Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SAAB 9000 TURBO 2L.

Guest R.R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת אוף טופיק, מישהו יודע כמה סאאב 9000 AERO ידניות יש בארץ?

תודה

לפי מה שאני חקרתי 3-4. לא יותר.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברה אני מאוד מודה לכם שאתם מעירים את עיניי בנושה האמינות הרכב ברגע שמשפרים אותו.

אך אין צורך(וזה בלי ליפגוע באף אחד). זה משהו שאני מודע לו. אני לא כזה תמים. אני יודע שהחלקים ישחקו/היתבלו מהר מהרצוי ושהצריכת דלק תעלה(לא שעכשיו הוא כזה חסכוני:-P) וכו'. אם כל זה אני מעוניין לשפר אותו בעוד כמה סוסים.

היום היה ניסיון נוסף בדרך לשיפור, התקנת "ברז" למנוף טורבו(וואסטגייג'). הרגשה ממש מוזרה. במה זה מתבטא:

שאני מתחיל נסיע מ0 מורגש שינוי מהמצב הקודם(לטובה) אבל רק בהילוך ראשון(אני מזכיר שזה גיר אוטומט), ובכל ההילוכים(2,3,4) הוא כמו שהיה פעם, לפני ה"ברז". אבל! ברגע שאני מתביע את הדוושת הגז ומוריד קיק דאון ב4000 סל"ד הוא מתחיל לטוססס.

הנה לכם בעלות של עשרות שקלים שינוי של ממש בתוספת כח. יש עוד משהוא שאפשר לעשות?

אגב. מה המחירים של צ'יפים? ואיזה כדאי?

ושוב המון תודות למתייחסים.

פורסם

תשמע, אני לא מבין גדול אבל כדאי לך לפנות לסדנאות שיפורים כדי שיוכלו לייעץ לך בצורה מקצועית יותר.

לפי מה שאני יודע הטורבו שלך בנוי לעבוד בלחץ נמוך ויכול להיות שאם תאמץ אותו (ע"י ברז/תוכנה/וכו') לגדוש יותר אתה תגרום לו לבלאי מואץ. בנוסף יש לטורבו עקומת יעילות שבה "כדאי" לעבוד כי אחרת אתה מוסיף כ"ס אבל לא בצורה יעילה.

בנוסף אני ממליץ לקרוא כמה שיותר חומר מאתרים בחו"ל כדי שתוכל להתגלח על חשבונם של אחרים ולא על עצמך. תנסה לקרוא על פרויקטים ולבדוק האם יש אפשרות להחליף לטורבו רציני יותר? האם המנוע יצטרך לעבור חיזוקים? וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם אני חשבתי לגדול בטורבו אבל קיבלתי תשובה שאין טעם. כל עוד שאני לא מגדיל את המזרקים, מעלה לחץ בקו הדלק ומשנה תוכנה אין טעם לטורבו גדול.

זה נכון?

פורסם

זה כסף קטן כל מה שרשמת. יש מצב שאם תרצה שיפור משמעותי על הטורבו הקיים תצטרך גם להחליף אותם.

אני לא בטוח לגבי המשאבה (צריך לבדוק הספק שלה) אבל מזרקים בד"כ עובדים ב-80% ספיקה, כלומר אם תעלה את הגדישה ביותר מ-10% אתה גורם לעצמך נזק:

א) לא בריא למזרקים לעבוד קרוב ל-100%.

ב) אתה תסע על תערובת עניה (מקווה בשבילך שלפחות יש לך EGT) ותטגן את המנוע שלך.

בקיצור חוזרים למשוואה של כסף=כ"ס, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מבלי לפגוע באף אחד, סאאב זה לא עוד אוטו.

טיפול לא נכון וקומבינות זה מה שמביא לכל אותם סיפורי אימה ששומעים עליהם בנושאי אמינות ותיקונים.

סאאב הוא יצרן מאוד מתקדם וחובב מנועים מודגשים.

יש לך מבחר גרסאות ואפשרויות לשדרוג הכוח של המנוע שלך בכל מיני קיטים ואופציות שנוסו והוכחו כמתאימות.

אני ממליץ לך בחום במקרה של סאאב לדלג על סדנאות השיפורים.

יש בארץ כמה מקצוענים אמיתיים לסאאב - הם יגידו לך איך עושים את זה נכון - ואם אי אפשר הם גם יגידו לך למה ומה תהיה התוצאה אם כן תעשה את זה.

אתה לא מפחיד את ה-9000 ואת המכלולים שלה גם אם תעלה מעל ל-200 כ"ס, רק תעשה את זה נכון, שתוכל להנות מאמינות ובטיחות לאורך זמן.

ב-9000 שלי יש 150 כ"ס וזה ממש ממש ממש לא מזיז לה. אבל ממש לא.

פורסם
מבלי לפגוע באף אחד, סאאב זה לא עוד אוטו.

טיפול לא נכון וקומבינות זה מה שמביא לכל אותם סיפורי אימה ששומעים עליהם בנושאי אמינות ותיקונים.

סאאב הוא יצרן מאוד מתקדם וחובב מנועים מודגשים.

יש לך מבחר גרסאות ואפשרויות לשדרוג הכוח של המנוע שלך בכל מיני קיטים ואופציות שנוסו והוכחו כמתאימות.

