שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
חברים שלום, אני מחפש מקום טוב בירושלים להתקין בו רביעית צמיגי טויו מדגם R27 מידה 185/55R15 קוד V82. הרכב הוא מאזדה 2 שנועלת כרגע צמיגים מהדגם הנ"ל מייצור 4907, והם נראים ככה. באתר tires4you ראיתי מחיר של 450 ש"ח לצמיג, שנראה לי יקר מאד. אשמח לקבל המלצות על צמיגיה בירושלים עם מלאי טוב ומחיר הוגן. שמעתי על "דוידו", איך הם? אם יש המלצות על צמיגים איכותיים ובטוחים אחרים לרכב זה, אשמח לשמוע. עם או בלי קשר, יש טסט ביום שישי... תודה רבה, אודי
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, בעוד כשבוע אקבל את הפולו 1.2 TSI החדשה שלי. מדובר ברכב ראשון שלי כך שאין לי כל כך הרבה ידע בכל נושא השיפורים. האמת שניסיתי לקרוא קצת על כל עניין גודל הג'אנטים וההשפעה על הכביש אבל הלכתי לאיבוד. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על ג'אנטים איכותיים + מקום טוב להתקנה. אני חושב שאשאר עם הגודל הרגיל (אלא אם כן יש סיבה טובה להגדיל) בנוסף, אשמח לדעת אם יש השפעה שונה בין סוגי הג'אנטים השונים מלבד שינוי קוסמטי. תקציב עד 3000 ש"ח. (אפשר לחרוג אם מדובר בכדאיות רצינית) באמת שאני אבוד. אשמח אם תוכלו לייעץ לי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכם אני מחפש רעיונות לשיפור חיצוני בלבד ליונדאי I10 חדשה שנת 2011 מחפש רעיונות השמח לקבל כמה רעיונות
-
- 5 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בעבר עלה כאן הנושא על טורבו חשמלי לרכבים, וכמובן שהתשובה הייתה שלילית מכיוון שהצריכת אוויר של המנוע הייתה אמורה להיות גדולה יותר ממה שהטורבו הזה יכול לספק. אבל מה בנוגע למנועים קטנים של דוגמא קטנוע 125 סמ"ק 4 פעימות זה יכול להיות אפשרי לא? מה אתם אומרים? וברשותי גם טורבו שירד מרכב דיזל זה אפשרי להתאים את זה אם קצת ריתוכים לקטנוע? השאלה גם איך זה אמור לעבוד אם ההילוכים כי לקטנוע אין הילוכים.. אבל מצד שני הטורבו מרכב דיזל ככה זה ללא פורק.. איך שאני רואה את זה פשוט לחבר לפני הפילטר לחבר לחשמל וזה עובד.. מה דעתכם? ובקשר לטורבו שירד מהרכב דיזל אפשרי לרתח מהסעפת פליטה לבצע חיבור לסעפת יניקה וזה פשוט יעבוד נורמאלי בלי בעיות מיותרות לחבר בוסט קונטרולר מכאני לוי…
הודעה אחרונה מאת guyst, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש ברשותי Opel Omega Elegance 2.6 V6 לאחר קריאה בפורום קיבלתי את הרושם שצ'יפ בעיקר תורם למנועי טורבו ותרומתו למנוע אטמוספרי הינה זניחה. האם השיפור אשר SM Chip Tuning מבטיחים הינו שיפור של 20 כ"ס נוספים מציאותי? http://eng.smchiptuning.com/2770/opel-omega-b-2-6-180
הודעה אחרונה מאת Mope, -
-
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, הזמנתי סעפת פליטה חדשה לרכב שלי, הסעפת נשלחה אלי דרך EMS, קיבלתי מכתב שבו אני צריך להמציא כל מיני טפסים ולהעביר למשרד התחבורה, הטפסים הם: 1. חשבונית רכישה 2. צילום ת.ז 3. צילום רישון רכב בתוקף (לרכב כרגע אין טסט מכיוון שהוא לא במצב נסיעה וחלף לו הטסט ועדיין לא חידשתי) אני רוצה לשאול את משרד התחבורה מה עושים במצב כזה?? הבעיה היא שאף פעם לא עונים במשרד התחבורה! אנילא מצליח לתפוס שם אף אחד! יש למישהו ניסיון קודם עם הזמנות חלקים כאלו מ-EBAY? יש למישהו טיפים איך לסיים עם הסיפור הזה מהר?? תודה רבה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום! אז ככה, יש לי פולקסווגן פולו 1996 , מנוע 1600, גיר ידני. אני רוצה לשפר את הכוח שלה.! אני ייפרט קצת על התוספות שיש לה.! פילטר אוויר פתוח, (סימוטה). אגזוז לחץ , (סופר ספרינט). קיט הנמכה ב 45 מ"מ. סט טמבונים של 16V. אנג'ייל אייז. השחרה של פנסים מאחור. אם אפשר ביקורת,? על איך האוטו נראה מה דעתכם? ואיך עוד אפשר להוסיף לה כוח . תודה לעוזרים. קצת תמונות..
