Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,לאחרונה -מסרתי את הפיגו 106 שנת 94 1.4 xsi לאחי ,ורכשתי 106 ראלי שנת 96 1.6. הראלי שלי נוסעת מצוין והכל טוב ב"ה, אבל אני רוצה לחזק אותה בערך ב20 כוחות סוס וחשבתי לעצמי להוסיף טורבו, ותאמת שבנושא הזה אני לא מבין שאלתי היא א)האם זה אפשרי ?

ב)מה היא העלות המשעורת

ג)ואיזה סוג טורבו מומלץ ?

ד)ואיזה מוסך יבצע תעבודה ?

תודה רבה לעוזרים:)

פורסם

גם אני חשבתי על זה.

אבל ירדתי מזה , אין על הראלי מקורית !

תעלה תמונה של הרכב שלך .. מעניין שאני לא מכיר את הרכב הזה ..

פורסם
בסיבבות כמה יעלה לי ?.,שווה את ההשקעה?

תודה...

בפורןם PSI יש את ציקו ואת S16 SILVER

אנשים שמוכרים מיד שניה כי הם לא צריכים כוח כזה!!

הבעיה היא אם הטסט ואם השוטרים!!

מיד שנניה ועצלהם מצב טובכל מה שצריך אבל הכל אם יתנו ב7 אלף זה שווה לדעתי ללא עבודה!!

יש שם הרבה חלקים אבל לדעתי התוספת היא של כ40-60 כוח!!

פורסם
בפורןם PSI יש את ציקו ואת S16 SILVER

אנשים שמוכרים מיד שניה כי הם לא צריכים כוח כזה!!

הבעיה היא אם הטסט ואם השוטרים!!

מיד שנניה ועצלהם מצב טובכל מה שצריך אבל הכל אם יתנו ב7 אלף זה שווה לדעתי ללא עבודה!!

יש שם הרבה חלקים אבל לדעתי התוספת היא של כ40-60 כוח!!

באמת תודה ,אבל אני לא חושב- שבמחיר כזה אני ישקיע .זה שווה לשליש ממחירו של הרכב ,ושווה למחיר של מנוע. אין אפשרות למשהו יותר זול?

אני רואה בהרבה מקומות טורבו למכירה באזור 1000 2000 שקל.

תודה רבה...

לגבי חוקיות הרכב :לא נראה ששוטר יפתח לי תמכסה מנוע. חצי מהדברים לרכב אם לא חוקים ,אין מה לעשות צריך לעשות אצל אחד שמקל את הטסט

פורסם

הבעיה בטורבו היא לאו דווקא מחיר הטורבו, אלה מחיר החלקים מסביב וההשקעה שצריך להשקיע בישביל להתקין אחד.

אל תשכח שאתה צריך לחזק את המנוע, לקנות כל מיני חלקים ומתאמים וסעפות מותאמות אישית וכו' וכו' וכו',

7 אלף שקל לרוב יזכו אותך בכל החלקים האלה קומפלט שכל מה שנשאר לעשות זה התקנה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
הבעיה בטורבו היא לאו דווקא מחיר הטורבו, אלה מחיר החלקים מסביב וההשקעה שצריך להשקיע בישביל להתקין אחד.

אל תשכח שאתה צריך לחזק את המנוע, לקנות כל מיני חלקים ומתאמים וסעפות מותאמות אישית וכו' וכו' וכו',

7 אלף שקל לרוב יזכו אותך בכל החלקים האלה קומפלט שכל מה שנשאר לעשות זה התקנה.

זה מה שאמרתי

ההתיחסות הייתה נטו לשאלה שהוא שאל!!

בקיצר התמונה מלא כן לדעתי כדי להרכיב טורבו ל106 ראלי תוספת של כ 50 סוסים היא ברכה באוטו הזה אבל רק אחרי ישור קו והתאמה של רכיבי מתלים ושלדה, מומלץ גם בקסים למרות בארץ לא שמיים לזה לב!!

לאחר כל אלה מומלץ לפני הטורבו והמסביב אתה יכול לקנות קיט ולהרכיב בוא נגיד שהצלחתה לארגון הכל 7!!

אם תצא מהסיפור ב12-13 אלף שקל חדש זו ברכה באמת עם זה יחד עם הכיוונים!!

