שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא בטוח אם זה הפורום הנכון, בטכני אף אחד לא ידע. אני מחפש לרכוש מתאם בלוטות' OBD או OBD2, לרכב שמתאים לתוכנה בפלאפון. מה מתאים לרכב OBD או OBDii? ואם למישהו יש נסיון עם מתאם מועדף? תודה
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי רציתי לדעת איזה צמיגים הכי מומלצים לרכב? ואיזה שיפורים ניתן לעשות לו?
הודעה אחרונה מאת Erez Rosenberg, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש צ'יפ למנוע 1.6 THP של פיג'ו (3008). מצאתי את הצי'פ הנ"ל של חברת SM http://eng.smchiptuning.com/1414/peugeot-308-1.6-turbo-150 יש להם שתי גרסאות של צ'יפ, האחת מעלה הספק ל- 182 כ"ס (בערך כמו אפסולוט) והשניה ל-198 כ"ס (נשמע נחמד..) האם למישהו יש ניסיון/דיעה על החברה? האם באמת ניתן להעלות את ההספק ל-198 כ"ס ומומנט ל- 32 קג"מ (נשמע מכובד מאוד) אך ורק ע"י ניהול מנוע? תודה
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. יש לי גלגלים כרגע ג'נט 13 7" עם צמיגים 185\70\13 פשוטים. יש באפשרותי לשנות את מידת הגלגל לג'נט 15 7" עם צמיגים 205-50-15 בעיקרון אני רוצה לשפר את רמת האחיזה ברכב, לא החלתתי עוד על איזה מידה אני ילך. יש לקחת בחשבון שהאוטו הנעה אחורית ובלי ABS. אשמח לשמוע הצעות לגבי חברות צמיגים טובות ולא הכי יקרות, שיתאימו למידות הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת eli3, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי פיג'ו 306 ידנית שנת 96 מנוע 1600 דגם XR 3 דלתות 90 כוח סוס. מה אפשר לעשות עם המנוע הזה שווה לשפר אותו קצת ולהוסיף קצת כוח סוס? עם אפשר בכלל..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני שוקל לשדרג רפידות ואחת האופציות היא RED או YELLOW של EBC. מביקורת בחול הבנתי ש-YELLOW עדיף לשימוש אינטנסיבי ויותר עמיד ויותר בפני דעיכה. RED מלכלך הרבה פחות - אבל זה לא ממש איכפת לי. יש למישהו ניסיון איתם? מה מבחינת שחיקה צלחות בלימה? תודה, גנאדי
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם ,לאחרונה -מסרתי את הפיגו 106 שנת 94 1.4 xsi לאחי ,ורכשתי 106 ראלי שנת 96 1.6. הראלי שלי נוסעת מצוין והכל טוב ב"ה, אבל אני רוצה לחזק אותה בערך ב20 כוחות סוס וחשבתי לעצמי להוסיף טורבו, ותאמת שבנושא הזה אני לא מבין שאלתי היא א)האם זה אפשרי ? ב)מה היא העלות המשעורת ג)ואיזה סוג טורבו מומלץ ? ד)ואיזה מוסך יבצע תעבודה ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לילה טוב. רציתי לדעת אם מישהו יכול לרשום לי את הקוד דגם לפלאגים אירידיום שיתאימו לwrx 2002 משופרת כמובן שברשותי,כיוון שפלאגים סטנדרטים פחות בריא שאני ישים. בארץ זה בסביבות ה500 שקל ולכן אני רוצה להזמין מאי ביי ששם זה שליש מחיר כולל משלוח ורציתי לדעת דגם מדוייק,למרות שאני יודע שיש כמה דגמים אירידיום שיתאימו לרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת TIG Motorsport, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב, מדובר ברכב מסוג רובר 216 שנתון 98 ידנית (הוסבה לידני, במקור אוטו' ). , אני רוכש בקרוב מנוע חדש והייתי מעוניין לשפר ברכב יתנהגות ווביצועים, השאלה מאיפה להתחיל?. בנוסף רציתי לדעת אם מישהו שמע אי פעם אם קיים בשוק צ'יפ\תוכנה\מחשב מנוע לרכב הנ"ל? עריכת הודעה: אם אני מוצא מנוע של הונדה (עד שנת 96), ולא מנוע מסדרת K של רובר האם הוא יתאים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Rule2k, -
