני ישמח לשמוע מהמבינים שביניכם על איזה צ'יפ אתם ממליצים?כמה אמור לעלות?ולכמה כוח הרכב יכול להגיע אחרי הצי'פ? תודה רבה לכולם ושתיהיה לכם שנה חדשה טוב ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ! יש לי יונדאי קופה שנת 2005 מנוע 2000 ידנית. אז ככה אני רוצה לקצר את הגיר, הכוונה היא שכאשר אני מעביר בין ה1-2 למשל אז לא יהיה לי תאמצע זאת אומרת העברה בינהם תהיה יותר מהירה ובמכה אחת . אני יודע שזה מקצר ממש בקטנה את ה0-100 אבל אני מעוניין לדעת כמה דבר כזה יעלה ואיפה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש ברשותי פיאט בראבו שנת 97 מנוע 1.6 ידנית אני מעונין להחליף את הגיר הידני (5 הילוכים), לגיר ידני של פיאט קופה (6 הילוכים). האם הגיר יתאים? האם אני זקוק לחלקים מיוחדים לבצע התאמה (שידוך)? איזה קלאץ מומלץ לשים? האם יש עוד משהוא שאני צריך לדעת בקשר להחלפת גיר? ואני מודע היטב לעלויות שנוגעות בדבר כך שאין צורך להוסיף.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי איביזה טורבו שנת 2002 ולפי מה שהבנתי הבוכנות המקוריות הם בוכנות FORGE חזקות מאוד. השאלה שלי רציתי לדעת מבחינת הניסיון, ידע שלכם עד איזה טמפרטורת EGT הבוכנות מסוגלות להחזיק מבלי שיגרם להם נזק? לי יש סעפת ATP שידועה שאוהבת להתחמם ואני מגיע לטמפרטורת EGT 960 המנוע לא מצלצל ווידבנד על 11 10.8 האם יכול להגרם נזק ממצב כזה עד סוף שלישי הEGT 890-900 בסוף רביעי חמישי הטמפרטורה 960-97O האם זה תקין?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5 אלף צפיות
כמו שהשם מרמז זה תוכנה למדידת ביצועים לרכב בעזרת האקסלרומטרים למכשירי אנדרויד. האמת שקצת קשה להמליץ עליה, מאחר ועדין אין לי מתקן למכשיר, לא יצא לי לבצע מדידיות, אבל התוכנה כוללת המון פיצרים ונראית מבטיחה למדי. בין המדידות שהיא יכולה לבצע יש: זמן 0-100 זמן רבע מייל כ"ס (יש להכניס נתוני משקל, שטח פנים ו-Drag Coefficient) בנוסף למדידת כוחות גי של האצה\בלימה וימין שמאלה. בנוסף אחרי ביצוע המדידות התוכנה יודע לשרטט גרף יפה מאוד של כוח, משקל, מהירות. וזמן למהירות 0-20 עד 0-325 קמ"ש בקפיצות של 20 קמש (החל מ-200, קפיצות של 25). וגם זמן מרחק 20 מטר ו-200 מטר עד 800 מטר בקפיצות של 200. יש גם מדידת זמן הקפה לפי GPS, לא ממש שימושי בארץ שבה אין ימי מסלול, אבל …
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
שלום חברים החלפתי את הניסן שלי על קוואליר ידני (איתה לי אלמרה ידנית) אני רוצה לדעת אים כדי להשקיע במנוע בנתיים שמיתי פילטר פתוח אני ראיתי בEBAY מלא חלקים לרכב תודה לכולם ויטלי
הודעה אחרונה מאת vitali87, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז קודם כל אני חדש פה הבאתי רכב חדש ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי.... אז ככה הבאתי סיאט איביזה fr 2005 הפורק שם לא טוב הוא לא מוציא פריקה לא מרעיש ולפי מה שהבנתי ממישהו שמבין אז הפורק גמור...עכשיו הבנתי שהמצהרת חשמלית ברכב....אז השאלה שלי היא כזאת אם צריך פורק מיוחד בגלל שהמצהרת חשמלית או שזה לא משנה?ודר"א המליצו לי על הפורק של פורג'. המטרה שלי היא לשמוע את הפריקה וכמה שיותר חזק זה משהו שתמיד אהבתי לשמוע....אז תודה לכל מי שעזר לי
