שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מיטו 1.4 155 מי משפר ניהול מנוע ומה השיפור בנתונים? יש אפשרות שאיך שמניעים ברירת המחדל תהיה במצב D בDNa?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן חברים.. מדובר על פורק פורג' 004 שמותקן על איביזה FR 05. שהמנוע קר כל הפריקות נעשות דרך הפילטר , עם הגעה לטמפ' עבודה , כמה לחיצות אגריסיביות ופריקות מהפילטר , הפורק עצמו נפתח להוצאת אוויר. בדקתי ואני רואה את הקפיץ בפורק זז , אבל אין יציאת אויר (עד לשלב שהוא נפתח כמובן)... ממש כואב לשמוע את הצליל הזה ,הייתי במקום שהותקן הפורק , ושם נאמר לי שזה תקין.. עוד מישהו נתקל בזה? תודה מראש . D:
הודעה אחרונה מאת tomer20vt, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את הברקסים והצלחות שלי ברכב, יש המלצות לאיזה משהו אחר חוץ מהברקס והצלחת האורגינאלים.?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מגיע מרקע של נהיגה ספורטיבית ובעברי הייתה לי איביזה טורבו משופרת מאוד. מאז עברתי על מגוון רכבי ליסינג והשכרה ולאחרונה רכשנו בורה TDI בעלת 90 כ"ס כרכב שני (רציתי משהו יותר ספורטיבי אבל אשתי התנגדה לאור התאונה המחרידה שהאיביזה שלי עברה...). (בקיצור, איביזה טורבו=רווק מגניב, בורה TDI= נשוי+ילדה בדרך). לאור החסך בביצועים שיש לי, אני מחפש לחזק מעט את הבורה, מה שלא אמור להיות כזה קשה כי בסופו של דבר זה רכב טורבו... למרות שהאוטומט הוא מגבלה גדולה. ראיתי באינטרנט כל מני צ'יפים שמתחברים בין המחשב למשאבת סולר ומצהירים תוספת של 35 כ"ס, 10% חיסכון בצריכת דלק ותוספת של מומנט במחירים רצפה עד שחיטה... מישהו עשה משהו כזה בעבר? למישהו יש ה…
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
ערב טוב חברים, פתחתי את הנושא פה,כי לדעתי כאן יש יותר מוגדשים ויותר מביני עניין. אז בסה"כ כולם יודעים שבבוקר יש לתת לרכב זמן מסויים [להתחמם] ולאחר נסיעה ארוכה צריך גם להשאיר את הרכב מונע. לשאלותי, כמה זמן צריך לחכות?למה?האם זה באמת להשוות את סיבובי המנוע לסיבובי הטורבו [בהמתנה לאחר נסיעה]? זמן ההמתנה משתנה עם גודל הטורבו?או עם אורך הנסיעה? ובכללי אם אפשר טיפים להתנהגות יום יומית עם רכב מוגדש.[אני בעלים של GTI 01] תודה רבה,ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת dny, -
טורבו טיימר- אמיתי? 1 2
מאת Guest botzek1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בקריאה באחד הת'רדים פה, מישהו ציין שטורבו טיימר זו מערכת בה אפשר לצאת מהרכב והוא ייכבה מאליו לאחר זמן מסוים. הבנתי נכון? ז"א אפשר לצאת עם המפתח ולנעול והוא כבר ייכבה? בברלינגו שיש לנו הוחלפו כבר שלושה מגדשים עקב אופי העבודה (כ-30 סטרטרים ביום), פרקטי להתקנה? אם כן במה זה כרוך ומה העלות בערך? תודה מראש לעונים
-
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, קניתי ג'אנטים וצמיגים חדשים ורציתי להתייעץ איתכם לגבי משהו לפני שאני מרכיב אותם, עד היום הייתי עם הג'אנטים המקוריים 205X50X16 הג'אנטים והצמיגים החדשים שקניתי במידה 225X45X17 האם בעקבות העלאה בגודל הג'אנט אני צריך להחליף גם את ברגי הגלגל לארוכים יותר? תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם,אני חדש בפורום. רכשתי סיאט איביזה טורבו 2002,האוטו מדהים ללא ספק. יש כמה תוספות כגון: צ'יפ אפסולוט,פורק של פורג',אגזוז סופרספרינט,ווסט דלק מוגדל... האוטו כרגע עם פילטר מקורי ונוסע חזק ביותר,חשבתי להחליף לפילטר פתוח...מומלץ?פילטר פנימי פתוח או חיצוני?שמעתי שאם אני אשים חיצוני אז גם ישמעו את הגדישה ואת הפריקה כי עכשיו לא שומעים אותם בכלל. אם תוכלו לתת לי עצות כיצד לשמור על הרכב זה יהיה מעולה. קראתי שצריך לשמן את הטורבו/פורק פעם בכמה זמן...?! יש לרכב שעון גדישה והוא גודש 1.2-1.3,זה טוב?באמת שאין לי מושג ואני ממש חדש בתחום רכבי הספורט. דרך אגב האוטו עם 86 אלף קילומטר בלבד ובאמת שקשה למצוא רכבים כאלה,קניתי אותו מקרוב משפחה שהחזיק אותו מ2003 עד היום וחו…
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון עם הפלאגים הנ"ל על איביזה טורבו 2002,מניסיון שלי איתם בטרקטורונים הם נותנים תגובה חזקה יותר וזה מורגש,גם ברכב זה ככה?שווה להשקיע?
