Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זיזלתי לרגע באוראל או בידע והנסיון שלו, פשוט כאשר מדברים על צמיגים זה די טיפשי לתת חוות דעת על צמיג שאין לך נסיון איתו, על הרכב שלך, הפרטי, זה שאתה מכיר את ההתנהגות שלו הכי טוב ויש לך מדד להשוואה 1:1.

עם לחץ אוויר נכון ל T1R אין שום מגבלה בדמות דופן "קורסת". מי שמתאר או מרגיש דופן קורסת עובד עם לחץ אוויר לא נכון, וזה תקף לכל יצרני הצמיגים בעולם. בואו לא נשכח שהמלצות יצרן הרכב מגיעות לאחר שקלול של הרבה גורמים ולא רק לשם ביצועים מקסימליים לרגעי התגרזנות.

מנסיון שלי ושל אנשים נוספים (ואפשר למצוא כתבת של מוטי מיאטה אי שם בנבכי הארכיון) לאחר מספר ניסויים ניתן למצוא את לחץ האוויר האופטימלי, שב 100% מהפעמים לא תואם את המלצות יצרן הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-T1R בעל אחיזה די דומה ל-S DRIVE, הבעיה שתחת עומס הדופן נשחקת מהר מאוד, מהר מידי, גם תחת לחץ אוויר גבוה מאוד. ב-S DRIVE הדופן קשיחה יותר וגם עמידה יותר בתנאי לחץ לכן לדעתי ה-S DRIVE כצמיג עדיף במעט על ה-T1R.

אבל פה נכנס ההפרש במחיר, ה-S יקר יותר וזה כבר נתון לשיקול הקונה.

הפאלקן 912 לדעתי לא באותה רמה כמו שני הצמיגים האחרונים שהוזכרו. הוא גם זכה לציונים פחות טובים בכל אתר בחו"ל.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי לחץ אויר "מומלץ" לעומת יעיל, ואתה צודק במאה אחוז בעיניין. אבל, וזה אבל גדול. זה לא משנה את העובדה שיש צמיג טוב ממנו במחיר טוב יותר. הפאלקן עולה על הT1R בכל מובן. אחיזה, בלימה, תאוצה, נוחות , אורך חיים, טמפרטורה ומחיר.

אז עם כל הכבוד לT1R אני בחרתי פאלקן, אחרי שהתנסתי בשניהם, על כמה רכבים.

ואגב, בשבילי הפרש במחיר היה בערך 100 ש"ח לרביעיה כך שהמחיר לא היווה פקטור,

אלא העובדה שלדעתי, הפאלקן מרגיש הרבה יותר דביק מהטויו.

אם הנסועה שלי הייתה קטנה יותר, הייתי הולך על R1R בכיף. אבל זה לא המקרה.

לדעתי עשו לT1R קצת יותר מדי כבוד בפורום הזה.

פיליפ,

הZE912 קיבל מקום ראשון בעולם, בבלימות על רטוב ויבש במידות שהוא מיוצר.

זה שהוא לא במחיר של השניים שמוזכרים לעיל, לא עושה אותו פחות טוב.

אני חושב שבטיול האחרון הצמיג הזה הוכיח בדיוק כמה הוא טוב.

ואם אתה רוצה אני אשמח לתת לך להתרשם ממנו בעצמך.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

הצמיג הזה מורכב כרגע על הרכב שלי מקדימה, ירושה מהבעלים הקודמים.

כמו כן היה לי אותו בקליאו ספורט, החליף את הקונטי3.

בלי שום קשר אני אשמח לסיבוב :wink:

פורסם

לפי ביקורות בחו"ל ב-T1R לא כזה להיט כמו שאתם עושים ממנו.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/T1R.htm

לגבי ה-Falken ZE912, יש לי רביעיה כזאת והם לא משהו. על יבש הם אוחזים די טוב אבל לא הכי פרוגרסיביים, על רטוב אין אחיזה ואין פרוגרסיביות בכלל. הם עוברים מאחיזה להחלקה בלי אזהרה מוקדמת, והם גם לא מרעישים עד שמגיעים לזווית החלקה רצינית. נקודה לטובתם היא שהאחיזה בהחלקה על יבש היא טובה ונשלטת. על רטוב, במיוחד אחרי גשם ראשון, הם לא הכי אוחזים בפניות, ובהחלקה אתה באותה מידה יכול לנסוע על קרח. בהאצה בקו ישר ביבש הם אוחזים מצויין, וקשה לגרום לרכב "לשרוף גומי" יותר מכמה מטרים בודדים. בבלימה קשה לי לקבוע, אבל אני כן שמתי לב שה-ABS נכנס לפעולה למרות שרמת הבלימה לא אמורה להצדיק את פעולתו, כך שיכול להיות שהם לא מתמודדים הכי טוב בבלימה. בגדול הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה שהם לא קונסיסטנטים, גם על יבש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בכיף, בטיול הקרוב.

