שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ipdusa.com/ שלום לכולם,רק רציתי לבדוק עם משהו בארץ עובד איתם.הייתי רוצה להזמין כמה דברים לוולוו שלי
הודעה אחרונה מאת dedra, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תודה רבה על העזרה. נ.ב. שכחתי לציין מדובר על ה 2.2 ECOTEC ומי בארץ עוסק בהסבות לידני? נ.ב. מישהו יודע איך יוצרים קשר עם המחלקה הטכנית של UMI ?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ברשותי אופטרה 5 דלתות. ברצוני לשפר אותך מבחינת נוחות וגם אם אפשר ביצועים. להתחלה הוחלפו 4 צמיגים לצמיגי דונלופ איכותיים. אשמח לעצות בנושא שיפור אחיזת כביש וכוח. נאמר לי שניתן להוסיף פילטר פתוח,אבל לפי מה שהבנתי הוספה של פילטר פתוח תגרור צריכת דלק גדולה יותר ( כידוע הרכב זללי גם ככה ). אגב התקציב שלי - 2000 ש"ח. תמונה על הדרך של הרכב:
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לשאול אל מי ניתן להתקשר כדי לשאול אם צמיגים 235 על 17 אינץ' ניתנים להרכבה על הרכה שלי ? 2003 Volvo S40 משרד הרישוי ? באיזה מספר טלפון בדיוק ? חבר כבר לא צריך אותם והם סתם עומדים בחניה, ובכל מקרה אני צריך להחליף צמיגים, אז חשבתי להחליף ג'אנט במקום ולשים את אתה.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ערב טוב חברי הפורום. כרגע אני מתעניין לגבי החלפת הבולמים והקפיצים המקוריים של הרכב (כנראה שלא הוחלפו כבר 170K ק"מ) לקוילאוברים או בולמים וקפיצים של חברות אפטרמרקט, ויש לי מספר שאלות בנושא, אשר לא מצאתי להן תשובות בחיפוש: 1. מדובר על הונדה סיויק 97. הגחון מאוד נמוך. אולי עדיף לא להנמיך בכלל ע"מ להקטין את הסיכוי בפגיעה באגן השמן ושאר הגחון? חשוב לציין שדווקא מרחק בין הגלגל לכנף יש בשפע. פשוט ככה מתוכנן הרכב... המטרה שלי היא: להקטין את רכינת הרכב בפניות, לייצבו, ולגרום לו לתת יותר בטחון בפניות. 2. האם יתכן שהבולמים המקוריים של הרכב כבר גמורים ואני לא שם לב לזה? 3. האם קוילאוברים/ בולמים וקפיצים (שכנראה ינמיכו את הרכב במקסימום 35 מ"מ) גורמים לבלאי מואץ לחלקים …
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חדש פה, אז אני לא יודע אם נפתח משהו דומה לפני, לא מצאתי ממה שבדקתי. הרכב הוא לא טורבו, מן הסתם. 1.4 ידנית סטנדרטית (סיאט קוראים להן ספורט קופה.. אלוהים יודע למה), יש איזשהי דרך לשפר ביצועים? מבחינת מנוע.. וכו כו.. לא מבין גדול במכוניות, אבל אני יודע ש85 כח סוס על מנוע 1400 לא נותנים לי בדיוק מה שאני צריך. הילוך שלישי מגרד את ה80. למרות מה שרשום באתר המכונית מאיצה קצת יותר מהר מ0-100 מ11 שניות.. יותר לכיוון ה10.. מניסיון. מחפש דרך לתת לו את הטאצ' הסופי שקצת יגביר חווית נסיעה :] תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת As-21, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מוט מיצב עליון לפונטו HGT . איפה אפשר להשיג? ברוב המקומות אין להשיג. ובפיט סטופ זה ממש יקר כרגע. משום מה המחירים עלו משמעותית. יש אופציה לבנייה אישית? או אתם מכירים מישהו שבונה? שחרון
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז שלום לכולם אני חדש פה בכל מקרה אשמח לדעת כמה פרטים, איזה שיפורים אני יכול לעשות לרכב מבלי לפגוע בחוקיות הרכב, האם קיים דבר כזה בכלל? האם פורק לחץ חיצוני לדוגמה פוגע בחוקיות הרכב? בנוסף יש לי על הרכב צמיגי TOYO T1R מה אתם אומרים עליהם? כן קראתי פוסטים ישנים על הצמיגים הנ"ל אשמח לשמוע תובנות עדכניות... תודה רבה אסף
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן. הגיע הזמן לנקות את הפילטר לאחר 10K, הפילטר הוא אינבוקס של k&n. ראיתי כל מיני סוגים של קיטים לניקוי(גם הם של החברה הנ"ל), השאלה איזה קיט עלי להזמין? אשמח לקישור למוצר "האידיאלי". באתר החברה :http://www.knfilters.com/clningacc.htm יש כמה סוגים של קיטים לניקוי, איזה דגם עלי להזמין? בתודה, בן.