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הרכב הוא 206 1.4 8V ידני שנת 2003 יש דגם של 206 1.4 שהוא 16V. עכשיו אני יודע השראש מתאים אחד לאחד לבלוק הכול מתחבר פיקס. השאלה שלי היא האם הסעפות של ה-8V מתאימות לראש של ה-16V? דגם מנוע 8V הוא KFW דגם מנוע 16V הוא KFU תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברכב אצלי (גולף GTI2003 1.8T AUM) יש אינלט סיליקון ואליו מחובר פילטר זרימה חופשית בצורת קונוס אשר הורכב ע"י הבעלים הקודמים. חשבתי להחזיר את בית הפילטר המקורי ולהרכיב בו פילטר זרימה חופשית אינבוקס יעודי. את בית הפילטר אני צריך לרכוש כי הבעלים הקודמים לא שמר אותו, אבל תעלות היניקה שיורדות לטמבון קיימות עדיין ברכב. האים יש הבדל במבנה בית הפילטר במהלך השנים של הדור הרביעי? או שכל בית יתאים לי? מה הכדאיות של השינוי? אם בכלל... המשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי שאלה 2 המכוניות הם פולקסווגן גיטה 2010 מנוע 1600 בנזין 102 כוח סוס סקודה אוקטביה 2010 מנוע 1900 טורבו דיזל 105 כוח סוס מה לוקח פתיחות סגירות יציבות?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת איזה סוג פורק מותקן אצלי כרגע ברכב, והאם הפורק הזה מתאים לאיביזה קופרה 07-08? http://www.up2me.co.il/v.php?file=38494398.jpg http://www.up2me.co.il/v.php?file=16272949.jpg תודה
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
שיפור כוח
מאת keinan1111- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי שברולט אוואו 1400 94 כ"ס רציתי לדעת אם אני יכול לשים לה משהו שיכול לשפר קצת את הכוח שלה? אני לא מצפה שתהיה עכשיו cupra אבל משהו צנוע ככה אולי מה ייתן לי לשים פילטר פתוח ודוד זרימה חופשית? או משהו אחר... תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי הרכב הנ''ל ויש לי 2 דברים שמאוד מציקים לי : 1. האחיזה של הרכב : שמתי לב שכאשר אני לוקח פניות חדות , לא במהירות גבוהה במיוחד , אני מרגיש שהרכב מאבד את האחיזה בחלקו האחורי '' זורק תחת '' , אז מחר אני הולך להחליף את שניי הצמיגים האחוריים , רציתי לדעת אם יש עוד משהו שניתן לעשות על מנת לשפר את החיזה , בתקציב של עד אלף ש''ח . 2. זה דבר דיי ידוע שהגיר של רובר הוא איך לומר , לא אמין בעליל , רק ליפני מספר חודשים שיפצתי אותו בעלות של 7 אלף ש''ח . משיחות שלי עם מוסכניכים התקבלה אצלי התמונה שהגיר ''חלש מידי '' עבור המנוע ולכן אם אין ברצוני לחזור עוד שנה לשיפוץ נוסף עדיף לנסוע על הרכב בעדינות , דבר זה מאוד מציק לי שכן מהפחד להרוס שוב את הגיר אני נוהג ממש כמ…
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הרכב המדובר הוא אסקורט RS2000 שנת 94'. מי שמכיר את דגמי האסקורט, במיוחד הספורטיביים, יודע שהרכב סובל מבעיה רצינית של בוקסות במשולשים שהולכות כל כמה חודשים. הבעיה בנושא היא שברגע שהן נקרעות אתה מחוייב להחליף אותן אחרת אתה תגמור בתאונה, הרכב פשוט בפניה זורק אותך, בהאצה עם מעט נטייה בהגה האוטו עף לנתיב השני. בקיצור מרוב הלחץ אתה יוצא עם פרקינגסון מהאוטו, עם המנוע העוצמתי הזה והמאפיינים הטובים של הרכב מבחינת הורדת הכוח לכביש, ושליטה על הרכב - כלום לא שווה כאשר המשולשים הולכים. הרכב לא מצליח להתמודד עם הכוח, לחיצה על הדוושה ישר מביאה תגובה של ריקוד בהגה. חשבתי על כיוון של בושינגים מחוזקים, אני מכיר בשוק בושינגים של Powerflex ושל superpro. את ה power…
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי גולף מודל 94 ורציתי לדעת אם זה חוקי להוסיף לה טורבו ?אם כן אז איזה סוגים מתאימים לי?וגם אם אפשר תסבירו לי מה זה המגדש הזה?
הודעה אחרונה מאת airwolf1980,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,284 אורחים (הצג רשימה מלאה)