Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום , לאחרונה רכשתי סט קפיצי הנמכה של חברה ידועה בארץ (ואיכותית) ומחנות ידועה בארץ יום אחרי שקיבלתי את הקפיצים הלכתי למוסך להתקנה לאחר ההתקנה שמתי לב שהרכב הונמך מקדימה אך לא מאחורה , לאחר שפניתי למוכר קיבלתי את התשובה (שלא סיפקה אותי ממש) " שזהו קפיץ פרוגרסיבי (??) וחכה מעט זמן זה ינמיך מאחורה " , אז חיכיתי חודש ושום דבר לא השתנה לאחר החודש פניתי בעזרה לאותה חנות ונסעתי אליהם לבדיקה , ממצאי הבדיקה שכריות הבולם מקדימה והבמסדטופים היו גמורים והרכב היה נמוך מדי מקדימה וגבוה מדי מאחורה והוסבר לי שאם אני יגביה אותו מקדימה אז הוא יונמך מאחור בהתאמה , רכשתי כריות בולם חדשות ובאמסטופים חדשים והתקנתי במוסך , כמובן שזה לא עזר אלה רק הגביה מקדימה מעט , אחרי ההתקנה הזאת הוזמן לי סט חדש של קפיצים והלכתי להתקנה של הקפיצים האחוריים לאחר פירוק התברר שהבולמים מעט רופפים וקשה להם לרדת אז באותו רגע הזמנתי 2 בולמים חדשים לאחר ההתקנה לא רק ששום דבר לא השתנה אלה רק גבה מעט יותר מאחורה (יש לציין שהכריות בנות 3 חודשים) , הוסבר לי באותה חנות שיש לי "בעיה" ברכב אך לאחר בדיקה במוסך לא נתגלתה שום בעיה הרכב ללא מכות שלדה וללא תאונות .

מצטער על החפירה אך כל פרט חשוב בסיפור ולכן רציתי להעביר אותו במלואו , מה אני יכול לעשות ? האם עליי לפרק את הסט ולדרוש את כספי בחזרה ? האם אני צריך לדרוש פיצוי ?

כמובן אשמח אם מישהו יודע מה יכול להיות מקור התקלה כמו כן ולעזור (למרות שאי מוכר את הרכב הייתי שמח לתת אותו מונמך כמו שצריך!)

עוד פרט שהמנוע סטנדרטי והבולמים מקדימה מקוריים ומאחורה תחליפיים (לאחר שהתגלה פגם במקוריים)

תודה על כל פיסת מידע ועזרה , אמיר

keep drooling im spooling :twisted:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שטויות במיץ, מה זה קפיץ פרוגרסיבי והוא צריך לרדת עם הזמן?

איזה קפיצים שמת?

אצלי יש אייבך ספורט ליין (גם פרוגרסיבי) והרכב ירד מיד עם ההתקנה ונשאר ככה עד עכשיו.(אולי יש שינוי אבל מילימטרי)

לך אליהם שיפתרו לך את הבעיה. לדעתי התקינו לך את הקפיצים הפוך, (קדימה אחורה)

או ששמו לך קפיצים שלא מתאימים לקולט.

תמדוד הפרש בין הקפיץ המקורי כשהוא פתוח לקפיץ החדש כשהוא פתוח .

תסתכל במק"ט ותראה באתר החברה אם הוא מתאים לקולט.

לדעתי כן אתה צריך לבקש פיצוי/החלפה כולל עבודה על חשבון החנות כי אתה לא אמור לשלם על טעויות שלהם.

(כמובן בהנחה שהרכב שלך תקין והבעיה לא ממנו )

עריכה: עכשיו שמתי לב שהבולמים שלך תחלפיים, תפרט בבקשה מאיזה סוג, ודרך העבודה שלהם (פתוח טבעי או סגור טבעי)

בברכה

גיל אסרף

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

תבדוק באתר של החברה של הקפיצים . אמור להיות שם רשום כמה מ"מ הנמכה +- ותראה עם באמת הרכב ירד כמו שצריך

כי אני בפיאט אונו טורבו גם רכשתי קיט הנמכה ורכב ירד הרבה בדיוק כמו שבחברה של הקפיצים תענו שבין 40 ל 35 מ"מ

נוסע על איטלקיה חמה :onfire::onfire:

פורסם
שטויות במיץ, מה זה קפיץ פרוגרסיבי והוא צריך לרדת עם הזמן?

גם אני הבנתי שזה שטויות

איזה קפיצים שמת?

weitec

אצלי יש אייבך ספורט ליין (גם פרוגרסיבי) והרכב ירד מיד עם ההתקנה ונשאר ככה עד עכשיו.(אולי יש שינוי אבל מילימטרי)

לך אליהם שיפתרו לך את הבעיה. לדעתי התקינו לך את הקפיצים הפוך, (קדימה אחורה)

או ששמו לך קפיצים שלא מתאימים לקולט.

המק"טים מתאימים לקולט מה שגם רשום על הקופסא " COLT" ליד המק"ט

תמדוד הפרש בין הקפיץ המקורי כשהוא פתוח לקפיץ החדש כשהוא פתוח .

להסתכל על האורך או על כמות ליפופים ? מה למדוד בדיוק ?

תסתכל במק"ט ותראה באתר החברה אם הוא מתאים לקולט.

מתאים נבדק מספר פעמים כמו כן אישית על ידי

לדעתי כן אתה צריך לבקש פיצוי/החלפה כולל עבודה על חשבון החנות כי אתה לא אמור לשלם על טעויות שלהם.

(כמובן בהנחה שהרכב שלך תקין והבעיה לא ממנו )

מה שאני רוצה לוודא לפני שאני מתחיל תהליך שכזה זה בעצם לוודא שאכן הרכב שלי תקין במאת האחוזים כמו שאמרתי לאחר בדיקת מוסך (3 פעמים) ולאחר 2 התקנות הכל נמצא תקין , מה עוד צריך לבדוק ? היכן מומלץ לבדוק ? ומה יכול להיות הגורמים לתקלה המוזרה הזאת ?

עריכה: עכשיו שמתי לב שהבולמים שלך תחלפיים, תפרט בבקשה מאיזה סוג, ודרך העבודה שלהם (פתוח טבעי או סגור טבעי)

כן של חברת KYB הוחלפו לאחר שהמקוריים נמצאו לא תקינים זאת בהמלצת החנות שממנה נרכשו הקפיצים לאחר טענה שזה לא משנה והקפיצים צריכים להנמיך גם ככה , לגביי דרך העבודה שלהם נראה לי סגור טבעי בכל אופן הם עובדים כמו המקוריים בדיוק

בברכה

גיל אסרף

יש סיכוי שקיבלת קפיצים של סופר לאנסר,ששם כל האיזור האחורי שוקל הרבה יותר,וככה האוטו נמוך יותר מאחורה.

לא יודע אם זה הגיוני כי רשום COLT על הקופסה של הקפיצים

ETVAZ3,

רשום על הקופסה כמה הרכב צריך לרדת וזה 40/40 מ"מ מכל כיוון אבל הבעיה שהתגלתה היא שרק מקדימה הרכב הונמך ולא מאחורה

פורסם

היי אמיר,

אני מעריך את בחירתך בדרך הפוליטקלי קורקט אולם אינני מוצא סיבה למעטה החשאיות.

העובדות ברורות, ההתנהלות שקופה ואמת יש רק אחת. אין צורך בסודיות, הנה העובדות במלואם (הערותיי בסוגריים), אתם מוזמנים לחוות את דעתכם על המקרה.

- אמיר הזמין וקיבל קפיצי WEITEC לקולט ( ישנם לפחות 35 רכבים כאלו בארץ עם הקיט הזה. חלקם וודאי גולש בפורום הזה, נשמח לשמוע מהם)

- הקפיצים הותקנו במוסך אחר (כלומר, לא ראינו את הרכב ובוודאי שלא יכולנו להעריך את מצב חלקי המתלים שבו, את גובהו ההתחלתי ומצבו בכלל)

- זמן מה לאחר מכן, אמיר הגיע וראינו שהרכב נמוך מאד מלפנים וגבוה בחלקו האחורי (אף אחד לא טען שזה קשור לעובדה שהקפיצים פרוגרסיביים. טענו שיש לחכות כמה ימים לאחר התקנת קפיצי הנמכה בכלל בכדי לאמוד את הגובה הסופי. כל מי שמבין משהו יודע את זה)

- בבדיקה ראשונית ראינו: באמפסטופים קרועים ואף חסרים כליל. תושבות בולם קרועות מלפנים ובכלל, הרכב נראה חבוט באופן כללי ו..לא "שמח". היה חשד לגבי הבולמים האחוריים אך כיוון שנטען אז שהבולמים חדשים (מה שבדיעבד הסתבר כלא נכון) עניין הבולמים הורד מהפרק.

- אמיר החליף תושבות ובאמפסטופים. ראינו שיפור בחלק הקדמי (הרכב היה בגובה נכון ולא נמוך מידי כמו לפני ההחלפות).

-בנקודה זו עלה חשד לגבי טעות או תקלה בקפיצים. הוזמנו עבורו קפיצים חדשים ולאחר כשבועיים, אמיר הוזמן להחלפת הקפיצים אצלנו בסדנה.

-הקפיצים הוחלפו בחדשים (ללא עלות כמובן) והותקנו במוסך (שוב, ללא עלות). במהלך ההתקנה אמיר הביא בולמים אחוריים חדשים וגם הם הוחלפו במוסך (ושוב, ללא עלות!).

בשלב הזה ולאחר שהספקנו "לגעת ברכב" במשך כמה שעות, הבנו שמשהו אחר פה לא בסדר ובנקודה הזו אמרתי לאמיר שמקור הבעיה איננו בקפיצים.

אמיר עדיין רצה להנמיך את הרכב והנושא של ביטול העסקה לא עלה מצידו. אוסיף עוד ואומר שביטול העסקה היא האופציה המשתלמת ביותר כלכלית עבורי. מבלי להשמיש / "לבזבז" סט קפיצים נוסף ומבלי לשאת בהוצאות נוספות כגון ההתקנה. פשוט לבטל.

אין זו דרכה של PIT-STOP וכל מי שנדרש לטפל בבעיה מסוג זה יעיד שאיננו חוסכים במאמצים ובעלויות בכדי לספק את לקוחותינו ולתת להם תמורה הולמת לכספם.

המכונאים הוירטואלים מוזמנים לעזוב את המקלדת ולבדוק את הרכב בעצמם לפני מתן חוות דעת נחרצת. דעתכם חשובה וזו זכות הקיום של כל פורום אך כדאי שאתם תראו מה שאני ראיתי קודם להחלטה הסופית. תנו קצת קרדיט שהרי בכל זאת, הנמכנו איזה רכב או שניים בחיים לא?

לגבי ביטול - אין בעיה אמיר. חבל שזה עולה רק עכשיו. היה עדיף לבטל עוד הרבה קודם. אתה מוזמן להביא קפיצים אחרים, נתקין לך אותם ונדע.

שבת שלום,

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

רק אגיד, מבלי להתעמק בפרטי המקרה הזה ספציפית, שהתקנה של קפיצי הנמכה בלבד על רכב משומש היא בבסיסה בעייתית. אם המטרה היא בסה"כ להשיג מראה מונמך אז זה עניין אחר, אבל אם רוצים התנהגות כביש אז חייבים לבדוק את שאר המרכיבים. אין שום הגיון בלהתקין קפיצים חדשים ומוקשחים על בולמים גמורים, כריות בולם הרוסות וציריות דופקות, לצורך העניין. שוב - זה בלי קשר ישיר למקרה הנוכחי.

יש פה גם עניין בטיחותי - קפיצים מוקשחים וקצרים יותר יגרמו לרכב להתנהג שונה, ואם הבולמים למשל גמורים, אז התנהגות הרכב על המגבלות תהיה פחות צפויה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרכב נראה חבוט באופן כללי ו..לא "שמח".

דודי לא הבנתי איך זה מתקשר לנושא שלנו או למשהו בכלל אתה מדבר על רכב שנת 93 ללא מכת פח אחת ועם שלדה נקייה ולזה אתה קורא חבוט ?

בכל אופן אשמח לקבל החזר ולהגיע עם סט הקפיצים המקורי ולהחליף בניהם (מכיוון שאין טעם להנמיך צד אחד) , בכל אופן תודה על היחס הטוב ועל השרות המעולה בהחלט הרווחתם לקוח.

