שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, כבר תקופה שברצוני לרכוש צנרת לאיביזה קופרה 07 רציתי לדעת מאיפה ניתן לרכוש במחיר טוב והאם כדאי לי להישאר עם הדוד המקורי או להרכיב דוד פתוח הצעות מאנשים שברכבים שלהם מותקנת צנרת ייתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Ecupra, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת אם קולר של איביזה קופרה יתאים לרכב שלי? (האם הוא יושב אחד לאחד או שצריך לעשות שינויים כלשהם) האם השיפור יהיה משמעותי או שכמעט לא יהיה הבדל? איך הקולר של האיביזה קופרה לעומת הקולר של פורג'/APR? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
המלצה לפורק
מאת yoni_23- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר על מנוע RGY 2.0T של 605, כרגע מותקן פורק שאני לא יודע של איזה חברה הוא כי לא רשום עליו כלום. אני אצלם ואעלה תמונה אולי מישהו מזהה. שמתי לב שאחרי פריקה ממשיך לצאת מהפורק אוויר מספר שניות, האם זה תקין? בכל מקרה חשבתי לגבי החלפה, לכיוון של איזה פורק כדי ללכת שיתאים לי?
הודעה אחרונה מאת yoni_23, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
את האמת, אני דיי מבין בכל תחום שיפוריי הרכב והידע המכני שלי מצוין, אך אני לא מבין עד עכשיו דבר אחד, למה משקיעים אלפים באינטרקולרים, ותמיד אומרים שפילטר פתוח רק יכניס אוויר חם יותר למנוע וזה לא יהיה טוב, למה זה לא יהיה טוב ? מה זה כל כך משנה אם האוויר יהיה קצת חם ? במילא עוד שנייה הוא יידלק ויהפוך לפיצוץ של איזה 700-900 מעלות ? תודה
הודעה אחרונה מאת Coupe Power, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה הגודל המקסימלי של צמיגים לפיאט בראבה? איפה ניתן לברר ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מה אתם חושבים על שידרוג תוכנה לגולף GTI חדשה לחלוטין? מפחיד? אחריות? (האם הם בכלל יכולים לשים לב?) מפתה אבל מפחיד אותי מה דעתכם? אסף
הודעה אחרונה מאת RS3Syvecs, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי, הבנתי מחבירם שנהוג לשים תוסף דלק בשמן ממש לפני הטיפול, לנסוע קצת על טורים גבוהים ומיד להחליף שמן ופילטר. תוכלו להרחיב? זה נותן שיפור בביצועים? אגב, ברכב שלי אני לא שם שום תוספים. אבל מטפל בשמנים מאוד איכותיים (טיפול קודם ELF, הנוכחי VALVOLINE כמובן סינטטי מלא שניהם). האם לדעתכם יש צורך במשהו? (אגב, רנו ממליצים ב-120 לשים תוסף. לא יודע באיזה תוסף מדובר - דלק או שמן).