צ'פ לפיאט אונו טורבו 1 2
מאת ETAVZ3- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום וצהריים טובים כמו בכותרת מישהו מכיר איזה שהיא סדנה שמיתעסקת עם רכבים כמו שלי { אונו טורבו } אני ישמח עם מישהו יפנה אותי לסדנה שמיתמחה ברכבים ישנים בתודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
בקשר לפילטר פתוח 1 2
מאת ZaMboR- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי קורולה 93. אני רוצה לשים לה פילטר פתוח .. כדאי ? ואיפה אפשר באזור נצרת .נצרת עילית ?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש דבר כזה שיפורים לפיאט מריאה 2001 אוטומט או שחייב בשביל שיפורים גיר רגיל?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. מדובר בצינורות גדישה 2.5 אינטצ' (מופות) משעות הבוקר הקטנות עברתי על רוב החנויות שמתעסקות עם צינורות סיליקון, מונוגום, אורוגום, ירגום, ***גום וכו'! אף אחד לא מחזיק במלאי, אשמח להכוונה בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת TOP RPM, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני הולך לקנות GOLF GTI חדשה, 3 דלתות ידנית. כידוע, הרכב מגיע עם 210 כוח סוס. רציתי לשאול האם ניתן (ובכלל כדאי) להעלות את הכוח סוס ברכב אך ורק בעזרת תוכנת ניהול מנוע? והאם בהכרח אני אצטרך לתדלק ב98? ומה עם הבלאי? וכמובן מה העלויות? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שלום לכולם, קוראים לי תומר ואני מחזיק בסיאט לאון 1.8 TSI DSG. הכל התחיל שחשבתי על צ'יפ ורצתי לפיטסטופ, שמעתי שיש גירסת ניסיון וביקשתי לבחון אותה. האנשים שם היו מאוד נחמדים והייתה אוירה טובה. סיימנו לצרוב את הצ'יפ לחצנו ידיים ונסעתי לשלום. הרכב הגיב יפה, הילוך שלישי הרים את האף יפה, והרכב נסע חזק. יום אחרי שלחצתי הורדתי מהילוך שני לראשון והרכב קיבל מן בלימה חזקה כמו בלימת מנוע, הרגשתי כאילו המצערת נסגרת לי בדיוק שבא להיכנס כל המומנט, כאילו עומד להישבר הגיר, העסק הלחיץ אותי והחלטתי לא להתעסק עם צ'יפים. היום הגעתי לE&A להתקין ג'אנטים חדשים והתעניינתי קצת בGIAC ומסתבר שאחרי כמה שכנועים קלים הסכמתי לתת לצ'יפ ניסיון, אך לעומת הפעם הקודמת בדקתי אותו מא' עד ת'. …
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לאחרונה מצאתי מציאה " קיט טורבו לרכב שלי " http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-Lancer-4G92-4G93-Turbocharger-Turbo-Kit-250P-/220822961223?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item336a12fc47#ht_1727wt_1163 האם שווה לקנות ? צריך גם צ'יפ ניהול גם כן מצאתי : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mitsubishi-4G92-Mivec-Custom-Fuel-Saver-Chip-RPT-/250483901378?pt=Race_Car_Parts&hash=item3a520103c2#ht_747wt_1165 מנוע 1.6 סל"ד > גיר רגיל מה דעתכם ?
