שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
לאנסר 2007
מאת liorharush- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעונין להוסיף לרכב שלי כ''ס הוא ניהיה חלש פתאום(או שהתרגלתי?),אני רוצה לעלות מנתק הצתה ל7200-7500 סל''ד יש אפשרות לעשות את זה דרך ה2OBD?,אני מעונין לבצע פורטינג שווה בישביל פורטינג לפתוח ראש מנוע? מה עוד האופציות עד גבול הטעם הטוב(נגיד 10K) ולהישאר אטמוספרי
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברה שלי הזמינה פולקסווגן פולו חדשה הרכב צפוי להגיע בימים הקרובים והיא מעוניינת להוסיף לרכב ג'נטים מקוריים של פולקסווגן אז קודם כל השאלה הראשונה היא - איזה ג'נט היא יכולה לשים ברכב ? 15" , 16" או 17"? דבר נוסף,בצ'מפיון רוצים מחיר גבוה. מישהו יכול להמליץ על מקום שמחזיק ג'נטים מקוריים של פולקסווגן במחירים עממיים אין לה בעיה גם הם משומשים אבל במצב טוב... תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת Lidor87, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, הסיפור המייאש הוא שכבר כחודש אני מחפש ג'אנטים ק-ל-י-ם צבע שחור עם פס אדום לרכב שלי. (יונדאי לנטרה 99). הבעיה היא שלכל מקום שאני הולך הג'נטים שמביאים לי סוג ג', והם ממש לא קלים! ומתרצים את זה בכך שהמרווח ברגים שלי בעייתי. היתי בפנצ'ריות ברמלה ולוד (טיפ טופ וכו) אוטו-דיפו אינה אופצייה כלל, אומנם הג'נטים מאוד יפים אך כבדים. היתי בצמיגי אבארוס בפ"ת (שטען בטלפון שיש לו, אבל סתם שרפתי דלק) התלבטתי אם להצפין עד להרצליה לצמיגי גפם (מפרסם את עצמו ביד שנייה) או שגם זה יהיה בזבוז דלק? אני מוגבל לרבעייה ללא צמיגים עד 2500 שח. האם מישהו מכיר חנות באיזור המרכז? בכל מקרה אני אשמח להכוונה למקום עם ג'נטים קלים באיזור המרכז (ראשון, רחובות,תל אביב,חולון).
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום , ברשותי רנו קליאו שנת 95 גיר רגיל אילו שיפורים (פנימיים וחיצוניים) ניתן / כדאי / משתלם לעשות לה חרשתי את הרשת ולא מצאתי שום פרויקט שנעשה על קליאו , או שלא חיפשתי טוב או שפשוט אין? תודה רבה לעונים עידו
הודעה אחרונה מאת 300HP, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי סובארו פורסטר טורבו. ולא מזמן החלפתי כמה דברים: אינטרקולר של WRX, פורק לחץ, ואת כל הצינורות שיוצאים מהקולר לצינורות סיליקון.(הצינור של הפורק, והצינור הכפול שמגיע מהטורבו).הכל הלך חלק, רק את האינלט לא הצלחתי להרכיב. יש למישהו נסיון אם החלפת צינור זה? או שיודע איך עושים את זה? אשמח לכל עזרה או הכוונה. (הרכב כרגע "מושבת" ) תודה מראש! אביתר.
הודעה אחרונה מאת 1986, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, היכן ניתן להשיג טלטלים ובוכנות משופרים לרכב פונטו טורבו שנת 1996? אפשר גם מחול או מEBAY. אם בעיקר פותחים את המנוע מה צריך גם להחליף לפני שמחליפים טורבו ליותר גדול? אני רוצה שהמנוע יחזיק מעמד בגדישה מעל 1 Bar. האם יש סט של אובראול מחוזק למנוע הזה? קוד מנוע 176A4.000 תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Valve, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת, אם הטורבו של וולוו t5 מתאים לוולוו 940? ואם אני צריך לחזק משהו במנוע?
הודעה אחרונה מאת maxfirsov, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במה שונים קאליפרים של 307 2.0/XSI לאלו הנמצאים ב-306 GTI6, הבנתי שב-307 הם מעט גדולים יותר ואיתם גדלה הרפידה, הדיסק אותו דיסק בקוטר 283 מ"מ, האם זה נכון? מישהו התקין קאליפר כזה? האם הוא נכנס בג'אנט 15?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
צמיגי סמי סליקס 1 2
מאת DaniAv- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היה לי נסיון לא מאכזב עם הR1R אך רציתי משהו אוחז קצת יותר חשבתי לנסות את הR888 המשובח אך אין אותו במלאי. האם יש בארץ עוד אופציות מספיק טובות במחירים שפויים לסמי סליקסים במידה 15"?