מה הלאה: האוטו מתנהג (בגלל הישור קו וחלקי השלדה והמתליים שהרקבת, מקווה שגם ברקסים גדולים יותר ואף צמיגים טובים ובמידה יותר גדולה!! האוטו מגיב לדוושה כמו מטורף אתה מבסות יש לך מיני מטוס שיודע גם לפנות.

מה הלאה: שוטרים? טסט? פחד?

נכון טורבו זה כייף לא נורמאלי והוצאות דלק לא נורמאליות גם זה בטוח!!

אם אתה מתכוון לשיים שבלול מתוק כזה תכין משואר כ15 אלף ש"ח ואתה יודע שעל מנוע סגור זה יתן לך לגדוש לא יותר מפיק 0.6 שבגדול תוכל לנסוע בקורה קבוע גג עד 0.5 ופיקים של 0.6.

תראה לשאר אנו יודעים טוב אבל באמת במנוע הנ"ל עם גדישה קבוע 0.5 ומחשב טובבכדי להישאר אמין פחות או יותר אתה תגרד אולי את ה140 סוסים מה שמעניין הוא המומנט שיעלה.

האם כדי? שאלה קשה שרק אתה תענה עליה כיאני משתדל לא להגיד תמכור תקנה (לפעמיים זה מתבקש)

תעשה חושבים לבד!!

פורסם

אם אתה הולך על משהו זול אז תראה אפשר לקנות ראש משומש של ראלי 1.3 לעשות לו שטח עד הסוף

לשים סעפת יניקה של ראלי 1.3 מלוטשת מבפנים יחד עם המצערת של ראלי 1.3 סעפת פליטה 4-2-1 וצנרת ישירה

אולי גם ציפ קטן ואתה אולי מגיע ל 20 סוסים שרציתה (לא להטפס בהוא אמר אמרתי משואר, כל דבר נמדד בדיינו)

לדעתי הראש יעלה לך קרוב ל600 ש"ח סעפת יניקה ראלי + מצערת ראלי 1.3 1ולי בסביבות ה1000 ש"ח

השחזת הראש ובדיקה בלחץ 600 ש"ח (בטורים גבוהים השסתומים יצלצלו אפילו יותר מעכשיו) עד עכשיו 2200 ש"ח

צריך לעשות התאמות מבחינת החישניים/חשמל 500 עד 1000 ש"ח במקרה הגרוע יצאה 3200 ש"ח

סעפת פליטה עם יש מזל יד שניה מצב טוב קרוב ל 2000 ש"ח

צנרת אפשר לעלתר על מנת לחסוך עלויות אבל גם אני לא רואה את הסיפור בפחות מ1000 ש"ח

6200 הגענו?

וציפ 1000 -1500 ש" בסך הכל במקרה הגרוע ביותר הגענו ל7700 ש"ח

בו נגיד אתה לא מרכיב ומקוון נקח עוד 800 ש"ח ספייר!!

אם יהיה לך מזל ותוכל להשיג את כל זה במחירים הנ"ל וכל הסיפור יצא לך כ8500 ש"ח הרווחתה תלך ביום שישי לבית כנסת להגיד תודה לבורא!!

וכל זה אני מעריך יביאה אותך ל 20 הסוסים המיוחלים.

בהצלחה!!

פורסם

לסוע על 106 עם טורבו זה מתכון לאסור, הרכב שוקל כל כך קצת שתוספת כזאת משמעותית במומנט פשוט תהיה מסוכנת בסיבובים עם כל לחיצת גז קטנה הרכב יזרוק תחת ויתנהג מוזר, לא הייתי בונה 106 טורבו ומעטים שעושים את זה , דורש יכולת ריסון גבוהה לא להתרסק בין היתר כי אין דפרנציאל מתאים.

אפילו שלשים מצערות ביחד עם כל השיפורים שהולכים זה כנראה יקר יותר מטורבו אבל אנשים מעדיפים כ"ס על פני מכת מומנט של טורבו , גם אני לא רואה איך יש צורך ... תתקים מנוע 16V יעלה לך אותו דבר וגם יהיה לך מנוע חדיש יותר ( NFU ) וגם לא יחסר לך כוח אלה אם כן אתה ממש חולה נפש , לא מאמין שצריך יותר מ 150 כ"ס על כזה רכב בשביל להנות ממנו כמו שצריך בלי לפחד לתת גז ולהיכנס בעמוד. אפילו על הספקים גבוהים בלי טורבו שמקפיץ את המומנט אפילו יותר אנשים מתקינים דפרנציאל QUAFFIE או בסגנון הזה למנוע מהרכב להשתולל בכל לחיצה קטנה של הגז בסיבובים.

