שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה, בחרתי לשאול את השאלה בפורום הזה מכיוון שהשאלה נובעת מכיוון השיפורים למנוע אטמוספרי. למיטב הבנתי, במנועים אטמוספריים ניתן להעלות את יחס הדחיסה ולקבל יותר כוח, ובכדי להעלות את יחס הדחיסה צריך לשחק עם שני המשתנים: אוויר ודלק, ולהגדיל את כמויותיהם בנפח תא השריפה. במנוע הזרקה לגבי המשתנה דלק: ישנה אפשרות להגדיל את המזרקים, להחליף משאבת דלק ולהגביר את לחץ ההזרקה. שאלתי מתייחסת למשתנה השני - אוויר, אילו אופציות קיימות על מנת להגדיל את כמות האוויר הנכנסת אל תוך הצילינדרים? האם עושים זאת באמצעות קאמשפטים חמים עם יותר מעלות? אשר משאירים את שסתומי היניקה פתוחים ליותר זמן ובכך נכנס יותר אוויר אל תא השריפה? האם זה נעשה באמצעות שורט סייד רדיוס פורטינג, כמו…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי פולו מודל 2000, מנוע 1.4 75 כ"ס 16v הייתי רוצה להוסיף בצורה משמעותית כוחות סוס. כמה שאלות, אודה מאוד לעונים: לכמה כ"ס אני בערך אגיע לאחר הוספת הצ'יפ? איזה צ'יפ אתם ממליצים בדיוק? איפה אני יכול להתקין אותו באיזור ירושלים? מבחינת חוקיות- מה קורה אם שוטר עוצר אותי? איך אפשר לעבור טסט עם הצ'יפ? כמה בערך יעלה לי כל העסק של הצ'יפ כולל התקנתו? ובנוסף: איך הייתם ממליצים לי לשפר את הרכב על מנת שיתווספו לי כ"ס למנוע? מצטער על השאלות המרובות, אך אני מתחיל בנושא זה. ושוב, תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם לא יהיו לי כל מיני בעיות בגדישה עם פורק חיצוני,כרגע מותקן על הרכב פורק פנימי של פורג' שעושה את העבודה מצויין אבל הוא נורא שקט וחסר לי רעש הפריקה,מה אתם מציעים לעשות?ללכת על חיצוני?/50?50 או להישאר עם הפנימי?תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם בעצם כל הסיפור התחיל שאני שמתי את הפילטר אינבוקס של fk והוצאתי את הפילטר קרטון המקורי של הרכב. בהתחלה אולי פסיכולוגי הרגשתי כאילו הרכב יותר מהיר, אבל עם הזמן והתחושה הבנתי שהרכב בעצם לא נהיה יותר מהיר אלה יותר כבד/ איטי. היום החלפתי חזרה לפילטר המקורי של הרכב והתגובה היא : רכב יותר מהיר, השינוי הוא ברור יש לו יותר כוח בטור נמוך והאצה יותר מהירה. בקשר לטורים הגבוהים לא היה לי איפה בדיוק לנסות, וגם מזג האוויר החם סתם עשה לי הרגשה רעה שאני נותן לאוטו לנשום אידי סאונה. אז החלטתי לוותר על בדיקת הביצועים עד לזמן בו "השמש תשכב לישון והירח יאיר לנו את הכבישים" האם המצב הנ"ל הגיוני ? אני שיערתי שזה בגלל המחשב מנוע שצריך ניהול מחדש ועידכון תוכנה כאש…
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אשמח אם תוכלו לרשום חברות ומחיר ... רק פתוחים שלא INBOX.
הודעה אחרונה מאת חזיז ורעם, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בכללי, אני לא רוצה לעבור על החוק עם הוספת צ'יפים או דברים כאלה, בנינו התקציב גם לא מי יודע מה גדול אחרת לא הייתי קונה פונטו ספייס, אבל האם אפשר לשפר בכללי את יכולות הרכב, לעלות טיפה את מיהורת ההאצה של הרכב, שלא יקח בהילוך שני 20 דקות להגיע ל4000 סל"ד ולהגיע ל60, אולי אגזוז משופר?, גלגלים משופרים? אני לא כל כך מבין ברכבים אך אשמח לקבל הדרכה קטנה כיצד היכולות של האוטו יהפכו לטיפה יותר טובים בסכום של נגיד.. עד 7.5 גג בלי סטייה..
