שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם, ברצוני לשאול האם נורת דיימונד ויזן מקורית מגרמניה בצבע לבן H7 חוקית בארץ למאזדה 3 2011? אני נורא מודאג שלא יעשו לי בעיות כי אני נהג חדש בן 17 וכמה חודשים תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ברכבי הקודם היה מותקן פילטר אויר פתוח מתוצרת עלומה, אשר נהגתי לנקות באמצעות השרייה בגיגית מלאה במים חמים וסבון לכביסה ביד. ברכב הנוכחי התקנתי לפני כשנה פילטר אינבוקס של K&N, אשר יחד איתו רכשתי גם ערכת ניקוי. אומנם במהלך השנה שבה הפילטר היה מותקן, הרכב עבר הרבה פחות ק"מ מהמרווח ש-K&N מצהירים עליו כעל המרווח המקסימלי בין ניקוי לניקוי, אבל היום החלטתי שהגיעה העת לפרק את הפילטר ולתת לו ניקוי טוב. פעלתי בדיוק לפי ההוראות: בהתחלה עברתי עליו עם מים להסרת לכלוך בולט, לאחר מכן באמצעות מברשת רכה, ולבסוף התזתי עליו מחומר הניקוי והנחתי לו לפעול כשהוא מונח בתוך דלי שיאסוף את הנוזלים. כעבור עשר דקות, שהן הזמן המוגדר לצורך פעילות החומר, חזרתי לפילטר. התוצאות היו לא פחות ממ…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם עד היום נסעתי עם פלאגים של אימפרזה טורבו, עכשיו חבר הציע לי פלאגים של צמפ'יון C57 אני עם טורבו GT2871 ובכללי האם אני יכול לשים פלאגים כאלה בלי בעיה? האם זה יכול לגרום נזק לכוהלים או למשהו אחר?
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הצמיגים הנוכחים הם בני 4-5 שנים והתייבשו קלות והגיע הזמן להחליף, ועדיף עכשיו לפני החורף. אני מחפש רבעיה במידה 185/60/1R14 (לא המידה המקורית) עבור קולט. עד עכשיו היו לי פירלי P5000 מקדימה (מאחורה היה סתם זבל, סיפור ארוך) וסך הכל הייתי מרוצה מהם. אני מחפש צמיגים שיאחזו טוב, גם ברטוב. ואם אפשר שיהיו שקטים בנסיעה לא ספורטיבית, הבידוד רעשים בקולט לא מזהיר. אין ממש מגבלת תקציב, זה לא משהו שאני מעדיף להתקמצן עליו, אבל יש סיכוי שאני אמכור את הרכב בעוד שנה ככה אז לא להשתגע. תודה, יגאל.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
שלום קניתי אגזוז N1 באיביי (האגזוז השלישי שלי כבר ) ומעולם לא עשו לי בעיות במשלוח מכס או דואר לפני כשבוע קיבלתי הודעה שהאגזוז הגיע אך לא מאושר ממשרד התחבורה בעודי רודף אחרי משרד התחבורה מחלקת יבוא וייצוא לאחר שהשגתי את הבנאדם המתאים ושאלתי למה לא אישרו את האגזוז ולמה אני צריך להחזירו לשולח נענתי בתשובה " אין לאגזוז תו תקן " כשהברתי בפניו ( מנהל אגף ייבוא וייצוא במשרד התחבורה ) שזהוא מוצר אמריקאי ולכן לא יכול להיות לו תו תקן ישראלי נענתי בתשובה "אין מה לעשות" ולאחר שהבהרתי בפניו שכבר קניתי מספר אגזוזים ומעולם לא עשו לי בעיות נענתי בתשובה " היה לך מזל" אני ללא פתרון למצב והאגזוז עומד במכס עד שאני ישלח אותו בחזרה לשולח בתודה למשרד התחבורה האדיב שלנו ! יש למישהו פתר…
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לא מזמן רכשתי שעון כזה אמרו לי שעון סבבה נותן אינדיקציה חיונית למצב הדלק עם האוויר השעון חובר בעצם ללמדה אבל האינדיקציה שהוא בעצם נותן זה שהוא עומד בדרך כלל על מקום קבוע וכעוזבים את הדושה של הגז הוא קופץ לרובליקה של עני ואז חוזר בחזר האם זה בסדר או שיש לו הבנות אחרות שאני לא מבין .
