Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכיף, בטיול הקרוב.

אגב: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/ZE912.htm

לעומת

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/T1R.htm

ולעומת

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/S-Drive.htm

אם תשים לב הטויו והיוקו מפסידים פה. בכל הפרמטרים וגם בציון הסופי.

ושוב אני מזכיר שהטויו יקר ב15% בערך מהפאלקן. והיוקו ב30% .

גם לי יש המון ניסיון עם צמיגים, היו לי במכוניות לפחות עשר מותגים מובילים כולל T1R, R1R, פאלקן 912, פאלקן 452 ועוד הרבה אחרים. אני עבדתי באוטולוקס (יבואני פאלקן, הנקוק וטויו) לפני כשנתיים והם הספונסרים שלי מזה כשש שנים.

אני מתנצל מראש מר פונטו, אבל הסלט שאתה עושה במבחנים לא ממש יורד טוב בגרון.

הפאלקן שאתה מציין לא משתווים ל T1R ולו מסיבה אחת - הם בכלל לא באותה הקטגוריה. כיוון שכך אתה לא יכול לשפוט את הביקורות עליהם כיוון שכל אחד נקנה לשימושים אחרים. זה כמו שתשווה נתוני שביעות רצון ואחיזה של מזדה 3 ושל מזדה מיאטה. המזדה 3 תבחן מול רכבים משפחתיים והמיאטה תבחן מול רכבי ספורט.

הפאלקן צמיגים לכל השנה, בעלי יחס שחיקה גבוה של 480. הטויו צמיגים ספורטיביים לקיץ בעלי יחס שחיקה של 280.

מבחינת אחיזה מאוד נהנתי מהפאלקן 912, כצמיגים אחוריים. אין ספק שעם הפאלקן מאחורה יכולתי להחליק הרבה יותר בקלות ולהנות מהרכב מאשר ה T1R שיש לי ביום יום או ה R1R שאני לובש לתחרויות. דווקא הפאלקן 452 שהוא הצמיג הספורטיבי של פאלקן הינו צמיג ספורטיבי מצויין שיכול לתת תחרות לטויו. ה 912 מוגדר מראש כצמיג יומיומי פלוס ולא יותר.

מבחינת מה שעשו בארץ מה T1R - אין ספק שיש בארץ צמיגים טובים יותר, השאלה היא גם התמורה. הטויו הינו צמיג מצויין שעולה זול מאוד יחסית למחיר המתחרות, בגלל זה הוא אחד הצמיגים הספורטיביים המנכר ביותר בארץ היום. הוא זול מהמישלין, מהגודייר, מהברידגסטון וסך הכל כשמכוונים לחץ אוויר - הוא נותן תמורה דומה.

ולפותח השירשור - ברר מחירים לפני ההתיעצות. מבחינתי ה T1R הם הקניה המועדפת, אפילו קניתי לאחי זוג שכאלו ליאריס ספורט שלו והוא מרוצה עד הגג. היוקוהומה S יכולים להיות גם הם קניה נהדרת - ברר מחירים ונוכל לכוון יותר את התשובות.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד שעבד 6 שנים באוטולוקס אתה עושה קצת סלט,

לפאלקן סימון אחיזה AA ומקדם שחיקה 360 ולא 480.

כאשר לטויו סימון אחיזה דומה ומקדם שחיקה 280

ככה שהדבר היחיד הוא שהטויו נשחק מהר יותר.

אני מציע לך לעשות קצת סדר בעובדות אצלך.

ואגב. תמסור ד"ש לישראל

תגיד לו שאני מבסוט אש על הצמיגים.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

לא מצליח לערוך:

אגב,מקדם שחיקה נמוך לא מבטיח אחיזה גבוה, הוא יכול לרמוז שמדובר בצמיג עם אחיזה גבוה אבל להבטיח את זה.

הוא כן מבטיח אורך חיים קצר.

קח למשל את צמיגי אליאנס, יש להם סדרה שנקראת allstar. צמיגים זולים בטירוף ומגעילים אף יותר.

יש להם מקדם אחיזה של קליפת בננה ביום חם.

אבל המקדם שחיקה 300. הם נגמרים מהר(מאוד) ואוחזים מעט עד בכלל לא.