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
לפני כחודשים רחשתי גולף V5 אוטומט שנת 2000 עם מנוע 2300 150 כוח סוס. ועכשיו אני מיטענין ברכישת ג"אנטים במידה 225/40/18 ורציתי לישמוע כמה המלצות בעד ונגד מה האיתרונות ומה החסרונות לכל הסיפור. הג"אנטים ניראים ככה רק במצב הרבה יותר גרועה הישן.jpg אין לי מוסג מה המידה המקורית של הג"אנט ואין לי גם תמונה של האוטו עם הג"אנט כי לצערי האוטו במגרש החרמה של המשטרה:cry: אבל זה הג"אנטים שאני מעונין לקנות ניראים כך החדש.JPG מה דעתכם? נ"ב מצטעיר עם לא רשמדי את הנושא במקום הנכון אני חדש פה בפורום ולא כל כך מבין את המערכת.
שאלה לגבי polo TSI 1.2 1 2
מאת DB9- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אהלן , הבנתי שבחול יש POLO 1.2 עם 130 כוח . יש הבדל במנועים או שזה אותו מנוע פשוט עם תוכנה אחרת ?! כלומר, האם ניתן להגיע ל 130 כוח עם צ'יפ בלבד ? חג שמח לכולם !
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב חברים! האם קפיצי הנמכה מתלבשים על הבולמים המקוריים של הרכב? סיאט איביזה FR 2005 ואשמח לקבל המלצה על חברה טובה ואמינה. תודה מראש מיגל
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן שמי דותן וחדש פה בפורום.. קצת רגע כללי :בן 23 ,בעליה לשעבר של אימפרזה טורבו ועוד כמה צעצועים.. עכשיו אחרי האמפרזה מחפש את הפרוייקט הבא.. חשבתי המון והתלבטתי בין פרוייקט על אופנוע לפרוייקט על רכב,בסופו של דבר הגעתי למסקנה לשלב בין השניים.. ולאחר כחצי שנה מגורים באנגליה להשלים גם חלום על הדרך ולהתחיל פרוייקט על מיני קראתי המון זמן .. גם בפורום פה וגם בפורומים באנגליה.. רציתי להבין עוד כמה דברים בנושא ואשמח לעזרה מהמומחים אם אני לוקח מנוע מטרו 1275 חורט את המנוע ל 1380 ובנוסף מגדיל ומחזק בוכנות טלטלים מייסים הבנתי שאני יכול להגיע לאזור ה 1480 סמ"ק.. הדבר נכון ? כמה כוחות סוס זה יוסיף למנוע הקטן ?כמובן עם צנרת פילטר ושלל חמוצים.. בנוסף קראתי קצת על ראש …
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מדובר בוולוו 240 מנוע 2000 קרבורטור מודל 83 . יש אפשרות לשדרג קרבורטור ולהוסיף הספק למנוע בלי שיפגום משמעותית בתצרוכת דלק? או לחילופין שינוי מערכת פליטה וכיוצא בזה? יום טוב.
הודעה אחרונה מאת ELI_YAHO, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן ניתן לקנות בארץ כבל חיבור למחשב של הרכב (כמו שהבנתי עלותו בין 30 ש"ח ל700 ש"ח לפי סוג הדגם)? אלו לדוגמא כבלים שאני מכיר: ELM327 Car Diagnostics USB Q00622-ELM327 Scanner Software USB Plastic
הודעה אחרונה מאת Lancia_g, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך המלצה לקיט קלאץ מחוזק, איזה חברות מומלצות? אני רוצה שהגלגל תנופה יהיה מכרומולי ולא מאלומיניום מאיפה אפשר לקנות בארץ??