הודעה אחרונה מאת DaniAv, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי פיאט פונטו שנת 95, 1.6. ברצוני להפוך את המנוע האטמוספרי למנוע מוגדש. התקציב מעל 25K. מכאן נובעות מספר שאלות, ומכיוון שאין ברשותי ידע רב, אשמח לקבל הצעות ופרטים. האם כדאי להתחיל בכלל? במידה וכן, למי כדאי לפנות, על מנת להפיק את מירב הכוח והאיכות מהבנייה על רכב זה? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת 300HP, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האומנם לקח לי זמן לקבל את ההחלטה לבצע או לא ובסוף אחרי זמן רב החלטתי לבצע אז גג שחור כבר היה והדרך מ ebay לרכב שלי קצרה מתמיד. אז חבר'ה מה אתם אומרים היה כדי או לא?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת איזה סוג של Turbocharger מתאים למנוע 1.4 100HP AUB/BBZ (אם קיים כזה). המנוע הוא של סיאט איביזה 2006 תודה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש למישהו מושג אם קפיצים ובולמים של פונטו hgt עולים על פונטו elx ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 18 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום חבר שלי יש לו Subaru B3 2.0 Sport שנת 2009 ( AWD ) אוטומט עכשיו הוא מעוניין בתוספת כוח לאוטו הזה ( לא טורבו ) דברים כמו מחשב ניהול הייעד להגייע ל 200 כ"ס אם זה בכלל אפשרי עם האוטו הזה הצעות יתקבלו בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ברצוני לבנות ספויילר מעץ ולצפות אותו בחומר פלסטיק האים יש דבר כזה ? חוץ מפיברגלאס שאני לא מעוניין להתעסק עם החומר הזה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני אתחיל מחוות דעת קצרה על רבעיית צמיגי T1R שרכשתי לפני חודש. בהתחלה פחדתי מאוד מהדופן שקורסת מהר,וכך גם היה אחרי נסיעה טיפה אגרסיבית,ההרגשה הייתה שהצמיג נמרח על הכביש בלי שום פרופורציה בשילוב סוג של צריחה מקוטעת,משהו שלא שמעתי בעבר. לאחר בירור קצר הבנתי שצריך להוסיף לצמיג הזה קצת יותר לחץ אוויר כדי להוציא ממנו ביצועים,לאחר בדיקה קצרצרה עם גיר לבן הגעתי ל38PSI בצמיגים הקדמיים(שהמלצת היצרן עומדת על 32 קדמי ואחורי!!),והאמת שאחרי סשן נהיגה ספורטיבית אפשר גם לראות על הצמיג עצמו פס שחיקה קל גם בלי גיר לבן,שנמצא בדיוק מעל המשולשים הקטנים. בצמיגים האחוריים המצב שונה,לחץ האוויר שם נשאר 32 כמו בהגדרות היצרן גם לאחר הבדיקה עם הגיר,כנראה בגלל שתא המטען שלי ריק ל…
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה... איפה ממוקם המגדש? תיאור ספציפי יעזור ותיאור גרפי יעזור עוד יותר. תודה מראש וסליחה על הבורות.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מתארגנת קניה קבוצתית לקויילאוברים וקפיצים בולמים, כל אחד לפי מה שהוא צריך ולפי דגם הרכב. ההנחה גדלה ככול שיש יותר קונים כמובן, כרגע יש כבר 5 אנשים בטוחים וההנחה מהמחיר הרגיל עומדת על 500 ש"ח ומעלה, תלוי בסוג הרכב. אם נעבור את ה-7 סטים נקבל הנחה נוספת, במידה ויש מעל 10 סטים עוד הנחה. מי שמעוניין מוזמן לפנות אלי בפרטי ואוכל להחזיר לו הצעת מחיר אחרי שאני אברר לפי דגם הרכב.
