שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
צהריים טובים. הגיע הזמן לשדרג את האחיזה - וזאת אחרי שמאסתי ברביעיית הקונטי' CP2 המקורית, אשר פשוט מאכזבת על יבש (בניגוד לאחיזה מעולה על רטוב). מאוד מאכזבים ביחס לטורנזה ER300 שמתחרים בהם. אשמח לקבל חוו"ד / הערות / המלצות על ה-Hankook S1 Evo, למי שיש ניסיון ממשי עימו. כמו כן, הוצע לי גם אחיו - Hankook V12 Evo, אם יש כאן מי שמכיר.
הודעה אחרונה מאת ben-fr, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו מכיר את החברה הנ"ל האם זהו נחשב ל בולם זעזועים אכותי ? האם החברה קשורה איכשהוא לWEITEC ? לא מצאתי שום חומר ברשת , תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ובכן,החלטתי לא למכור את 190e שלי בנתיים, אני מאוד אוהב את הרכב,אני אוהב את איכות הבנייה אני אוהב את הצורה,אני אוהב את הקסם אייטיזי שלה,רק דבר אחד מפריע לי,יחידת המנוע שלה דיי עלגתית במיוחד לאחר כמעט 18 שנה,דבר אשר הופך את הניסעות בה,במיוחד בכביש המהיר למעייפות, החלטתי ללכת על החלפת מנוע, ובכן האופצייה הישירה היא כמובן הגדלה ל2.3 שמונה שסתומים,רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בתחושת האצה וביכולת השיוט באיזור ה100 קמ"ש? האם יש מוסך מומלץ?(קיבלתי הצעה מאיילון לפני מספר חודשים באיזה ה9k)אני חושב שהמחיר מעט גבוה, חשבתי על עוד אופציה יותר שאפתנית,הסבה ל2.6 שישה ציל',האם הדבר חוקי?,אילו רכיבים עוד אאלץ להחליף מלבד תיבת ההילוכים? תודה, נמרוד
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איך זה עובד?, מה קורה במידה והאוטו מתכבה ? הטורבו טיימר ממשיך את פעולת המנוע?
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמו שהבנת,י מעבר לצ'יפים למינהם יש כל מיני מחשבים שעוזרים לשלוט בגדישות וכו' השאלה שלי אם ניתן להשתמש במחשב כזה לביטול הטורבו. כלומר אם אפשר להרכיב מחשב שבלחיצת כפתור מבטל את הטורבו על מנת לחסוך בדלק ולהחזיר כשרוצים ביצועים
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמוכן לעזור לי להוציא קוד תקלה מהרכב? נדלקה לי נורת מנוע, באיביזה קופרה מי המלך שמוכן לעזור?
הודעה אחרונה מאת cuprar99, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לקבל הערכה פחות או יותר כמה חלקים מסויימים עולים חדשים\יד שניה. כיוון פלוס מינוס. פילטר פתוח- טורבו T3\4- גנט 15-16-17 קל+צמיגים קפיצי הנמכה- דוד אחורי פתוח סברינג\דרגון\רמוס וכו'
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חושב על התקנת פילטר פתוח באיביזה טורבו 2002,השאלה שלי היא אם הפילטר לא ישגע את החיישן שעליו הוא יושב כי הוא מכניס יותר אוויר?וכתוצאה מכך סתם ייקח יותר דלק או לא יעבוד בתערובת נכונה? מה אני עושה עם הצינורית שמתחברת לחלק העליון של התיבת אוויר המקורית?זה צינורית ואקום אם אני לא טועה. מומלץ לשים צנרת כלשהי להרחיק טיפה את הפילטר מהחום של המנוע או שאפשר לשים אותו ישירות על החיישן?תודה.
הודעה אחרונה מאת TheBeerMouse, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם שעונים בקורה (לא של טורבו) עוברים טסט או נחשבים שינוי מבנה בכללי? יש איזושהיא תקנה? כנ"ל לגבי לוכד שמן ברכב יש לי טסט במאי ואני שוקל אם פשוט לגשת עם כל זה. יש לי פוד קורה עם שעון חום מנוע וסל"ד, לוכד שמן ואגזוז זרימה חופשית של דרגון אשר נקנה והורכב בא.פ.ל אגזוזים ככה שיש לי עליו 2 אישורים - אחד של מכון התקנים ואחד של משרד התחבורה. את הסיפור של לוכד השמן אפשר להוריד ולהחזיר למקורי תוך דקות במידה ואני אגש ככה יש סיכוי שאני יעבור? חוץ מכל זה האוטו סטנדרטי. ומקסימום יכשילו אותי, אני מוריד את הרכיבים ואפשר לעבור?
