שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שלום חברה. אני מחפש מארץ את הגנט BORBET A אני ראיתי כאלה פה. יש לי גולף mk2 1.3 ואני רוצה מידת צמיגים 195\40\15 חברה אני יודעה שזה לא ראיון טוב.....אני יודעה שאני יכול לאשר מידה 195\50\15 אני רוצה לדעת העם אני יוכל לאשר גם 195\40\15???? ו אני גם רוצה גנט רחב 7.5-8.5 יש אפשרות לאשר אותם על המאר 2 החלשלוש שלי???? פ.ס. יש לי קיט הנמכה עד 10מ"מ אני רוצה ליצור את מראה של הוידאב אמיתי. מה אתם אומרים אחים המוטורים שלי????
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום אז אחרי הרבה זמן שאני חושב אם לימכור את הרכב או לשפר אותו.אז בסוף אני לא מוכר את הרכב וכנירא אני לא ימכור אותו אף פעם. אז הרכב כרגע נוסע עם מנוע 1.6 גיר ידני והכול טוב ויפה. אבל אני רוצה יותר כוח אבל לא מנוע של GT טורבו.דרך הגב הרכב הוא סובארו אימפרזה 98. אני לא רוצה את הבלגן של להחליף ברקסים מיטלים וכול הבלגן הזה. כי המונע שיש לי עכשיו מגיע עם 90 כ"ס אם אני לא טועה אבל יש מונע 2 ליטר לא טורבו שהגיע עם 130 כ"ס. ויש עד היום כמה אימפרזות שנוסעות עם מנוע 2 ליטר מהחברה. אצל המוסך שאלתי אמרו זה אפשרי תביא את הכסף וכבר מחר תיקח אותה עם מונע חדש. אז העכשיו פה אני צריך את העזרה שלכם אם מישהו עשה כזה דבר פה או דומה. איזה אישורים אני צריך בישביל להחליף א…
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה שמעניינת אותי וכבר קראתי מספר תגובות בנושא הזה ורציתי באמת לקבל תשובה סופית בעניין, לווא דווקא ספציפית ל T1R אבל צמיגים בעלי אופי ספורטיבי (חתך נמוך) על רכבים של אפילו 100 כוחות סוס לא מתאימים ומומלצים לרכבים אלו? ז"א גם מבחינת נוחות אחיזה וכו' עדיף לקחת איזשהו צמיג חתך 60/65 ולא ללכת על אופי ספורטיבי שהרכב גם ככה לא יכול לנצל (אולי גם בגלל יותר שטח מגע עם הכביש והרכב עצל גם ככה) מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת 323f-fanatic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ותודה רבה לעונים מראש, הדבר היחיד שאותו אני מעוניין לשפר ברכב שלי זה את הברקסים, ואני אפרט גם למה, לפני מספר ימים שירד גשם באמצע הלילה נסעתי מאחורי רכב, היה חושך והכביש היה מחליק מאוד. הרכב נתן בלימה ממש פתאומית ואני נסעתי מאחוריו במהירות של 50+- לא הגיע ל60. הווישר של האוטו בדיוק עלה וירד וראיתי שהאוטו מולי האט רק לאחר שהייתי ממש קרוב אליו, הייתי במרחק של 10 מטר ממנו במהירות של 50, נתתי את הבלימה הכי חזקה שיכולתי לתת כולל הרמת אמברקס עד הסוף וכלום לא עזר, העפתי את האוטו משהו כמו 20-25 מטר קדימה סתיתי למדרכה ולצערי הורדתי תמרור. התאונה קרתה מכיוון שהולך הרגל התפרץ לכביש כאשר הסתכל בכלל לכיוון השני ולא עבר במעבר חציה בעודו לובש בגדים שחורים באמצע הלילה ובכבי…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז השאלה שלי היא כזו מהו מחיר מנוע vtec ואמרו לי שיש לו כמה גירסאות אז איזה הכי טובה , וכמה כוס סוס יש לה. ומה המחיר שלה ואים יש למישו מנוע משומש במצב טוב מה מחירו. ועוד משו מה מחירו של turbo t34 חדש או משומש וכמה כוח סוס הוא מעלה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
ברצוני להתחיל פרוייקט של השתלת מנוע mi16 בפג'ו 306 , הבנתי שבכדי להשתיל מנוע כזה מבחינה חוקית אני צריך 306 שהנפח מנוע שלה זהה (xsi)? השאלות שלי הם כאלו: מה ההבדל בן מנוע mi16 לבין GTI6 ? והאם השתלה כזו גם אפשרית ברכב הנ"ל מבחינה חוקית. עוד ברצוני לדעת מהן ההעלויות של המנועים הללו ? והאם ישנה אפשרות להשתיל אחד מהמנועים גם במרכב של XT שהנפח שלו הוא 1800? האם ידוע על מישהו שמוכר מרכב שמתאים לי ללא מנוע.