אני לא משווה בין הזבל הזה לצמיגים כמו טויו פאלקן ויוקוהמה, רק אומר שמקדם שחיקה נמוך מבטיח רק אורך חיים קצר.

מה שחשוב זה מקדם האחיזה TRACTION ולו יש סימונים בצורה של B, A ,AA ואלו מעידים על יומרות הצמיג.

בנוסף, צמיג ה912 מסווג כצמיג פרימיום טורינג, בדיוק כמו היוקו S.DRIVE .

הT1R מסווג כULTRA PERFORMENCE אבל אלו רק מילים שיווקיות.

הטויו היחידי שהוא צמיג כביש נטו ומפגין ביצועים גבוהים זה הR1R.

בכל מה שקשור לT1R, הוא לא שווה את הכסף, לדעתי.

פורסם
לא מצליח לערוך:

אגב,מקדם שחיקה נמוך לא מבטיח אחיזה גבוה, הוא יכול לרמוז שמדובר בצמיג עם אחיזה גבוה אבל להבטיח את זה.

הוא כן מבטיח אורך חיים קצר.

קח למשל את צמיגי אליאנס, יש להם סדרה שנקראת allstar. צמיגים זולים בטירוף ומגעילים אף יותר.

יש להם מקדם אחיזה של קליפת בננה ביום חם.

אבל המקדם שחיקה 300. הם נגמרים מהר(מאוד) ואוחזים מעט עד בכלל לא.

אני לא משווה בין הזבל הזה לצמיגים כמו טויו פאלקן ויוקוהמה, רק אומר שמקדם שחיקה נמוך מבטיח רק אורך חיים קצר.

מה שחשוב זה מקדם האחיזה TRACTION ולו יש סימונים בצורה של B, A ,AA ואלו מעידים על יומרות הצמיג.

בנוסף, צמיג ה912 מסווג כצמיג פרימיום טורינג, בדיוק כמו היוקו S.DRIVE .

הT1R מסווג כULTRA PERFORMENCE אבל אלו רק מילים שיווקיות.

הטויו היחידי שהוא צמיג כביש נטו ומפגין ביצועים גבוהים זה הR1R.

בכל מה שקשור לT1R, הוא לא שווה את הכסף, לדעתי.

פונטו ידידי,

הוא לא צריך R1R על יאריס - צמיג טוב מאד אבל מה הוא צריך צמיג ל 10K ק"מ?

מספיק לו S-DRIVE או T1R וגם אלה צמיגים מעולים

שבוע טוב לכולם

קובי

:-)

פורסם

אני לא המלצתי לו על R1R, אני פשוט אמרתי שזה הטויו הביצועיסט האמיתי ולא הT1R

בגלל זה אני לקחתי את הפאלקן כי התמורה למחיר שלו הייתה הרבה יותר טובה מהT1R

ומצד שני לקחת צמיג עם TW160 כמו הR1R זה לא בא בחשבון לבן אדם שנוסע 20K בשנה.

אולי אני אכין לי סט 205/45/16 לימי מסלול שנועלים R1R.

אבל זה ביום שאשכרה יהיה פה מסלול ראוי.

בינתיים אני יותר ממרוצה מפאלקן.

ובגלל זה המלצתי לו עליו.

פורסם

מה זאת אומרת שהוא לא צריך r1r על יאריס TS, לפי מה אתה קובע את זה?

ושוב העיקר לזרוק לאוויר מילים, חבר עם r1r החזיק איתם 20 אלף קילומטר ועשה איתם מספר לא מבוטל של נסיעות התגרזנות.

אני עברתי עם הקודמים קודמים מעל ל10 אלף קילומטר לפני שהרכב הושבת, את הרביעייה הקודמת אני הרסתי באחת הנסיעות ועם הנוכחיים אני כבר עברתי 5000 ועדיין אין שום סימנים לסופם.

תמשיכו להעתיק לפה נתונים מטבלאות מחו''ל, זה הכי טוב יהיה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא אמרתי שהוא מחזיק 10K

אבל אני לא אחזיק צמיג שיגמר לי תוך שנה וקצת, לשימוש יומיומי.