אני ממליץ לך בחום במקרה של סאאב לדלג על סדנאות השיפורים.

יש בארץ כמה מקצוענים אמיתיים לסאאב - הם יגידו לך איך עושים את זה נכון - ואם אי אפשר הם גם יגידו לך למה ומה תהיה התוצאה אם כן תעשה את זה.

אתה לא מפחיד את ה-9000 ואת המכלולים שלה גם אם תעלה מעל ל-200 כ"ס, רק תעשה את זה נכון, שתוכל להנות מאמינות ובטיחות לאורך זמן.

ב-9000 שלי יש 150 כ"ס וזה ממש ממש ממש לא מזיז לה. אבל ממש לא.

עם הוא ידלג על הסדנאות איפה עוד הוא יוכל להתקין ציפ?

הוא כבר עשה טעות ראשונה בזה שהתקין ברז ועלה גדישה בלי ציפ!

פורסם

BIG Y, מה שנקמיצי התכוון אם הבנתי אותו נכון זה שיפנה למישהו מקצועי שמתמחה בסאאבים.

באופן הזה הוא יוכל לקבל ייעוץ מקצועי על הרכב הספציפי ממישהו שמבין ומתמחה ברכבים האלה, וגם ימנע מעצמו עלויות נוספות של ניסיונות לא מוצלחים...

את ההתקנה אפשר לעשות בסדנה אבל צריך לדעת מה להתקין. ולא פחות חשוב - למה

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

המשוררים לא התכוונו שידלג על הסדנאות, אלא שקודם כל ייגש לקבלת ייעוץ ממי שמכיר את דגם הרכב הספציפי שברשותו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
עם הוא ידלג על הסדנאות איפה עוד הוא יוכל להתקין ציפ?

הוא כבר עשה טעות ראשונה בזה שהתקין ברז ועלה גדישה בלי ציפ!

איזה צ'יפ?

תבין, הרכב הזה מגיע במקור מהחברה עם המון גרסאות, חלקן חזקות מאוד.

הוא צריך לשדרג בצורה מסודרת לחלקים של הגרסאות החזקות - אפשרי בהחלט.

הרכב הזה לא צריך חלקי אפטר-מרקט כאלו - יש הכל מקורי מהיצרן ובמחירים זולים דרך EBAY, או יותר יקר אבל יותר זמין מרכבים מפורקים בארץ.

9000 2.0 לחץ נמוך היא די בתחתית שרשרת המזון ואפשר לשפר אותה ולתת לה עוד כוח.

רק כמו שאמרתי מקודם - שיעשה את זה כמו שצריך - יש תוכנות ניהול מנוע שונות מקוריות של היצרן - אף מוצר אפטר מרקט בד"כ יעשה את זה טוב ומאוזן כמו היצרן.

אל תשכח שזה לא רכב מירוץ שצריך אקסטרים.

פורסם

אז אני יכול לחדש לך,יש טיונרים שיכולים לעשות בית ספר ליצרן!

התנסתי עם זה אצלי באוטו.

אף פעם לא הבנתי למה אנשים בפורום הזה כול כך מפחדים מציפים?:?

פורסם

שיפורי זה דבר טוב אבל יש כמה דברים לסדר שמפריעים בנסיע יום יומית ברכב.

היום סידרתי את דלת נוסע שלא היה נפתח מבחוץ. נלחצתי, חשבתי שצריך להחליף ידית או את כל המנכנון. מסתבר שהיה בעיה במנגנון הפתיחה(חוסר שימון/גירוז). מעט ספריי גריז והכל חזר לנגן שוב.

המחשב קיבל איפוס(פתיחות וסגירות של הסוויץ') נכבה מנורה של כרית אויר שדלקה ולהפתעתי גיליתי שיש מנורה שמורה על חגורת בטיחות בתיקרה. ואני חשבתי שצריך להחליף מנורה או שבעיה בחיווט.

עכשיו בקשר לעיניינינו.

אני חוזר שוב ושוב ואומר שאני יודע שהסאאב הזה לא יהיה F16! ואני לא מעוניין בזה גם.

אני כן מעוניין לשפר אותו מעט, שלב הבא זה פ.פתוח.

מה עשיתי לא בסדר שהתקנתי ברז אויר לווסגייג'? יש הסברים? אני אשמח.

ומה זה "צ'יפ"? צורבים תוכנה למחשב רכב הקיים או מחליפים איזה חלק?

ושוב אני שואל: מה המחירים? ואיזה צ'יפ מומלץ?

תמונה0039.jpg

תמונה0040.jpg

תמונה0041.jpg

פורסם

הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך בשרשור הזה הוא- שהבחור פליקס ממעלות הוא אשף לרכבים האלה!

בן אדם ישר ולא רמאי (הוא אבא של חברה של חברה שלי) אני גם שונא כאלה שמשחקים אותה מומחים ומשחילים חלקים ודופקים מחירים אבל מהכרות של 3 וחצי שנים עם הבנאדם הוא פשוט תותח אנשים מגיעים אליו מכל חלקי הארץ ושווה!

ממליץ לך להרחיק עד אליו בשביל לטפל בכל בעיה הוא גם עובד בימי שבת וככה לא צריך לוותר על יום עבודה (למרות שאני מעדיף לא להתעסק ברכב בשבת) ממליץ בחום!

• תוכן חדש...