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום,ברצוני להחליף את הסט הנוכחי והמקורי,עקב בלאי ורצון לשדרג. אני מחפש סט שינמיך את הרכב כמה שפחות (אני גר ברחוב שהוא סוג של אתר בניה) התקציב די קטן,3K או 3.5 בלחץ. האם יש אופציות חדשות במחיר כזה,או שאני אאלץ לחפש יד שניה? תודה.
הודעה אחרונה מאת xxxxx20vt, -
- 38 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכולם שוטטתי לי קצת ב EBAY ומצאתי פילטר אויר של חברת סימוטה לרכב שלי הפילטר שלי לא דורש החלפה (יש לי מקורי ברכב), האם יחול שיפור או איזשהו שינוי אם החליף את הפילטר שיש לי ברכב לפילטר הזה שמשך את העין שלי? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Power-Air-Filter-Seat-ALTEA-XL-TOLEDO-III-Leon-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f0b024c45QQitemZ270767639621QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי רכשתי גולף חדשה לפני כמה ימים והחלפתי לה את הצמיגים מ-195*35*15R ל-225*40*18R אני מאוד מרוצה מהצמיגים כי קניתי משהו מקצועי עם אחיזה סוף אך אני רגיל למכוניות עם תאוצה של בסביבות ה-8 שניות אני לא חולם להגיע לתאוצה כזאת עכשיו אך רציתי לדעת האם ניתן לרדת מהזמן שיש לי כרגע(11.3 שניות [יצרן] ועם הצמיגים החדשים אולי טיפה יותר ) בלי להיקרע בכמויות של דלק משהו בסביבות 20 כוח או הורדת משקל אם קיים קיט כזה ולא קריעה של חלקים שראיתי בכמה כלי רכב שאינם מכוניות. ומה שבטוח הוספת מגדש או סופר - צארג הוא לא אופציה. תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם בעוד כמה שבועות אהיה בעלים של פולו 1.2TSI ברצוני להחליף את הג'אנטים והצמיגים כמובן הג'אנטים יהיו של ג'טיאיי בגודל 215/45/R16 ההבתלבטות היא בין שני צמיגים 1) pirelli p7 2) dunlop direzza והשאלה האחרונה היא האם תמורת הצמיגים המקוריים יחד עם תוספת של 3500 שקל כל העסק הזה שווה ? לא אציין שם של סוחר כדי לא להפר את חוקי הפורום תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://www.gmcmotorsport.co.uk/engine/air-filters/106-gti-gp-a-direct-air-inlet-kit/prod_403.html אני רוצה לקנות את הראם אייר שבקישור למעלה - פיג'ו ספורט עבור 106 gti. מהתמונות לא ברור אם יש לקיט הזה כניסה לצינור הנשם. האם למישהו יש ניסיון עם התקנה של הקיט הזה? עופר
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
הרכב שלי הינו מזדה מיאטה שנת 2006, מנוע 2 ליטר. אחד השיפורים שהמנוע עבר הינו כיוון מחשב המנוע על ידי מומחה מחו"ל שבמהלכו המנוע החל לעבוד בצורה יעילה וטובה יותר וכן הוספו למנוע עוד 400 סל"ד מעבר ל 7000 שהוגדרו על ידי היצרן כקו אדום. לפני זמן מה שמעתי רעשים מהמנוע, בבדיקת מומחה אמרו כי כנראה יש נזק פנימי ועלות התיקון תהיה גבוהה. כיוון שהיה לי נגיש רכב דומה אך מושבת החלפתי ישר מנוע. בימים האחרונים התחלתי לפרק את המנוע בעצמי, קודם כל בשביל להינות מהפרוק ושנית מתוך תקווה שאמצע את התקלה. ראש המנוע נראה תקין, גלי הזיזים תקינים לחלוטין, הרמתי את החלק העליון וגיליתי כי הבוכנות ללא פגע, פירקתי את אגן השמן ושם גיליתי כי אחד הטלטלים קיבל חופש בתנועה והוא זה שכנרא…
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כאמור מעונין לרכוש אבל מצאתי משבוע 33 של 2010. יש למישהו מושג איפה אפשר למצוא סט טרי יותר באיזור המרכז ?