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לקבל חוות דעת על הג'אנטים המקוריים של הספארק - http://img848.imageshack.us/i/15309997.jpg/ http://img37.imageshack.us/i/23009472.jpg/ מה דעתכם?האם לא כדאי לחפש משהו אחר ? צבע הרכב יהיה שחור תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 16 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכם. רציתי לשתף אתכם בדעתי על מתלי KW V3 שרכשתי לפני כחודש . הרכב הוא לקסוס IS250 - לא בהכרח הקנדידט הראשון לשיפורי התנהגות אבל בהחלט מגיב אליהם טוב. למרות וזאת ומי שמכיר אותי יודע שאין אצלי דבר כזה "סטנדרטי". כנראה שאם היה לי כסף לקנות GTR/R8/911 וכו' גם שם הייתי מחליף הרבה דברים - אבל אני סוטה מהנושא. עם קניית הרכב המתלים הוחלפו לקוילאוברים של TEIN מה שעשה עבודה טובה אבל עם תשלום ברמת הנוחות - תשלום מאוד גבוה כד לקבל את ההתנהגות שרציתי. לא התלחתי למצוא את הנקודה הנכונה מבחינתי בכיוון של ה TEIN כד שאוכל להתנייד עם הרכב ביום יום וגם לקבל התנהגות. עכשיו זה לא שאני מפונק אפילו רחוק מכך - הניסן שלי מממנת כמה רופאי שיניים. בקיצור משהו לא התאים לי בסיפור ה…
הודעה אחרונה מאת yochi69, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לדעתי הכותרת קצת בעייתית אך לא מצאתי תאור טוב בשתי מילים. לעניינינו - מאז החלפת הקפיצים המקוריים לקפיצים מונמכים נוצרה לי בעיה לא נעימה, הבולמים נשארו בולמים של KYB (תחליפיים לסופר לנסר). שאלתי היא כזו: ישנה אפשרות לעשות משהו שהבולם לא יסגר עד הסוף בלי להחליף בולמים? שמעתי שאנשים מוסיפים גומיות בין הסלילים של הקפיצים כדי שיספגו את המעבורות בכביש, האם זה בסדר ואם כן איך בדיוק עושים זאת? אם לא תיהיה ברירה ואני אצטרך להחליף בולמים לקשיחים יותר כגון KONI זה יפתור את הבעייה? תודה מראש. ולא אני לא מעוניין כרגע להחליף את הרכב! מקס
קפיצים לגולף
מאת בני ארוך- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני עומד כרגע לפני החלפת הקפיצים ברכב, גולף 01 מנוע 2.0. המטרה של ההחלפה היא להנמיך את הרכב בכ3-4 ס"מ, יותר למטרת יופי, פחות למטרת שינוי ביצועים. כרגע בבירורים שעשיתי עם כמה ספקים קיבלתי שלוש שמות, על שנים מהשמות מצאתי מידע על אחד מהם מצאתי מידה אבל הוא לא מכוון אותי למה שאני רוצה לדעת. החברה של הקפיץ היא LESJOFORSAB. הספק שהמליץ לי עליה אמר שזו חברה שוודית וזה משהו שמרכיבים בדרך כלל לגולף V5, המחיר שלהם נע סביב ה1500 שקל (לא כולל עבודה). רציתי לדעת קצת על הקפיץ הזה, אם יתאים לי לרכב ועל האיכות והאמינות של המוצר. תודה מראש.