הודעה אחרונה מאת vic4, -
שלום לכולם , חבר שלי רכב לפני כחצי שנה גולף VR6 ומאז התאהב באוטו והשקיע בו לא מעט ואני יפרט: יישור קו מבחינה חשמלית ומכנית , צמיגים חדשים , קוילאוברים , צנרת 2.5 , ברקסים חדשים , צ'יפ וקלאץ חדש , לאחר שהוא סיים את יישור הקו ולמד את הרכב שלו הוא מעוניין כעת בשיפור הרכב לאחר מספר בירורים והצעות מחיר (40000 שקל וצפונה) הוחלט לבדוק את הנושא של הובלת הרכב לחו"ל למטרת שיפורו . המדינות שחשבנו עליהן היו קפריסין (בשל הקרבה) או אנגליה. נושא זה העלה מספר שאלות : 1.האם הדבר אפשרי ? 2.האם אפשר להרכיב קיט טורבו על הרכב וכשהוא יחזור זה יתגלה על ידי המכס ? (מעניין אותם שיפורי מנוע??) 3.האם עדיף לבצע שיפורים אטמוספריים ברכב שלא ברי גילוי במצב שכזה ? …
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי איביזה טורבו. GT2871 טלטלים פוטר, בוכנות מקוריות, ציפ של פריליניג (ישן)ללא אירפלומטר. אני נוסע עם ווידבנד וEGT וחיברתי את הVAG-COM גם בגדישה של 1.1 וגם בגדישה של 1.6 הווידבנד מראה 11.5 11 והEGT עומד על 930 בסוף לחיצה עם סעפת ATP ושבדקתי תיקוני הצתה הוא מראה לי בכול צילנדר תיקונים של 9 11 8 תיקונים ממש גבוהים אין לי מושג למה, עכשיו מיליתי 15 ליטר טולול על מיכל מלא של דלק. הלכתי ללחוץ באותם גדישות והתיקונים ירדו פלאים ל-0 3 5 הכי גבוה. והואוטו שורף את הטורים ממש טוב עם טולול. השאלה שלי למה עם דלק 98 יש לי מלא תיקונים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
שיפור כח לוולוו 940 1 2
מאת MOSHE18-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשות הורי וולוו 940 1997 2000 סמ"ק טורבו אוטומטית. אני צעיר, ולא נסעתי יותר מדי על הרכב, כמובן שרוב הנסיעות היו עם ההורים כך שלא היה אפשר להאיץ ולבדוק את היכולות. אתוודה, שברגע הראשון שלחצתי על הדוושה, ממש התאכזבתי, הרגשתי כמה הרכב כבד ואיטי, לאחרונה נסעתי עם דוד שלי (אני בתקופת מלווה) ויצא לי להדביק מספר פעמים את הדוושה בכביש מתאים כמובן, האמת, שעלה לי קצת חיוך על הפנים, הרכב נתן יפה במיוחד במהירויות ביינים. לאחר חסכון של סכום של 1000 ש"ח (זה הסכום שהותר לי "לפנק" את הרכב) החלטתי שאני רוצה לשפר את החלק המכני, כמובן שחשבתי בהתחלה על שיפורים של ילד מתבגר (חלק מכם הייתם בגיל הזה אני מאמין) כמו ספויילר ושטויות, זה ממש לא מתאים לרכב ומעלה גיחה. לא אמשוך בדיבור…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 16 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היי, אחרי קצת חיפוש בגוגל על צ'יפ למנועי 1.2TSI הגעתי לאתר הזה http://www.venturatuning.nl/merken/chip ... 105pk.html מה דעתכם על הנתונים שרשום ? , יורגש הבדל משמעותי ? ,משתלם לרכוש ? סופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש צמיגים טובים לרכב של ההורים - קרייזלר סברינג. האחוריים במצב טוב אבל את הקדמיים צריך להחליף. בדקתי כבר עם כמה פנצ'ריות והצמיגים שהציעו לי הם: TOYO TPT, KUMHO והיו עוד כמה אבל התגובות שראיתי לא היו טובות. התקציב הוא סביב ה600 ש"ח לצמיג. הצמיגים הקודמים שהיו ברכב היו של מישלין (פיילוט אם אני לא טועה) והם היו בסדר גמור אבל היום הם עולים בסיבות ה800 ש"ח לצמיג. ניתן להשיג צמיגים איכותיים בתקציב הזה במידה זאת? כי לפי מה שראיתי צמיג מחברה טובה עובר את ה700 ש"ח, את הT1R שקניתי לרכב שלי לדוגמא, שילמתי 550 ש"ח לצמיג, במחיר הזה הציעו לי ת הTPT שלפי מה שהבנתי הרבה פחות טובים מהT1R תודה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי שעברתי על הרבה מדריכים בפורום, שמתי לב שדיברו מספר פעמים כדוגמא על ההונדות בעלי ההנעה הקדמית (שהסיוויק שלי בכללם) כבעלי מתלה אחורי עם עיוותים קשים בפניות. והבנתי שהפתרון הוא לשים רק מוט פיתול (מוט מייצב תחתון) רק במתלה האחורי, זאת על מנת להתגבר על ההרים של התת היגוי מהם הרכב סובל. האם מה שהבנתי הוא נכון? קריטי לשים גם את שאר המוטות, או לחסוך ולקנות רק מוט פיתול אחורי מיד שניה? האם יש עד כדי כך שינוי? או רק פסיכולוגי?. רק בתחשות ההיגוי או ממש בפועל?