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום יש לי פורד אסקורט אריקה 1.6 זטה ... הרכב לא סוחב כ"כ טוב ובהילוך שלישי לא משנה גם אני לוחץ על הגז תהייה אותו תאוצה ... איך אני משפר את התאוצה ופוטר את הבעיה עם ההילוך השלישי ? תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן חברה... אני מתעניין בפורק לחץ טוב לFR שלי ומשך לי את העין הפורק לחץ Thunder מישהו מכיר את הפורק הזה??? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חוקי קסנון במזדה 6? אמרו לי שכן ןאם כן איזו עוצמה? וחברה?.. וכמה העלות?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, הרכב צריך להיכנס לטיפול וצריך להחליף פילטר אוויר (אינבוקס). המנוע הוא 2.7L V6. רציתי לשאול אם כדאי כבר לשים פילטר מכותנה במקום הנייר ואם כן איפה ניתן לקנות. אשמח לשמוע הצעות נוספות. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברי הפורום הנכבדים, לא ידעתי לאן לשייך את הנושא הזה ונראה לי הכי מתאים לפה. ברצוני לדעת היכן ניתן לקנות שיפטלייט (בבירור, לא מחפש תגובות של תנסה אולי שם יש). כמה עולה בערך? והאם יש המלצות ספציפיות?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערכתי חיפוש תחת "יעילות ג'אנטים" או סתם "ג'אנטים" אכבל לא מצאתי תשובה לשאלתי. האם ג'אנטים מספקים יתרון כלשהוא על פני גלגלים ללא ג'אנטים? או שזה חליופי בלבד? תודה.
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם מישהו יכול להסביר בקצרה מה זה DRY SUMP?
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום התחדשתי בפיאט בראבו 2010 1.4 טורבו.....ואני צריך לקבל אותה בימים הקרובים..... רציתי לדעת..... 1-פנסי קסנון: האם חוקי שזה לא בא מקורי מהחברה( כלומר עובר טסט)? אם זה כן חוקי אז עד איזה עוצמת הארה......(מחפש משהו עדין ולא מסנוור אבל בעל האפקט של הקסנון)? כמה עולה כולל התקנה, מה זה מחיר נורמלי? עוד משהו מיוחד לגבי הפנסים האלו שיש לדעת? 2-פורק לחץ..האם ניתן להתקין באוטו כזה (בעקבות זה שהוא טורבו)? מה המשמעות של דבר כזה במנוע בפועל..חוץ מהרעש...? כמה עולה+התקנה בערך? ואיפה כדאי להתקין? 3-כרגע באוטו הג'נטים שבאים הם די מכוערים לדעתי ואין אפשרות אחרת, גודלם הוא 16'' וחשבתי להגדיל ל17-18...מה שכדאי לדעתכם, כמה צריך לעלות סט יפה ולא משוגע מדי מח…
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יודע היכן אפשר להשיג גא'נטים של SPEEDLINE ? יש יבואן ? יש משהו ? ניתן להזמין מחו"ל ? האם יש מכס מיוחד או משלוח מיוחד ואישורים מיוחדים ממשרד התחבורע ?
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
בעיה ביציבות הרכב 1 2
מאת El Negro- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני נוהג על איביזה FR 2005 לא מזמן התקנתי צמיגים של הנקוק 205/14-17R בדקתי את הלחץ אויר והכל תקין אבל האוטו זורק לי בסיבובים חדים במהירות שהיא טיפה מעל לממוצע. (הרכב משופר בצ'יפ+אינלט+פילטר פתוח) שאלתי מספר אנשים ואמרו לי שזה לא כזה קשור לצמיגים אלא לחלקים שאחראים על יציבות הרכב כמו בולמים, בושינגים וכו'.. לא הבנתי מה הבעיה פה עדיין הצמיגים או להחליף את אחד החלקים שאחראים על היציבות?? