Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשפר את היציבות של הרכב שלי ביררתי וביררתי והציעו לי להנמיך את הרכב בכדי להוריד את מרכז הכובד שלו , ביררתי לגבי קפיצים ומצאתי בחברת E אנד A בבני ברק סט קפיצים של VMAX ב1400 שקל כולל מע"מ לא כולל הרכבה .

אז ככה רציתי להתייעץ לגבי טיב החברה (וימקס) ואם זה גורם לבלאי מוגדל של הבלם המקורי דרך אגב?

אם יש הצעות אחרות אשמח אפילו יד 2 לא אכפת לי לקנות אם למישהו יש הצעות אשמח ! כמו כן רציתי לדעת אם זה מכיר טוב לסט קפיצים המוזכר למעלה !

תודה לעונים

keep drooling im spooling :twisted:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. תגדיר יציבות - מה לא יציב ברכב שאתה רוצה לשפר?

ב. הגברת ה"יציבות" על ידי המנכת מרכז הכובד ב-20 מ"מ (או משהו דומה) זה קישקוש.

פורסם
מה עם צמיגים?

צמיגים יש כבר חדשים קומו אקסטה SPT צמיג מצויין ! נקנו לפני חודש וקצת

BobbyMiata:

א.אני בדרך לפרויקט טורבו עם הרכב למנוע של גאלנט , ולאחר בירור מקיף של כ3 חודשים עם חברים עם מכוניות גודשות ולאחר יישור קו של הרכב מבחינת בולמים,חשמל,בלמים(צלחות ודיסקיות) הבנתי שלפני טורבו משקיעים בצמיגים טובים (שזה יש!) ויציבות הרכב ע"י קפיצים בולמים / קוילאוברים

ב.זה ממה שהבנתי מקריאה בפורום זה

פורסם

Ok הבנתי.

ראשית, קומהו SPT זה צמיג לא רע - אבל לא מצויין לרכב שיזדקק לאחיזה רבה, במיוחד מלפנים. הוא פשרה טובה בין יציבות, נוחות וחיים ארוכים (לא להפגע, זה בדיוק הצמיג שיש גם לי). לקראת פרוייקט כמו שלך הייתי הולך על משהו קצת יותר אגרסיבי (מהקטגוריה של ה-T1R של Toyo למשל) - אבל זה בטח לא גרוע.

לגבי השיפור - אם תוסיף את כל הכוח שאתה מתאר בפרוייקט, הבעיה שלך תהיה קשיחות ברכב (האף יעלה למעלה בהאצה וירד חזק למטה בבלימה - פחות כי את הבלמים לא כתבת שאתה משפר + זוויות גלגול). כך שהבעיה פשוטה יחסית - אתה צריך קפיצים יותר קשיחים. בדרך-כלל הקפיצים הקשיחים יהיו גם יותר קצרים (ימניכו את המרכב קצת). בכל מקרה הקשיחות היא המקור ליציבות - לא מרכז הכובד (זניח).

קפיץ קשיח יקצר את חיי הבולם, אבל אם לא תעבור לקפיצים הרבה יותר קשיחים - יכול להיות שאפשר יהיה לעבוד גם על הבולם המקורי. יצרנים של קפיצים איכותיים מציינים מפורשות אם ניתן או לא לעבוד על בולמים מקוריים.

אני לא מכיר את מה שיש ומה אפשר להרכיב מבחינת מוטות פיתול, אבל אם אתה הולך על קפיצים מעט יותר קשיחים על בולם מקורי, הייתי בודק אפשרות למוטות פיתול עבים יותר ואם יש. (מוט פיתול = sway bar).

קח בחשבון גם כיוון פרונט עם הרבה קאמבר מקדימה כי אתה הולך לסבול מהמון תת היגוי...

לגבי vmaxx - לא מכיר, לא יודע. אני הייתי בודק פורומים בחו"ל(!), עם כל הכבוד לפורום הזה, כמות הידע פה מעטה יחסית (ומטעה לעיתים)

פורסם

אוקיי הבנתי מוט פיתול וקאמבר אני יבדוק ויעשה חיפוש עליהם בפורומים בחול תודה על העזרה

כמו כן רציתי לשאול איזה טורבו מומלץ להרכיב על מנוע גאלנט 1800 ?

אני שואף לכ170 - 180 סוסים אפשרי ללא פתיחת מנוע ?

פורסם
אוקיי הבנתי מוט פיתול וקאמבר אני יבדוק ויעשה חיפוש עליהם בפורומים בחול תודה על העזרה

כמו כן רציתי לשאול איזה טורבו מומלץ להרכיב על מנוע גאלנט 1800 ?

אני שואף לכ170 - 180 סוסים אפשרי ללא פתיחת מנוע ?

TD04...

קו---------------------------------------

פורסם

בהמשך לדבריו של המגיב מעליי, מגדש ה- TD04 הוא המגדש המקורי הסטנדרטי של הסובארו אימפרזה GT (ואולי גם אח"כ, לא זוכר),

כך שלא אמור להיות קשה מדי להשיג כזה משומש במצב סביר +.

לגבי שיפור ה"יציבות", אני בעד שיפור הנהג לפני הכל, כך גם תדע יותר טוב מה לשפר ברכב עצמו.

בסופו של דבר, הנהג שולט ברכב, לא הרכב שולט בנהג (ואם כן - המצב גרוע).

