Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(אז ראשית אני פונה למנהלים, אם תראו לנכון לאחד את הנושאים)

לפני מס' ימים שאלתי כאן בפורום האם כדי לי להתקין את התותבים שרון (מוסך רון) ייבא.

הייתי די ספונטאני ברצון שלי להתקין אותם מהיום למחר. זאת מכמה סיבות, כאשר העיקרית שבהן, כאמור - ספונטניות. אבל לא רק, הייתי חייב לבצע טיפול תקופתי אצל רון, וגם כי אני סטודנת ולא תמיד פנוי להגיע לרון (להיותי סטודנת נוספים פרמטרים כמו - שני ילדים, שתי עבודות ואישה אחת).

בקיצור, באותו ערב יצרתי קשר עם רון, ושאלתי אותו במה התותבים יכולים להועיל לי?

רון ענה לי שהם משפרים את ההרגשה הכללית בהתנהגות (או שאני הבנתי ככה ממנו). לאחר מכן רשמתי את השאלה כאן, אך מפאת חוסר זמן לתגובה, זכיתי למספר תשובות מועט. ובכ''ז החלטתי להתקין את התותבים למחרת (יחסית לא יקר).

לא רציתי לכתוב כאן את ההתרשמות שלי לפני שיש בידי "ראיות מוצקות" לשינויים לכאן או לכאן. אמת המידה להתנהגות הרכב שלי, למשל לאחר החלפת צמיגים (בעיקר) או גאנטים, הוא קטע כביש בין צומת הודיה לצומת גבעתי מזה כשלוש שנים. חלקכם מכירים, חלקים מקטע זה שופצו, והאספלט חדש. בקטע זה אני נוסע פעמיים בשבוע, הלוך וחזור. ולמען הגילוי הנאות, אפילו עפתי באחת הפניות מספר ימים לאחר הקנייה של הגולף.

אז לפני שאתחיל (כאילו עד כאן זו הקדמה :-D), אומר רק ש.. ההשוואה שלי היא לאוטו שלי בלבד לפני ואחרי. אין ולא תהיה כל התייחסות להתנהגות של מכוניות אחרות!

אז..

אני כל כך נהנה, בתור אחד שהאהבה לסיבובים היא מולדת, התחלתי לאהוב את הסיבובים יותר, הרבה יותר.

רק מה, עכשיו גם הם מחזירים לי אהבה. :wink:

תחושת חדות בכניסה, ולאורך הפנייה. כל תיקון תוך כדי פנייה נענה שלא כמו מקודם. יש קו ברור, יש לי את האפשרות לכוון את המכונית, לעומת המצב הקודם שבו הייתי צריך לשחק עם המשקל תוך שילוב ההגה כדי לשמור על קו שרציתי.

כמו כן מורגדת הקשחת בלימת זעזועים, הבלימה נעשתה הדוקה יותר ולא מתרסקת.

לסיכום רק אגיד, שתמיד חשבתי ורציתי לשפר את ההתנהגות של הגולף שלי ולשים סט בולמי זעזועים שיספקו לי את הנדרש, ואני עדיין רוצה.

אבל בנתיים, אמנם בהחלטה אימפולסיבית, קיבלתי שיפור שממש לא ציפיתי לקבל. אז אם אני יכול להמליץ למישהו בלב שלם על רכיב קטן כזה שנותן הרבה, אז אני ממליץ + .

לסיום כמה תמונות מהטיפול והחלפת התותבים (באישור של רון כמובן)

נ.ב

איחולי החלמה מהירה לרון.

DSC_0656.jpg

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

תתחדש, גם אני רציתי לשדרג אבל לפולו שלי זה לא מתאים.

רון, מה קרה לך ברגל :\? ועוד כיסא גלגלים - אתה מתכנן לתבוע את המקום עבודה ? ;)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אני רק אגיד שלא יקר.

אפשר לבקש מרון הצעה בה''פ, או אולי הוא יפרסם את המחיר כאן.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

תחושת חדות בכניסה, ולאורך הפנייה. כל תיקון תוך כדי פנייה נענה שלא כמו מקודם. יש קו ברור, יש לי את האפשרות לכוון את המכונית, לעומת המצב הקודם שבו הייתי צריך לשחק עם המשקל תוך שילוב ההגה כדי לשמור על קו שרציתי.

כמו כן מורגדת הקשחת בלימת זעזועים, הבלימה נעשתה הדוקה יותר ולא מתרסקת.

:mm_cool:

פורסם

רציתי לדעת אם יש לך גולף סטנדרטית ?

מה עוד שופר ברכב ?