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- 44 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
לפני שבועיים התחדשתי בa3 1.8t ידני הצורה הראשונה, על הרכב מורכבים הצמיגים שבכותרת רציתי לדעת קצת פרטים הםננחשבים לטובים? אומנם האוטו יושב היטב ויציב מאוד בפניות אבל בהילוך ראשון האוטו מפרפר כמו משוגע, גם בעקיפות בעליות שבחיפה פה אפילו בהילוך שני. הצמיגים פחות משנה על הכביש ובמצב טוב . חשוב לציין האוטו בכלל לא מרגיש 150כ״ס אלה הרבה יותר 7.3-7.5 ל100 ו4.8-5 מ80-120 הילוך שלישי האם החלפת הבולמים למשהו טוב יותר מהמקורי תתרום למשהו?
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני די חדש בכל עניין השיפורים.. בכל מקרה אני רציתי לדעת מה אתם אומרים ומה אפשר לעשות בעניין טורבו לאיביזה SC 2011? מנוע-1600 105 כ"ס DSG אפשרי? מה המחיר בערך שיתנו לי? האם שווה? הצעות אחרות יתקבלו בברכה. תודה והמשך יום נעים. גל
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי, יש לי איביזה FR 2008 עם אפסולוט (+200 כס) וצמיגים 205/40 17 אינץ'... כל השאר סטנדרטי. חפרתי במאות הודעות פה בפורום ולא מצאתי תשובה ברורה ואני יודע ששואלים פה את זה הרבה. מהי הדרך הזולה ביותר (שעוברת טסט ובדיקות מתנ"ע) לשפר את האחיזה, או את התת היגוי בפניות בעיקר? בשביל לשפוך קצת אור על אופן הנהיגה שלי אני אסביר את התחושות: אני נכנס לסיבוב וככל שאני נתקל ביותר תת-היגוי אני מחריף יותר את עבודת ההגה שבסופו של דבר שולחת את הזנב לחופשי ואני מתחיל בהיגוי-יתר שבסופו של דבר נגמר באיבוד שליטה זמני (פרפור של הצמיגים, השתלטות הESP על הרכב וחזרה לכביש). זה לא רק מעצבן ודורש המון ריכוז אלא גם מסוכן ואני מעדיף להימנע מהתופעה אבל לא במחיר של אלפי שקלים... האם י…
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתלבט לגבי רכישה של פיג'ו 106 ראלי. לאחר רפרוף ביד 2 הבנתי שהמחירים פשוט אסטרונומיים ולא הגיוניים ( 15 מעל המחירון?!) שלא נדבר על היד הגבוהה והעל הקילומטראז'. רציתי לשאול, האם במידה ואני קונה 106 רגילה עם מנוע 14000 במחיר יד וקילומטראז' נורמלים ( עד 10000 ש"ח) ומשקיע עליה את ההפרש שיעלה לי לקנות ראלי, זה לא הגיוני שהאוטו שלי יעבור הסבה מלאה ואולי אפילו טובה יותר? אם תוכלו להאיר את עיניי בנושא אני אשמח, האם עשיית דבר כזה היא חוקית ואפשרית מבחינת רשיונות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז היום הקלאץ' הודיע לי שהוא לא מוכן לספוג ממני יותר התעללות. אחרי שני סשנים של יום אימון הקלאץ המקורי החליט שהוא פורש. בנסיעה רגילה אין בעיה, אבל ביציאה חזקה מהמקום הקלאץ פשוט הסתבסב לו במקום. בקיצור, אני צריך קלאץ מחוזק, יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ערב טוב. אומנם לא רכב אבל עדיין שיפורים ולא ידעתי איפה לכתוב. היכן אפשר לרכוש דוד לפולריס? לרמוס אין, ראיתי כל מיני באייבי אבל הם נראים לי זבל סיני. בתודה, בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
למנוע כרגע יש 130 כ"ס וברצוני להוסיף עוד 70-90 סוסונים שבדים. בתכלס מה עושים במנוע כשמוסיפים כוח נוסף? והאם צריך לקבל אישור ממשרד הרישוי להוספת כוח?