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלפתי צמיגים באוטו שלי איביזה טורבו 01 היה לי מידת 195/45R16 והחלפתי ל 205/45R16 אחרי שאמרו לי שזה חוקי בפורומים. בדקו לי עכשיו בתוכנה אוטודטה ואני לא רואה את המידה של 205/45R16. איך אני משנה את זה ברישיון?? ומי יכול לאמת לי את המידה הזאת כי אני יודע שהרבה נוסעים במידה הזאת אבל זה לא מופיעה בתוכנה החדשה. אבל אני זוכר שבגירסה הישנה של אוטודטה היה את המידה הזאת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
השאלה שלי פשוטה וכזאת איך אני מתקין, והכין אני מתקין את הפליטר הזה: זה לא הפילטר הספציפי, אבל אין ספק שהוא נראה ככה. בקיצור, אין לי מושג איפה להתקין אותו מתחת לכמסה מנוע, אם מישהו יכול לעזור להביאתמונות או להסביר בקפדנות רבה אני אשמח מאוד. מי שבא להגיב בצורה של "למה לא קנית INBOX", "אל תתקין זה חרא" בבקשה לא פה תודה רבה לעוזרים ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום כולם, אני רוצה להרכיב פורק חיצוני ברכבי. הרכב הינו אודי A3 2.0TFSI. רציתי לשאול האם כדאי להזמין פורק מאיביי ? ואם כן האם הפורק הזה מתאים לרכבי ? והאם הוא בכלל פורק חיצוני ? HKS UNIVERSAL BLOW OFF 3 VALVE BOV III 3 SQV SSQV 3. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת SargaroS, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמו בכותרת,רוב הסיכויין שארכוש פונטו 1400 טורבו. רציתי להתייעץ לגבי עצעות לשיפור שלה בסכות של עד 2000שקל (מבחינה מכנית כמובן מנוע והספק). חשבתי פשוט לשים לה צ'יפ ולהעלות את ההספק,כי המנוע הוא טורבו וזה יתרום לו. מה אתם חושבים בסכום הזה? בבקשה תחסכו ממני הצעות מזלזלות של קורס נהיגה מתקדמת וצמיגים וכו' הא.. ג'ינו.
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
קרדיט הולך אליי כמובן על כל התרגום של המדריך. לפניי שאתה משפר את הרכב שלך. • לזכור לנהוג נכון ובטוח בכבישים ציבוריים! עם הוספת הכוח באה תמיד התוספת של האחריות! שמור את הרצון לנהוג כמו במירוץ לימי מסלולים או תחרויות! • תרשם לקורסים מקצועיים של נהיגה מתקדמת\ נהיגת ראלי. זה לא רק יהפוך אותך לנהג מהיר אלא גם לנהג בטוח ומנוסה, ציטוט פופולרי של פירלי: "כוח הוא כלום בלי שליטה.". • תדאג שאתה עם המכונאי הנכון, האיכות של ההרכבה והמוצר היא החשובה ביותר. תעבוד על הרכב עם המכונאי שיש לו את הידע הרלוונטי, המסירות תוציא את האיכות הגבוהה ביותר של ההתקנה. איכות המוצר היא חשובה באותה מידה מומלץ להצמד למותגים הנחשבים ביותר. שיפור לא נכון יכול לעשות את הרכב שלך יו…
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, מנהלים,פתחתי פה ולא בטכני בגלל הנושא המוגדש שלדעתי יותר מתאים לפה.אם אני טועה אשמח אם תעבירו. אז ככה, ברשותי גולף GTI 2001 עם פורק פורג' 007,צ'יפ אפסולוט. הרכב גודש בהילוך חמישי בערך 1.3 BAR ואז יורד לכיוון ה1.הירידה יחסית איטית ולא דרסית [ב"מכה אחת]. רציתי לשאול,האם זה ככה אצל כולם? יכול להיות מצב שהקפיץ בפורק אינו עומד בלחץ? בריחות גדישה נבדקו לפני חודשיים והרכב נמצא תקין. לפני התקנת הצ'יפ הייתי חודש 1, והגדישה לא הייתה יורדת.לאחר התקנת הצ'יפ, הגדישה אומנם על 1.3,1.4 אבל יורדת. אשמח לתשובות או השערות.