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מחזיק פולו 16V ואני מעוניין לשפר אותה מבחינת כוח, לשים טורבו או להחליף למנוע 1.8 טורבו של קופרה? (המנוע של הקופרה יושב עליה בול)
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב שנת 2008 אני מצטער שאין לי מידות אני פשוט במוצב. איזה ג׳אנטים יכולים לשבת עליו יפה?וכמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
שלום, אני מעוניין לקנות WRX (פתחתי שרשור על זה ביעוץ) 2004, אני מחפש רכב מקורי ולא משופר בטירוף כדי שלא נחליף מנוע עוד שבוע, אז נגיד בעזרת השם אני אמצא אחת שמורה ואחרי הקנייה רציתי לדעת מה אפשר לשפר בעדינות אבל דברים שלא יזיקו למנוע ולא לגיר, אז עד עכשיו שמעתי שהרבה אנשים קודם כל מתקינים פילטר פתוח וגם פורק לחץ , אז האם אלה דברים טובים כהתחלה? ואיזה פורק מומלץ ? פורג? לגבי הפילטר מומלץ איןבוקס או חיצוני? ומה לגבי צנרת פליטה האם כדי לשחק שם? דוד זרימה חובה או סתם? לגבי שעוני לחץ, איזה שעונים צריך? ומה זה בוסט קונטרול? ומה זה טורבו תיימר? ובקיצור מה עלות הדברים האלה בערך? ומה עלי לעשות כדי שיהיה לי WRX רגועה וסטנדרטית ולא נזיק לה? תודה.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הם בודקים גם את תקינות הטורבו ?? ואם לא , על מה אני אמור להסתמך ? איך אפשר בכל זאת לבדוק שהטורבו לא גמור ? ממתין לתשובתכם, תודה מראש !!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי את הפרוייקט שאחד מחברי הפורום ביצע, של צביעת ג'אנטים ! יצא לו מעולה ומאוד התרשמתי. ראיתי שהוא השתמש בצבע של חברת MOTIP הלכתי לאוטודיפו כדי לקנות ספריי בצבע זהב. אך לא מצאתי. היה בצבע כסף ובצבע קפה בלבד. היו גם בצבע שחור מט נראה לי לטמבונים או משהו כזה חשבתי לשנות לשחור, כמו כן לא מצאתי פריימר (צבע יסוד) של MOTIP ברצוני לדעת האם קיים צבע זהב של החברה הזאת ? ואם לא באיזה חברהשל צבע אפשר להשתמש כתחליף?
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם אפשרי להוסיף טורבו לאיביזה 2011 ספורט 1.6 ידנית מנוע אטמוספרי ?
הודעה אחרונה מאת TALAZ, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שקנה את הרכב לא מזמן ולא מספיק לו כוח ברכב הוא חשב על להוסיף ציפ , איפה בארץ אנחנו יכולים למצוא ציפ ופורק עדיפות באזור המרכז וכמהבערך כוח סוס זה מוסיף לרכב. סליחה על הבורות הוא פשוט חפר לי כבר מלא זמן בנושא . תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי לרכב שלי (205 פוראבר) ג'נטים של GTI מידה של 14/185/60 אני צריך צמיגים שישרתו אותי ויתנו לי אחיזה טובה אשמח לקבל כמה צמיגים תמונות בקרוב ! שחר.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ראיתי כאן בפורום פירסומת של ממירים ספורטיבים. המון אנשים עם מכוניות אוטומטייות כמו שרייד לנסר מזדה שביקשו הצעת מחיר. אני מדבר על מכוניות אוטומט שבהם הורכב ממיר ספורטיבי. מישהוא קנה והרכיב ויכול לתת ביקורת ? מה השיפור? עד כמה מורגש ? עוצמת הרעש עקב ממיר פתוח? תודה רז...