וליאור אני שוב אומר לך אני מדבר מניסיון, הרכבתי ופירקתי מספיק צמיגי R1R וT1R ופאלקן ואיזה צמיג שאתה רוצה.

אחרי 20K הR1R כבר כמעט חלק.

מה גם שביום חם מאוד בנסיעה חזקה וארוכה הצמיגים מתחילים להמרח קצת.

אבל עדיין זה אחד הצמיגים הטובים ביותר שנהגתי עליהם אי פעם.

מה גם שברטוב הוא מפתיע יחסית.

אני יודע שהפאלקן זה סוג של התפשרות, אבל הוא צמיג מעולה למחיר שלו, ונותן אורך חיים יחסית טוב.

הסט הקודם החזיק על האיביזה יותר משנתיים. מה גם שהוא לא מתייבש באקלים שלנו כמו צמיגים ארופאים.

ברגע שיהיו לי חישוקים 16" הם ינעלו את הR1R אבל רק לצורכי התגרזנות וטיולים. לא ליום יום.

(מה גם שההתנגדות לגלגול שלו גבוהה ואיתה גם צריכת הדלק)

ליום יום אני חושב שהפאלקן הוא תמורה מעולה למחיר שלו (320-350) ש"ח לצמיג בקניית רביעיה.

פורסם
עדיין לא,יושב וקורא בעניין רב את התגובות.

:lol:

שמח שאנו גורמים לך לעניין :)

אתה בקלות יכול לבחור ממה שהובא לך כאן.

אם אתה מוכן לצמיג שאוחז חזק אבל בלאי מהיר - לך על R1R ואם צמיג עם אחיזה טובה מאד ובלאי סביר שיחזיק הרבה יותר

לך על T1R - S-DRIVE לדעתי, או פאלקן כפי שהציעו לך.

אלה כולם מעולים ותהנה מכל אחד מהם

קובי

:-)

פורסם

אני מצטער פונטו אבל אני חייב לתקן את הטעויות שלך:

1. ל 912 יש מקדם שחיקה של 480 או 360 תלוי בגודל המדוייק:

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Falken&tiremodel=Ziex+ZE%2D912

2. ל R1R יחס שחיקה של 140 ולא 160.

3. סימון האחיזה איינו מעיד אמין על רמת האחיזה כיוון שהוא מייצג ממוצא מאוד מסויים המשלב נתונים ברטוב. לטויו T1R יש מקדם אחיזה של AAA (ולא AA כמו שטענת). לצמיגי סליקס או צמיגים אגרסיביים יש לעיתים מקדם אחיזה BB בשל האחיזה הנמוכה ברטוב דוגמאות:

הפאלקן אזניס RT615- הצמיג הסופרספורטיבי של פאלקן הינו בעל סימון אחיזה של AA, אחיו הצעיר והמצויין האזניס 215 היה עם סימון אחיזה של BB עקב העובדה שברטוב האחיזה הייתה נמוכה מאוד.הנה צמיג מהאהובים עלי - הכי אוחז בעולם וסימן אחיזה של C!

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Kumho&tireModel=Ecsta+V710

סימן האחיזה הגבוה של הפאלקן 912 הגיע בשל תוצאות טובות ברטוב וממש לא עקב יכולת בכביש היבש היומיומי...

הנה הסבר קצר:

Traction Grades

UTQG Traction Grades are based on the tire's straight line wet coefficient of traction as the tire skids across the specified test surfaces. The UTQG traction test does not evaluate dry braking, dry cornering, wet cornering, or high speed hydroplaning resistance.

לסיכום - מקדם האחיזה, מקדם השחיקה ואפילו הביקורות לא אומרים כלים באופן מוחלט. כל צמיג צריך להתייחס באופן ספציפי ורצוי לקבל מידע ממישהו שבדק מספר צמיגים במקביל.

הקטגוריה בדרך כלל כן מסמנת רמת אחיזה כללית. צמיג מקס פרפורמנס של יצרן יהיה בעל אחיזה טובה יותר ביבש מאולטרה הייג פרפורמנס, שיהיה בעל אחיזה טובה יותר מצמיג היי פרפורמנס לכל העונות וכן הלאה.