הודעה אחרונה מאת nadav1379, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כשאני נוסע בהילוך שלישי .. 2500 סלד נגיד ... נותן גז ( לא עד הסוף .. חצי דוושה בערך..) אני מרגיש את הטורבו דוחף ובאיזה שלב הוא מפסיק לדחוף .. (אני שומע פריקה) ואז כשאני לוחץ יותר גז.. אני כבר לא מרגיש דחיפה חזקה בכלל ... האם זה אמור להיות ככה ..? חייבים ללחוץ דוושה מלאה בשביל לגדוש לאורך כל רצועת הסלד ? נ.ב הסטאפ שלי: צ'יפ אפסולוט , פילטר פתוח.
הודעה אחרונה מאת BILLABONG, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טויטה קורולה שנת 99 האם יש פנסים שקופים או שחורים שמתאימים לרכב מסוג הזה? וכמה המחירים בכלל בכללי? תודה רבה!
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עובד על פרוייקט ללימודים. אני צריך בבקשה סטטיסטיקה על רכבי טורבו. כמה אחוז מרכבי הטורבו, סובלים מבעיה של טורבו שהלך לעולמו עקב חוסר שימון? הכוונה שלי היא בעיקר לגבי הזמן בהתנעה והזמן בכיבוי הרכב. כמו כן אשמח אם למישהו יש את הוראות היצרן לגבי הזמן שצריך לחכות לאחר התנעת הרכב ולגבי כיבוי הרכב. תודה רבה. (סליחה אם אני מפרסם בפורום הלא נכון, אני חושב שבפורום הנ"ל יש הרבה רכבי טורבו).
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן!, אז ככה, יש לי 206XS 1.6 הדגם עם 90 כוחות סוס שנת 2000. כשקניתי את האוטו הוא היה זריז מאוד ולא מזמן עשיתי טיפול שבמהלכו הוחלפו לי הפלאגים שלטענת המכונאי היו "מיוחדים" והוא מציע ללכת לפי הספר אז הוא החליף לי אותם למה שרשום בספר ומאז האוטו קצת איטי יותר לדעתי. בכל מקרה אני בארצות הברית עכשיו ויש מבחר ממש יפה של פלאגים והמחירים נמוכים מאוד אז חשבתי לקחת הבעיה היא שאני בלי האוטו כאן ואני לא יודע איזה פלאגים יש לי כרגע, בכל אופן זה מה שהציעו לי בחנות: הכי חזק שלהם : AUTOLITE-XP-IRID יותר נמוך ממנו : BOSH PLATINUM+2 אין לי הרבה ידע על פלאגים ועשיתי כבר חיפוש כאן ובאינטרנט. אם בעלי ה206 יוכלו לעזור לי קצת בנושא, איזה פלאגים יש לכם עכשיו? האם…
הודעה אחרונה מאת Alfa-Racer, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הפילטר הוא לא INBOX ... מישהו יכול לתת לי המלצה למשהו טוב (מנסיון שלו..) ? ועוד שאלה אשמח אם תוכלו להגיד לי כמה אינץ' הכניסה של הפילטר צריכה להיות ..?
