Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ראיתי שכאשר מדובר ברכבים צרפתיים יש מושג של הנמכת שן מאחורה.

כל מה שמצאתי בחיפוש זה שמדובר על משהו באזור הסרן האחורי שמפרקים, ואז יש "משחק" חופשי שם ואפשר לבחור את גובה הרכב מאחורה?

בכל אופן, אני מחזיק בראלי דור ראשון כבר שבוע, והתעניינתי בדבר, הרכב מעט גבוה, כלומר האחיזת כביש מעולה, אבל הייתי רוצה שהוא יהיה קצת יותר בטון על הכביש.

במידה ואני מעוניין בהנמכה עדינה לרכב, משהו בסגנון 20 מ"מ. סט קפיצים קידמי אפשרי להשיג? ואז מאחורה אני פשוט מוריד שן?

או שדרוש גם סט אחורי?

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא ועל היתרונות חסרונות של הדבר.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

ב-106 על שלל הדגמים יש מקדימה בולמי זעזועים+קפיצים ומאחורה בולמי זעזועים ואנטירול שמתפקד כמעין קפיץ אופקי.

כשפותחים את הסרן האחורי רואים שהקצה של האטירול נראה כמו גלגל שיניים, מכאן הביטוי "להוריד" שן.

לפני שאתה רץ להנמיך את הרכב כי יש לך אותו "כבר" שבוע, הייתי ממליץ לך מאוד בחום להכיר את הרכב, לא רק שאני בספק שמיצית את מגבלות האחיזה של הרכב (אני בטוח שלא מיצית), הדגמים הספורטיביים של ה-106 יכולים להיות מאוד מהנים על המגבלות, כל עוד אתה יודע לשלוט ברכב היטב.

מצד שני הרכב יכול גם לפעמים לתת לך "סטירה", אז קודם תשקיע בלהכיר את הרכב כמו שהוא.

הסיבה שאני כותב לך את זה היא שהנמכת הרכב אכן תשפר במעט את האחיזה, אך כשאיבוד האחיזה יגיע הוא יהיה פחות צפוי ושוב, אתה עלול לסיים את הפנייה על איזה מעקה בטיחות.

מנסיון לא מועט עם הרכבים האלה, כן גבוה או לא גבוה, הרכבים האלה אוחזים בכביש ומאפשרים משחקי זנב בצורה מאוד נשלט ובטוחה (כל עוד אתה יודע מה אתה עושה), תעזוב את ההנמכה, מעבר ללוק יותר "מגניב" היא לא תתרום כל כך הרבה לרכב הזה שממילא אוחז מצויין.

במקום לבזבז את הכסף על ההנמכה תתעל את הכסף הזה לדברים שצריך לתקן, ותמיד יש מה לתקן ברכבים האלה (יחידת חימום פנימית ? בעיות חשמל כאלה ואחרות ? רעש שסתומים מעבר לסביר ? שטנגות גיר בסוף חייהן ? קורס נהיגה מתקדמת ? קופת חסכון לדו"חות שיבואו?).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אגיד לך למה, פשוט קפיץ קידמי אצלי כבר גמור, הוא משמיע רעשים וזה מעצבן בנסיעה.

לכן אם כבר צריך להחליף סט, ובדקתי לגבי סטים של קפיצי הנמכה קדמיים, ראיתי שהמחירים ממש לא נוראיים. אם כבר מנמיכים קדימה, למה לא אחורה?

לגבי התנהגות רכב ומגרעות אני מכיר, הייתה לי RS2000 עם קויילאוברים. התנהגות לא חסר לראלי, אבל אני מאמין שהנמכה ממש עדינה של 20 מ"מ לא תגרום לשינוי התנהגות 180 מעלות ולזה שהרכב יהיה בלתי צפוי, מה גם שאני לא מחפש להתגרזן עם הרכב, אני לא לוקח אותו לקצה המגבלות או דברים כאלה. אבל אני אוהב להרגיש את האחיזה ומדי פעם את הבטון על הסיבוב

פורסם

אם אתה לא מתכוון להחליף גם בולמים אז עזוב אותך מהקפיצים, בהנחה ואתה עם בולמים מקוריים אז גם הם כבר מתים וזה שעכשיו תשים עליהם קפיצי הנמכה לא יתרום לעסק.

רוצה להנמיך ?

תעשה את זה כמו שצריך, בולמים+ קפיצים, אל תחפש אופציות זולות שלא יתנו לך כלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מבין ללבך!

אני יודע שהרבה עשו את ההנמכה הזאת!

אצלי ב205 גם אפשר לעשות זאת ואני ובעלים הקודמיים של הרכב לא עשו זאת!!

למרות שמקדימה אני מונמך כ 3.5 סנטימטר וישב על 4 בילשטיין B8!!

עכשיו בטח ישאלו מדע לא נעשתה הנמכה גם מאחורה, הבנתי מהבעלים הקודמים כי הרכב נבחן במסלול והוא וגם אחרים לא חשבו שצריך להנמיך!! בנוף כידוע ב205 4 דלתות בגלל הדלתות האחוריות אוהכנף אין אפשרות להרכיב גנט 15 יופי אז אצלי פתרו את הבעיה אבל עם ההנמכה הצמיגים נוגעים בכנף!! ולכן אין אפשרות לעשות הנמכה!

עניין נוסף הוא לפי מה שהבנתי מהבעלים הקודמים של הרכב (מהנדס רכב ומקצועו, ועבר קורסי נהיגה רבי ולכל בנה רכב בקפידה רבה)

שה205 מעל מהירות מסויימת (כאשר היא מונמכת) לא זוכר על איו מהירות הוא דיבר איתי מרגישה קופצנית משהו ולכן הוא אמר לי שניסה את הרכב במסלול וירידות מוצא ופיתולי ירושלים והוא ביקש ממני שאני לא יעשה את ההנמכה מאחור!

אני חושב שהוא יודע על מה הוא מדבר כי כל דבר שאני משנה או משפר אני מתייעץ איתו לפני כן!! (זה חתונה קטולית לשלושה אני הוא והרכב). אנינ כמובן לא הגעתי למגבלות הרכב במצבו העכשוי אבל שמעתי לעצתו!

תראה עם המצב ב106 גם כזה תצטרך להחליט ולבדוק למה אתה צריך את האוטו (אם הוא גם קופצני מעל למהירות מסויימת) יכול להיות שאתה לא משייט במהירות זאת אז אתה יכול לעשות הנמכה או שאתה לא צריך אותה!!

פורסם

הבנתי, העניין עם הבולם פרקטי אפילו שמדובר ההנמכה יחסית עדינה? הרי ברור שבלאי מוגבר יותר יווצר, אבל השאלה אם הוא יהיה כלכך דרסטי בגלל 20 מ״מ. בכל אופן כמובן שזה יותקן על בולם תקין, אחרת מה עשיתי בזה.

פורסם

הנמכה של שן מאחורה לא מקשיחה כמעט שום דבר, בניגוד לקפיצים הקידמיים שכשמחליפים אותם נוהגים לשים קשיחים יותר.

סתם הנמכה של שן לא תתן שום דבר מבחינת התנהגות.

אתה רוצה להקשיח משהו מאחורה - זה אומר או אנטי רול אחורי עבה יותר או מוטות פיתול אחוריים עבים יותר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם בכ"ז החלטת להנמיך (לא חייבים "להוריד שן", אפשר לשחק עם המוטות והגבהים),

תדאג שמאחורה יהיה גבוה מאשר מקדימה - לטובת ההתנהגות.

• תוכן חדש...