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברי הפורום ערב טוב ושבת שלום. קצת רקע: ברשותי סיוויק האצ'בק 94 ידנית. לרכב מנוע 1.4 ו-90 כ"ס במקור. נכון להיום הרכב זריז, מאיץ מהר ומפרפר בראשון. נועל טסות מקוריות 13". ברצוני להחליף את הטסות המקוריות בג'אנט נאה, וכמובן לעלות במידה על מנת לשפר את אחיזת הרכב. המטרה שלי היא לשפר את אחיזת הרכב בסיבובים ובכלל. כמו כן, אני רוצה להרגיש בטוח יותר בפניות. ההתלבטות שלי היא כזו: 1. לאיזו מידה לעלות (לפי החוק, 185/65/14 או 195/55/15)? אמרו לי ש-14" לא מומלץ מבחינת אחיזה, כי דופן הצמיג עדיין גדולה ומתעקמת בעומס. מבחינת סחיבה לא יהיו בעיות, כי האצ'בק 99 מגיע עם 14" במקור. ד"א, רוב ה-14" נראים על הפנים. בנוסף הבנתי ש-15" זו מידה שתשפר את האחיזה בצורה מורגשת, ע…
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין להזמין בEBAY קליפר של ברמבו שמתלבש על הבלם עצמו.. זה המוצר.. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Brembo-Look-Brake-Caliper-Cover-Kit-Front-Rear-4pcs-3D-/180681105077?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a116edeb5 רציתי לדעת מה אתם אומרים על זה? הבנתי שמדביקים את זה עם סיליקון חם.. זה בריא לרכב? אפשר להוריד את זה לאחר מכן אם אני ירצה? ואם מישו כאן התקין דבר כזה זה יעזור.. הרכב הוא איביזה 2011..
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי כמה שאלות בקשר לפילטר פתוח. 1.מה בעצם הפילטר הזה עושה? 2.מאיפה אפשר לקנות ואצל מי אפשר להרכיב דבר כזה(אם אפשר המלצה על מישהו שמוכר ומרכיב בעזור השרון) 3.זה יכול לעשות נזקים למנוע? 4.אני נוהג על מיצובישי קולט שנת 95 יהיה מומלץ לי להשים פילטר פתוח? תודה לכל העוזרים והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת impreza sti, -
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בעיקרון זה משנה את הצליל שאתה רוצה לקבל? את לחץ זרימת האוויר וכו'? או שאין כל הבדל או משמעות? אשמח לשמוע כמה דעות מאנשי שמבינים קצת,שבת שלום. ג'ינו.
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי אביזה fr עם צ׳יפ , יש לי בבית שעון וואקום השאלה עם כדי להתקין אותו או שאין לו משמעות חשובה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, יש לי פיג'ו 3008 עם מנוע 1.6 טורבו (156 כ"ס). לפיג'ו יש גרסאות של אותו המנוע המגיעות להספקים של 200 כ"ס אם אני לא טועה. האם יש הבדל מכאני בין שני המנועים או שמה מדובר רק בניהול תוכנה? האם ניתן לשפר משמעותית את ביצועי המנוע ע"י שידרוג תוכנה? למישהו יש ניסיון בשיפור המנוע הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת natan5, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן ערב טוב יש לי ברכב צמיג ג'אנט 15 חתך 185. מישהו אמר לי שבמידה ואני מחליף למידה גדולה יותר, ג'אנט 16 עם חתך 225 נגיד האחיזת כביש תהיה טובה יותר אבל פחות רכה. לרכב עם ביצועים ספורטיביים אך עם ג'אנט 15 אורגינל הייתם מעדיפים לשנות ל-16 או להישאר עם מה שיש?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ובוקר טוב יש ברשותי פיאט אונו טורבו שנת 92 . ברצוני לעלות מידה בג'נט מ13 ל 14 . השאלה היא כאזת ?: 1 העם ההיתנהגות של הרכב תישתנה {הרכב מונמך 35 ממ + בולמים חדשים } 2 כה מי שמכיר את האונו טורבו הגדולה שלה זה המנוע החזק יחסית מול המשקל שלה. שהוא מאוד קל 800 קילו שילוב של שניהם ביחד וקיבלתם מכונה מאוד זריזה. העם כול זה יפגע ברגע שאני יעלה מידה ? 3 בכמה כבר מישקל בערך מדובר בלעלות מידה אחת מדובר על ג'נט מקורי של טיפו ספורטיבה שמגיע במידה של 185/60/14 שהמידה הנוכחית שלי כרגע היא 175/65/13 ברצוני להשים 185/50/14 אוו 55 כול המהלך הזה נועד להחליף את המקורי כי כול פנצ'ריה בסביבה אין לה את המידה של הצמיגים המקוריים
הודעה אחרונה מאת natio2, -
- 19 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום חברים, יש למישהו ניסיון עם תצורת ה-TWIN SCROLL לעומת ה-ONE SCROLL? יש שיפור בהספק? מומנט? ספול? על פניו זה נראה כסתם בזבוז כסף, היות וסובארו לא יצרה את הרכבים שלה בתצורה הזאת - כנ"ל גם לגבי STI חדשות. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת gsi16v,