אגב: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/ZE912.htm

לעומת

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/T1R.htm

ולעומת

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/S-Drive.htm

אם תשים לב הטויו והיוקו מפסידים פה. בכל הפרמטרים וגם בציון הסופי.

ושוב אני מזכיר שהטויו יקר ב15% בערך מהפאלקן. והיוקו ב30% .

ועוד ביקורת מאתר CAR AND DRIVER

In the dry, the Yokohamas had a relatively agreeable feel—Geswein called them “above average without any significant highlights or faults”—but the results didn’t corroborate. Their autocross time was third from the bottom, and they tied the Ling Longs for the least grip around the skidpad.

תמורה לכסף, פאלקן.

לבחור שמעלי, על איזה רכב אתה נוסע?

פורסם

תראה, אני נוסע על 206XS משופרת מאוד מבחינת אחיזה.

ולי קשה מאוד להוציא את הרכב להחלקה, גם תחת פרובוקציות.

אבל כשהוא כבר יוצא זו החלקה נשלטת מאוד בקלות בדיוק כמו אצלך.

מצד שני, בנהיגה מדוייקת, הצמיג הזה מקנה לי ביטחון עצום.

תת היגוי זה לא בלקסיקון שלו בכלל. אני בולם חזק אל תוך הסיבוב ויוצא עם דוושה מלאה מהאפקס

בלי שהצמיג יחשוב לאבד אחיזה בכלל.

אצלי הABS בקושי נכנס לפעולה גם תחת בלימות אגרסיביות בכניסה לסיבוב.

בטיול האחרון הוא לא נכנס אפילו פעם אחת ונהגתי מאוד חזק.

יכול להיות שאצלך הלחץ אוויר לא מתאים, או שהבולמים שלך כבר גמורים והאחיזה ירדה,

או שהצמיגים שלך יבשים. כל מה שאתה מתאר זה דברים שלא מוכרים לי.

בכל עניין הנסיעה ברטוב.

אחרי גשם ראשון כל צמיג בורח.

אני לא נוהג חזק בגשם כך שאין לי כל כך אינדיקציה לתת לך.

מצד שני אני יכול להעיד על יכולת בלימה גבוהה ויציאה טובה מהמקום בלי יותר מדי פרפורים.

בפניות כמו שאמרתי אני לא מתגרזן כשהכביש רטוב.

גג החלקות קטנות במהירות נמוכה וזה לא אינדיקציה לאחיזה.

פורסם

כמה רעש יש לך מהפאלקן? ממה שאני יודע מחברים וממה שקראתי הם די רועשים.

היוקו הרבה יותר שקט לעומתו

חבר עם WRX אמר שהם רועשים

חבר אחר עם TT קווטרו לא אהב אותם בכלל

חבר שלישי עם סיוויק אהב אותם

קובי

:-)

פורסם

שקטים מאוד. אבל אם הלחץ אויר נמוך מ33 psi ביום חם אז הם מתחילים להשמע טוב מאוד במהירות שיוט.

באפרזה ובטיטי הצמיגים רחבים משמעותית מאשר אצלי ולכן גם רועשים יותר. בסיוויק הם כמו אצלי אני מאמין.

בכל מקרה במידות הגדולות יותר יש צמיגים טובים ממנו אבל הרבה יותר יקרים. במידות כמו שלי אף צמיד לא משתווה לו לדעתי.

על אמפרזה למשל לאהבצי מאוד את ה pzero ואת היונירויאל ריינספורט במידות 17" .

ב GT על מידה 16" אהבתי מאוד את r1r. לפעמים אותם צמיגים במידות שונות טובים יותר או פחות.

