שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם ישלי סובארו גראנד ליונה ידנית מודל 97 .. כבר השקעתי המון כסף כדי לשפר את המראה של האוטו ובסופו של הדבר יצרתי סובארו אמפריזה טורבו טבונים פתח טורבו במכסה מנוע ספויילר שקופייות מאחורה אינגל אייז מקדימה כוסאות ספורט גג נפתח מגניזיום של סובארו טורבו בצבע זהב.. האוטו אצלי כבר 5 שנים ...והיום החלטי להתחיל לשפר את המנוע של אוטו... חשבתי על החלפת המנוע שאצלי (EJ16) למנוע EJ20 אבל אחרי שבררתי על הדבר לא יצאלי טוב אחרי כל הכסף שאני אצטרך וכמובן להחליף עוד המון דברים תשאר בעייה שאי אפשר לקבל אישור ממשרד הרישו על דבר כזה אז אולי למישהו יש מושג איך אפשר לגעת למקסיסום כ"ס במנוע EJ16 .. האוטו סטנדרטי לחוטין מהצד המכני אפילו אין לי פלטר פתוח ...כלום ןתודה מרא…
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב המדובר הוא גולף 1400 16v ייבוא אישי. בכל מקרה הרכב לא מיועד לשיפים כמו מגדש, צ'יפ צנרות וכו'. אבל על פילטר פתוח ודוד זרימה חופשית אני חושב שאני מוכן דווקא ללכת. אני לא מחפש רעש מטורף קצת מעל 3k סל"ד, אלא רעש סולידי יפה ולא מושך תשוומת לב. הייתי מעונייין לשמוע מכם הצעות לחברות איכותיות שניתן להשיג ביד שניה, וכמובן איזה קוטר יתאים לי? מה לא יעבור טסט בחיים וכמובן אילו הכי רועשים ואילו הכי פחות? הפרשי המחירים בין חדש ליד שניה מאוד יעזור לי. פילטר פתוח, הבנתי שיש קיטים מיועדים לגולף שלי, אך המחירים לא רציניים. אני חושב שאני אשיג את הפילטר עצמו ביד שניה ואבנה צנרת יציאה בשבילו, כמובן מחכה להצעות מכם לחברות, גדלים, מחירים וכו'. תודה חברים והמשך ערב טוב!
הודעה אחרונה מאת AdieLL, -
שלום לכולם! כרגע המועמדים הם: Toyo T1R Yokohama C.Drive Yokohama S.Drive Michelin Pilot Exalto PE2 כולם צמיגים מצויינים,לכן קשה לבחור.העיקר שאני מחפש זה אחיזה וכיף.רלוונטי איך מעט,הנוחות המחיר והבלאי.כמו כן אם יש רעיונות נוספים לדברים אחרים שניתן למצוע במידה של ו185/55/15 בכיף אני מוכן לשמוע.
הודעה אחרונה מאת norco, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, שמי אלון ואני כבר כמה שנים בפורום אבל לא ממש פעיל בו, אולי חלקכם מכירים את אחי עם הסקסו VTR. לאחרונה רכשתי פגו 206XS ואני מאוד אוהב אותה אומנם היא לא מתקרבת לביצועים של הסקסו אבל זו הייתה פשרה של בטיחות ואמינות. טוב אחרי שהצגתי את עצמי אז לעניין, רציתי לדעת אם יש חלקים מדגמים אחרים של פגו/סיטרואן שאפשר לשים על ה206 בתור שיפור? הכוונה למשל מערכת בלמים של דגם אחר שהם טובים יותר או מתלים או כל דבר אחר. אני יותר מכוון לשיפורים בהתנהגות ואחיזה. כל טיפ אחר או שיפורים מומלצים יתקבלו בברכה. תודה מראש, אלון.
הודעה אחרונה מאת vtracer, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם , אבקש המלצה לצמיגים בגודל 14/65/185 לסיאט איביזה 03 כעיקרון אני לא נהג מירוצים או משהו ורוב הנסיעות הם עירוניות . הכי חשוב שיהיו בטיחותיים כמה שניתן ושל חברה ידועה ולא סינית כלשהי. התקציב סביב 1300-1400 לרבייעיה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
צמיג - Toyo R32
מאת ניב-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, המלצתי לחבר שלי על צמיגים של טויו T1R אך משום מה הפנצרייה הביאו לו דגם אחר-R32 הצמיגים כבר הותקנו. יושב על מאזדה 3, מידת צמיגים R17\205\50. הצמיג 89W תאריך ייצור 3009 (טרי מאוד) עם שחיקה של 220TW לעומת ה T1R שהוא 280. ממה שמצאתי באינטרנט זה מגיע מקורי על מאזדה 3 החדשה. השאלה עם הצמיג מדורג מתחת או מעל לT1R, או שהם באותה הרמה?