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לרכוש סובארו ניו אייג' 2003 מנוע 2.0 עקב אילוצים האוטו הולך להיות אוטומטי. ברצוני לגדוש את האוטו 0.7-0.8 באר. יש ברשותי את רוב החלקים הנחוצים כגון: WRX 2004 INTERCOOLER,WRX 2004 STOCK TURBO,UPPIPE,HEADERS,INLET,צנרת 2.5' של WRX,פורק לחץ מקורי של WRX. עכשיו השאלה שלי היא כזאת: האם הגיר המקורי האוטומטי יחזיק את הגדישה של 0.7-0.8 באר? כיצד עובד הפורק לחץ עם הגיר האוטומטי? האם הניהול המקורי יתאים לשדרוג הנ"ל? ידוע לי שאפשר לשנות את הניהול של המחשב לבד ברכבים הללו החל משנת 2001. אשמח לשמוע המלצות/דברי חכמה נוספים מה עלי לעשות או דברים נוספים שאותם אני אצטרך על מנת להוציא את הפרויקט הנ"ל לפעול. תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
בעקבות הפוסט הקודם בעניין רכישת ה-GT, רצ"ב תמונות לגבי החלפת הג'נטים לאלו של ה-GTI. מה דעתכם? מיקי נ.ב. - אל תחשבו על אימוץ - שמתי לוקרים מסוגים שונים והפירוק ייקח בערך 15 דקות לכל אחד מהג'נטים... ואגב - הגריל הוא ייחודי ל-GT, אבל בגלל הצבע הכהה כמעט ולא מורגש. מה דעתכם על החלפת הגריל לזה של הג'טה (דהיינו ציפוי דמוי כרום)? הרכב לא כולל מיני תוספות נוצצות אז האפקט יכול להיות משמעותי ולא מוגזם.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הושקע באוטו הרבה מאוד כסף על כול המכלולים מסביב. אז הנה ממכם אם המצב היה לפני חצי שנה הייתי קונה פונטו gt וזהו. אבל כרגע זה המצב. הייתי רוצה לדעת אם הוספת קמשפט חם, אם הדבר יועיל במשו, כי האוטו ממש זקן בשבילי. בכללי אני לא רוצה אוטו שמעיף מכוניות ברמזור בסך הכול אוטו שנוסע קצת יותר טוב. כול שיפור שיוסיף לאוטו משו יתקבל בברכה. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת gabi1234567, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הציעו לי את הציגים הנ"ל+ מגנזיום ב1200 שקל, המגנזיום לא מעניין אותי, אני מתעניין בצמיגים, איך הם? הדגם המלא הוא: 185/60R14 CONTI ECO3 82T "נ.ב: פירסמתי כבר את ההודעה הזאת אבל מחקו לי אותה כי אמרו שזה לא הפורום, ראיתי שפה בפורום יש כמה נושאים על צימיגים, אם זה לא מתאים לפורום הזה אני מתאבד, בתודה."
הודעה אחרונה מאת IceCold, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רציתי לברר לגבי ייבוא של מיציבושי : 4G92-MIVEC DOHC 16 Valve Total Displacement - 1597cc Bore - 81.0mm Stroke - 77.5mm Compression Ratio - 11:1 Maximum Output - 128 kW (174 PS; 172 bhp) @ 7,500 rpm Maximum Torque - 167 N·m (123 ft·lbf) @ 7,000 rpm המנוע הנ"ל יושב במיציבושי CYBORG המקבילה הספורטיבית למיציבושי קולט הידועה בארצנו ורציתי לברר על ייבוא של מנוע זה לארץ ובערך כמה יעלה הפרויקט נא להתחשב שהרכב שלי עבר טיפול מקיף כולל ברקסים ושאר מכלולים והוא בריא מאוד ונוסע טוב מאוד לכן חשבתי לייבא את המנוע הנ"ל מאשר לעבור פרויקט טורבו למנוע הנוכחי (4G92 sohc) כמובן שהתחשבתי בכך שצריך בולמים/קפצים או קוילאוברים כמו כן רציתי לדעת אם יש צורך להחליף גיר או שהוא…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- 21 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני נוסע בסיאט לאון FR 2008. לפני חודשיים האוטו עבר טיפול 30K, והוחלף בין היתר הפילטר אינבוקס לחדש. לפני הטיפול היה הרגשה של חוסר סחיבה שהשתפרה לאחר הטיפול ואני מניח זה היה בעקבות החלפת הפילטר. השאלה היא כזאת האם פילטר אינבוקס של סימוטה למשל יהיה טוב יותר מהאינבוקס המקורי של סיאט? אין מצב לפיטר פתוח, לא מוכן להסתבך עם בוחן כביש או בעיות בטסט.