פורסם

punto_gt מצתער להגיד לך את זה אבל אתה חיי בעולם משלך לפני שנה הייתה לי מגאן

קופה מנוע 2.0 עם הפאלקן לא היה אחיזה בגרוש! אחרי שהם נגמרו הזמנתי את הT1R היה אחיזה הרבה אבל

הרבה יותר טובה,

והפאלקן נקנו אצלי חדשים דגם ZE912,

לפני שבועים קנתי 206 XS ישר קניתי צמיגים חדשים TOYO T1R ואני חייב לציין שהם ממש טובים למחיר שלהם.

פורסם
תראה, אני נוסע על 206XS משופרת מאוד מבחינת אחיזה.

ולי קשה מאוד להוציא את הרכב להחלקה, גם תחת פרובוקציות.

אבל כשהוא כבר יוצא זו החלקה נשלטת מאוד בקלות בדיוק כמו אצלך.

מצד שני, בנהיגה מדוייקת, הצמיג הזה מקנה לי ביטחון עצום.

תת היגוי זה לא בלקסיקון שלו בכלל. אני בולם חזק אל תוך הסיבוב ויוצא עם דוושה מלאה מהאפקס

בלי שהצמיג יחשוב לאבד אחיזה בכלל.

אצלי הABS בקושי נכנס לפעולה גם תחת בלימות אגרסיביות בכניסה לסיבוב.

בטיול האחרון הוא לא נכנס אפילו פעם אחת ונהגתי מאוד חזק.

יכול להיות שאצלך הלחץ אוויר לא מתאים, או שהבולמים שלך כבר גמורים והאחיזה ירדה,

או שהצמיגים שלך יבשים. כל מה שאתה מתאר זה דברים שלא מוכרים לי.

בכל עניין הנסיעה ברטוב.

אחרי גשם ראשון כל צמיג בורח.

אני לא נוהג חזק בגשם כך שאין לי כל כך אינדיקציה לתת לך.

מצד שני אני יכול להעיד על יכולת בלימה גבוהה ויציאה טובה מהמקום בלי יותר מדי פרפורים.

בפניות כמו שאמרתי אני לא מתגרזן כשהכביש רטוב.

גג החלקות קטנות במהירות נמוכה וזה לא אינדיקציה לאחיזה.

אני שם מה שרשום בספר רכב, שזה 26PSI. לגבי האחיזה, כמו שציינתי הם נוטים להחליק חלקית, בלי לעשות שום רעש או סימן. ברכב הנעה קדמית אתה כנראה אפילו לא תשים לב לכך, ברכב הנעה אחורית אתה מרגיש את זה ברגע שאתה מיישר את ההגה ואתה פתאום מרגיש כמו מכה כזאת של תפיסת אחיזה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

עכשיו הכל ברור. בצמיגים הנ"ל יש דופן רכה יחסית. ובנוסף המלצות היצרן לגבי לחץ אוויר לא מכוונות למקסימום אחיזה.

ישנה התפשרות לנוחות. אורך חיים וכו' המלצה שלי תקרא את המאמר של מוטי מיאטה :

תכוון את הלחץ לפי הכתוב ותחזור אלי בעיניין.

לפני שאתה עושה את זה תעלה את הלחץ ל30 psi וכבר תראה את השינוי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60884

פורסם
לא זיזלתי לרגע באוראל או בידע והנסיון שלו, פשוט כאשר מדברים על צמיגים זה די טיפשי לתת חוות דעת על צמיג שאין לך נסיון איתו, על הרכב שלך, הפרטי, זה שאתה מכיר את ההתנהגות שלו הכי טוב ויש לך מדד להשוואה 1:1.

איתמר.

כמובן שאצת רצת ומחקת את תגובתי לדבריך - כמובן, לא חשבתי / ציפיתי אחרת...

כנראה ששכחת שבעברי הייתה לי איביזה (על סט-אפ מתלים דומה לשל FR), ויש לי גם לא מעט (בלשון המעטה...) זמן נהיגה באיביזות, גם בקופרות משודרגות (בכל אספקט) באופן משמעותי ומורגש.

נכון שהוא נותן תמורה טובה, והוא לא רעה בכלל, אבל יש טובים ממנו, גם אם הם פחות מוכרים לכם או יקרים ממנו...

בכל מצב, בכל רגע, בכל אוטו, בכל כביש - אני מעדיף קונטי' SC2 (וכמובן שאת ה-SC3), יוקוהמה SDRIVE והמישלין PE2.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...