Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SAAB 9000 TURBO 2L.

Guest R.R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום.

לפני כמה ימים רכשתי לי סאאב 9000 טורבו 2ל.

לאחר מעט בירורים הבנתי שיש כמה גירסאות לסאאב 9000(2ל, 2.3ל וכמובן הAERO).

ולכולם גדישה משלו. בשיחה ממש קצרה עם בחור בשם פליקס הוסבר לי שאני בעלים של הדגם בעל גדישה נמוכה(לא בדיוק הבנתי את המונח)

אבל אין לי שוני בגודל הטורבו מהדגמים האחרים.

שאלתי היא ככה: איך אני מגדיל את הסחיבה/גדישה? בלי הוצאות מיותרות(לא רוצה להחליף לטורבו גדול וכו'), כמובן לא בחינם. בהשקעה סבירה.

הנה מעט תמונות של "הכלה".

אני מקווה שהיתי ברור ושזה המקום לשאלה שלי.

תודות מראש.

תמונה0030.jpg

תמונה0033.jpg

תמונה0031.jpg

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מודע להשלכות שייגרמו כתוצאה מעלייה בלחץ הגדישה?

תצרוכת דלק גבוהה יותר.

בלאי - ברכב ישן כמו שלך אתה עלול לגרום לבלאי מואץ שיכניס אותך לבור תיקונים,אין לי מושג כמה אמינות הן אבל מומלץ שתבדוק את זה.

מיטב ידיעתי ישנם אנשים בודדים שמתמחים בסאאב בארץ ,אולי כדאי לפנות אליהן לצורך ייעוץ וביצוע.

בהצלחה ותתחדש!

פורסם

יש לי חולשה לרכב אולי בגלל נדירותו ואולי לא יודע למה!

תתחדש ושיהיה בהצלחה! אגב לא יודע עד כמה נפוצים מומחים לרכב הזה אבל איפשהו בסביבת רחוב החשמל בת''א נפו הרבה רכבים כאלה ליד מוסך.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אוטו מתוק -

במידה ותצטרך חלקים לרכב (הכל כולל הכל - מחלקי פח, דרך חלקי פנים, וכלה במנוע מושלם ותקין, כולל טורבו ועניינים) דבר איתי

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הייתי ממליץ לך להשקיע טיפה ביישור קו עצבני ולראות מה המצב אחרי חודש.

יש רכבים שהתחזוקה שקיבלו במשך השנים ממש לא עוזרת להם ומורידה בהרבה את כמות הכוח.

לפעמים אחרי טיפול רציני הרכב פשוט מרגיש שונה לגמרי.

תנסה את זה כי יכול להיות שאתה אפילו לא צריך יותר כוח, רק תחזוקה טובה.

פורסם

זה קצת אוף טופיק, אבל מאוד הפתיע אותי שמפתח ההנעה נמצא במקומו הרגיל, ולא בין המושבים - המקום הקלאסי עבורו בסאאב.

פורסם

רכב מיוחד - תתחדש ותהנה.

כבעל סאאבים בעבר, יעצתי לא מזמן פה בפורום למישהו שקנה סאאב לגבי מספר טיפים ספציפיים לבעל סאאב משומש

בארץ - רוב הטיפים עשויים להיות מתאימים גם לך , למשל הפנייה לפורום מועדון סאאב בארץ שם יענו לך ברצון על כל השאלות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2769285&postcount=2

כמו שנאמר לך יש שדרוגי ניהול מנוע ספציפיים לסאאב 9000 טורבו 150 כ"ס. יש 3 חברות מומלצות וספציפיות לנושא.

מצרף לך קישורים מדוייקים :

http://www.abbottracing.net/category.php?id_category=28

http://en.bsr.se/products/

http://www.elkparts.com/saab-9000-m8598/performance-tuning/20t-m96/index.23_120_570.html

מצטרף להמלצת קודמי שאמרו - הקדם יישור קו לפי הקישור שנתתי לך לביצוע שידרוג.

נ.ב.

תמונות של קולגות שלך במפגש מועדון סאאב.

DSC00501x.jpg

DSC00506x.jpg

DSC00507x.jpg

פורסם

ערב טוב לכל המפרגנים החוששים והדואגים.

בתחילה נפתח בעידכון קטן:

כל פעם שהיתי צריך להניע את הרכב(לא משנה חם או קר) היתי צריך "לתת" סטארטר במשך 3-7 שניות, כלומר מאבד לחץ דלק בקו. הובחן משאבת דלק לא תקינה(ככה או ככה התכוונתי לפתוח את העסק, מצוף זייף). אגב. יש עוד אחד לחלקים, ככה שאין חשש להתקע בלי חלקים או להתחנן ל5% הנחה בUMI(תמונות בהמשך). הוחלף משאבה+כל הבית עם המצוף "מהתורם" העסק עובד פיקס. מניע נגיע. בוצע יישור קו לפני 3 חודשים(יש קבלות, לא דיבורים באויר).

