Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק אגיד, מבלי להתעמק בפרטי המקרה הזה ספציפית, שהתקנה של קפיצי הנמכה בלבד על רכב משומש היא בבסיסה בעייתית. אם המטרה היא בסה"כ להשיג מראה מונמך אז זה עניין אחר, אבל אם רוצים התנהגות כביש אז חייבים לבדוק את שאר המרכיבים. אין שום הגיון בלהתקין קפיצים חדשים ומוקשחים על בולמים גמורים, כריות בולם הרוסות וציריות דופקות, לצורך העניין. שוב - זה בלי קשר ישיר למקרה הנוכחי.

רוני

זה החלק ש99 אחוז מהאנשים מפספסים -

אם הרכב לא מאוזן - החוליה החלשה הבאה בתור תשלם את המחיר.

אני מאוד לא מסכים עם הקביעה שמשנה אם הרכב משומש או חדש - מה שמשנה היא רמת האחזקה ומצב המתלים - כשהולכים לשחק באיזה אספקט ברכב - כדאי מאוד לעשות את זה על מערכות תקינות.

משחקים במערכת לא תקינה תחשוף בעיות באופן מיידי.

נ.ב. כיף לראות את ההתנהלות של פיט-סטופ, יכולים לשמש דוגמא להרבה עוסקים בתחום בארץ.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה החלק ש99 אחוז מהאנשים מפספסים -

אם הרכב לא מאוזן - החוליה החלשה הבאה בתור תשלם את המחיר.

אני מאוד לא מסכים עם הקביעה שמשנה אם הרכב משומש או חדש - מה שמשנה היא רמת האחזקה ומצב המתלים - כשהולכים לשחק באיזה אספקט ברכב - כדאי מאוד לעשות את זה על מערכות תקינות.

משחקים במערכת לא תקינה תחשוף בעיות באופן מיידי.

הכוונה לא למשומש מול חדש פר-סה, אלא לרכב שרכיבי המתלה שלו עברו בלאי לעומת רכב שבו הם לא (או שהם הוחלפו לאחרונה).

באותו האופן, לא תמיד הדבר הנכון הוא לרוץ ולהחליף לסט-אפ הכי נוקשה או אחרי אקסטרימי, כי ברוב המקרים זה לא תואם את סגנון הנהיגה ופוגע באיזון של המכונית.

למשל, הקשחה עד הסוף של הבולמים, הקפיצים ומוטות הייצוב לא תהפוך את הרכב ל"קארטינג לכביש", אלא תקטין משמעותית מהלך מתלה ועשויה להפוך אותו לעצבני יותר במגבלות, בנוסף ללא נוח באופן קיצוני. היא יכולה גם להחצין נטייה טבעית של המרכב, כמו תת היגוי או היגוי יתר, ולכן לפעמים צריך דווקא לרכך את המתלים בשביל לאפשר מגע טוב יותר עם הכביש. למשל לרכך מלפנים או להקשיח מאחור כדי להקטין תת היגוי, לשנות זוויות היגוי וקוטר צמיגים.. זו תורה שלמה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אנסה להיות מכונאי מקלדת (דודי תסלח לי ?)

כאחד שהנמיך והחליף אי אלו קפיצים ובולמים ברכבים שלו ... (חלקם דווקא קפיצי הגבהה)

רכב שנת 93 (המדובר בשרשור) מזמן מזמן לא נמצא בגובה המקורי שלו, הקפיצים המקוריים שקעו והתעייפו כמו שאר חלקי המתלה.

ולכן ההחלפה לקפיץ נמוך יותר לא הראתה הנמכה בפועל.

היצרן (וויטק במקרה הזה) מציין את ההנמכה ביחס לרכב עם קפיץ מקורי חדש, ואני מניח שאם תביאו כאלו מהיבואן, תראו שיש הפרש. בדיוק כמו שהתכוונו בוויטק...

My 2 Cents

גילוי נאות: אני מכיר ומוקיר את דודי, למרות שמעולם לא רכשתי אצלו קפיצים או בולמים.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
יש לחכות כמה ימים לאחר התקנת קפיצי הנמכה בכלל בכדי לאמוד את הגובה הסופי

גם במערכות של איזון אוטומטי מספיק לנסוע כמה דקות כדי לאזן את המערכת. בולמים רגילים - מספיק כמה מטרים. מה אם כן הסיבה הטכנית לצורך לחכות כמה ימים?

דני

פורסם

זה פשוט כך.