הודעה אחרונה מאת Aviv_DsX, -
רציתי לשתף על הפרוייקט שאני מבשל,מדובר סיאט בלאון TFSI עם טורבו מקורי K03 זהה לזה של GTI.לאחר מיצוי מוחלט של סטנדרט החלטתי להתקדם ולבצע מספר שידרוגים ברכב:כוח+אחיזה+בלימה.היו דילמות לא קטנות מהיכן להתחיל,יש כאלה שמעדיפים קודם להשקיע בבלימה ויש כאלה שיעדיפו את היציבות ואחיזה.אבל בסופו של דבר הוחלט ללכת קודם ישירות לכוח. TFSI הינו מנוע עמיד מאוד לשיפורים ושוק המוצרים רחב ומגוון.התעניינתי בכל מקום האפשרי,בארץ,בחו''ל ובפורומים רבים במשך תקופה די ארוכה על שיפורים ב TFSI,חפרתי והתעמקתי בעניין של כל חלק בנפרד,מהן יתרונות וחיסרונות,למה בדיוק משפרים את החלק מסויים ולמה זה תורם.לא רציתי לרוץ קדימה אלא רציתי לחוות אישית את השיפורים בהדרגה כדי להרגיש שהרכב באמת משתפר.עדפתי להביא כל…
הודעה אחרונה מאת SimonLTZ, -
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רכשתי לאחרונה מדחס שאמור לשפר את צריכת הדלק, אך לא קיבלתי עם המוצר כל אינפורמציה על אופן ההתקנה. לאחר חיפוש בגוגל לא מצאתי שום מדריך להתקנה מלבד שני תמונות שלא כל כך מסבירות את אופן החיבור למנוע, באופן עקרוני ההתקנה אמורה להיות יחסית פשוטה שכן יש את המדחס + צינור שיש לחברו בעזרת חיבור T למנוע. השאלה שלי היא האם המערכת הזו מוכרת למישהו ואם כן אשמח לעזרה והסבר על אופן החיבור של המדחס המדובר. תודה.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן אנשים אז כמה ימים אני הולך להביא ת'אוטו הזה בעז"ה רציתי לדעת כמה דברים: - טורבו , אפשר לשים? אם כן זה איכותי? וכמה כ"ס יעלה לי? - פורק לחץ , אפשרי? משו איכותי אבל? - אגזוז לחץ , חייב אם אני שם טורבו? - קפיצי הנמחה , שווה לשים? זה מביא יציבות לרכב או מאבד? ובלאי? משו איכותי כמובן... כמה יכול גם לעלות לי כל זה ומה עובר טסט ומה לא? ד"א מדובר על הדגם שיש לי בחתימה
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.google.co.il/images?hl=iw&rlz=1C1CHEU_enIL388IL388&biw=1217&bih=991&tbm=isch&aq=f&aqi=&oq=&q=aerography יש בארץ מקומות שעושים את זה? בצורה איכותית? מחירים?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני שוקל שדרוג החישוקים הרגילים שמגיעים עם האוקטביה (2011 רמת גימור רגילה AMBIENCE) לחישוקי סגסוגת מהודרים (המכונים מגנזיום). מידת החישוק 15". וכאן מספר שאלות: 1. הבנתי שבמרבית המקרים נדרש " מתאם" בין הקדחים בחישוק החדש לבין אלו שברכב. האם הדבר עלול לפגוע בדרך כלשהיא בבטיחות או בביצועים? 2. האם ניתן למצוא חישוקים בהם לא נדרש מתאם? 3. האם החלפה למידה גדולה יותר מחייבת החלפת הצמיגים (ברור לי שכן) וגם מחייבת תיקון הרשיון? 4. ספקים/פירמות מומלצות.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נגיד ELF מול ROYAL PURPLE? תודה!
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע אולי אם יש בארץ דילר של סופרספרינט. על פי האתר שלהם אין אבל אני לא יודע אם הם בכלל מעדכנים את האתר הזה. אשמח לעזרה בנושא
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בכלליות, מה זה? והאם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה האם מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין שלושת הפילטרים הנמכרים לרכב הזה? (E-1080, E-1220, E-9176) תיבת האוויר ברכבי היא אותה תיבה כמו בפינטו 1.6 (תיבת אוויר של קרב' וובר 28-30). האם מישהו יודע מהו הקוד המדויק של פילטר K&N לרכב הזה? תודה רבה. תמונה להמחשת תיבת האוויר : http://up351.siz.co.il/up1/nlwnm5djmgqh.jpg
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן התחדשתי בסיטרואן c4 vts וברצוני להחליף רביעיית צמיגים. לאחר מחקר, אני מתלבט בין שני הסוגים הבאים: goodyear 205/50ZR17 93W F1 GSD3 או michelin 205/50 R 17 89Y PILOT SPORT PS2 N3 עניין נוסף הוא טריות הצמיגים - מהו מספר השבוע שמתחתיו לא כדאי לרדת? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת dawn_m206, -
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שומע על מנועים 2.0TSI ו- 2.0TFSI, מה ההבדל בינהם ? יש גם את ה- 2.0TSI עם 200 כ"ס ו- 211 כ"ס, האם הם שונים פיזית או תוכנה בלבד ? חלק מרכבי קונצרן VAG אני שומע על מנוע דור 5 או דור 6 ? מישהו יכול לעשות לי סדר ...