יש עוד המון מה לסדר קוסמטי וגם מכני אבל לא מרפה ממני המחשבה שהאוטו הזה יכול לינסוע יותר "מהר".

אני מתחשב בזה שהאוטו כבד ולא סובארו אימפרזה טורבו(גם לא מעוניין שיהיה) אבל ראבבבק! האוטו הזה מסוגל ליותר! כמובן בשיפורים פה ושם. כמו שאמרו פה: צ'יפ/שינוי תוכנה יתן את הצפוי? החלפת מחשב למחשב של 2.3 T יעזור? יש פה מישהו ששיפר אחד כמו שלי?

תמונה0038.jpg

תמונה0037.jpg

תמונה0036.jpg

פורסם

מה שמגביל את הרכב הזה כרגע זה לא המנוע.

זאת התיבת הילוכים האוטומטית הזאת, שמסרסת אותו בצורה קשה ביותר.

סיבוב על אחת ידנית ימחיש לך היטב את ההבדל.

ד"א - תתחדש, לדעתי עשית את אחת הבכירות הטובות ביותר שיש לשוק הרכב להציע.

פורסם
מה שמגביל את הרכב הזה כרגע זה לא המנוע.

זאת התיבת הילוכים האוטומטית הזאת, שמסרסת אותו בצורה קשה ביותר.

סיבוב על אחת ידנית ימחיש לך היטב את ההבדל.

ד"א - תתחדש, לדעתי עשית את אחת הבכירות הטובות ביותר שיש לשוק הרכב להציע.

תודות לך.

כן. אני מסכים איתך שיש הבדל בין גיר אוטומטי לרגיל. אני מודע ויודע. אני ציינתי שאני לא מחפש להוציא מהאוטו את היכולות של אימפזה טורבו או גולף GTI דור4! אבל אני בהחלט מעוניין להבין מה זה הדבר שסיפרו לי "יש לחץ נמוך ולחץ גבוהה". במעט מחקר שעשיתי בגוגל לרוב הדגמים יש שעון גדישה מקורי בלוח שעונים מעל חום מנוע ומחוג של הדלק. ולפי מה שהסבירו לי שזה הדגם בעל גדישה גבוהה. ואצלי אין את זה(כלומר גדישה נמוכה). אבל הסבירו לי גם שאפשר "לשדרג" את הדגם שלי גם, ברגע שמחליפים תוכנה למחשב. ולכן אני מחפש פה אנשים שמבינים, כי אני לא חושב שזה יהיה הגיוני ללכת ולהתיל "לשפוך" כספים על דברים שאין להם בסיס. אתם מסכימים איתי.

גילוי נאות-רק אני ואלוהים יודעים כמה שאני שנאתי את הרכב הזה וקיללתי אותו. היום, אני מאוהב בו ומצתער שלא רכשתי לי אחד כזה ממזמן.

פורסם

אם אתה שם גדישה גבוהה יש לך כמה בעיות:

-בלאי מוגבר לכל המכלולים

-צריכת דלק גבוהה יותר

כשתמכור אותו אני לא אקנה אותו כי הוא לא סטנדרטי :)

ברצינות, יש המון אנשים שרק מחפשים רכב כזה במצב "בתול" בלי שעשו לו יותר מדי שטויות.

זה רכב טוב שהונדס על ידי השוודים, והם חבורה של חבר'ה די הגיוניים. הם יודעים מה הם עושים.

אתה באמת רוצה להתעסק עם זה?

אני ממליץ לך להתייעץ עם דוד נמרי לגבי זה.

הוא כותב פה בפורום והוא אחד האנשים שיותר מבינים בסאאב בארץ, אם לא זה שהכי מבין.

פורסם

כמו שאמרו גיא פרילינג אוו סדנת E&A,יתקינו לך ציפ בקלות ותהיה מבסוט.

אפשר לבדוק עם בדגמים היותר חזקים,יש להם אינטרקולר גדול יותר שאולי אפשר להשאיל מהם,יתן עוד תוספת של הספק,וגם לברר על לבנות דאון פיפ גדול יותר.

פורסם

בקיצור,פליקס הוא האיש שכל מי שיש לו סאאב בארץ מקיר אותו והוא במין עניין.

כל בעיה שיש לך ברכב לך אליו בלי לחשוב פעמיים.

אולג

• תוכן חדש...