הודעה אחרונה מאת דניאל איביזה, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר ב106 דור 2 מנוע 1400, ראיתי שיש כונס אויר לפילטר בחזית הרכב האם החלפת הפילטר המקורי לפילטר אינבוקס פתוח יתן את האפקט של ראם אייר או שהכונס המקורי מתעל את האויר בצורה פחות טובה?
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מצאתי ברכב את וסת הדלק המקורי של הרכב, אין לי מושג עם הוא תקול או עובד, אך עלה בראשי שהבעלים הקודמים החליף אותו על מנת לעלות לחץ דלק, אז השאלה שלי יכול להיות שהוא לקח וסת מקורי של רכב אחר מקבוצת VAG הכניס אותו במקום המקורי בדיוק רק שעכשיו הלחץ דלק יותר גבוה? כי עם זה מה שהוא עשה זה יענה לי על המון שאלות בקשר לרכב.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן,שמתי לב שהצמיגים של הרכב של המשפחה שלי מיובשים,רציתי לדעת אם זה תקין או שצריך להחליף. אם כן אני צריך לדעת איזה חברה של צמיגים לא יקרה וטובה אני צריך לקנות. אני גר בעפולה אם יש המלצה למקום באיזור זה יעזור לי מאוד.
הודעה אחרונה מאת Nati_The_King, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם . אני מעוניין לרכוש כמה חלקים לפיג'ו 106 שלי ואני מעוניין לשמוע בערך כמה החלקים יעלו +/- והמצלה על חברות. אני רוצה להתקין פילטר פתוח - חברה מומלצת ומחיר בערך? בנוסף אני רוצה להתקין צנרת דודים עד לאחורי ובו להתקין דוד זרימה חופשית ( חוקי עם תו-תקן ) וזה בגלל שהצנרת עם חלודה ואני צריך להחליף אותה בכל מקרה. ושוב , מחיר בערך ? וגלגלים + ג'נט מגנזיום מידה 14 ( מגדיל מ13 ) נא לכתוב בפונט רגיל, בגודל סטנדרטי ללא הבלטה וללא צבעים.
הודעה אחרונה מאת -L.I.O.R-, -
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם מהם הדרכים היעילות ביותר בהורדת טפרטורת אויר חם ביניקה ששויום את הסכום שדורשים עבורם? לא להציע קיט מים/מתאנול. תודה
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מחפש עצות וביקורות מבעלי ניסיון בלבד! למי מכם שהתנסה אולי בהתקנת כוילאוברים מתוצרת בילשטיין, B14 או B16 במכוניתו - מה חוות הדעת שלכם בקשר אליהם ? איך נוחות הנסיעה בהשוואה למקור ? עד כמה שופרה ההתנהגות, האחיזה, ההיגוי (אם בכלל...) ? האם זה לא TOO MUCH לכביש ? הרכב לא הופך לקשיח קופצני ונחבט מידיי ? אנא ציינו גם אם אפשר את דגם הרכב עליו הורכבו. שכחתי לציין שאני מעוניין להרכיב כזה סט על איביזה קופרה 2011. בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום יש לי A3 1.6 סוף 2008 SPORTBACK יש אופציה להוסיף כוח לדבר הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה תאורטית. אני הולך להחליף את המאווררים המקוריים ברכב. קיימות 2 אופציות: 2 מאווררים 10' שכל אחד מוציא 800Cfm. מאוורר אחד גדול 14'-15' המוציא 1500-1600Cfm. איזה מן האופציות תהיה יותר מועילה לקרור הרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת TIPOturbo, -
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לא מזמן רכשתי איביזה טורבו 02, מותקנת ברכב משאבת דלק מחוזקת של ולברו 255, הבעלים הקודמים אמר לי שאסור ללחוץ כאשר יש רבע מיכל, וגם כשמחשב דרך מראה שנשאר 70 קילומטר מומלץ לתדלק אני לא אוהב לא להיות בטוח ולנחש מתי יגמר לי הדלק עד המצב מצב שהאוטו נכבה, למישהו ממכם יש ניסיון או יודעים באיזה מצב השעון דלק מראה שבאמת צריך כבר לתדלק?