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי סיויק 98 עם 200,000ק"מ, עם חישוקים 15 עם בולמים מקוריים הם לא גמורים לפי ההתנהגות שלהם ואני מעוניין להרכיב קפיצי הנמכה מתכווננים שכרגע נמצאים כבר ברשותי, יש לי אפשרות להנמיך עד 50מ"מ ואני מתכנן להנמיך ב40מ"מ או יותר. רציתי לדעת: עד כמה הנזק שיכול להיגרם לבולם ואם יש אפשרות למנוע אותו (חיתוך כריות וכו') עד כמה זה יפגע לי ביציבות של האוטו במהירויות גבוהות (אני לא מתכנן לסוע 170ק"מ רוב הזמן) עד כמה זה יפגע לי בשחיקה של הצמיגים (ואם קיט קאמבר אכן שווה תהשקעה בשביל לפתור תשחיקה המהירה) לצערי, אני מחפש דרך זולה להנמיך את האוטו, ומוכן טיפה לקחת תסיכון שהבולמים יחזירו את נשמתם לבורא (הכל שאלה של עד כמה זה מקצר תטווח חיים שלהם), אני לא מתכוון להשתולל עם האוטו בש…
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
סדנאות שיפורים
מאת eldor- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו מכיר סדנאות שיפורים בכרתים? אם כן מכירים אז בבקשה לרשום כתובת.
הודעה אחרונה מאת eldor, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. ברצוני להשכיל לגבי הנושא של פילטר אוויר פתוח, ולכן כמה שאלות לכם: -מהם היתרונות והחסרונות בהתקנתו? -האם התקנתו ברכב חוקית? -ברשותי פולו 1.4 16V שנת 2000, האם הוא יהיה יעיל על האוטו הנ"ל, ועד כמה בכלל הוא יהיה אפקטיבי? -היכן ניתן להתקין אותו (איזור ירושלים)? -אבקש להמלצות על סמך התנסות לפילטר אוויר פתוח שיתאים לאוטו שלי. תודה מקרב לב לעונים.
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם: לאחרונה שמעתי על הצ'יפים האלו שנמכרים די בזול באי ביי לשיפור הסוסים וחסכון בדלק לכל רכב. אני לא מבין גדול בשיפורים ולא יודע מה כל זה אומר אז הייתי מעוניין לדעת קצת יותר, על השיפור עצמו ועל דברים שאפשר לעשות בכלל כדי להעלות את הכוח של הרכב וגם לחסוך בדלק...... בגדול אני יודע שאין לי אוטו לשיפורים גדולים מידי.....יש לי יונדאי אלנטרה 1.6 ליטר אוטומטית מודל 2007. הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים. בתודה מראש דודי
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, מישהו זוכר מהי המידה של החישוק בפורד פוקוס 2006 סטנדרטית? ובעקבות כך, היכן ניתן להשיג חישוקים קלים מקוריים של פורד שמגיעים לדוגמא עם דגם הג'יהה? (מעבר לחברה אולי, כי בטח שם מחירם כזהב) תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שבת שלום לכולם. הרכבתי שלשום צלחות בלימה של חברת ספארקו עם רפידות מדגם t 51. עד כמה שאני יודע צריך להרכיב את הצלחות בכיוון מסוים כדי שהלכלוך לא יעוף לקאליפר, השאלה האם הם הורכבו נכון או לא. המליצו לי להחליף נוזל בלמים ל5.1 dot, האם זה נכון או שאין טעם?
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -