Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ברשותי סובארו אימפרזה 1.6 שנת 2000, כמו שרובכם יודעים רכב חביב, אמין עם אפשרויות AFTERMARKET עשירות.

ברוב העולם הגרסא הבסיסית ביותר של האימפרזה הייתה גרסאת הנעה קדמית, מנוע 1.8 אך הסרן האחורי היה סרן דיסק (בדומה ללגאסי). רציתי לדעת האם קיימת אפשרות טכנית וכמובן חוקית לבצע החלפה לסרן דיסק אחורי ובמה זה כרוך, האם יש צורך בהחלפת צנרת לבלמים שיוצאת מהבודי? מקריאה בפורום התגובות מעורבות, ראיתי שלפיג'ו כן ניתן לאשר החלפה שכזו וליצרנים אחרים לא ניתן, אודה לעזרתכם!

8)

פורסם

ונשאלת השאלה מה זה יתן לך?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשרות שיפור עתידי למערכת הבלימה, זמינות חלפים/קיטים שלא קיימת למעצורי תוף, טוענים שאין הבדלי בלימה בין מעצור תוף לדיסק אך בשימוש לאורך זמן עוצמת הבלימה במעצור תוף נחלשת משמעותית וזה לא פסיכולוגי!

מה שגם העניין הויזואלי משחק כאן תפקידף אמנם קטן אבל יש לכך משמעות עבורי.

אני לא ילד, לא מעניין אותי כל שיפורי הטורבו ומי מגיע יותר מהר לרמזור האדום הבא, אבל הרכב שקניתי כל כך שמור שאני כן הייתי רוצה להשקיע במה שחשוב לי שזה בלימה והתנהגות הרכב, צעד צעד לפי מה שהתקציב יאפשר.

במידה וההסבר היה מספק, יש אפשרות החלפת סרן ? :-D

פורסם

התייחס לדברים הבאים בערבון מוגבל:

בשום מקום ברישיון הרכב לא מצוין מהו סוג הבלם שמותקן בסרן האחורי, מה קוטרו או כל פרט אחר בעניין. לכן, למעשה אין לך כאן משהו שצריך לאשר, כיון שאישור משמעו שינוי רישום ברישיון הרכב.

לפחות מהפן החוקי, לעניות דעתי לא אמורה להיות לך בעיה כלשהי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדגם הזה אין שום סיבה לשדרג בלמים מאחור, הם מספיק חזקים וטובים.

בדגמים הבכירים יותר עם מנועים גדולים יותר, יש דיסקים מאחורה - וכנראה שיש לזה סיבה (רמז: למנוע 1.6 ל' עם 90 כ"ס ו 13.8 קג"מ, כנראה שהיצרן החליט שזה מה שצריך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרבה פעמים יצרן מוציא רכב עם מפרט X לאו דווקא משיקולים שנוגעים לביצועים גרידא. רכב הוא אוסף של פשרות, בעיקר מהפן הכלכלי. אם פותח השרשור החליט שהוא רוצה להשקיע בבלמים, מה רע בזה? בשיא הכנות: אני מעריך מאוד אנשים כמוהו, שלפני הכל משפרים את הבלמים. כן, גם אם השיפור יהיה מינורי, זה עדיין יהיה עדיף ביחס למצב הקיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב, ברוח הפורום, יש למישהוא הצעות אופרטיביות איך להגשים את משאלתו או רק הסברים מיותרים למה השיפור מיותר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השיפור האמיתי בבלמים בסובארו, בתור אחד שהחזיק כאלו בדיוק "רק" 12 שנה, הוא באיכות הרפידות + צינורות בלם + תחזוק המערכת בצורה תקינה (נוזל בלמים טרי DOT4 וניקוז מלא למערכת כל שנתיים, ככתוב בספר).

לבלמים המקוריים של סובארו, במיוחד בשנתונים האלו, יש בעיה רצינית של תחושה ועוצמה לאורך זמן. רפידות תחליפיות עדיפות - תלוי של איזה מותג.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדיוק לכך אני מתכוון, הרפידות עצמן חדשות והוחלפו ע"י הבעלים הקודמים. אני לא מסופק מעוצמת הבלימה ותגובת הבלם עם כל הכבוד ליצרן. ישנה האפשרות לייבא סוליות של ברמבו אבל הפרוצדורה לאשר את החלק שלבטח ייעצר במכס היא כאב ראש שאני מעדיף לא להתעסק איתו בלמי דיסק זה כבר סיפור פשוט יחסית מבחינת חלפים.

עכשיו אחרי שסוכם שאני מודע לעוצמת המנוע, לכך שבלמי התוף לא רעים בכלל וש"היצרן יודע מה הוא עושה" ואני עדיין מבקש ייעוץ לגבי החלפת הסרן, האם מישהו יוכל לומר לי אם סרן אחורי של לגאסי מתאים וניתן להתקין אותו ברכב המדובר?

*בכנות למרות שאיש אינו חייב לי דבר פורום שיפורים משום מה משקיע יותר בלשכנע לא לשפר...מוזר:roll:

**איציק, תודה על התגובה, כמובן שתחזוקה שוטפת תתן את התוצאה הטובה והבטוחה ביותר למערכת בלימה סטנדרטית, אני שואף להגיע לרמה אחת מעבר. הסיפור לא אמור להיות יקר השאלה איך הוא מתבצע קודם כל טכנית, אם בכלל.

*** עריכה: מצאתי פוסט מפורט ביותר לגבי החלפת סרן (רק לא ידעתי שלדגם שלי בארה"ב קוראים BRIGHTON) אתם מוזמנים לעיין, רציתי לדעת, במידה ואין לי ABS אני פשוט משאיר את חיבורי הסנסורים ריקים או שאני אמור לבצע מעקף/ביטול כלשהוא ?

פורסם

מצטער על ההקפצה אבל אני מבולבל לגמריי. הצלחתי לאתר מק"ט של משאבת בלם מרכזי ל4 בלמי דיסק ללא ABS.

מבחינת סרן אחורי מה האפשרויות שלי? האם זה משנה אם הרכב התורם הוא בעל ABS או לא? האם העובדה שהרכב התורם הוא בעל הנעה כפולה אמורה להוות מכשול כלשהוא או שאין קשר בים מערכת ההינע לסרן? מבקש עזרתכם :|

פורסם

אני לא יודע עלויות. אבל אני יספר לך משהו .שסובארו התחילו ליבא לארץ את האימפרזה ,הם הציעו פה גירסת LX בסיסית עם ABS ועם 4 בלמי דיסק ,עד שנתון 96 .אולי יש בפרוקיות במרכז ,איזה אימפרזה כזו מפורקת שהיא בעצם זהה לדגם שלך .

• תוכן חדש...