שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים יקרים. לאחרונה סקרתי הרבה את הדגם הזה והבחנתי בכמה הבדלים בין הדגמים השונים, הבדל אחד לא הבנתי הוא בין ה-XSI לדגם הראלי, ששניהם מצויידים באותו המנוע. אם כן, מה הם ההבדלים?
הודעה אחרונה מאת gti360, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים. פיג'ו 106 XSI בעלת ג'אנטים 14 אינץ' מקוריים. מעוניין להגדיל את גודל הג'אנט ל15 אינץ' (ולהקטין את חתך הצמיגים). מה עושים קודם? הולכים לאשר במשרד התחבורה? ואז מתחילים לחפש? או שקונים ג'אנטים בגודל הרצוי ואז מהמרים על זה שישארו לי? איך כל הפרוצדורה עובדת? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי להתייעץ בבחירת צ'יפ לאיביזה FR 2007 ורוצה לקחת בחשבון תדלוק נטול עופרת 95 בלבד. מבלי לקבל צילצולים במנוע ושאר הדברים הנלווים יש כזו חיה ?
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום נסעתי לקנות רכב מסוג אודי A3 TDI 2.0 שנת 2006 בעל הרכב שקנה את הרכב בכונס נכסים לפני כ 3 שנים טוען כי ברכב בוצע שינוי במחשב וכי הרכב שהגיע לארץ כ "חסום" ל 130 כ"ס כיום עומד על 180 כ"ס... השינוי בוצע אצל גיא פרילינג עד כמה השינוי פוגע באמינות הרכב והאם המנוע בכלל בנוי לשינוי שבוצע ?!
הודעה אחרונה מאת ben-fr, -
-
- 18 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
ברשותי גולף GTI 2003 (מצערת אלקטרונית EPC). התקתנתי פורק חיצוני מלא, פורג' 004, לפי שיטת אי אנד איי ואז התחילו תופעות מוזרות: - יש מן תחושה שהאוויר הגדוש "בורח" דרך הפורק, בזמן גדישה (לא גבוה) של 0.5-0.9 באר יש צליל "נשיפה" מהפורק. - בגדישות גבוהות 1.4-1.5 באר בזמן לחיצה הפורק פורק לחץ קטן וחוזר על הפעולה שוב ושוב במהירות. - בזמן נסיעה שיגרתית (ללא לחיצות אגרסיביות) הכוללת האצות בניים מתונות הרכב לא נוסע באופן חלק, רעשי האויר חוגגים קו ההאצה מרגיש לא אחיד. לפורק יש קפיץ כחול. הוא הוחלף באחר חדש ועדיין אותו הדבר. האים הבעיה היא מעצם היותו פורק חיצוני המורכב ע"ג מצערת אלקטרונית? פורק פנימי יפתור את התקלות? בתודה מראש עידן
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
רומסטר TSI...
מאת tom3bar- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, הובא לידיעתי שניתן לשנות את תזמון המנוע במחשב (או משהו בסגנון) ודבר זה יכול להעלות את הביצועים בכ-עד 10% ו\או לשפר צריכת דלק.. לצערי אין לי ניסיון או ידע בדבר ואשמח לעזרתכם בנושא... האם כדאי ? כמה למה ואיפה? במה מדובר בדיוק והאם יכול להיגרם נזק? כמו גם מדובר ברכב חדש ובאחריות האם דבר כזה גורם להסרת אחריות היבואן? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 12 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אחרי שאתמול עשיתי עידכון תוכנה והתקנת ברז גדישה בE&A האוטו זעק לצמיגים חדשים,שמתי רביעיית טויו T1R,אחרי שסיימו להרכיב אותם הנעתי את האוטו ופתאום דולקת לי מנורת EPC,אמרו לי שזה חיישן של הדוושת ברקס,מישהו נתקל בתקלה הזאת?מה בדיוק צריך להחליף ומה העלות של זה פחות או יותר?יכול להיות שזה קשור לזה שהחליפו צמיגים ואולי נגעו בטעות במשהו? הרכב הוא איביזה טורבו 2002. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עקב ריבוי ניידות של משרד התחבורה ויותר מדי שאלות של שוטרי תנועה אני שוקל לבצע כמה שינויים במערכת הפליטה שמותקנת ברכבי. הרכב הוא 106 ראלי דור שני שמותקנת בו מערכת פליטה מלאה של סופרספרינט מהסעפת עד לדוד האחורי ללא ממיר קטליטי. אני שוקל להחליף את הדוד האחורי לדוד שימשוך פחות את העין ויהיה שקט יותר ולהוסיף ממיר. מבחינת ממיר ישנה אפשרות ללכת על ממיר ספורטיבי או ממיר רגיל כאשר המטרה היא לעבור בדיקת זיהום בצורה תקינה. עד כמה אני ארגיש הרעה בביצועים עם ממיר רגיל? זה יצור לי סוג של "צוואר בקבוק" במערכת הפליטה? דבר שני על איזה דוד הייתם ממליצים שיהיה גם שקט יחסית ושלא תיהיה לי איתו בעיית חוקיות?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 17 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
יש ברשותי הונדה סיויק קופה שנת 95. ואני רוצה לשפר את הרכב באופן חוקי. מה עושים? כמו הדרסים. קפיצי נמכה וכו. תקציב בלתי מוגבל. אם אפשר לקבל פירוט איזה דגם ומה זה וכמה זה עולה? תודה מראש! דודי
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אבי נהג מונית והשאלה הנשאלת האם במחיר השקעה של 5K ניתן להשיג שיפור רציני בצריכת הדלק בין אם זה תוכנת ניהול מנוע שונה, או מערכת פליטה משופרת ? צריכת הדלק סופר בזבזנית עם רגל לא כבדה על הגז מנוע 2000 עצל (אולי זה אני שלא רגיל לשהתהות בתגובה בגלל הטורבו) וגיר מיושן בעל 4 הילוכים עומד על 1 ל7~9 קמ בבמוצע (משולב).
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים השבוע הציעו לי כשיפור ל 605 שלי להחליף את הקאמשאפט. רציתי לשאול האם כדי להחליף את הקאם של RGX ב של 205 GTI? אם כן, למה, ומה הוא יתן? ...וכן איזה הכי מתאים(1.6,1.9 שנתון)? תודה לעונים. קיציס
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי בעיה קטנה אני עדיין לא סגור אל הפתרון, אבל הפתרון יגיעה. הורכב ברכב סט של קוילוברים בילישטיין PSS9, אל לאון 04. ברגע שהנמכתי אותה עד הסוף למטה מקדימה בלבד, ההברגה של הבולם נוגעת לי בצמיג. אי אפשר לנסוע, כי משתפשף, הציעו לי ספייסרים, הבנתי שזה מזיק למתלים והעומס גדל. הבנתי אם בכל אופן ללכת אל ספייסרים אז אל איכותי בלבד, השמח לשמוע תגובות מה היתם עושים? כרגע אני נוסע כמו גיפ מקדימה . כמה תמונות להמחשה בלבד, פה אפשר לראות את ההברגה: קדימה מונמך:
הודעה אחרונה מאת OzRacing, -
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי לכולם, אני כרגע עם פירלי P ZERO ROSSO שבנהיגת קצה קצת מזייפים. חשבתי להחליף, יש למישהו המלצה על צמיג ספורטיבי? (מנסיון בבקשה) תודה
הודעה אחרונה מאת yaniv3000, -
טוב אז החלטתי לשתף את כולם במה שהאוטו שלי עבר בשבועות האחרונים: את ה GTI שלי קניתי לפני שנה וחצי לערך, מקורית לחלוטין, וכך היא נראתה: מאז ועד היום, האוטו עבר המון, מה לעשות, אני לא הבחור שקונה אוטו בשביל להגיע איתו ממקום למקום, ו"לשחק" ולשנות זה חלק מהכיף. הדברים הראשונים שנעשו הם סוג של ישור קו קטן שכלל בין היתר גם החלפת כל החלקים הידועים כנקודות רגישות הTFSI. הדבר השני שהתבצע, שבהחלט הציק לי הכי הרבה באוטו הוא החצאיות השחורות, החלטתי לצבוע אותם (עניין מאוד פופולרי בחול, אז למה לא גם פה?) תמונות להמחשת הלפני ואחרי תמצאו כאן: http://vag.wserv.co.il/forum75-heb/forum_posts.asp?TID=19782&KW=%F2%F9%E9%FA%E9 בשלב הבא כ…
הודעה אחרונה מאת roee, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם,ברשותי איביזה טורבו עם צ'יפ,אגזוז,צנרת ועוד כמה שטויות. הרכב ללא ממיר קטליתי. דולקת לי כל הזמן מנורה כתומה ואמרו לי שזה בגלל שאין לי ממיר. לאחר איפוס הנורה במוסך בלחיצה חזקה עם הרכב המנורה נדלקת שוב פעם בטענה שאין לי ממיר. האם זה נכון?זה פוגע ברכב באיזה שהו מובן?לא בריא לו? תודה
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם בבעלותי סיאט איביזה טורבו 2002. הרכב כרגע עם צנרת 2.75 בלי ממירים. בזמנו שקניתי את הרכב החיישן למדה האחורי הזה תקול ולא ייחסתי לזה חשיבות רבה. כרגע אני מעוניין להחליף חיישן ועקב התייעצות עם אחד מהמוסכים פה באתר הבנתי שהקריאה של החיישן עדיין לא תהיה תקינה עקב חוסר הממירים. השאלה היא האם עקב צנרת בלי ממירים החיישן למדה נותן קריאה לא נכונה ולכן בעצם יש קוד תקלה של חיישן למדה? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת gtiיוסי, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני מחפש זוג צמיגי סמי סליק 225/50/16 או 245/50/16 דיברתי עם פיט סטופ ואין להם כרגע והם לא יודעים מתי יתחדש המלאי או אפשרות לעשות הזמנה
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היכן אני יכול להשיג זוג פנסי ערפל לאוקטביה חיפשתי באי ביי ולא מצאתי אודה לכם אם תפנו אותי למקום שאוכל לקנות את הפנסים במחיר שפוי. תודה
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן,ברשותי איביזה טורבו עם צ'יפ,צנרת,דוד אחורי,פורק ועוד... רציתי לדעת באיזה דלק מומלץ לי להשתמש? האם 95 לא בריא למנוע הזה ויכול לגרום נזק? האם 95 עם תוסף שמעלה אוקטן יעבוד טוב יותר מ98? האם יהיה הבדל מבחינת כח בין סוגי הדלקים השונים? קראתי הרבה חוות דעת על הנושא הנ"ל ורציתי תשובות קצת יותר מפורטות. תודה.
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
(אז ראשית אני פונה למנהלים, אם תראו לנכון לאחד את הנושאים) לפני מס' ימים שאלתי כאן בפורום האם כדי לי להתקין את התותבים שרון (מוסך רון) ייבא. הייתי די ספונטאני ברצון שלי להתקין אותם מהיום למחר. זאת מכמה סיבות, כאשר העיקרית שבהן, כאמור - ספונטניות. אבל לא רק, הייתי חייב לבצע טיפול תקופתי אצל רון, וגם כי אני סטודנת ולא תמיד פנוי להגיע לרון (להיותי סטודנת נוספים פרמטרים כמו - שני ילדים, שתי עבודות ואישה אחת). בקיצור, באותו ערב יצרתי קשר עם רון, ושאלתי אותו במה התותבים יכולים להועיל לי? רון ענה לי שהם משפרים את ההרגשה הכללית בהתנהגות (או שאני הבנתי ככה ממנו). לאחר מכן רשמתי את השאלה כאן, אך מפאת חוסר זמן לתגובה, זכיתי למספר תשובות מועט. ובכ''ז החלטתי להתקין את התותבים …
הודעה אחרונה מאת 7172277, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדיי להוסיף יותר כוח למנוע במיציבושי קולט שנת 97 תודה רבהההה
הודעה אחרונה מאת 7172277, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש ברשותי סיטרואן קסרה 1.9 טורבו דיזל (שנת 2000) לפי מה שהבנתי אפשר לשים טורבו לרכב שבא עם טורבו. ההתלבטות היא כזאת 1.ההאצה של הקסארה מ-0 ל-100 לוקח בדרך כלל 20 שניות פלוס מינוס בדקתי עם סטופר והתגובה שלה בהילוך 4 דיי איטית וזה מעצבן . בכל מקרה האם יש אפשרות להחליף את הטורבו(סטוק) שקיים אצלי באוטו לטורבו הרבה יותר טוב שמספק הספק חזק יותר במידה וכן האם זה חוקי ולא יעשו לי בעיות על זה בגלל שהרכב גם ככה בא עם טורבו מהחברה או שלא ומה העלות? 2.עוד משהו קטן הגשר או המתלה האחורי נראה לי שהוא ניהיה בלאי כבר שיושבים 2 אנשים מאחורה בעליי משקל נגיד 80 ק"ג הגלל האחורי נוגע בשלדה של האוטו כמה יעלה לי להחליף את הגשר ואם יש אפשרות חדש מחברה (לא סיטרואן) תודה
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת אם רפידות קראמיות עדיפות על רפידות רגילות. הרפידות של חברת AKEBONO http://www.placeforbrakes.com/produc...category_key=1 לפי החיפוש שעשיתי הבנתי שהם אמורות לשפר את יכולת הבלימה במקצת (במיוחד בטמפ' גבוהות), הם מונעות את החריקות, ופחות מלכלכות. (שכחתי משהו?) מידע נוסף יתקבל בשמחה תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השבוע אני מתכוון לרכוש אינלט סיליקון משופר עבור האיביזה טורבו 2002 שלי,האם אני יכול להתקין אותו לבד? האם תהיה תוספת של כח?רעש פריקה חזק יותר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fish, -
טורבו במזדה אוטומט 1 2 3
מאת רז לוי-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
עד כמה יכול לחזיק הגיר האוטומט במזדה אם הרכבת טורבו. לא מחפש עלויות. לא מחפש טסט. לא מחפש 400 כוח וליגדוש לאלוהים. יודע הכל ונילקח הכל בחשבון חוץ מהגיר. אינני מעוניין להחליף את הגיר סך הכל מעוניין בעוד 40-50 כח סוס. לאחר חיפוש לא נימצא תשובה אם הגיר יעמוד בזה..? תודה מראש רז... דרך אגב מדובר במזדה 626 2002 אחרי ישור קו רציני מאוד.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש עבור חבר יקר את הפריטים הללו, מחשב מנוע כבר יש. במוסכי אלפא כבר נבדק. אולי אם יש כאן מישהו ששיפר להאלטק וכו', ויש אצלו משהו במחסן?... תודה איתן
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ראיתי לפנה כמה ימים שני רכבים עם צנרת ובסופה אין דוד אלה יציאה כמו של אופנוע דוגמא : רציתי לדעת מה נותן סוג כזה של אגזוז ? והאם הוא מרעיש יותר מזרימה חופשית רגיל ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, ידוע שצריך לשאוף למשקל מינימלי בגלגלים (משקל בלתי מוקפץ) אך מהו טווח המשקל הממוצע של גלגל + ג'נט למידה הנ"ל? מהו הטווח התקין? 8 - 15 קילו לג'נט + צמיג? תודה רבה לעונים,
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מידה 195/60/15 רכב אופל ווקטרה 2.2 שנת 2001 אוטומט. הדרישה היא לצמיג עם אחיזה גבוהה ומחיר לא יקר. צמיגים קודמים היו PIRELLI P6000 והייתי מרוצה מהם מבחינת אחיזה. הבנתי שהצמיגים האלה אולי ירדו מייצור וגם הצמיגים שהיו לי התייבשו לגמרי אחרי 3 שנים בערך. בקיצור אני שוקל לנסות צמיג אחר,לא P6000 . מה אתם ממליצים? תודה!
הודעה אחרונה מאת Croc,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,284 אורחים (הצג רשימה מלאה)