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
-
- 25 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
לאחר חיפוש ברחבי הארכיון לא מצאתי תשובות לשאלותיי ולכן פתחתי נושא חדש ולהלן השאלות : -ספייסרים מתקינים על כל ה4 גלגלים או רק על אחוריים/קדמיים ? -ספייסרים גורמים לבלאי מואץ ברכיבי הרכב ? -מה מידת ספייסר לא מזיקה ומה כבר לא מומלצת לדוגמה - 5 מ"מ -11 מ"מ -מה ההיתרונות של ספייסרים ? -מה החסרונות של ספייסרים ? -האם מכשילים בטסט רכבים בעלי ספייסרים ? -מה העלות הממוצעת של ספייסרים + ברגים ארוכים ? נ.ב הרכב - סיאט איביזה 1600 סטאנדרטית. רצון : הוצאת הגלגלים האחוריים קצת החוצה מכוון שבאיביזה הם נבלעים בתוך האוטו וזה נראה לא טוב בלשון המעטה על הדרך: גם להגביר יציבות אף במקצת בתודה מראש בן
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בבעלות המשפחה הונדה סיוויק 1996 SR 1.6 ידנית, ו-פג'ו 206 2002 1.6 XT אוטומט. רציתי לדעת - מי משפר הונדות ו-פג'ואים בארץ? (נ.ב. - הסבה לידני לא באה בחשבון)
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מזמן שלא כתבתי פה, צבא וזה, כיף לחזור ולנושא, לאחר חיפוש מושך, לא הצלחתי לתת מענה לשאלה האם אינטרקולר גדול יותר מהמקורי זה טוב או רע, ומה יהיו ההשלכות. האם יהיה שיפור בכוח? , ומה תהייה ההשפעה על הזמינות והלאג? כמו כן, עד כמה מערכת שמתיזה מים על האינטרקולר עוזרת? ( בחיפוש מצאתי בעיקר הזרקת מים לתא השירפה, לא לזה הכוונה ). שיהיה אחלה יום, אלכס.
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברשותי מזדה 323 2001 דגם ה1800 אני רוצה להחליף לג'נטים עכשיו הבנתי מהמוכר בפיטסטופ שאין חברות מוכרות שמייצרות ג'נט 14 אינצ ואינני מתכוון להגדיל את הגודל ,הוא אמר לי שיש לו כל מיני ג'נטים יפים שלדעתו טובים של חברות לא מוכרות במחיר של 1300 שקל אני חושב משהו כזה הוא אמר לי דיברנו בטלפון. ברצוני לדעת בערך על איזה כיון של חברה או כל דבר שיעזור לי בבחירה מעבר ליופי, פרמטרים מסוימים שאני צריך לשים לב אליהם. או שאין יותר מידי טעים פשוט לסמוך על המוכר וללכת על הג'נט שלפי דעתי הכי יפה. התקציב שלי הוא בערך 1400 ש"ח אך אם באמת יש משהו ששווה בשבילו לעלות את התקציב אני יעשה את זה תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת חי על כביש, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב לחברי הפורום, ראשית, אני יודע שפתחתי שרשור לפני כמה חודשים גם על רפידות לרכב שלי ובסוף זה לא יצא לפועל, מתנצל מראש. (תודה לכל מי שעזר). בכל מקרה, הפעם אני מתכוון להביא את הרפידות מארה"ב (בערך 100$ לסט). חשבתי ללכת על על הפרודו DS2500 אבל הבנתי שאין להם את חיישן הזה של הבלמים, כמו שיש לי עכשיו. עד כמה חשוב החיישן הזה והאם כדאי בכלל לבטל אותו בשביל הרפידות האלה? יש עוד אופציה גם פרודו, דגם DS PERFORMANCE, שלהם כן יש את החיישן, אבל אני לא יודע איך הם בהשוואה לDS2500, חוץ מזה שהם חדשים יותר ומתאימים לשימוש STREET. (הDS2500 מוגדרים כTRACK) אני יכול להביא גם HAWK אבל לפי מה שהבנתי פרודו נחשבי ליותר איכותיים. אשמח לשמוע אם למישהו יש נסיון עם הרפידות …
