שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
טוב הרעיון על הפרוייקט התחיל בזה שרציתי לשדרג את הטורבינה הקטנה שלי לgt28 כהרגלי עצרתי אצל אלי ואביחי באחד הימים לאחר העבודה דיסקסנו על עליות וכדומה ואז אביחי אמר למה שלא תנסה את הטורבוHYBRID דיברנו ודיברנו ולבסוף הטורבו נכנס לתא מטען עם חיוך של אביחי והבטחה !!! של 250 כ"ס בגלגל כרגיל לא שברתי לאביחי את המילה ויצאנו לדרך עברו יומים ומתחילות עבודות הפרוקים + ישור קו קטן ברכב שכלל צביעת חלקים במנוע ועוד כמה דברים קטנים יש לציין שהסט אפברכב הוא: 1.קולר חזית קטן 2.אינלט של פורג' 3.הזרקת מתנול סטייג' 2 מאפ 4.משאבת דלק וולברו 255 ליטר שעה 5.בוסט קונטרולר גריידי 6.צנרת פלטה מלאה 70 מילימטר + דוד אח סברינג 7.מזרקים + וסט לחץ דלק מקורי 8.מאפ מקורי 9.תוכנת נ…
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני רוצה לברר להחליף את הטורבו הקיים לקיט K04 של APR. השאלה שלי היא מהם השינויים הנוספים שאני אצטרך לעשות בשביל לממש את השידרוג (צנרת, חיזוקים פה ושם?), מעבר לתוכנת ניהול מנוע ושיפורי יציבות (כבר קיימים) מן הסתם. בנוסף, אני מתכנן לבצע את השדרוג בפיט-סטופ. יש למישהו ביקורת עליהם? אמינים\נוכלים וכו'? תודה.
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש קולר שמן שמתאים לגיר גדול (GM350) משהו שבנוי מחומר איכותי, כמו כן אני מחפש רדיאטור יותר גדול משל סוואנה אבל בעל גובה נמוך, יש כזה דבר? ועוד דבר, וונטות של פורד קונקט יהיו טובות? או שצריך לקנות וונטות יעודיות?
הודעה אחרונה מאת TOP RPM, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמו בכותרת,יש סיכוי גדול שאני רוכש דוד זרימה חופשית של סרדין שכידוע לי ולכם TIG בונה אותם,והם מתחייבים על העלאת הספקים כמה שיותר,השאלה שלי האם זה ישפר מעט תגובות מצערת ו"משיכות" באונו 1400 שלי,כמובן שהאוטו ללא שבלול,יש כרגע פילתר פתוח של סימוטה ברכב ויש שינויים די משמעותיים בתגובת המצערת ובטורים גבוהים ככה שהרכב נושם ומרגיש הרבה יותר חד וזריז אפשר להגיד. השאלה עם הוספת האגזוז של TIG תעשה עוד שהוא שינוי,הרעש לא מעניין אותי מבחינתי הכי פחות רועש (הם ידועים באגזוזים לא רועשים גם שבוחנים לא שונאים). מה אתם אומרים זה יוסיף או יגרע? יש לציין שהרכב במצב כמו חדש המנוע והחיצוניות ככה שאין בלאי כל שהוא שצריך לסדר לפניכן,העלה כמה תמונות להמחשה. וכמה עלול לעלות התאמה של הא…
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
שאלה רצינית
מאת eliad_8-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה 2011 TSI 1.2 לחבר שלי יש מאזדה 323F שנת 97 ידנית בלי ממיר קטליטי יש לכם מושג של מי יותר מהירה? האיביזה שלי הגיעה במצב ספורט ל8.3 למאה.. תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול את מי שמבין, האם צמיגים 18 אינץ מכבידים על הרכב וגורמים לו לאבד מביצועיו ואם כן האם משמעותי או לא ? אני יודע שלאחיזה זה תורם אבל האם הרכב יאבד זמן מהתאוצה ? ומה עדיף לרכב עם אחיזה טובה - להשאיר צמיגים 17 או עדיף 18 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת skitz, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן! יש לי לאון חדשה, עם מנוע 1.8 TSI וגיר ידני 6 הילוכים. יש לי תקציב של כ-10K שקלים לשפר את הרכב מבחינת ביצועים. הייתי מעוניין לשמוע דעות הקהל ממה כדאי לי להתחיל, מה הכי קריטי לעשות, ומה פחות קריטי. תודה למגיבים!