-
טורבו לסופה 1 2
מאת asaf123456-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
סופה מנוע 4 ליטר בנזין. הדרישות הן. שיהייה טורבו שניכנס נמוך למען מומנט. איזה טורבו יתאים למשימה? קולר :איזה קולר יתאים למשימה? מחשב ניהול איזה מחשב ניהול יתאים למשימה (מנוע 6 צילינדר מוזרק) בקשר לסעפות עדיין לא סגור על מקום אבל את זה נסגור בהמשך הדרך אחרי שנדוג את החלקים. התקציב כרגע לא מוגדר בסביבות ה 20 אלף שקלים ואם צריך עוד קצת אפשרי. אין יעד מסויים של כ"ס אבל אחרי טורבו יהייו יותר אפשרויות זה בטוח. תודה מראש לעונים. אסף
הודעה אחרונה מאת asaf123456, -
-
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום כולם אני מתכוון לצרוב תוכנת ניהול מנוע על טוארג 2500 טורבו דיזל, מישהו מכיר מישהו שעשה את זה כבר? יש מידע שמישהו רוצה לשתף בקשר לזה אני אשמח לתגובות תודה
הודעה אחרונה מאת amir 300, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פאגרו 2008 מנוע 3.2 טורבו דיזל 170 כוחות סוס, הייתי מעוניין להוסיף לרכב כח, הרכב הזה עגלה בצורה מפחידה. האם יש בארץ תוכנה באחת הסדנאות שיכולה להעלות את ההספק, אני יודע שמשנת 2010 לרכב יש 200 כוחות סוס אבל עדיין הרכב מאד חלש, לא מחפש להפוך את הרכב למכונית דראג אבל בהחלט הייתי רוצה תוספת כח מכוון שיוצא לי לעשות די הרבה טיולים בדיוניות והרכב אינו מספק אותי. כמה תוספת כח אני אוכל לקבל בעזרת תכונה? אמשח להמלצות שיהיה שבוע טוב ורגוע לכולם!
שלום לכל המכובדים פה!! כידוע כשצריך עזרה אתo לטוב ולרע שמחים לעזור!! יש לי משהו שמתריד אותי קצת ואני צריך את עזרת חכמי הפורום!! אנ רשום ואני רוצה שתתקנו אם צריך!! א נתחיל!! ברשותי רכב בעל מנוע NFW עם מחשב מקרוי שכוונה בו האזנתת דלק לרמה הרצויה של הנהג!! עוד יש סעפת ינניקה מוגדלת (היא דומה לזו של ראלי דור 1 1.3 אך גדולה ממנה בהרבה) ומצערת טיפה גדולה יותר מהמקורית של הNFW הרגיל. עוד יש ברכב סעפת פליטה 4-2-1 ופולים קלים לכל הרצועות (חוץ מהפולי של הטיימינג), בנוסף הורדה כל מערכת המזגן והמצבר הועבר אחורה. ובכן אני תיארתי את המנוע כפי שהוא היום על הרכב עכשיו לשאלות!! ברשותי קיים ראש של ראלי 1.3 (בעצם 106 דור ראשון) שכנראה נעשה לו פורטינג סטיג" 2 (כמובן רק …
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיגו 106 1400 שנת 94 xsi שאלתי היא : האם אפשר להרכיב עליה מנוע של 1600 ראלי משנת 97 (יש לי כבר מוכר) ? ובנוסף איזה צמיגים מומלצים לפיגו 106 ראלי? תוגה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הבקשה שלי היא לא בקשה רגילה אני צריך מישהו שמוכן ללמד את המקצוע אני כרגע יובהר כמכונאי ויש לי עבד כמתכנת בכמה שפות תכנות אני מוכן לשלם סכום יפה בשביל ללמוד משהו בתחום מי שמעוניין שיצור קשר במספר 0524443075
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
לפני כחודש קניתי פיאט דובלו במקום ה-HGT שהיתה לי. היה חסר לי כוח קצת. שמתי צ'יפ של אבסולוט אצל e&a. אני מעריך שהעלה את ההספק בעוד 30 סוסים. הרכב פשוט אחר. לכל מי שיש דובלו אני ממליץ על צ'יפ . עשיתי השווה מול פונטו HGT . צמודים לכל אורך הדרך. הבעיה שעכשיו אני חופר בהילוך ראשון. הגדלתי מידה ל-15 אינץ'. ואני חושב בכיוון צמיגים R1R? הנמה תעזור לשיפור אחיזה? תודה שחרון