שיהיה בהצלחה עם הפרוייקט !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מה המידות ג'נטים שיש לך ברכב?

הקולט שלנו עדיין עם המקוריים והמידה מצחיקה.

תבדוק אם יש אפשרות להגדיל ולהרחיב.

אגב,

לא חבל להשקיע כל כך הרבה זמן (וכסף) בשיפור כזה אוטו?

אין בו כלום, אין ABS , אין כריות אויר.

אין הגה מתקשר ובנוסף הוא ענק ולא מדויק.

האוטו משעמם ביותר, לא כיפי בעליל.

מושבים רעים, לא תומכים.

בכלל, כל תנוחת הנהיגה באוטו כאילו נגד ישיבה נכונה!

אם אני יושבת כמו שצריך, אז אני לא יכולה לפתוח את המגני שמש, גם כי אחטוף מכה מהם וגם כי הם מסתירים את כל (!) הדרך.

זה פשוט אוטו שבנוי לנהיגה בשכיבה!

לדעתי, נקודת המוצא בפרוייקט הזה מאוד נמוכה.

בכל אופן אתן את הנקודות החיוביות באוטו הזה, (אני לא רוצה להעליב את בובו):

הוא משכך זעזועי כביש בצורה נעימה יחסית.

אמין בטירוף.

כשמשכיבים את המושבים האחוריים (ומוציאים את הסאב), התא מטען מכובד ביותר.

2 חלונות חשמל.

2 מחזיקי כוסות.

סחירות מצויינת.

וזהו.

בהצלחה בפרויקט!!!

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
גם לפה דוחפים בכוח את ה TOYO T1R ? :roll:

התייחסתי לקטגוריה, אני מתנצל שעשיתי פרסומת (ואני לא מאלו שקיבלו עץ ריח). אני גם חושב שיחסית לצמיג הספציפי הזה יש אלטרנטיבות טובות יותר (F1, Henkook Ventus K110 לדוגמא, אני יכול גם להמשיך) אבל הוא פופלארי בפורום ואנשים "מבינים" את הכוונה.

שוב סליחה

טפו toyo

:)

פורסם
בהמשך לדבריו של המגיב מעליי, מגדש ה- TD04 הוא המגדש המקורי הסטנדרטי של הסובארו אימפרזה GT (ואולי גם אח"כ, לא זוכר),

כך שלא אמור להיות קשה מדי להשיג כזה משומש במצב סביר +.

לגבי שיפור ה"יציבות", אני בעד שיפור הנהג לפני הכל, כך גם תדע יותר טוב מה לשפר ברכב עצמו.

בסופו של דבר, הנהג שולט ברכב, לא הרכב שולט בנהג (ואם כן - המצב גרוע).

שיהיה בהצלחה עם הפרוייקט !

מסכים ב100 אחוז רק שמטרת הפרויקט ומטרתי היא נסיעה במסלולים מסודרים(אם נשארו כאלה במדינתנו המאותגרת מוטורית ) ג'אמיקנות למינהן !

לNTL :

המידות של הרכב היו : 175/65/13 אם אני זוכר נכון .

החלפתי לגלגלים גדולים יותר (מידה 15 כן כן אני נחשב לפושע מסוכן בישראל אני נוסע עם גלגלים ללא אישור ) כאשר הצמיג הוא ברוחב 195 וחתך 45 ז"א 195/45/15 .

לגבי abs וכריות אוויר זה עוזר (פחות משקל) , לגבי התיקשור של האוטו וההגה לדעתי זה קשור יותר בנהג מאשר באוטו וכן המון קולטים משעממות בארצנו רק שאנחנו שוכחים או לא יודעים שבעצם מיציבושי קולט היא בסיס למספר רכבי ספורט לדוגמא :

1.מיציבושי סייבורג

2.מיציבושי קולט GTI (שלדה זהה לקולט בארצנו)

3.מיציבושי לנסר GSR או איווי 2

4.פרוטון סטריה GTI המיוצרת עם מנועי מיציבושי באסיה בעיקר

+- רשמתי ויש עוד ועוד וכמו כן יש גם טנדר שמבוסס על שלדת קולט כן טנדר!!!!! אני לא שתוי ומסטול דרך אגב

אה ולגבי הכיסאות ב1500 שקלים חדשים יש אפשרות להחליף את הכסאות בחדשים (כסאות ספורט תומכים יותר)

ולבסוף לבסוף שוקלת 946 kg שזה ממש בסיס טוב לשיפורי מנוע מכוון שכל שיפור יורגש ברכב כזה קל

אה ותודה !

פורסם

נסעתי על פגו 106 ראלי עדיין זה לא זה .

יש פתגם סיני עתיק שאומר : "מי שלא גודש לא נוסע " ,

חוצמזה אחרי הפונטו (GT) שהייתה לי אני מתגעגע למנוע גודש ולרעש של הצנרת הרכב הזה היה מביא לי חיוך כל בוקר :)

(אפילו שהוא היה במוסך יותר מאשר בבית)

פורסם

אז למה לא לבצע את הפרוייקט על רכב עם נתני פתיחה יותר מרעננים?

הפיג'ו ראלי עם טורבו עשויה להיות יותר מעניינת מהקולט.

אגב, אני חושבת שיש אחת כזאת למכירה.

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...