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ראיתי שכאשר מדובר ברכבים צרפתיים יש מושג של הנמכת שן מאחורה. כל מה שמצאתי בחיפוש זה שמדובר על משהו באזור הסרן האחורי שמפרקים, ואז יש "משחק" חופשי שם ואפשר לבחור את גובה הרכב מאחורה? בכל אופן, אני מחזיק בראלי דור ראשון כבר שבוע, והתעניינתי בדבר, הרכב מעט גבוה, כלומר האחיזת כביש מעולה, אבל הייתי רוצה שהוא יהיה קצת יותר בטון על הכביש. במידה ואני מעוניין בהנמכה עדינה לרכב, משהו בסגנון 20 מ"מ. סט קפיצים קידמי אפשרי להשיג? ואז מאחורה אני פשוט מוריד שן? או שדרוש גם סט אחורי? אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא ועל היתרונות חסרונות של הדבר.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כמו שנאמר בכותרת בעצם . . . להוסיף גם מזג אוויר של בערך מיליון מעלות בחוץ. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת dino, -
טוב אני לא יכול להתאפק, סיימתי להרכיב את הדאונפייפ על הרכב היה צריך קצת התאמות לאורך הצנרת כי החלק הורכב לצנרת המקורית שהיא 2.25", דברים שלמדתי תוך כדי העבודה טוב אז נתן לתמונות לדבר מקורי מול APR APR OEM משהו חסר פה לא?! APR מורכב! בנתיים מסיבוב קטן שביצעתי הבחנתי כמה דברים הסאונד השתנה מעט בלחיצה ונשאר שקט בעמידה הטורבו נכנס יותר מוקדם המשיכה של הרכב גם נהייתה מעט אגרסיבית, דבר שיבדק בהמשך עדכונים בהמשך
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי מיצובישי כריזמה 98, אוטומטית עם מנוע 1600, דגם FIX. רכב פשוט אבל נוח מאוד ואני נהנה לנהוג בו. הבעיה היחידה שלי שבעקיפות ויציאה מהרמזור הרכב מרגיש כבד מאוד, וזה בגלל שהוא אכן כבד מצד אחד והמנוע לא בדיוק הגיע מ F1 מצד שני. אין לי בעיה עם אחיזת כביש, אני ממש לא נהג מירוצים ואין לי שום שאיפות לקחת את הרכב לנרברגרינג בגרמניה מחר, אבל כן הייתי רוצה לתת לרכב איזה שהוא שיפור מבחינת התאוצה שלו, משהו כמו 10% יותר בכח? הרכב עובד טיפולים במוסך מורשה ועובר אותם בזמן, יש לי קצת ישור קו לעשות, למשל טיימינג עוד כ 13K ק"מ ויש לרכב בעיה בתושבות מנוע ותושבות אחוריות של המשולשים. דברים שאינם נוגעים לבטיחות, ובכל מקרה התושבות (למיניהן) יוחלפו בטיפול הקרוב. א…
הודעה אחרונה מאת mintho, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום,אני צריך המלצה לדוד אחורי. מכיוון שבדוד האחורי הסטנדרטי שלי יש סדק שגורם לרעש של פלוץ,חשבתי להחליף לדוד משופר. השאלה היא: איזה שיפור בביצועים זה באמת יתן לי,אם בכלל? ברכב יש תוכנה של אפסולוט,אינלט פורג' ופילטר פתוח סימוטה. וחשוב לציין שבעתיד אני מתכנן להשתדרג לצנרת מלאה 2.75. מן הסתם חשוב שיהיה בעל תקנים ואישורים, וכמו כן שיהיה בעל צליל נעים ולא חופר,ודי שקט. ושתיהיה יציאה יפה,ולא 3" ערבי שנראה כמו צינור המוביל הארצי. תקציב - אני מאמין ש1.5K זה מספיק.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