להשקיע על מנוע 8V זה בזבוז כסף אדיר , מנוע NFU עולה כ 3K גג ביחד עם התקנה של רכיבים אחרים ואישור ( אם יתנו, לא יודע מה עם זה בתקופה שלנו ) יוצא יותר זול ומשתלם הרבה יותר .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לפותח השירשור, באמת שבדר"כ אני בא לעזרת אנשים לרוצים לשפר ולעשות אבל יש לך עוד הרבה להבין וללמוד.

(אני לא בא לתקוף, כולם מתחילים ככה, כולל אותי)

זה שאתה בא ואומר שטורבו עולה 1000-2000 אתה צודק, אבל איפה...

סעפת יניקה

מזרקים

סעפת פליטה

אטם ראש מחוזק

טורבו

צינור הזנת שמן לטורבו

חזרת שמן לקרטר

דאון פייפ

צנרת פליטה

אינטרקולר

צנרת גדישה

קלאץ מחוזק

פורק

וואקומים למיניהם

שעונים

מופות

בנדים

משאבת דלק מחוזקת

ווסת דלק במקרה הגרוע

ניהול מנוע במקרה היותר טוב

אולי עוד כמה דברים קטנים ששכחתי.

אם רק תתחיל לאסוף חלקים אתה תגיע לסביבה של 10 אלף שקל במקרה הטוב!

אז כן יש קיטים שיתנו לך את התמורה הזאת גם בפחות מחצי המחיר.

ואל תשכח שברוב המיקרים אתה תצטרך לחדש את רוב התת שילדה ברכב,

אם זה בולמים, קפיצים, מוטות קישור, משולשים, צלחות, רפידות וכו'

בשורה התחתונה אם אתה מוכן להרבה כאב ראש ויש לך את הכסף לך על זה.

ה106 יכולה גם להיתנהג רק אם תוסיף עוד כמה מאות שקלים על בוסטקונטרולר שמווסת גדישה ואת כוח ההתפרצות!

קצת עדינות עם הגז והיא תפתיע בסיבובים!

תעשה את שיעורי הבית שלך ושתחליט ללכת על זה, אם בכלל, אנחנו כאן לעזור!:twisted:

פורסם
לפותח השירשור, באמת שבדר"כ אני בא לעזרת אנשים לרוצים לשפר ולעשות אבל יש לך עוד הרבה להבין וללמוד.

(אני לא בא לתקוף, כולם מתחילים ככה, כולל אותי)

זה שאתה בא ואומר שטורבו עולה 1000-2000 אתה צודק, אבל איפה...

סעפת יניקה

מזרקים

סעפת פליטה

אטם ראש מחוזק

טורבו

צינור הזנת שמן לטורבו

חזרת שמן לקרטר

דאון פייפ

צנרת פליטה

אינטרקולר

צנרת גדישה

קלאץ מחוזק

פורק

וואקומים למיניהם

שעונים

מופות

בנדים

משאבת דלק מחוזקת

ווסת דלק במקרה הגרוע

ניהול מנוע במקרה היותר טוב

אולי עוד כמה דברים קטנים ששכחתי.

אם רק תתחיל לאסוף חלקים אתה תגיע לסביבה של 10 אלף שקל במקרה הטוב!

אז כן יש קיטים שיתנו לך את התמורה הזאת גם בפחות מחצי המחיר.

ואל תשכח שברוב המיקרים אתה תצטרך לחדש את רוב התת שילדה ברכב,

אם זה בולמים, קפיצים, מוטות קישור, משולשים, צלחות, רפידות וכו'

בשורה התחתונה אם אתה מוכן להרבה כאב ראש ויש לך את הכסף לך על זה.

ה106 יכולה גם להיתנהג רק אם תוסיף עוד כמה מאות שקלים על בוסטקונטרולר שמווסת גדישה ואת כוח ההתפרצות!

קצת עדינות עם הגז והיא תפתיע בסיבובים!

תעשה את שיעורי הבית שלך ושתחליט ללכת על זה, אם בכלל, אנחנו כאן לעזור!:twisted:

+1:beerchug:

• תוכן חדש...