ה 912 נחות בקטגוריה מה T1R, המתחרה ל T1R מבחינת פאלקן זה הצמיג הספורטיבי - ה 452

ומניסיון אישי ה 912 נחות משני הצמיגים המדוברים. אני לא בטוח איזה צמיג יהיה טוב יותר - ה פאלקן 452 או הטויו T1R. שניהם אוחזים מצויין מניסיון. מה שבטוח זה ששניהם יותר טובים יותר מהפאלקן 912...

פורסם

אני לא יודע מה פותח השרשור החליט או אם בכלל, אבל בשבילו אעשה סיכום קצרצר על השתלשלות העניינים.

1. 185/55/15 היא מידה בעייתית בארצנו ואין הרבה מבחר.

2. המחירים מתפלגים עד 400 ש"ח לצמיג ובערך כפול מזה לצמיג ממותג (קונטיננטל, ברידג'סטון).

3. עד ובסביבות ה 400 ש"ח יש את הפאלקן 912, טויו T1R, טויו R27R ואם מחפשים טוב אז כנראה שגם את ה S DRIVE של יוקוהמה.

4. מאחר וגם ב 400 ש"ח ניתן לרכוש צמיג טוב שמתאים לביצועי הרכב הפור צריך ליפול בין ה T1R ל S DRIVE שכן ביחס למחירם הם הרכישה הכי משתלמת, אין על כך עוררין.

5. ה 912 מהווה פשרה בין ביצועים לנוחות (ונוחות במקרה הזה תתפרש כשקטים יחסית, היאריס היא לא ממש מייבאך בתחום בידוד רעשי הכביש והמנוע).

6. חזור לסעיף 4 ורכוש את הראשונים \ הזולים יותר מבין השניים.

7. בצע כיוון פרונט, סע לשלום, למד מחדש את מגבלות הרכב וחזור לדווח :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מבלי להיכנס לויכוחים המיותרים כאן, הנה התרומה שלי:

היאריס TS שלי נועלת טויו T1R ואני מרוצה מאוד מהצמיגים באופן כללי.

מודה שלא יצא להתגרזן איתם יותר מדי כמו שידעו צמיגי היוקוהומה A539 והפאלקן ZE329 שאיתם יש לי ניסיון רב במסלול.

בשימוש יומיומי, הטויו מסתמן כצמיג מצויין עם תמורה מעולה לכסף (לי עלה בזמנו 360 צמיג!).

עם כל הדיבורים כאן על דופן רכה ואורך חיים נמוך, הצמיג במצב מצויין גם לאחר שנה של נסיעות תקופות מזכרון לת"א, ללא מריחות בקיץ ולא בלבולים בחורף.

טיפ ספציפי לבחירת הצמיג ליאריס TS:

אם אני היום מחפש צמיג חדש שיחליף את הטויו ואני עדיין רוצה לשמור על האופי הפראי שהיאריס יודעת להציעה- אני הולך על הצמיג בעל האחיזה הטובה ביותר לכביש ומוותר מראש על נוחות (שלא ממש מתקבלת ביאריס גם עם הצמיג הנוח ביותר שיש), שקט(שגם הוא לא הולך ביחד עם היאריס) ואורך חיים (באופן סביר).

כשהצמיגים תורמים לאחיזה טובה של הרכב הזה, כל הפאן מגיע.

פורסם

מוזר, לפי הטבלה המידה שלי (195-55R15) אמורה להגיע עם TW480

אבל אצלי זה 360. כנראה שהטבלה לא מלאה.

בכל מקרה אתה צודק לגבי העיניין של סימון האחיזה הוא מדבר על בלימות ברטוב.

לא משנה את העובדה שאני מעדיף את הפאלקן, מניסיון אישי עם 3 רכבים שהיו לי, הפאלקן נותן תמורה מעולה למחיר שלו.

אגב, הקומהו הזה מדהים!

פורסם

הקומהו מדהים. חבל שהוא לא שמיש לכביש אלה לתחרויות בלבד. יש לו בעיה רצינית של מחזורי חימום והוא טוב למספר תחרויות בלבד.

מה שכן הוא מתחמם מצויין וכשהוא חם - כל דבר נדבק אליו, מאבנים קטנות ועד לכבל חשמל ששוכב על הכביש. פשוט דבק!

• תוכן חדש...