הודעה אחרונה מאת GTI180-6, -
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פורק של HKS גירסה 2 בצבע שחור ויש לי כמה שאלות, 1. מה זה אומר שזה גירסה 2? 2. הבנתי שלפורק הזה יש בוכנה ולא קפיץ, מה זה משנה? (יותר רעש? יחזיק יותר זמן?) 3. אמורה להיות בעיה לשים אותו על איביזה קופרה 2007? (הוא נמכר עם מתאם למנוע 1.8T) 4. כמה בערך עולה כזה אחד חדש? 5. איזה פורק עדיף זה או פורג' 007? תודה רבה וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם אני רכשתי לפני חודש סובארו אימפרזה 2006 הצורה החדשה ואני מעוניין לשים ג'נטים שיהיו יפים לאוטו אני רוצה לשים או 15 או 16 אני אוהב ג'נטים עם חתך נמוך מישהו יכול לעזור לי איפה כדאי לרכוש אותם בזול ואפילו דגם שיכול להיות יפה המחיר זה לא הבעיה עם מישהו יכול לצרף תמונה תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת _NaTaN_, -
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום אני מחפש ג'אנט "חלק" מבחוץ וללא חריצי ניקוז\אוויר בהשוואה לג'אנט ברזל רגיל. רציתי לישאול איזו מידה הג'אנטים ברזל שבתמונה? האם הם ג'אנטים של חברה רגילה או משהו מיוחד? האם אפשר להסיג ג'אנט זהה במידה רחבה כזאת? http://www.autosport.co.il/files/2946_1289311954.jpg_111.jpg
הודעה אחרונה מאת HEBO, -
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יקי ואני חדש בפורום... אשמח לעזרתכם ולנסיון שלכם בעזרת החלפת צמיגים לרכב. קניתי את האוטו לפני חצי שנה והוא עדיין עם הצמיגים המקוריים שלו. כעת אני עתיד להחליף אותם ואיני יודע מה לעשות. המידה היא 205/40/17. אני לא מעוניין להתפרע ולהשקיע אלפי שקלים על הצמיגים אך איני רוצה להקל ראש בהם מכיוון שבסופו של דבר מה שמחבר את האוטו לכביש זה הצמיגים. לכן אזור ה550-600 שח הוא האזור אליו אני מכוון. השאלה היא איזה צמיג לרכוש? כזה רק של ביצועים אך עם חוסר נוחות. צמיג רק של נחות אבל בלי ביצועים. או שקיים צמיג שאתם מכירים שהוא אמין, טוב ועונה על הדרישות... אשמח לעזרתכם!!
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום ! יש לי איביזה 2001 מנוע 1600 דגם 100 כוח . הרכב מושקע בקנאות . שמתי דברים קטנים במנוע : חוטי הצטה . פלגים. פילטר k&n . מיכל איסוף שמן פתוח של simota. אני מעוניין לשים צ׳יפ השאלה עם כדיי להשקיע 1000 שקל ? ומה תכלס זה אתן לי ?
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני מחזיק הונדה סיוויק האצבק מודל 2000. אתמול התקנתי פילטר פתוח, המקום שבו קניתי את הפילטר הביא לי פילטר פתוח של 206 GTI, שהפילטר עצמו ממש נראה קטן!! עכשיו שאלתי אותו למה כזה קטן הוא אמר לי בגלל שהנפח הוא 1400 ותכלס זה נכון. אבל רציתי לדעת אם זה באמת טוב, ולא יהרוס לי עוד את המנוע.. אה ולא אמרתי, הוא עובד יפה מאוד !