נ.ב - לא עלה בדעתי להחזיר את הסט אלה להנמיך מאחורה גם (מה שמתגלה כמשימה בלתי אפשרית עם הסט הנוכחי)

בכל אופן בהחלט אני ייצור אתכם קשר במהלך השבוע הבא , שבת שלום

פורסם

"חבוט" נאמר בהקשר הרלוונטי לנושא כלומר - מערכת המתלים (באמפסטופים, בולמים, תושבות). לא התכוונתי לומר או לרמוז דבר על מראהו החיצוני. קבל את התנצלותי.

תודה על הפרגון והבעת האמון, בטוחני שדרכינו בתחום הזה עוד יפגישו ביננו שוב.

דודי

נ.ב

*למכירה* סט קפיצי WEITEC משומשים... :lol:

לשפר בלי להתפשר

פורסם

ההתנהלות של דודי ופיט סטופ מכובדת מאוד, לא חושב שאפשר לבוא לקראת לקוח יותר ממה שכבר באו לקראתו.

כנראה יש רכבים שלא נועדו לרדת נמוך.:wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
רק אגיד, מבלי להתעמק בפרטי המקרה הזה ספציפית, שהתקנה של קפיצי הנמכה בלבד על רכב משומש היא בבסיסה בעייתית. אם המטרה היא בסה"כ להשיג מראה מונמך אז זה עניין אחר, אבל אם רוצים התנהגות כביש אז חייבים לבדוק את שאר המרכיבים. אין שום הגיון בלהתקין קפיצים חדשים ומוקשחים על בולמים גמורים, כריות בולם הרוסות וציריות דופקות, לצורך העניין. שוב - זה בלי קשר ישיר למקרה הנוכחי.

יש פה גם עניין בטיחותי - קפיצים מוקשחים וקצרים יותר יגרמו לרכב להתנהג שונה, ואם הבולמים למשל גמורים, אז התנהגות הרכב על המגבלות תהיה פחות צפויה.

רוני

כל מילה בסלע ! ועוד אוסיף על זה עובדה חשובה מאוד שאני אישית למדתי אותה על בשרי

כשמתקינים קפיצי הנמכה על בולמים מקוריים צריך לקחת חשבון שההנמכה המובטחת ע"י היצרן הינה הנמכה

על בולם תקין וחדש - בטח ובטח שלא על בולם ישן נושן שיש סיכוי גבוה שהוא לא תקין

לכן יחסית הרבה אנשים מתבאסים שהם מתקינים קפיצי הנמכה על בולמים מקוריים

שרוב הסיכויים שאותם בולמים מקוריים בלויים והגובה שלהם נמוך מאשר שהיו חדשים

* למקרה של אי אילו ספקות

לא מכיר את בעל הרכב ולא את המקרה הספיציפי, כתבתי את שכתבתי על בסיס ניסיון אישי שלי על הרכב שלי

פורסם

דבר ראשון: דודי, תמשיך להיות ככה, זה גורם לי לרצות לבוא לבקר באופן יותר תכוף.

דבר שני, בתגובתי הראשונה אמרתי שאין קשר בין קפיצים פרוגרסיבים לזמן ההתיישבות וזה עקרונית נכון.

ההבדל הוא לא יותר מ10 מ"מ בכל מקרה. מניסיון. וזה תופס גם על קפיצים ליניארים.

לבחור שמעלי, רכב יורד בגלל קפיצים עייפים לא בולמים עייפים.

יש מצב שחסר משקל בחלק האחורי של הרכב?

יש אפשרות שהותקנו קפיצים קדמיים במקום אחוריים?

תבדוק שוב שהבולם לא מסוג "מצב טבעי פתוח" זה בשילוב העובדה שהוא לא מתאים להנמכה

והמשקל הזעום של הרכב, גורם לרכב להשאר בגובה שונה מהקדימה.

בהצלחה.

גיל אסרף

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

חייב לחזק את מה שנאמר בנוגע לפיט סטופ , שירות שיוצא לי להיתקל בו רק בחול .

לאחר מקרה מצטער עם סדנה אחרת בארץ , הבנתי דרך הכיס איפה הכי מומלץ לטפל ברכב.

• תוכן חדש...