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם אני מחליף את הגנטים הרגילים בכאלה ממגנזיום או מסוג אחר האם אני צריך לגשת למשרד הרישוי ? אין שינוי בגודל הגאנטים רק בסוג
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
שלום לחברים , לאחר ההורדה שלי מהכביש יצא לי לחשוב הרבה (כן כן גם על מעבר לגור בקפריסין ) , וחשבתי על רעיון שאני בטוח שרובכם אם לא כולכם כבר חשבו עליו לגבי הנושא הנ"ל , חשבתי שבמקום שלא יאשרו שום תוספת לרכב (אפילו אנטנת סלולרי נחשבת לשינוי מבנה לפי החוק!!),משרד התחבורה יפתח מין משרד משני "מחלקת האישורים המיוחדים" שהיא בעצם תהיה ממונה על כל מיני תוספות מיוחדות לרכב ביניהם קפיצי הנמכה,טורבו,פילטר פתוח,גלגלים גדולים מהמקוריים וכולי , חשבתי שזה יהיה משהו כמו בגרמניה TUV אם אני לא טועה שהרכב נכנס למין חדר בדיקה שכזה ועובר מספר בדיקות שכל השיפורים נעשו באופן מקצועי ולא מסוכנים ויכולים לגרום לנזק מסיבי לרכב בשעת נסיעה , משרד התחבורה יוכל לקחת עלות על בדיקה טפסים ושכל אישור יעל…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 16 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לפני כשנה ביצעתי מדידה מעניינת עם האיביזה טורבו. זאת בעזרת אפליקציה בשם gmeter לאייפון. גרסה חדשה יותר כאן: http://hunter.pairsite.com/gmeter/ האמת שמאז כמעט לא נכנסתי לפורום... בכל אופן: התוכנה מאפשרת לאייפון להשתמש בחיישני התאוצה שלו כדי להרגיש כמה חזקה התאוצה של הרכב. המכשיר מקליט 100 פעמים בשניה את התאוצה שהוא מרגיש. התוכנה מחשבת כיצד המהירות של הרכב הולכת וגדלה עם הזמן ולכן היא יודעת למדוד נתונים כמו זמן האצה מ 0 ל 100 . כשמזינים לה את משקל הרכב היא יודעת לחשב מה ההספק שהיה צריך להפעיל המנוע, כדי לספק את התאוצה שהיא מרגישה. לכן היא מספקת גם נתוני כוח של המנוע. התוכנה לא יודעת למדוד סל"ד של המנוע, לכן היא מציגה נתוני הספק כפונקציה של מהירות הרכב …
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברה הגיע הזמן להחליף את הצמיגים לאחר 3 שנים עם GOODYEAR F1. מחפש צמיגים לא פחות טובים מהF1, שיתנו אחיזה טובה גם על יבש ובמיוחד על רטוב. שלא יגמרו מהר מאוד ואם אפשר אז שיראו טוב כמו הF1 למי שמכיר... המידה היא 17/45/215 התקציב הוא באיזור ה1000 שקל לצמיג, עדיפות לקצת פחות אבל אם יש משהו ששוה את זה אני מוכן לשמוע
הודעה אחרונה מאת laxviking, -
- 2 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מדובר על איביזה קופרה ... תודה.
הודעה אחרונה מאת Aviry, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מן הסתם כאשר מגדילים טורבו האוטו יצרוך יותר דלק. השאלה היא אם לדוגמא עולים לטורבו יחסית גדול שנפתח בסל"ד גבוה. כאשר מדובר על נסיעה רגועה האם למעשה נראה שיפור בצריכה? או שיש אלמנטים נוספים במשוואה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
בעייה בגיר
מאת imols- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי סובארו ג'אסטי 1.2 ידני יש לי חריקה שאני משלב לשלישי, ושאני מוריד מחמישי לרביעי זה לפעמים לא יורד צריך להחליף את הגיר ? או שאפשר לתקן ? ואם כן מה בערך המחירים ?
הודעה אחרונה מאת Refaelo279, -
- 7 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני רוצה לבנות צנרת כמו שבתמונה באותו מיקום: יש לי מתאם כזה שהוזמן מחו"ל ויושב על המצערת כמו בתמונה הבעיה היא שחיפשתי צינור כזה גם בארץ וגם ב ebay. אין להשיג כזה היציאה מפתח המתאם הזה היא 45MM שזה קטן מאוד, ניסיתי בגומי תל אביב ובכל מיני חנויות של צינורות וגומי ואין דבר כזה מצאתי ב ebay את הדבר הבא: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HPS-1-75-2-75-Silicone-Reducer-Hose-Turbo-45mm-70mm-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5642808007QQitemZ370482905095QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories זה אמור להתאים בול מ45MM ל70MM (יציאת הפילטר הפתוח) ועכשיו לשאלות: איזה מידות פילטרים פתוחים יש בארץ? הבנתי שיש גם 70MM, 75MM, 60MM וכל מיני אני רוצה ל…
הודעה אחרונה מאת ETAVZ3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי סרטונים פה ושם רכבים עם הdog box ללא דוושת קלאץ', אז.. מה היתרונות\חסרונות בdog box? לאיזה רכבים התיבה הזאת מיועדת?(הספקים גבוהים לדוגמא.) יש רכבים עם תיבת הילוכים dog box בארץ? יש אנשים שמתמחים בתיבות כאלה בארץ? ומה עלותן. תודה.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תקשיבו אני די חדש בכול העסק אבל שמעתי המלצות חמות על הפורום הזה אז החלטתי לקבל קצת עזרה יש לי שברולט קורסיקה שנת 1995 מנוע 3100 אוטומטית ורציתי להוסיף לה טורבו רציתי בעיקרון לדעת כמה זה יעלה לי בכלל? אם זה מצריך משהו בנוסף? או שיש לכם המלצות נוספות לשיפורים של האוטו?