הודעה אחרונה מאת cohentw, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז ככה חברי יש לי האודי TT קואטרו וכבר נימאס לי מהמראה החיצוני שלה אני רוצה להחליף את החזית כמו http://www.cardomain.com/ride/3299437/2000-audi-tt תיראו מה הם עשו פה זה החזית של RS6 אבל השאלה שלי אם הם לקחו את הכל ואיך הם עשו את זה ולמי יש מושג כמה זה יעלה לי כל הענין פה.. תודה ושבת שלום חברי
יש לי 10k-15k שאניי רוצה להשקיע ברכב. אני מחפש כוח יש מצב להוסיף משהו 25-30 כ״ס ? הרכב במצב מצויין ומקורי ואני לא מעוניין להחליף למשהו אחר . תודה
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני רוצה בקרוב להחליף צמיגים לרכב שלי (טויוטה סטארלט) על הרכב כרגע מורכבים 145/80/13 בספר רכב רשומה אופציה נוספת: 165/70/13 אני מעדיף ללכת על האופציה השניה? האם זה חכם קודם כל? הדרישות שלי מצמיג הן קודם כל אחיזה טובה אחר כך נוחות ועמידות לשחיקה בסוף. מנבירה ברשת מצאתי כמה אופציות טובות, מה מהם עדיף לי ? יתאים יותר? Yokohama A. Drive Bridgestone B25A Bridgestone B700 Continental CONTI ECO CONTACT3 Goodyear DURAGRIP Michelin ENERGY E3B1 GRNX Pirelli P 400 Pirelli P 3000 Kleber VIAXER Kleber VIAXER RENF
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מי שמכיר את הסעפת פליטה ברכב הזה יודע שהיא בושה וחרפה, אני רוצה להחליף את הסעפת לסעפת של 106GTI. מישהו יודע איזה התאמות יש לעשות כדי להרכיב אותה על הרכב שלי? יש לי רק את הסעפת בלי הדאון פייפ. חוץ מלבנות דאון פייפ חדש יש עוד התאמות שצריך לעשות? תודה מראש גיל
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש מישהו מבין במיצובישי? השאלה היא כזאת, קולט שנת 2000 מגיע עם 90 כוח סוס מנוע 1.6, אחרי בדיקה קטנה מסתבר שהן חולקות אותו בלוק מנוע עם הסופר לנסר הקודמת שמספקת 113 כוח סוס והיא גם כן 1.6, אך הסיבה שהקולט מוציאה רק 90 כוח סוס מבדיקה באינטרנט היא שוני בזווית של השסתומים, השאלה העם לקחת ראש מנוע של סופר לנסר ולשים על הקולט הנוכחית הרכב יהיה 113 כוח סוס? או שצריך להחליף עוד משהו חוץ מהראש מנוע? בקולט הישנה לפני 97 הגיעו עם המנוע בדיוק כמו בסופר לנסר והוציאו 113 כוח סוס כרגיל
הודעה אחרונה מאת volde, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם סליחה על הבורות אני חדש בתחום. התחדשתי בפולו gti 08 סטוק. נסעתי לא מזמן על איביזה עם צי'פ בלבד ונדהמתי מההבדלים חיפשתי קצת בפורום וראיתי שיש מגוון צי'פים כגון apr,gaic,revo ,אבסולוט וסופר צי'פים קודם כל מה ההבדל בין צי'פ רגיל לסופר צי'פ? ומה נותן את ההספק הגבוה ביותר וישמור לי על המנוע בצורה הטובה ביותר עבור הרכב שלי ככה במצב סטוק אשמח אם תפרטו בכמות הכוחות סוס. ואיפה הכי מומלץ להתקין, עוד דבר שראיתי הוא שיש חלק שפותחים את המוח ויש בעיה עם האיטום שלו אח"כ וישנם שרק מכניסים תוכנה הייתי שמח אם תתנו לי קצת רקע סליחה על הטרחה תודה לכל העונים ויום טוב.
BBS RS 15"
מאת Rusty-mk2- 14 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
בבעלותי גולף דור 2. אני מחפש bbs rs 15" רחבים ובצבע לבן. חברה יש לי מנוע 1.3 . העם אני יכול לשים ג"נטים רחבים??? אני רוצה 15"x8.5. מה אתם אומרים אחים? וגם כן איפה בארץ אפשר להשיג דבר כזה?
