שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
אהלן , ברשותי כמו שרשום בכותרת , פולו 2011 , 1.2 TSI , בסה''כ כחודש אצלי , הרכב מאוד זריז והכל , אבל בכל זאת חשבתי על צ'יפ , יש לי חבר שאני מכיר שיש לו צ'יפ שהוא הזמין מגרמניה , עלה לו משהו כמו 4K כולל מכס וכו' , לפי מה שרשום זה מעלה לו את הכ''ס ל140 מ105 ומשפר בכ-1.5 ק''מ את צריכה הדלק, מותקן בקלות מאוד וניתן להוריד אותו בקלות ככה שלפני טיפולים וכו' לא יהיו בעיות עם האחריות.. וזה די חשוב לי הוא מעוניין למכור אחרי כמה דוחות מהירות ואישה שמציקה.. אבל בכל זאת רציתי לדעת איפה בארץ אפשר לרכוש משהו דומה ובמחיר דומה אם קיים וכמובן איכות , שיהיה אפשר להוריד ולשים בבגאג' או משהו.. והאם זה פוגע במנוע או ברכב בטווח הרחוק באיזושהי צורה? תת נושא ,…
הודעה אחרונה מאת Ace007, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פורק לחץ מוריד את האחריות?
הודעה אחרונה מאת SaleemSh, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. רכשתי סט בולמי קוני לרכב יד שניה. הבולמים הגיעו בלי הספייסרים הייעודים שלהם. מאיפה ניתן לרכוש סט כזה? תמונה מצורפת: תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Silver S16, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה קיט מטעים לאלפא מיטו תלתן קיט בולם קפיץ קוילאבור
הודעה אחרונה מאת alfa169-c8, -
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, ברשותי יש Skoda octavia מנוע 1.9 TDI עם 90 כוחות סוס. הרכב עכשיו מדהים, עבר 300K קילומטרז ועדיין בועט ונושם ואיכות נסיעה מדהימה והוא מאוד מאוד אמין לא ביקר במוסך. הכוח שיש לו עכשיו מרשים מאוד ביחס למשפחתיות החדשות ( 2011 ) אבל בשנה האחרונה מציתי את הכוח שלו.. אני רוצה עוד כוח. שמעתי שיש אפשרות של צ'יפ. רציתי לדעת, האם הוא מזיק לרכב ? במידה אשים צ'יפ הרכב יתחיל פתאום לבקר מוסכים ? הצריכת דלק שלו עכשיו היא 1:16, מה תהיה הצריכת דלק לאחר הצ'יפ? איפה רוכשים צ'יפ ? מחיר לצ'יפ ? אני מעוניין להפיק מהרכב כמה שיותר כוחות סוס מהצ'יפ הנ"ל תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Userr, -
- 28 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום לכולם נדפק לחבר הקראנק בהונדה הצ'בק b16a2 vtec מה האפשרויות? מאיפה מסיגים מנוע שכזה? שאלה נוספת איזה עוד מנועים נכנסים אחד לאחד אפשר להכניס מנוע b18a2 vtec פשוט אותו חבר אומר עם כבר אז כבר אשמח לשמוע מה האפשרויות מה אתם חושבים רק דבר אחד הוא לא מעוניין בטורבו אז דברים כמו שיפתח מנוע יבנה מחוזק ויגדוש חזק לא מעניין גם ככה עוצרים אותו יותר מדי משטרות ובוחנים מה אתה חושבים ועלויות אשמח לקבל עזרה תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
החלפתי עם חבר סט בולמים קפיצים מונמכים מוקשחים של Weitec הנמכה 35-35. הרכב פונטו ספייס 16v, לא הוחלפו כריות בולם. לאחר ההתקנה בבמפרים ובכבישים משובשים התחיל רעש מתכתי, אחרי כמה פעמים של פירוק הרכבה, שימון, ובדיקות לא זיהינו את מקור הרעש. אחרי חיפוש ארוך מאוד באינטרנט מצאתי את הרעש אחד לאחד: האם למישהו יש מושג מה יכול להיות הרעש? תודה ערן