מה מידת הצמיגים ואיזה צמיגים יש לך ?

בולמים סטנדרטים ?

תודה.

Audi A3 2.0T FSI DSG 2006

פורסם
רציתי לדעת אם יש לך גולף סטנדרטית ?

מה עוד שופר ברכב ?

מה מידת הצמיגים ואיזה צמיגים יש לך ?

בולמים סטנדרטים ?

תודה.

מה אכפת לך בכלל ?!

הבן אדם מדבר על שיפור מהותי בהתנהגות לאחר החלפת התותבים במשולשים.

מה אכפת לך אם הוא סטנדרטי או לא, אני מריח דרדס ? או שנדמה לי ?

פורסם

דבר ראשון, מי אתה בכלל שתגיד לי אם אכפת לי ממשהו או לא ?

השאלה שלי היא לגיטימית, כי אני רוצה לדעת אם השיפור העצום נובע רק מהתותבים שהוחלפו, או ששופר משהו נוסף שמעניק אחיזה ותחושה טובה יותר.

אני גם שוקל להתקין את התותבים האלה, ואני חושב לעצמי האם בסופו של דבר השיפור המשמעותי מותננה גם בשיפור בולמים וצמיגים.

זה הכל ! ודבר נוסף, לא אתה פתחת את השירשור, אם אין לך משהו חכם להגיד אז עדיף שלא תגיד בכלל. נכון ? יופי.

תודה.

פורסם

זה ברור שאם תתקין צמיגים טובים הרכב יתנהג טוב יותר.

זה ברור שאם תחליף לבולמים משופרים הרכב יתנהג טוב יותר.

זה ברור שאם תחליף את התותבים למשופרים גם אם לא תעשה את שתיי הסעיפים העליונים הרכב יתנהג יותר טוב.

מכאן אתה יכול להבין שכל השאלות שלך מובילות למקום אחד, אתה "דרדס" ולא חסרים כאלו בפורומים .

בקיצור ולעניין אני חושב שכל השאלות הללו מיותרות, אם היה לך התקציב ומה שמעניין אותך זה אחיזה, לא היית חושב ועושה את כל שלושת הסעיפים שהעלית.

לגביי דבר 1 אני מסכים, אני לא צריך לרדת לתת רמה הזו, וזו באמת התגובה האחרונה שלי.

פורסם

eran1987 הרכב שלי סטנדרטי, אפילו סופר סטנדרטי.

מידת הצמיגים אצלי גם סטנדרט

14/60/185

מקדימה זוג mabor sport jet

מאחור זוג של barum

צריך לציין שהבולמי זעזועים במצב לא משהו.

והגולף שלי היא גמעה 310,000 ק״מ.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

אוקיי..

אז מכאן אני שמח לשמוע ששיפור פשוט וזול יחסית של החלפת תותבים מעניק שיפור פלאים.

יאללה סגור .

רון, בקרוב אצלך...

פורסם

שלום לכולם לפני חודשיים התקנתי קיט קויילאוברים שנקנה אצל דודי מפיט סטופ הרכב התנהג בצורה מדהימה לאחר כיוונונים

אך לאחר כחודש התחיל הבלאי בעקבות עומס על החלקים המקוריים שלא מותאמים לקויילאוברים מה קוראים אותם תותבים,הגעתי לרון ושאלתי למה התותבים המקוריים שהותקנו אצלו לפני כשנה קרסו תחת עומס הקויילאוברים והוא הסביר לי שאילו תותבים המקוריים לרכב שלי.

שאלתי אותו אם יש מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב והוא סיפר לי על תותבים של אאודי TT שיש ברשותו והם מתאימים לכל רכבי קונצרן VAG (אאודי סקודה סיאט וולצפאגן) את ההבדל לתותבים תוכלו לראות בתמונות שצירף "MURIK"

כמו שאפשר לראות בתותבים המקוריים יש לפחות 40% פחות "בשר" מאשר בתותבי ה TT המחוזקים,

רשמים:

לאחר ההתקנה יצאתי וצלחתי את איילון הנסיעה הייתה פשוט נעימה יותר הווברציות הקטנות נעלמו ההיגוי חד יותר ,סיבובים של 90 מעלות עוברים כמו מרגרינה ואין צורך להילחם עם ההגה בקיצור השיפור הכי זול והכי משמעותי שעשיתי אי פעם לרכב,פשוט תמורה מצויינת

אם אני לא טועה שילמתי עבור התותבים כולל העבודה כ 650 ש"ח כולל מע'מ ועבודה

שבוע טוב לכולם ":)

• תוכן חדש...