-
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, על פי פרוספקטים של בילשטיין ה-B6 מיועד למי שרוצה בולם ספורטיבי אבל לא רוצה להנמיך את הרכב. אולם קיימת גם גירסת B6 heavy duty למרבים לנסוע בדרכים משובשות. בכל אופן מדובר עדיין בבולם ספורטיבי. הייתי נוטה לבחור את ה-B6 הרגיל, אבל היבואן בארה"ב מחזיק רק את גירסת ה-HD ולא את הגירסה הרגילה. בגרמניה, לעומת זאת, קיימים שניהם אבל המחיר יוצא כ-750 ש"ח יותר לסט, בין אם זה HD ובין אם זה רגיל. אני חושב להביא מארה"ב בגלל המחיר, אבל אני לא בטוח מה הוא הבולם הכי טוב בשבילי. אולי הדגם לא HD ייתן ביצועים יותר טובים? ואולי דווקא ה- HD יותר מתאים לדרכים המשובשות שלנו בארץ? אשמח לשמוע מבעלי ניסיון. אגב, הרכב המיועד הינו BMW E30.
- 27 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
הגעתי לפורום שיפורים? אז יש לי שיפורון בשבילכם. הזמנתי בארה"ב קלאץ' מחוזק (ACT) וגלגל תנופה קל (FIDANZA) בשביל מיאטה NC. הקלאץ' עלה בערך 350 דולר. גלגל התנופה עלה בערך 450. המשלוח לניו-יורק עלה עוד כ-100. הכל ביחד 900 דולר (קצת יותר מ-3000 שקלים). החבילה (כ-12-14 ק"ג, לא מדדתי) נלקחה במזוודה לארץ. עוד כ-1000 שקלים והכל מותקן במכונית (תודה למוסך טיג שעשו עבודה מצוינת). הקלאץ' המחוזק הוא street use ולא מיועד למסלול, כך שהוא רך יחסית ולא נקודתי באופן מיוחד. הוא אמור להיות עמיד יותר מהקלאץ' המקורי (שירד מהאוטו אחרי 80 אלף ק"מ עם עוד אולי 20 אלף באמתחתו). גלגל התנופה קל בחצי (!) מהמקורי והוא זה שעושה את השינוי העיקרי בתחושה. צריך לצאת בצורה קצת יותר נ…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 14 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
ברכב מסוג הונדה סיוויק 2008 , כרגע נועלת צמיגי קונטיננטל קונטי במידה 205/55R16 אני צריך להחליף את 2 הצמיגים הקדמיים, עקב שחיקה, אשמח להמלצות היכן להשיג זוג צמיגים כאלו באיזור מרכז. מהו סדר גודל של עלויות של צמיג כזה ? ביררתי ב-2 פנצ'ריות באיזור חולון, האחד דרש על אותו 700 ש"ח לצמיג, ואילו האחר, על צמיגשל קונטיננטל מסדרה של עד 280 קמ"ש (הנוכחי 240) בעלות של 630 ש"ח . האם אלו אכן המחירים של הצמיג הנ"ל ? מנגד הבחור שהציע לי את הקונטיננטל בעל המקדם מהירות הגבוה יותר, אמר לי כי הוא ממליץ לקחת צמיג של GOODYEAR בעלות של 430 ש"ח, ואומר שהוא באותו הרמה של הקונטיננטל . אשמח לעזרה, האם מכירים מקומות עם מחירים טובים יותר, או לחלופין צמיג איכותי בעל אחיז…
הודעה אחרונה מאת טייס חדש, -
לגבי מנוע 4G92
מאת ilyman- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא רלוונטי תודה אנא לסגור
הודעה אחרונה מאת ilyman, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הרכב הוא 306 XSI מוסבת הסבה מלאה ל-GTI6 חוץ מהבלמים. כרגע יש על הרכב קאליפרים של ברלינגו ודיסק בקוטר 266. הנעילה פשוט מגיעה מוקדם מידי, במהירות נמוכה. וגם העוצמה לדעתי הייתה יכולה להיות טובה יותר והחלטית יותר. דווקא הדעיכה לא מגיעה כל כך מהר ומזה אני כן מרוצה. הצמיגים מקדימנה הם פאלקן 912 במצב טוב מאוד. מה ניתן לעשות על מנת לשפר את הבלימה? גם נעילה מאוחרת יותר וגם שיפור הבילמה עצמה. יש לי אפשר לקנות קאליפר של 307XSI/2.0, הרדיפה בו גדולה יותר מזו של ה-GTI6 והדיסק זהה מבחינת הקוטר (283 מ"מ), המינוס הוא כמובן משקל גבוה של הקאליפרים. מצד שני ניתן לשפר את הקיים עם רפידות ודיסקים טובים. קאליפר של GTI6 קשה להשיג או שהמחיר מוגזם מידי. איך יודעים מה גודל …