הודעה אחרונה מאת teyal, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי אלפא 156 הצורה החדשה (2005) מנוע 2.0 JTS ידנית שאני מת עליה, ורציתי לדעת אם יש איזה שיפור או שדרוג רציני לכוח או לאחיזת כביש בלא יותר מכמה אלפי שקלים? ועוד משהו קטן, המזגן לא מתפקד כל כך במהירויות נמוכות ומישהו אמר לי שיש דרך לתכנת אותו לעבוד חזק יותר, מישהו מבין בזה אולי? תודה רבה לעונים, מעריך את זה
הודעה אחרונה מאת reuven, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מישהו במקרה יודע איפה ואם בכלל אפשר לקנות בארץ פנסי ערפל לשברולט ספארק ? ברכב יש הכנה לפנסי ערפל אבל היא מכוסה בפלסטיק שחור מזעזע בנוסף לזה מחפש את הג'נטים האלו , אני יודע שהם מתאימים לספארק במידות תודה למי שיעזור
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי י יש לי סיוויק 2007 וראיתי את המוצר הזה: זב נקראה COLD AIR INTAKE. מישהו יכול להגיד לי מה זה יעשה בידיוק ברכב? לפי מה שהצלחתי להבין זה משפר את צריכת הדלק ומוסיף כוח סוס. אני גר בקנדה ובחורף הטמפ מגיע ל מינוס 20 מעלות , זה לא יזיק כניסת אוויר קר למנוע? זה מה שקוראים בארץ פילטר פתוח? תשפחו לי קצת אור בעיניין כי אין לי מושג מה זה אבל המליצו על זה. תודה
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים, כאמור, כבר הרבה זמן אני מחפש מנוע צעדים לרכב שלי אבל אני לא מוצא בשום מקום - אשמח אם מישהו יעזור לי בזה בעצירה - הטורים יורדים ועולים חזרה, בהפעלת מזגן הטורים משתוללים לגמרי, בכלל לא יציבים, המנוע רוצה לכבות, (נורת CHECK ENGINE המעידה על תקלה לא נדלקת כשהקונקטור מחובר) החלטתי לנתק את הקונקטור של החיישן IAC (מנוע צעדים), והרכב כרגע עומד קבוע על 1500 סל"ד, לא נכבה בשום מצב אך נדלקה נורית CHECK ENGINE, ומכאן לשאלות: 1. למה לא נדלקת נורית CHECK ENGINE כשהחיישן מתקלקל? 2. האם יכול להיות שהבעיה היא לא בחיישן? 3. מה ההשלכות של נסיעה ללא מנוע צעדים? (חוץ מצריכת דלק בסרק, האם ישנם עוד השלכות?) תודה רבה לעונים!
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בבקשה http://www.youtube.com/watch?v=eSD_DX3nFFk&feature=youtu.be
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
תוסף דלק ללנטיס
מאת רנדו-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם תוספי דלק מסויימים מותאמים לרכבים מסויימים או שלא משנה לאיזה רכבים? אם כן, מהו תוסף הדלק המומלץ ללנטיס מודל 2000 מנוע 1600? ואם לא, איזה תוסף דלק מומלץ באופן כללי? כמו כן, מי שם אותו? אני לבד או המוסכניק?
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ! ברשותי איביזה fr mk2 הרכב נירכש לא מיזמן ולפני שבוע עבר יישור קו מלא על המנוע . ברכב יש פורק , פילטר , נשם וצ׳יפ. עד היום הרכב מדולק ב95 אני רוצה לעבור ל98 , יש איזה תהליך שצריך לעשות ? מה היתרונות של 98 ? תודה יקיר
הודעה אחרונה מאת yakirdrive,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nadavd4
- TvrSpee12
- `Infinity
- Tal7
- sfargol
- nglancer
- Chmimo
- SlowRide
- itzik123
- shaymolcho
- yuvk
- ofralon