במיוחד כאשר מדובר בבולמים \ קוילאוברים אבל גם אחרי התקנת קפיצים.

כאשר מפרקים את המתלים ומרכיבים מחדש, יודע כל מי שראה רכב יורד מהליפט שהוא גבוה יותר מגובהו האמיתי.

צריך לחכות זמן מה בכדי שהרכב "ישקע" וירד לגובהו האמיתי.

זה יכול לקחת כמה שעות ויכול גם לקחת יום-יומיים.

כשכל המערכות חדשות ותקינות - יתכן ויספיקו לך "כמה מטרים".

כשהמערכות לא תקינות \ בריאות - אנחנו מחכים יום-יומיים - כדי להיות בטוחים ב 100%

לא רלוונטי לסיפור הנוכחי שכן הרכב הגיע אלינו אחרי כמה ימים ולא היה ספק שהוא בגובהו הסופי.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

טוב, אז ככה.

לפני כ6 שנים בערך, הזמנתי מדודי קיט הנמכה של WEITEC לקולט 96 שלי.

הקיט כלל 4 קפיצי הנמכה ו4 בולמים מוקשחים. (40/40 מ"מ הנמכה)

את ההתקנה ביצעתי במוסך מורשה של חבר בירושלים (אוטוויק).

ברגע שהרכב ירד מהליפט היה ניתן לראות בבירור שהרכב מאוזן בכל מה שקשור להנמכה. (יש לציין שכן היה הפרש גובה בין החלק הקדמי לחלק האחורי! אך ההפרש הזה היה קיים גם עם הסטאפ המקורי ונשמר אותו היחס עם הסט המשופר.)

לאחר כ3 שנים החלטתי שהרכב קשה מידי ואני מעוניין להחזיר את הבולמים המקוריים אך יחד עם זאת לשמור על ההנמכה.

לצורך כך, הזמנתי 4 בולמים חדשים מכיוון שהבולמים המקוריים כבר עשו את שלהם. (כ100.000 ק"מ- 9 שנים-כן, הרכב לא נסע הרבה).

גם לאחר התקנת הבולמים הרגילים, עדיין היה ניתן לראות (ולהרגיש) שהרכב היה מונמך בצורה מאוזנת.

בשורה התחתונה, מה שאני בא להגיד פה זה שאם הרכב תקין ומתוחזק כראוי, לא צריכה להיות שום בעיה. בטח ובטח שלא עם הסט הזה.

לדעתי ההתנהלות של דודי במקרה הנ"ל היא הרבה יותר מבסדר.

אמיר, אל תעלב, אבל יכול להיות שבאמת בכל מה שקשור למתלים, הרכב לא מתוחזק כראוי. (אצלי לצורך העניין המצב היה הפוך. הרכב היה נראה כמו פח זבל:roll:, אבל בבדיקת הקניה שביצע לרכב הקונה המאושר לפני כ 10 חודשים, גם הבוחן היה בשוק מהמצב:lol:)

אם אתה עדיין מעוניין בהנמכה, תסדר את כל מה שצריך לסדר ותהנה מהרכב.

אל תתפתה למצוא "פתרונות יצירתיים" על מנת לפצות על חוסר האיזון.

בהצלחה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לכל העוקבים.. הנה עדכון סופי.

אמיר הגיע הבוקר להחליף את הקפיצים בחזרה למקוריים.

מצב התחלתי - כפי שזכור לנו. חלק קדמי נמוך מאד (בהכרח גורם לחלק האחורי להתרומם)

כשהתחלנו להרים את הרכב על הליפט - אאוריקה! מצאנו את הבעיה.

כשהרמנו את הרכב, שמנו לב לפרט "קטן" ומשמעותי. תושבת הבולם קרועה ותחת משקל הרכב היא עולה בכ 4 ס"מ. כשמרימים את הרכב ומורידים עומס התושבת "צונחת" ויורדת ב 4 ס"מ.

חשוב לציין שאמיר טען (ועדיין טוען) שהתושבת חדשה ואנחנו אומרים: או שהיא לא. או שהיא דרעק. כך לא מתנהגת תושבת חדשה ותקינה.

מסקנות: כשהרכב על הרצפה וכל המשקל נח על המתלים - תושבת הבולם הקרועה עולה כלפי מעלה ב 4 ס"מ ומנמיכה את החלק הקדמי בכ3-4 ס"מ.

כיוון שהרכב הוא מקשה אחת, כאשר החלק הקדמי יורד בצורה משמעותית כזו, חלוקת המשקל משתבשת, המון משקל נח על המתלים הקדמיים והחלק האחורי עולה כלפי מעלה מה שמביא אותנו לתוצאה הסופית ברכב הזה: חלק קדמי נמוך מידי, חלק אחורי גבוה מידי.