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין להוסיף טורבו לסופר לנסר שלי היא עכשיו בעבודה אני עושה לה הסבה לגיר רגיל מאוטומט לוקחים לי על העבודה 2500 ש״ח רציתי לדעת איך עובד העיניין של ההוספה טורבו לרכב הבנתי שהרבה עם סופר לנסר עושים את זה המנוע מתאים?? ואם כן מישהו מכיר אנשים שמתעסקים ובערך לדעת עלויות לכזה דבר
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו בכותרת האם אפשר להחליף ראש מנוע לפונטו 1.6 8 שסתומים בראש מנוע 16 שסתומים. מאמין שאצטרך סעפות יניקה ופליטה ומחשב את זה אבדוק החלפה כזאת תיתן לי עוד 15 כ"ס ושיפורים שאוכל לבנות בהמשך
הודעה אחרונה מאת yair068, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, 1.האם ניתן להוסיף טורבו צ'ארג'ר, למרקורי קומט שנת 1974, עם מנוע 3.3 V6? 2.אם כן, יש צורך בחיזוקים ושיפור בלמים?
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל הקוראים היקרים!! השאלה היא כזו- יש לי סופר לנסר רגילה לחלוטין, רק הוחלף גיר לידני. ברצוני להחליף לה מנוע למנוע של גלנט 2000 (4g63 SOHC) אצלי כרגע מנוע מקורי 1600 (4g92 SOHC) כמו שאני הבנתי ממכונאי מבחינה תכנית אין אם זה שום בעיה, אבל מה אם בחינה חוקית??? תודה מראש לכל המתייחסים!!!
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז כמו שכתוב בכותרת אני מעוניין לשפר את האחיזה ואת מערכת הבלימה ברכב. מאיפה מתחילים? החלפת בולמים וקפיצים? הנמכת הרכב זה נחשב שיפור אחיזה? הרחבת צמיג למידה גדולה יותר (בגבולות המותרות ברישיון) זה עוזר? הצמיג הנוכחי 175.70.13 מה המידה המקסימלית שאפשר להתקין ברכב? בשביל להגדיל צלחות בלימה ורפידות חייבים להגדיל מידת ג'אנט? יש לי המון שאלות ואין לי מושג מאיפה מתחילים אשמח לעזרה. תודה מראש ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת fiat tipo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קראתי כאן בעבר שאפשר לשים צי'פ לסופרב 1.8 TSI וכך להביא אותו ל 200 כ"ס עם שיפור במומנט, שנייה פחות למאה וצריכת דלק עדיפה. האם הדבר גם כך באינסינגיה? אפשרי להחליף לה צי'פ וככה להוסיף עוד כמה סוסנים? כרגע הרכב עם 220 מרשימים. מבחינה תאורתית זה אפשרי, הרכב עם טורבו, השאלה אם יש אנשים שעושים את זה בארץ ואם כן מה התוצאות בשטח. יכול להיות מעניין, לרכב יש גם הנעה כפולה וכיול מתלים משתנה לפי מה שהבנתי.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המידה המדוברת היא 205/50/15 (אופל אסטרה GSI sw, נקנתה מחבר בפורום), אופי הנהיגה יהיה רגוע (ממש לא ספורטיבי) אבל- אני כן רוצה שתהיה לי אחיזה טובה בפניות! ומבחינתי עוד מטר לבלימה זה חיים של המשפחה שלי.. חשוב שהצמיג יהיה עמיד יחסית לשמש פה, והנוחות/רעש ממש לא חשובים. התקציב נע בין 1600-1800 (אפשרי טיפה יותר אם זה יהיה שווה את זה). אני אישית חשבתי על פאלקן 912 אבל אשמח לעוד חוות דעת. עריכה: שכחתי לציין- שיחזיקו לפחות 3 שנים\40K ק"מ. עדיפות לפנצ'ריות באיזור י-ם\ת"א. וכמובן שהמחיר הוא לרביעייה כולל הרכבה ואיזון. תודה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
-
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם אני בעל סיאט לאון 1.8 TSI DSG ההגה מרגיש כמו הגה של מחשב אין תחושה ואין כלום זה ממש מוריד לי מהבטחון בנהיגה יש איזה אפשרות לשפר זאת ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי שתי מקומות,נראה לי שהכי שימושי זה שעון מת מתח של המצב ומה השעון הכי שימושי השני(שאני לא אשאיר חור אחד ריק)? תודה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כאשר הרכב מעביר הילוך נשמע כל טצצצצצצצצ' של מן פריקת אויר כזו בכל העברת הילוך, אני בספקות ומעוניין לדעת מה הוא הדבר הזה [טורבו, פילטר פתוח?] מה עלות הדבר האם נגרם נזק כלשהו לרכב ועוד קצת פרטים. תודה, אלעד