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום איזה שיפורים אפשר לעשות לה שמעתי שמישהו שם לה טרבו אבל זה מצריך להוריד את הקירור..יש אפשרות לעשות את זה בלי להוריד? וכמה זה עולה?
הודעה אחרונה מאת פיאסטה 89, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם משהו יודע מה קורה כאשר מחליפים אפייפ בWRX לאפייפ ללא ממיר(שלא כמו המקורי שבו יש ממיר)ומחזירים את החיישן (שהיום נמצא מאחריו-חיישן EGT לדעתי)מה קורה?האם בטוח נדלק צ'ק? האם יכול להיווצר נזק לרכב?זיופים?
הודעה אחרונה מאת yanivgti, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברשותי סובארו אימפרזה 1.6 שנת 2000, כמו שרובכם יודעים רכב חביב, אמין עם אפשרויות AFTERMARKET עשירות. ברוב העולם הגרסא הבסיסית ביותר של האימפרזה הייתה גרסאת הנעה קדמית, מנוע 1.8 אך הסרן האחורי היה סרן דיסק (בדומה ללגאסי). רציתי לדעת האם קיימת אפשרות טכנית וכמובן חוקית לבצע החלפה לסרן דיסק אחורי ובמה זה כרוך, האם יש צורך בהחלפת צנרת לבלמים שיוצאת מהבודי? מקריאה בפורום התגובות מעורבות, ראיתי שלפיג'ו כן ניתן לאשר החלפה שכזו וליצרנים אחרים לא ניתן, אודה לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת gil gheler, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי סיטוראן זד איקס מנוע 1.4, שזה אותו מנוע של פג'ו .השאלה היא: האם קיים טורבו קיט למנוע הזה, כלומר קיט שלם שמזמינים שמיועד למנוע הזה שאפשר להרכיב ולסוע, ואם כן מאיפה מזמינים ?ומאיפה קונים ? ועוד שאלה האם מישהו פעם הרכיב כזה לרכב שלו ?
הודעה אחרונה מאת D i g, -
-
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ברשותי גאלאנט ספורט 2003 עם 100K ק"מ. באופן כללי מאוד מרוצה מהאמינות והתנהגות הרכב, (כל עוד מבינים שלא מדובר ברכב ספורט והציפיות בהתאם). לאחרונה חיפשתי (ועדיין מחפש) תושבות מנוע וגיר לרכב ובחיפוש נתקלתי בתצורות הרכב השונות הקימות בחו"ל ושקלתי החלפת מנוע לצורך שיפור הביצועים במעט, אני לא מעוניין ברכב ספורט פרופר אך הייתי שמח למעט יותר כח. לאחר שפסלתי את רעיון ייבוא מנוע וגיר של גירסת VR4 של הרכב (2.4 ליטר טווין טורבו, +200 כח סוס) בגלל בעיות תאימות, נראה לי שיותר חלקים יוחלפו מיישארו, אני שוקל ייבוא של הגירסה המתונה- 2.4 ליטר (לדעתי מנוע 2000 לא קיים באירופה או ארה"ב והוא "שידוך" לטובת השוק הישראלי. האם ידוע למישהו מידת התאימות של המנוע למכלולים של הרכב של…