יש לי FIAT BRAVO 1.4 120HP הייתי רוצה לשפר תאוצה ברכב. האחיזה וברקסים של הרכב מצויינים. כך שלא רוצה לגעת בהם אבל לשפר איזה 30כ"ס יבוא לי בטוב הי עשיתי פה חיפוש ולא ממש מצאתי מישהוא בארץ שמתעסק עם זה. האם מישהוא יכול לעזור, לכוון למתקין, ואולי מישהוא יודע נתוני שיפור. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ארטיק לימון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן, בואו נקח לרגע את סוגיית על איזה רכב הוא מורכב ונהפוך אותה ללא רלוונטית. האם המנוע עצמו עמיד לשיפורים? האם ישנם שיפורים שנחשבים כמוצלחים במיוחד למנוע זה? עד כמה הספק הוא יכול לעמוד על מנוע "סגור"? מה ההבדל בין האקוטקים של 140 כ"ס לאלו של 147? הסקרנות אוכלת אותי
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי במוו 316 1.8 1987 קרבורטור אני מעוניין להחליף את הקרבורטור לקיט מתאים של WEBER אני עייף מהקרבורטור הקיים האם אני צפוי לקבל יותר כח וצריכת דלק יותר טובה? אני צריך להחליף רדיאטור ואני מעוניין ברדיאטור עם מיכל עיבוי (כרגע זה ללא מיכל עיבוי) האם זה אפשרי ואיפה אני יכול לקבל שרות כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת מושיק99, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה כזאת: בנסיעה מנהלתית באיזור 80-100 אני רואה בשעון שאני באיזור 690-700 מעלות מכיוון שאין לי אינדיקציה מול מישהו אחר עד כמה זה חם טוב/לא טוב אני מקווה לשמוע פה אולי מישהו שיודע. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת judge_shay10, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איפה אפשר למדוד את הספק המנוע בחיפה? אני מבין שלא לכל מכון בדיקה לקניה יש את המכשיר... תודה!
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, שסתום ה-IAC אצלי הלך לעולמים, אני לא מוצא בשום מקום שסתום כזה, אפשר בבקשה לקבל הכוונה למקור בארץ או בחו"ל? הרכב משנתון 99, תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
אני מתכנן לשים ג'אנטים לרכב ובנוסף גם צמיגים, אישרתי ברשיון 185/55/R15 וזה מה שאני הולך לקנות גם. ראיתי שבמידות הנ"ל יש SDRIVE וTOYO T1R שהם המומלצים, קודם כל רציתי לדעת איך מבדילים בין צמיג טוב לצמיג רע, מה מיוחד בT1R ובSDRIVE שמצדיק מחיר של כ550 ש"ח לצמיג? מה שאני מחפש זה בטיחות בעיקר, אחיזה טובה על הכביש, ואני לא מתכוון לחסוך. אז אשמח להמלצה והסבר.
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, ראיתי סט פולים קלים (מופחתי משקל) לרכב שלי, אני שוקל התקנה, אבל רוצה לדעת עד כמה השיפור הזה באמת מורגש ? ההגיון אומר שתאוצה אמורה להשתפר במעט לא בצורה דרמטית בכלל, השאלה אם זה שיפור שגם אני בתור נהג ירגיש או שמא לא משהו ששווה לבזבז עליו כסף. מישהו התנסה בכך ויכול להעיד על השינוי המורגש (או הלא מורגש)? תודה
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים שלום, יש לי אוונסיס 2006 2.0 אוטומאטית GLI (עם מחשב דרך וכו' - מציין זאת רק בהקשר ההסבה...), באירופה רובן ידניות, חלקן עם 6 הילוכים בד"כ שם מה שהולך זה עם מנוע דיזל. הייתי מעוניין להסב את הרכב לגיר ידני: מישהו כבר עשה? צריך להחליף מחשב? צריך להחליף צמה? יש גיר מרכב אחר ידני של טויוטה שיתאים? פדלים של טויוטה אחרת יתאימו? לוח שעונים? שכחתי עוד משהו חשוב?... שבת שלום, אלעד.