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום הייתי במוסך בעקבות רעשי חריקה מהבולמים האחוריים אמרו לי שהבולמים גמורים וצריך להחליף את הזוג האחורי ושבקרוב גם את הקידמים כי גם הם הולכים למות. קיבלתי הצעת מחיר 800 ש"ח לזוג תחליפי, המקורי עולה באזור ה700 ש"ח ליחיד! וחשבתי שאם אני כבר מחליף אולי כדאי לי להשקיע קצת יותר ולהחליף את כל הרבעיה לבולמים יותר אכותיים. וכאן אני צריך את העזרה שלכם המומחים, איזה חברה מומלצת לבולמים אכותיים ומה העלות המשוערת שלהם והיכן אני יכול להשיג אותם? הרכב יונדאי קופה 2700 שנת 2004. תודה לעונים וחופש נעים
הודעה אחרונה מאת קובי יפרח, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מוטות של סיוויק 92-95 מתאימים לסיוויק 96-2000? מתייחס לגבי כולם, עליונים תחתוניים..... תודה.
הודעה אחרונה מאת liron_levi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחרונה קניתי יאריס מודל 2001, בין השאר משיקולים של צריכת דלק. ברכב שקניתי מותקן ספויילר אחורי. הנ"ל אמנם יפה, אבל היות ומדובר ביאריס שנוסעת בעיקר בעיר, אני תוהה האם הוא לא מפריע - לצריכת הדלק ולהאצה. א. עד כמה באמת הספויילר משפיע על רכבים כאלה. ב. כמה זה מסובך ויקר להוריד אותו במידה והוא משפיע? תודה!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טורבו אמור לגדוש אחרת בהילוכים שונים? שמתי לב שבהילוך שני הטורבו גודש לי בערך 0.7 ובשלישי הוא מגיע ל1.3 בשקט. מדובר באיביזה 20VT 2001 שקניתי לא מזמן ואני לא ממש זוכר אם הוא גדש לי 1.3 גם בשני אבל נראה לי שכן.. יכול להיות שמשהו השתבש בצ'יפ? כי אני יודע שבלי צ'יפ האוטו גודש 0.7.. ואם לא, מה יכולה להיות הבעיה אם בכלל יש בעיה?
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
Ibiza 1.2 tsi
מאת IStyle- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים מישהו יודע כמה גודשת האיביזה החדשה מנוע 1.2 TSI
הודעה אחרונה מאת IStyle, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בעל מיצובישי קולט 97, רציתי לדעת מה ההשלכות של אגזוז לחץ?כיצד עושים זאת? מה מחיר עלות האגזוז + התקנה? האם זה שורף יותר דלק? והאם זה גורם נזק כלשהו למנוע או לכל דבר אחר? תודה, אלעד
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים בוקר טוב הזמנתי פורק של פורג 50\50 ( ראו תמונה) http://www.japaneseperformancemagazine.co.uk/uploads/products/jap/apr09/Forge-Splitter.png והרכבתי אותו שהוא פתוח לגמרי . בפורק יש אפשרות לכוון את החוזק שלו . למישהו יש מידע לאיזה רמה אני צריך לכוון ?? קשה חלש . איפה אני אשמע פריקה חזקה ממש ? הרכב גולף GTI 2001 מקורי לא משופר בכלל תודה לכלום
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
האם ניתן לשים מתאנול בזמן תידלוק (נגיד ליטר1 מתאנול על מיכל של 40 ליטר דלק) בשילוב דלק 95 בכדי לעלות אוקטן? מדובר על מנוע טורבו בשילוב תוכנה מותאמת ל98 אני יודע שיש מערכות הזרקה ייעודיות למתאנול שמעלות אוקטן ומורידות EGT,אך תתייחסו בבקשה לשאלה. תודה
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
עידכון תוכנה
מאת dreamGTI- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם יש עידכון לתוכנת UPSOLUT שהותקנה על גולף GTI לפני כשלוש שנים ? אם כן, מה העדכון נותן ? תוספת כ"ס ? או משהו אחר ??
הודעה אחרונה מאת Aviv_DsX,