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, לא הייתי פה כל החודש, התחתנתי בשעה טובה, בקרוב אצלכם. אני צריך להחליף וויסטגייט, אחד שיעמוד בגדישות גבוהות ואני מתלבט בין 3 חברות: TIAL - 50mm SYNAPSE - 50mm TURBOSMART 50mm עד היום הייתי עם ה-TIAL 38mm עם קומבינציה של 2 קפיצים כחולים. 1. לא יצרו עדיין וויסטגייט ללא קפיץ אלא עם שסתום מיוחד סטייל טכנולוגיית הפורק של SYNAPSE SYNCHRONIC BOV? 2. איזו חברה לדעתכם עדיפה? הבנתי שה-TIAL כבר מיושן עם טכנולוגיה ישנה. 3. האם 50mm יהיה גדול מדי לגדישות גבוהות? הרכב הוא אימפרזה טורבו GT עם מנוע סטרוקר 2.2 ו- GT35R AR 0.84 ניהול של HALTECH E11V2 מזרקים 1000CC תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש ברכבי 2 מחברים של יציאות וואקום בסעפת יניקה. יציאה אחת הולכת למחשב רכב בלבד. מהיציאה השניה אני אמור לחבר: - פורק - ווסת לחץ דלק - שעון גדישה - בוסט קונטרול האם אין בעיה לשים כמה וכמה מפצלים בדרך? האם מיקום המפצלים חשוב? תודה.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
- 16 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4702%2F1828158 אלה בוודאי חדשות טובות לעולם השיפורים הישראלי. נשאלת השאלה, לאדם כמוני שחולה מכוניות אבל לא דו"ג, עד כמה החברה הנ"ל מומלצת ? למישהו יש ניסיון איתם בארץ ? איכות ההתקנה ? אין המדובר בשאלה תיאורטית אלא במחשבה אמיתית להתקנה על ה- Z370. תודה.
הודעה אחרונה מאת מאיר + מאור, -
שלום לחברי הפורום , לאחרונה רכשתי סט קפיצי הנמכה של חברה ידועה בארץ (ואיכותית) ומחנות ידועה בארץ יום אחרי שקיבלתי את הקפיצים הלכתי למוסך להתקנה לאחר ההתקנה שמתי לב שהרכב הונמך מקדימה אך לא מאחורה , לאחר שפניתי למוכר קיבלתי את התשובה (שלא סיפקה אותי ממש) " שזהו קפיץ פרוגרסיבי (??) וחכה מעט זמן זה ינמיך מאחורה " , אז חיכיתי חודש ושום דבר לא השתנה לאחר החודש פניתי בעזרה לאותה חנות ונסעתי אליהם לבדיקה , ממצאי הבדיקה שכריות הבולם מקדימה והבמסדטופים היו גמורים והרכב היה נמוך מדי מקדימה וגבוה מדי מאחורה והוסבר לי שאם אני יגביה אותו מקדימה אז הוא יונמך מאחור בהתאמה , רכשתי כריות בולם חדשות ובאמסטופים חדשים והתקנתי במוסך , כמובן שזה לא עזר אלה רק הגביה מקדימה מעט , אחרי ההתקנה הזא…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכולם אני מעוניין להתקין ברכב שלי פילטר אויר של k&n ואני מתלבט בין שני דגמים. אשמח אם מישהו מבין ומתמצא בדגמי bmw ויוכל לעזור לי. הרכב שלי: bmw 325i 2001 סדאן אני מעוניין בדגם של k&n שנקרא fipk - 57i-1002 אבל משום מה מצויין שם שהוא מתאים לדגמי us. האם זה מונע ממני להתקין אותו ברכב שלי? מה ההבדל בין הרכב שלי ובין רכב us? הדגם השני שמתאים הוא 57i-1000 והוא פחות מוצא חן בעיניי. אשמח מאד לעזרה בעניין תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברצוני לקנות מאחד מחברי הפורום צנרת ודאוון פייפ של E&A שכרגע יושבים על FR,האם זה יתאים ל20VT 2002?תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
כמה עולה לכם ליטר בנזין 98 ?
הודעה אחרונה מאת Yony_S,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 475 אורחים (הצג רשימה מלאה)