הודעה אחרונה מאת Aviry, -
GT Tires
מאת Peugeot 306- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה היום הלכתי לבדוק צמיגים דנדשים ל306 הוא הציע לי רביעיית GT 228 ב1200 שקל Havok 1200 Toyo TPT 1400 מה הכי מומלץ? דרך אגב מידה 195/55/15
הודעה אחרונה מאת Peugeot 306, -
שלום לפורום. לפני כמה ימים רכשתי לי סאאב 9000 טורבו 2ל. לאחר מעט בירורים הבנתי שיש כמה גירסאות לסאאב 9000(2ל, 2.3ל וכמובן הAERO). ולכולם גדישה משלו. בשיחה ממש קצרה עם בחור בשם פליקס הוסבר לי שאני בעלים של הדגם בעל גדישה נמוכה(לא בדיוק הבנתי את המונח) אבל אין לי שוני בגודל הטורבו מהדגמים האחרים. שאלתי היא ככה: איך אני מגדיל את הסחיבה/גדישה? בלי הוצאות מיותרות(לא רוצה להחליף לטורבו גדול וכו'), כמובן לא בחינם. בהשקעה סבירה. הנה מעט תמונות של "הכלה". אני מקווה שהיתי ברור ושזה המקום לשאלה שלי. תודות מראש.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
אגזוז לחץ
מאת Olegaizin2-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה כמו שכתוב בכותרת "אגזוז לחץ" רציתי לשאול האם זה חוקי? כי רצות שמועות שגם אם יש לך אישור לאגזוז לחץ אז עם עוצרים אותך בכל זאת עושים בעיות וגם יכולים לוריד אותו, השאלהשלי זה האם זה באמת? או שזה סתם עוד שמועה? אני מחזק באגזוז לחץ של רמוס ואני פוחד לשים אותו, אין לי בעיה ללכת להוציא אישור אך הפחד היחיד שיעצור אותי שוטר ויתחיל לקדוח.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
בע"ה שבוע טוב לכולם. חדש פה , מקווה להשתלב. אז ככה,יש לי עכשיו פיאט אונו 1.4 ,שנת 95 . אני רוצה לעשות לה איזה שיפצור.תגידו לי אם זה אפשרי. ואם זה הגיוני אז כניראה שזה יצא לפועל( = פרוייקט ). אז ככה,האוטו עם 200K+KM ואני יכול להשיג מנוע של אונו טורבו ב3K ( מחיר סבבה? ) עכשיו בגדול,זה הגיוני ? להתקין בה את המנוע של האונו טורבו? יש לי נגיד 6K להשקיע בזה, זה יספיק? או שצריך לשנות המון דברים באוטו לפני שאפשר להתחיל? אני שואל כי אני לא ספץ בעיניין. תודה לעוזרים [=
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, עריכה : שכחתי לציין שהיא אוטומטית. לאחר שיום שלם חפשתי וקראתי בפורום, ולא מצאתי מידע קונקרטי לגבי השאלה שלי - הנה היא באה! בשעה טובה ומוצלחת, אני מתפטר מרכב שנת 2007 ליסינג (מאזדה דרעק 3) וקונה מההורים שלי לאון 2002 מנוע 1800 לא טורבו מאובזרת עם בקרת אקלים רדיו מקורי וכ"ו. לרכב יש 130000 ק"מ, אני מכיר אותו מצויין, יודע מן הסתם איפה טופל וכ"ו. עכשיו לנקודה, אין לי כסף לקנות לאון טורבו כרגע, (שזה משהו שבאמת הייתי רוצה, אפילו איביזה, אבל יותר לאון), מה האופציות העומדות לרשותי על מנת לשפר את ביצועי התאוצה של הרכב כדי שיהיה קצת יותר חזק? המטרה אינה אחיזת כביש עילאית, או משהו בסגנון אלא קצת יותר Punch במקרים שצריך ללחוץ ורוצים להנות. …
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
משהו פה לא הגיוני יש לי CC 2.0 ליטר מנוע זהה למנוע שנימצא בGTI איך זה הגיוני שיש לשיפור שלו 468 כוחות סוס,אני שומע אין סוף אנשים בפורום שאומרים שמנוע אטמוספרי כמו זה,לא יגיע לעולם ליותר מ200 כוחות סוס אם כול שיפור שלא תסים לו... יש למישהו הערה על העניין?
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת עם קיים ציפ' להונדה סיויק הדגם האירופאי/אנגלי (הדגם שדומה ל-TYPE R) אם כן מה עלויות ? כמה כוח הוא יוסיף.
הודעה אחרונה מאת Grabb3r, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו מוכן לכוון אותי או יותר טוב להסביר לי על תהליך יבוא החלקים לרכב ? הבנתי שזה סרט חבל על הזמן וצריך אישורים , השאלה שלי היא איך בכל זאת אנשים מביאים מחו"ל מנועים שלמים ודברים כאלה ? אני צריך סעפת צינור פליטה ודברים כאלה שאין בארץ לרכב הספציפי הזה ברמה שאני מחפש לכן האופציה היחידה שלי היא יבוא , כיצד זה עובד ? למי צריך לשלם כדי שזה יעבוד ?
הודעה אחרונה מאת diforce,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 246 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- SlowRide
- פינדר
- nglancer
- davemustaine87
- SurfHigh
- natco
- לב טוב
- sfargol
- 1enzo
- ofralon
- מיץ פטל