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המנוע המקורי 2000 סמ"ק עומד לפני סוף חייו, לפני החלפת המנוע אני בודק אופציות למשהו יותר מענין. בכל מקרה המנוע הבא יהיה לפחות 2300 סטנדרטי. יש מישהו שהתנסה בהוספת טורבו? סופרצ'ארג'ר? עצות??? חוץ מזה ישנה שמועה שמנוע סופרה טווין טורבו הולך טוב מאוד שם...מישהו התנסה? הצצתי קצת ביו טיוב ועושה רושם (בעיני) שהמנוע יושב שם מאוד לחוץ על קיר האש ולא ממש "אלגנטי" שוב, מישהו התנסה בזה? מה עושים עם הגיר? עוד הצעות מענינות? לילה טוב איתן
הודעה אחרונה מאת ezl280, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, מישהו יודע אולי מהו הלחץ צמיגים בצמיג סמי סליק DUNLOP DIREZZA 036 במידה 225X45X17 לרכב במשקל אימפרזה טורבו GT? תודה רבה לעונים,
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם אני מחליף צנרת לצנרת משופרת מה בדיוק זה יוסיף לי?כמה כח סוס?באיזה סל"ד השיפור בא ליידי ביטוי?אני מחפש יותר מומנט בסל"ד הנמוך בין 1000 ל 2000 שהאוטו יחסית מת בסלד הזה לעומת המכה שהוא נותן ב3000 סל"ד. כמו כן מהי העלות פחות או יותר לצנרת חדשה/משומשת. הרכב הוא איביזה טורבו 2002 עם צ'יפ.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, יש לי בעיה של פירפורים חזקים בהילוך ראשון, החלקה ואיבוד אחיזת בפניות\כיכרות. אשמח לקבל מידע בנוגע לדרכים לשיפור האחיזה בעיקר בגלגלים הקדמיים (חוץ מהמובן מאליו-הצמיגים)
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב ושבוע טוב יש לי רכב מסוג - הונדה סיוויק האצ'בק מודל 1994 (מדובר בדגם נדיר!) אני כבר הרבה זמן מחפש להחליף את הג'אנטים המקוריים שלי לג'אנטים מהתחום המקצועי - PRO RACING גם מהסיבה שהם קיבלו קצת מכות,ובלאי. אז ככה אני מחפש משהו קל אמין ונדיר,הכוונה שאין הרבה כאלה על הכביש. יש לי 2 חברות שאני נורא מעוניין אבל לא מכיר מקומות שמתעסקים איתם. החברות שאני מעוניין - COMPOMOTIVE ו BBR למי שמכיר יש גם תמונה. המחיר שאני עומד - 5,000 שקל בלי צמיגים !!! אשמח לעוד המלצות אם יש שנחשבים לטובים בתחום. מידות - 195/55/R15 מספר ברגים (4) ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי ריפודים זולים כאלה שמתלבשים על המושבים יש לי פג'ו 205 ולא הסתדרתי עם ההלבשה ואם ההוצאה של המושבים, מישהו יכול להסביר לי איך אני אמור לעשות את זה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לייבא הערכה הבאה: http://www.moates.net/honda-tuning-kit-p-170.html?cPath=31. האם המשלוח יעבור במכס? האם חוקי לייבא מוצר זה? מהיכן אוספים אות המוצר(דואר?) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת golf_sdi, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעל HGT אני מעוניין לעשות לעצמי צנרת קאסטום, השאלה אם יש בעל מקצוע ברמה כי לצערי אני לא מכיר אף אחד כזה. אשמח אם תעזרו !
הודעה אחרונה מאת fish, -
שיפורים לשירוקו 1.4 1 2
מאת ifrah- 24 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
קנינו שירוקו 1.4 dsg 2011 איזה דברים אתם ממליצים עליהם לשים בשירוקו??? כדאי לשים קיט יניקה מה אתם אומרים??
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחרונה כמה וכמה חברים ממליצים לי להתקין קיט טורבו לרכב שברשותי, הייתי רוצה לדעת כמה דברים לפני שאני מחליט החלטות פזיזות ועושה טעות, א. האם קיים קיט טורבו שיתאים לרכב שלי ומה העלות פחות או יותר? ב. מה היתרונות והחסרונות בהתקנה של מערכת טורבו לרכב? ושאלה נוספת שלא כל כך קשורה לנושא, מה השיפורים שאוכל להוסיף למנוע על מנת להוסיף לביצועים מלבד מערכת טורבו? תודה וסופ''ש נעים.
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
למישהו יש נסיון אישי עם המערכת, בשימוש/התקנה/אחר? אם כן, אשמח לפניות בפרטי.
הודעה אחרונה מאת frenky, -
שלום לכולם.. יש לי כמה שאלות שאולי תוכלו לעזור לי: 1.האם יש הרבה מכוניות בארץ שיש להם מערכת נייטרוס באוטו? 2.כמה עולה לעשות (להרכיב)נייטרוס באוטו? 3.כמה עולה למלא בלון גדול אוו קטן של נייטרוס?(כי יש לי מישהו שיכול למלא לי בלונים)אז עם מישהו צריך שלחו בה"פ.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 809 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- sperial
- SlowRide
- Chmimo
- 2pac
- גולדן191
- Itzik-b
- RedLabel
- zaf
- hans
- yoni162
- davemustaine87