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי סיאט איביזה 2005 מנוע 1400 מאה כוחות סוס (דגם ספורט) שיפרתי את מערכת הפליטה בכך ששמתי אזוז לחץ של ANSA כפול והוחלף הממיר הקלטיטי לממיר כרמי והדוד האמצעי יצא ככה שיש לי מערכת פליטה הכי פתוחה שיכול להיות מורכב לי פילטר אוויר וצ'יפ ברכב השאלה שלי היא האם אני יכול להשים טורבו ברכב ולעשות את הרכב 1400 טורבו? אם כן מה כרוך בזה? עוד שאלה קטנה אני צריך להחליף רפידות וצלחות בלימה האם יש צלחות מאווררות לרכב שלי ורפידות בלימה כרמיות? אם כן איפה אני יכול לקנות ? pit stop אין לו מערכת בלימה לרכב שלי תודה רבה על העזרה אבי מזרחי
הודעה אחרונה מאת hondacoupe, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. בבעלותי גולף דור 2, וסט קילוורים של JOM. חברה איפה באזור המרכז אפשר להתקין דבר כזה בזול?? ומה מידת ההנמכה המתאימה לכבישים שלנו? (אני יכול עד 10ס"מ)
הודעה אחרונה מאת B///MW, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
במה עוזר בעיקר הוספת ספויילר לרכב ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני שבועיים רכשתי קליאו ספורט MK2, הבעלים הקודם שם לרכב ג'אנטים של OZ סופרלגרה, ויחד עם הרכב קיבלתי גם את הג'אנטים המקוריים (ללא שינוי במידה בעת המעבר לג'אנט של OZ). עכשיו לא פעם מוזכר כאן ענין המשקל הבלתי מוקפץ (אשמח להסבר מה זה ולמה זה משנה), עכשיו אחת התהיות שעולה לי בראש מה יתן את התנהגות הרכב האופטימלית, הג'אנט אפטרמארקט או המקורי? לטענת הבעלים הOZ קלים יותר מהמקורי, ועד כמה זה באמת משנה. מאת מישהו שבאמת רוצה להבין (ובבקשה אל תנעלו את הת'רד, רוצה לקבל תשובה לנושא אחת ולתמיד).
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את המנוע הנוכחי D6D 8V למנוע D6C 16V ,שבחלק מן דגמי הGTI הוא בא כמנוע אורגינלי. האם ההחלפה אפשרית (כמובן באופן חוקי) והאם אני צריך להחליף גם מחשב מנוע?
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם זה חוקי להרכיב טורבו בהונדה סיויק שנת 95? האם זה עובר טסט? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום.יש לי אימפרזה טורבו wrx 2001 .הרכב לא עובר את ה4.5 טור הטורבו תקין משאבת דלק חדשה הווייסגייט היה תפוס כי הרכב עמד סידרתי גם ועדיין הרכב חותך חבר מכונאי הסתכל לפי מה שהוא ראה זה שאין לחץ וואקום בצינורות של הווייגייט מבקש עזרה כיוון אם מישהו נתקל בבעיה דומה תודה יצחק.
הודעה אחרונה מאת eran mizrahi, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבנתח שהמערכות של MSD עושות פלאים ברכבים אמריקאיים והמחיר לא בשמיים, אבל מה החלקים הדרושים לשיפור? הבנתי שמוספים מגבר הצתה, וכבלי הצתה, האם צריך עוד משהו חוץ מהפריטים האלו? האם חוץ משיפור ההצתה כדאי להוסיף עוד דברים כמו פילטר אוויר פתוח, או דברים בסגנון? הרכב הוא סונומה 92 מנוע 4300 V6. האם מישהו מוכר מערכות כאלו בארץ? תודה מראש וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם הוספה של 20-30 כ"ס ע"י צ'יפ עלולה לפגוע במנוע? זאת אומרת תיאורטית אם לא אז למה לא הוסיפו פשוט בחברה עוד כמה סוסים ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים,לפני שאני מתחיל לפרק אשמח לשמוע כיונים,הצעות(לעזרה)וכו.. אז ככה,כל פעם שאני מניע את הרכב אחרי נניח שבוע ב 10 דקות הראשונות יוצא עשן לבן מתחת לטורבו (נראה מכיון הדאון פייפ). אם הרכב נוסע כל יום אז אין עשן כמעט בכלל מה רק שאחרי לחיצה שוב יוצא עשן משם. מישהו יודע מהיכן נזרק השמן שנשרף ?? אגב מדובר על STI 04. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת zaklir-STI, -
מצתים לwrx
מאת a41- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ,ברשותי wrx 2005 ,מישהו יודע מה המספר הקטלוגי של המצת המקורי ושל מצת אירדיום שמתאים למנוע שלי[אם יש למישהו חדשים באריזה שישלח לי הודעה פרטית]תודה.
הודעה אחרונה מאת oron70,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 935 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פיזיקאי שימושי
- Matanb1998
- IsraCar
- עמרי לייט
- Jack457
- DareDevil
- M H
- tuple
- amosbmw
- פאר האורה
- לב טוב
- itzik123