Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קניתי יאריס מודל 2001, בין השאר משיקולים של צריכת דלק.

ברכב שקניתי מותקן ספויילר אחורי. הנ"ל אמנם יפה, אבל היות ומדובר ביאריס שנוסעת בעיקר בעיר, אני תוהה האם הוא לא מפריע - לצריכת הדלק ולהאצה.

א. עד כמה באמת הספויילר משפיע על רכבים כאלה.

ב. כמה זה מסובך ויקר להוריד אותו במידה והוא משפיע?

תודה!

פורסם

תתחדש!

ברכבים כאלה ובמהירויות כאלה אין שום השפעה לספוילר הקטנטן של היאריס.

לדעתי חבל להוריד את הספוילר ולהשאר עם שני חורים

ועוד יותר חבל לשלם כסף על תיקונם וצביעתם.

פורסם

אל תוריד , אין שום סיבה לעשות זאת , אבל יש סיבות למה לא לעשות זאת.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

קודם כל, הספויילר הזה הוא לדעתי אחת התוספות הכי מוצלחות שאפשר לשים על יאריס. הוא משנה את כל מראה החלק האחורי ושובר את הקו הלא מוצלח (בעיני) של המעצב.

דבר שני, ההשפעה על צריכת הדלק אפסית. זה ספויילר עיצובי בלבד, אין לו שום יומרות לשפר את האחיזה ב 350 קמ"ש.

דבר שלישי, ניתן להסיר את הספויילר, אך ישארו לך חורים בפח אלא אם הספויילר תפוס באמצעות דבק כלשהו, כל פחח יוכל להגיד לך איך הוא מחובר.

דבר רביעי, אם תסיר אותו תוכל למכור אותו. אני בטוח שיימצא קונה במהרה.

דבר חמישי ואחרון - עם ספויילר לא ניתן להתקין מתקן לאופניים. תתפלא לשמוע כמה מעצבן היה לגלות את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צריך להבדיל בין ספוילר (בעברית: מַחְבֵּל) לבין כנף. תפקידו של הספוילר הוא להצמיד את הרכב לכביש עם העליה במהירות על ידי יצירת התנגדות לזרם האויר ואגב כך עליה בצריכת הדלק.

לעומתו, תפקידה של הכנף הוא לשפר את מקדם הגרר, וע"י כך להקטין את צריכת הדלק.

ביאריס, למיטב ידיעתי, אין ספוילר אלא כנף. מסיבה זו, אם חסכון בדלק מעניין אותך, אני במקומך דווקא הייתי משאיר אותה במקומה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, לדעתי הפכת את הסיפור.

ספויילר מותקן על מנת להקטין את מקדם והגרר ולכן גם את צריכת הדלק, הוא צמוד לגוף הרכב ומשפיע על זרימת האוויר סביבו. כנף אמורה להצמיד את הרכב לקרקע במהירויות גבוהות יחסית ומעלה את צריכת הדלק.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לא משנה אם זה ספויילר או כנף, ביאריס הוא משמש לקישוט בלבד ואין לו שום זווית אירודינמית מיוחדת, הוא ממשיך את קו הגג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אלעד, אני מפנה אותך להודעה הזו בשרשור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=524047&postcount=21

בכל מקרה, כנראה שזה לא חד משמעי לגמרי. אבל גם מאלוני פרסום שקראתי וגם ממה שחקרתי, הספויילרים הקטנים האלו שמוסיפים למכוניות אמור להקטין את התנגדות הרכב לאוויר, ביחוד בדגמי האצ'בק.

יכול להיות שכנף מתוכננת הייטב תעשה גם כן את אותו הדבר.

אני אבקש מחבר טוב שמבין הייטב בתכנון אירודינאמי (מטוסים ומכוניות מרוץ) להסתכל על השרשור ולחוות דעה.

נדב

נ.ב. איתמר, לפי מה שאני מבין, המשכת קו הגג זה בדיוק מה שספויילר צריך לעשות על מנת להקטין את הגרר של הרכב אבל אני בודק את הנושא.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אשמח לקרוא את המאמר של חברך.

נ.ב. איתמר, לפי מה שאני מבין, המשכת קו הגג זה בדיוק מה שספויילר צריך לעשות על מנת להקטין את הגרר של הרכב אבל אני בודק את הנושא.

1+

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דבר ראשון תודה לכולכם.

בינתיים הסיפור עם האופניים הוא המבאס מכולם, בייחוד בהתחשב בגודל תא הכפפות האחורי שיש ליאריס.

אני אצלם את הספויילר יותר מאוחר, אבל מצאתי את התמונות האלה שמאוד דומות למה שיש אצלי:

http://www.rd-israel.co.il/uploadimages/110/62757.jpg

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=8424

ועוד משהו מעניין - בחיפושי אחרי התמונות הגעתי למודעה של מכירת הרכב באתר הומלס. אז חוץ מזה שאי אפשר באמת להסיר משם את המודעה, מתברר גם שהספויילר הוא מקורי...

פורסם

תשאיר זה אחד הדברים היפים ברכב. לדעתי עזוב פרשנויות וכאלה ספויילר או כנף זה בא מקורי תשאיר את זה.

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

• תוכן חדש...