הודעה אחרונה מאת liron412, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע איך מוציאים את הידית החוצה ? אני לא מתכוון את כל הידית הילוכים , אלה רק את הראש למעלה .. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברה מה קורה? רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות בפורק הלחץ ברכבים מוגדשים בטורבו ?? שאלה נוספת מה הוא ה ציפ? תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום יש לי אולדסמוביל דלתא רויאל קופה שנת 78 מנוע קטן רק 5730 סמ"ק 8 צילנדר.האוטו לא נסע משנת 2004 . כרגע האוטו אצל חשמלאי שעושה לי סדר בחוטים. האוטו מניע ונוסע אפילו טוב. אני גר בקריות ואני מחפש מוסך המתמחה בשיפורי מכוניות ובעל נסיון באמרקאיות .אני לא מחפש מוסך שיעשה לי טיפולים כי את זה יש לי . אשמח לקבל המלצות על שיפורים .ואם בכלל לעשות משהו עם תקציב מצומצם של כ10000 שח עדיפות למוסך בקריות או באיזור
הודעה אחרונה מאת all4pc, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש משפר רכב עם ידע ונסיון בטורבו , במיוחד כזה שהוא לא BOLTON. אני רוצה להוסיף טורבו נסתר לאלמרה 2000 שלי מנוע GA16DE, רוב הסיכויים שזה יהיה טורבו אחורי כמו של STS. http://www.junkyardturbos.com/Rear-Mount-Turbo.php רוב החלקים יסופקו על ידי. יש לי אפשרות להשאיר את הרכב עד חודשיים בסדנה כך שהמשפר לא יהיה בלחץ זמן ויעשה עבודה טובה ומקצועית. חשוב שיהיה בעל נסיון בפיתול מערכות פליטה מאלומיניום וידע לרתך בצורה מקצועית. אשמח לכל הצעה (גם מחברי הפורום עצמם).
הודעה אחרונה מאת SpinDr, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
איך אפשר להוסיף עוד סוסים לסופר לנסר? ממה שאני קורא פה אם יש לרכב טורבו אז צ'יפ עושה את העבודה. אבל עם אין טורבו איך מוסיפים עוד סוסים לרכב?, ההילוך רבעי וחמישי ממש חלש בסופר לנסר, איך משפרים? (הרכב אחרי יישור קו, החלפתי בולמים, משולשים ועוד שבוע בערך אני יעשה גם הנמחה לרכב כדי לשפר את היציבות.. והחלפתי למצמד קרמי אתמול.) מה שהכי חשוב לי זה לשפר את ההילוכים הגבוהים, רבעי וחמישי שהם ממש חלשים. תקציב 10000+ תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
עשיתי בחצי שנה האחרונה מספר טעויות בבחירת הרכבים שלי ואני מקווה שעכשיו הבחירה תהיה טובה יותר. מדובר על מיצובישי קולט 94 אוטומט יד שנייה 145K מקוריים, טופלה במוסך מורשה כל חייה. מכיוון שלא מצאתי רכב ידני שמור, החלטתי ללכת על הדגם האוטומטי ולבצע לו הסבה לידני. בלי קשר, צריך לבצע לרכב החלפה של האטם ראש וטיימינג. יש לי אפשרות להשיג את החלקים הדרושים להסבה ב1000 שח בערך וקיבלתי הצעת מחיר ממוסך מרכזי של מיצובישי על סך 2000 ש"ח לביצוע העבודה עצמה. רציתי לדעת אם יש בעל מקצוע מסויים שאתם ממליצים לביצוע העבודה במחיר סביר. ודבר נוסף, אם תוכלו להעלות כאן את רשימת החלקים הספציפיים לצורך ההחלפה. תודה
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, ביקשתי לברר עבור חבר בעל הונדה סיוויק 98' (המשפחתית, לא האצ'בק) מה העלות של קיט טמבונים + חצאיות לרכב הנ"ל ? ומה הם ההוצאות של ההרכבה ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 952 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- DareDevil
- itsik170
- טויוטה סופרה
- EliC25
- hwgeek
- Pika007
- פינדר
- yor2
- yuvk
- zvit
- garay
- ArikB