לנוחיותכם, צילמנו את התושבת כשהרכב מורם וללא עומס משקל. זה נראה כך:

IMG_1901.JPG

וכך זה נראה כשמורידים את הרכב מהליפט לרצפה וכל המשקל נח על המתלים הקדמיים (שימו לב להבדלים בגובה)

IMG_1902.JPG

ולבסוף, סרטון שמראה את כל זה ב LIVE

EcEqAzXq8ek דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מה אתם אומרים?

לשפר בלי להתפשר

פורסם

ללא מילים... רק :shock: ואז :lol:

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

המקרה הנ"ל הוא הוכחה שתמיד צריך לשמוע את שני הצדדים לסיפור. התלונה של אמיר צריכה לעבור ל"מוסך" שהחליף לו את כריות הבולמים ולא אל פיט סטופ שפעם שלישית בסיפור הזה יצאו צדיקים.

חזקו ואמצו, אין לי ספק שהסיפור הזה רק מחזק את אמינותכם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עמית, אמיר, נו שויין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם הרכב תקין ומתוחזק כראוי, לא צריכה להיות שום בעיה.

גם מנסיוני זה כך.

וכך זה נראה כשמורידים את הרכב מהליפט לרצפה וכל המשקל נח על המתלים הקדמיים (שימו לב להבדלים בגובה)

IMG_1902.JPG

התמונה הזו אומרת הכל. אין מה להסיק מסקנות לגבי הקפיצים כל זמן שהמתלים לא תקינים.

לפותח השרשור - אני מציע לך לחדש את כל המתלים, גם מקדימה וגם מאחור. אם תושבת הגיעה למצב כזה, אז כל החלקים האחרים חשודים. כמו כן, אם תקנה ערכה של גומיות משופרות ותחליף הכל בפעם אחת, לא יהיה לך יקר כל כך. סביר שתראה שיפור מורגש.

ולמען הסיר כל ספק: אם בתחילת השרשור חשדתי שדודי מספר סיפורים, ולכן שאלתי מה ששאלתי, כעת ברור לי לחלוטין שהוא בסדר גמור, ואפילו - מעל ומעבר.

דני

נ.ב. אינני מכיר איש מהמעורבים בסיפור.

פורסם

מעבר ללצאת בסדר -

לפותח השרשור, אני לא חושב שכדאי לך להמשיך לנסוע באוטו במצב הזה - סיכוי טוב שעל איזה באמפ בעתיד הקרוב מאוד האוטו התושבת תקרע והאוטו ייתשב על סוף מהלך המתלה.

זה יכול להסתיים ברע - כשמכסה המנוע שלך יקבל פחחות מחדש

וזה יכול להסתיים בממש רע - כשזה יהיה בנסיעה מהירה, ואז יהיו חלקים אחרים שיישלמו מחיר.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה רבה לדודי על העזרה (חבל שלא נמצאה הבעיה מקודם) ,

לכל העוקבים אחרי השרשור התושבות הוחלפו לפני כחודש וחצי / חודשיים לתחליפיות לאחר שיצאתי מפיטסטופ בפעם הראשונה לחדשות לא מבין איך כבר הם במצב הרעוע הזה בכל אופן זה כבר לא משנה כי הרכב נמכר...

דודי יש מה לדאוג שהתושבת תתמוטט תחת לחץ גם עם הקפיץ הסטנדרטי ? אני רוצה לדעת אם יש סיבה ליידע את הקונה של הרכב ?

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

היי אמיר,

אני יכול להבטיח את זה רק למי שמתקין אצלנו.

מי שמתקין במקומות אחרים - אינני יכול להבטיח בדיקה ותקינות של שאר החלקים.

לא בדקנו לעומק את העניין קודם לכן כי אמרת שהתושבות הוחלפו בחדשות ואז, נטשנו את הכיוון הזה.

אם עברו רק חודשיים - בטוחני שאפשר להפעיל אחריות על התושבות. אין שום סיבה בעולם שהם יראו כך לאחר חודשיים.

למען הסר ספק. את התושבות האלו חייבים להחליף ובהקדם. בלי לצבוע הכל בשחור.. זה פשוט מסוכן לנסוע כך.

*למכירה* סט קפיצי WEITEC לקולט במחיר מיוחד..

לשפר בלי להתפשר

• תוכן חדש...