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי כרגע מיצובישי קולט שנת 93 ידנית וקלאץ משאבות (ולא עם כבל) , הקלאץ הוחלף לפני כ חצי שנה +- ומשאבות לפני חודש , צצה לי בעיה שכאשר נוסעים נסיעה אגרסיבית מעט הקלאץ מחליק ולא תופס את ההילוכים , ואז ממש קשה לנהוג בדרך כלל עובר לילה ובבוקר הכל מסתדר , חשוב לציין שזה קרה רק פעמיים ובנהיגה מנהלתית ורגועה זה לא קורה אלה רק בהעברת הילוכים מעט אגרסיבית , מפאת רצון לעשות פרויקט על הרכב הנ"ל רציתי לשאול איך אני מחזק את הקלאץ ? אולי עדיף להסב אותו לקלאץ הפועל על כבל ? אין לי ניסיון בתחום הקלאצים אשמח לעזרה תודה ( אשמח גם לעלויות )
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וערב טוב, יש לי קרייזלר נאון דגם 97 ואין לי מושג איזה גודל רמקולים יש לי בדלתות מקדימה . אני פשוט רוצה לחסוך בלפרק את הדלת . תודה .
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי ניסיתי לחפש כאן בפורום אבל לא ממש מצאתי מידע על מאיפה משיגים? כמה עולה? איך משתמשים?
הודעה אחרונה מאת מיכאל86, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
את מה שכיניתי עד לא מזמן כ"עגלונה", אפשר לכנות עכשיו רכב נורמאלי, או אולי (ויתקנו אותי אם השאיפה שלי מוגזמת) "חסכונית חזקה". פתחתי את הת'רד כדי לספר על מה שעשיתי, קצת תמונות, וגם לשאול שאלה במקום שנתקעתי בו. נתחיל עם מה היה במקור: הקליאו, במקור 65 כ"ס, מנוע 1460 סמ"ק של דיזל. טורבו-דיזל. ללא אינטרקולר. במודלים גבוהים יותר ישנה ה-105 כ"ס לה יש IC וכן פיסטונים מחוזקים. ישנו דגם ביניים עם 82 כ"ס שאינני מכיר מספיק פרטים עליו, אני רק יודע שהוא נוסע על הפיסטונים מהסוג שיש לי. המיוחד בה - תצרוכת דלק ברגוע 1 ל-22 (סולר להזכיר), ובמאמץ 'עילאי' 1 ל-17, בנסיעה 'בינונית' לאילת 1 ל-26. לאחר הצ'יפ הייתה לי נסיעה נוספת לאילת ובכלל בכל המדידות לא היה שינוי מורגש בצריכה. …
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב אני מעוניי ליקנות שעונים כאלו להוסיף לאוטו שלי מישהו יודע מאיפה אולי חנות אולי אתר כל מידע יעזור תודה מראש יריב
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
אהלן, אני מתלבט בין הפורג' 007 לAPR R1. אני יודע שהפורג' עובד על קפיץ וניתן להתאים את הקפיץ לפי ההספק ושהוא דורש שימון כל שנתיים בערך. לגבי הR1 אני שהוא עובד על דיאפרגמה (כמו המקורי) ושהוא לא דורש שימון כלשהו. האם בגלל שהR1 הוא ללא קפיץ אז התגובה שלו יותר מהירה? ואם כן, עד כמה זה משפיע? עשיתי חיפוש באינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית איזה פורק עדיף. (הרכב עם עדכון תוכנה, אינלט, פילטר פתוח, ואגזוז זרימה חופשית) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GOLF GTI MK4, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איזה צ'יפ אתם ממליצים לשים בשירוקו 1.4 DSG?? אפסולוט\REVO\APR??? גם תסבירו לי על כל חברה מי שיודע...
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 952 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- DareDevil
- itsik170
- טויוטה סופרה
- EliC25
- hwgeek
- Pika007
- פינדר
- yor2
- yuvk
- zvit
- garay
- ArikB