הודעה אחרונה מאת Elad_y, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה יצא לי לבלום כמה בלימות חירום עם הרכב ואני מרגיש שהם לא עושים את העבודה בכלל (לאחרונה הוחלף נוזל בלמים ורפידות מקוריות והצמיגים - T1R בני שנה). בבלימות רגילות בתוך העיר הם עוד יחסית בסדר אבל בבלימות רציניות הם ממש מאכזבים, ממש מרגישים שהם לא עומדים בעומס. לא יודע למה משבחים את הברקסים ברכב הזה, אני ממש לא התלהבתי לדעתי הם סבירים ולא יותר מזה, חבל שסיאט לא השקיעו טיפה יותר בברקסים של הרכב הזה מבחינת איכות ו/או גודל (לדוגמא: הדיסקים מאחורה קטנים מאוד ואפילו לא כפולים להבדיל מהגולף V5 ומהTT MK1 אם אני לא טועה), אני יודע שזה לא פורש או מרצדס אבל זה גם לא רכב עם 100 כ"ס והלאון גם כבדה יותר ביחס להאטצ'ים אחרות. לפחות בMK2 הברקסים יחסית טובים, הרבה יותר …
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
טוב, כפי שרובכם כבר יודעים, זוהי השירוקו השנייה (והרכב השלישי בכלל) עם קיט שדרוג ל KO4 של APR. טורבו K04 מקורי (בדומה לאלו שמגיעים מקורי על ה AUDI S3 / GOLF R / SCIROCCO R APR מבצעים כמה שינויים בטורבו הזה שנועדו לצמצם חלקים ושינויים נוספים למינימום (ראו תמונה). התוצאה: מגדש מוכן להתקנה ללא שינוי וללא צורך בשום חלק נוסף מלבד המגדש K04 של APR בעצמו. הטורבו לפני השינוי (צד ימין) והטורבו אחרי השינוי (צד שמאל) הקיט מגיע עם כל האטמים והברגים שצריך להרכבה תמונה מצורפת הרכב המדובר עם דוד אחורי REMUS כבוד למועדון... מתחילים לפרק הטורבו הישן הטורבו הישן מול החדש הטורבו החדש מזויות צי…
הודעה אחרונה מאת OzRacing, -
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים,ברשותי שברולט אופטרה 5 דל'. אני מעוניין להוסיף ארומה ספורטיבית לאוטו על ידי הוספת אגזוז זרימה חופשית,אך נתקלתי בבעיה קטנה. המרחק בין קצה האוטו לבולמי הרכב קטן מאוד. רציתי לדעת האם לדעתכם יש אגזוזים אשר יתאימו לרכב .
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהוא היה אצל ערן(APR)עם סקודה סופרב מנוע דיזל 2.0 לעדכון תוכנה איך השינוי?ומהיא תצרוכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי לעצמי לא מזמן דייטסו שרייד 98' גיר ידני, אני מאוד נהנה מהאוטו אבל הדבר שהכי מפריע לי זה שיש לו זוית גלגול מאוד משמעותית יחסית לאוטו קטן בפניות וזה ממש מעצבן לכן ברצוני לשאול יש מתלה אני יכול לשים כדי להקשיח את האוטו בצורה מספקת להתנהגות כביש טובה יותר ועדיין לא לקבל פריצת דיסק בגב =) תודה. נ.ב אני לא מחפש להשקיע הון רק לשפר קצת את רמת האחיזה לרמה טובה ולא מזעזעת כמו שהיא עכשיו. תודה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
צמיג למאזדה 3
מאת roeiw- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אבקש המלצה לצמיגים למאזדה 3 גנט 16 לא זוכר את המידה, תקציב עד 4K.
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאלו מכם שהחליפו מנוע, והביאו אותו בייבוא, אני מחפש חברה שמתמחה בתהליך הזה בדיוק, יש לי מנוע שלם שמחכה באנגליה, וכבר יש עלות משלוח לנמל אשדוד. למרות הכל, אני יודע שהסיבוכיות מתחילה בשטר מכר, ולאחר מכן באישורים למיניהם ולכן אני מעוניין לעשות שימוש בחברה חיצונית. אם מישהו מכיר והתנסה בחברה מסויימת הוא מוזמן לציין. תודה רבה! נאור
הודעה אחרונה מאת Elad_y, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חברים בזמן האחרון התחלתי להתעניין בדודים אחוריים של החברה הנ"ל (מגנהפלאו) חברה אמריקאית מוכרת ובעלת תקנים בינלאומיים לרכב שלי (סיאט איביזה 20VT 2001) , רציתי לשאול אם אתם חושבים שיהיה אפשרי לייבא את הדודים האלה מאיביי או שיווצרו בעיות של היתרים ממשרד התחבורה , האם יש להם ייבואן סדיר בארץ ? אם למישהו יש מידע נוסף על איכות המוצרים שלהם אשמח לקבלו בתודה , אמיר
הודעה אחרונה מאת fiat tipo, -
קולר ב-a3 טורבו
מאת gt3rs- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם אודי a3 טורבו אדום(180 כ״ס) ידנית משנת 2000 מגיעה במקור עם קולר חזית או צידי?
הודעה אחרונה מאת אביתר א.,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,222 אורחים (הצג רשימה מלאה)