הודעה אחרונה מאת invent, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הסובארו שלי עצלה. הרכב במצב טוב עם 120K ק"מ סך הכל, אבל יכולת ההאצה שלו עלובה. הבעיה היא אוטו לא קל, מנוע לא חזק, הילוכים ארוכים והפסדים בגלל תיבה אוטומטית ו 4X4. זה גורם לאוטו להיות גם עצלן וגם זללן דלק לא קטן בנסיעה עירונית. אחרי שהצליח לפתח מהירות הרכב מסוגל לשייט היטב במהירויות גבוהות, אבל למעט כביש 6 פעמיים בשנה, אין לי היכן לנצל את היכולות האלו שלו. מה שאני מעוניין בו הוא קצת יותר יכולת האצה, נגיד תוספת של 15% לכוח המועבר לכביש, ואני לא מעוניין להוציא על זה הרבה כסף וגם לא לשלם באמינות. עכשיו כמובן תגידו - תחליף לאוטו חזק יותר ואל תבלבל לנו את המוח. ואני עונה- לא, אני רוצה דווקא את התוספת הקטנה הזו לאוטו הספציפי הזה. כלים חזקים יותר כבר היו לי ועוד יהיו ל…
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי רכש לפני 4 חודשים סיאט קורדובה 1.4 2005 ידנית 75 כ"ס עם 88000 ק"מ, דגם מנוע BKY. אני נוסע בה לפעמים אבל האוטו פשוט במילים עדינות, עגלה. האוטו עבר את כל הטיפולים במוסך המורשה ואנחנו הכנסנו אותו לטיפול ענק כולל טיימינג, טיפול גדול, רדיאטור שנזל ועוד (הבעלים הקודמים לא הכניס את האוטו למוסך במשך שנתיים, אבא שלי הוריד לו על כך במחיר) מה ניתן לבצע כדי להעלות במקצת את ההספק? (לפחות ל 80-90 כ"ס, האם אפשרי?) וכמובן שלא יהיו בעיות בטסט. בתודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
קיט מתנול 1 2 3
מאת liorharush- 31 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
הקיט מתנול מתאים למנוע אטמוספרי? וכמה כ''ס הוא מוסיף בערך?
הודעה אחרונה מאת Aditi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום יש לי סובארו אימפרזה טורבו מנוע 2000 מודל 1998 עם דגם מנוע ej20 , יש לי כרגע מותקנים ברכב מזרקים כמו בתמונה שרשום בה התאריך על התמונה , עכשיו אני קניתי מזרקים 750cc בדיוק כמו בתמונה שהמזרקים בצבע אדום , כאשר באתי להחליף אותם ראיתי שזה לא מתאים לבית המזרק ולא ניתן להחליף , אז מה עושים כיצד מחליפים את בית המזרק איזה סוג אני צריך לקנות איפה וכמה עולה ?
הודעה אחרונה מאת klsa, -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות צמיגים להונדה סיויק 97 שלי, הגודל הרצוי הוא 15\50\195 עכשיו אין לי יותר מידי ידע בצמיגים, אני פשוט רוצה צמיגים עם אחיזת כביש טובה, שיהיו בעלי שם טוב במחיר של עד 1200 ש''ח שוב אני לא מחפש צמיגים כדי לעשות איתם רייסים ושטויות, פשוט שירגיש אחיזה טובה בכביש סיבובים וכו, תודה.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים אני מעונין להרכיב פילטר פתוח ליונדאי קופה 2700 אוטו. קראתי פה בפורום שפילטר פתוח לא מוסיף כ"ס או מומנט זה רק נותן נשימה יותר טובה למנוע בסל"ד גבוה, זה נכון? אני רוצה להרכיב פילטר כי אני אוהב תרעש של היניקה שזה נותן ואני מבקש המלצה לפילטר שיתן סאונד יפה ולא רעש של רכב צעצוע. ואיך מטפלים בפילטר כזה כל כמה זמן\קילומטר צריך להחליף אותו ואיך מתחזקים אותו? בקשר לכוח של המנוע מה שמציע המנוע שלי אני יודע שזה לא מפלצת אבל זה מספיק בישבילי אחרי הכל אני נהג חדש, מה שאני מחפש זה תגובות דושה קצת יותר טובות, איזה תוספות יתנו לי תגובות דושה טובות יותר?
הודעה אחרונה מאת oranp83,
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 977 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zaf
- פריג'י
- yahaga
- yoni162
- daniel.asu
- Jeniafarber
- bv12
- parnuk
- ronrobin
- guy.a
- Avia
- הדיין