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חבר שלי קנה את הרכב שבכותרת וביקש שאני יברר בשבילו איזה צ'יפ כדאי. כיום האוטו לא משופר בכלל. האוטו אוטומט! התקציב הוא 3000 שקל תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
- 14 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הגיע המזן להחליף צמיגים ברכב, אני כבר מספר ימים עושה סקר קליל בין פנצ'ריות שונות, והיות ולא מכיר יותר מידי דגמי צמיגים, לא יודע על מה ללכת. אני יודע שהמידה היא קטנה ולא הכי ספורטיבית, יחד עם זאת, גם עכשיו נמצא על הרכב מידה 175/65/R14 (שהיא לא המקורית של הרכב) אני רוצה לחזור למידה המקורית, לא מעוניין להעלות ל-15, היות ואין לי גם את הסכום לסט ג'אנטםי חדש. אני מעוניין בצמיג מאחד היצרנים המוכרים, הטובים שיספק אחיזה ברמה טובה , אני לא מחפש סיני, ואין לי בעיה להשקיע, היות והרכב הולך ליהיות מונמך, הייתי קרוב לקחת את ה-R888 כי, כן מנצל את הרכב במקרים כאלה ואחרים, והצמיג יכול לספק עו דיותר, יחד עם זאת, עקב אורך חיים קצת בטויו, אני חושב שארד מזה כי לא ידוע אם בעוד ש…
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות לרכוש הונדה האצבק DXI שמורה עם ק"מ ביותר,שנת 93, ידנית כמובן. מכיוון שאין באפשרותי למצוא הונדה האצבקESI שמורה, חשבתי על הכיוון של הDXI. רציתי לדעת האם קיימת אפשרות להחליף את המנוע ל1600 VTEC בצורה חוקית ובמידה והאפשרות הזו אינה רלוונטית, האם אפשרי לבצע למנוע המרה מהמנוע הנוכחי, להלן : D15B2 Displacement : 1,493 cc (91.1 cu in) Bore and Stroke : 75 × 84.5 mm (3.0 × 3.33 in) Rod Length : 134 mm Compression : 9.2:1 Power : 92 hp (68.6 kW, 93.3 PS) at 6,000 rpm Torque : 88 ft·lbf (12.2 kg/m, 119 Nm) at 4,500 rpm Valvetrain : SOHC (4 valves per cylinder) Cam Gear : 38 tooth Piston Code : PM3 Fuel Control : OBD-O DPFI an…
הודעה אחרונה מאת dxi1500, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם עדיין לא קניתי את הרכב הזה אבל אני בדרך ורציתי לקבל קצת מידע על אפשריות השיפורים שאפשר לעשות בו. אני לא מחפש לשפר ל200 כ"ס אלה משהו סביר שאני ירגיש קצת יותר את הכוח משהו כמו 130 -140 כ"ס. והיתי רוצה לדעת על הרשיונות, אחזקה מסויימת שאני אצתרך לעשות בעקבות השיפור, עלויות, ואיך זה ישפיע על צריכת הדלק. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר יש פנצר בשני צמיגים קידמיים והוא רוצה מחר להחליף זוג קידמי ההתלבטות היא בין conti sc2 לבין toyo t1r מה כמובן עדיפות לאחד שנותן תמורה יותר טובה לכסף . ואיפה אפשר לרכוש את הצמיגים במחירים נורמליים ובמקום שזה הכי חשוב. אזור תל אביב והמרכז אמשח לקבל המלצות יום טוב
הודעה אחרונה מאת yanivd7, -
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום ותודה מראש על העזרה. אני בעלים של סיטרואן סי 2, מאוד נהנה מהרכב שמשמש אותי ביום יום. הרכב במצב מכאני טוב, אבל כמו רובנו הייתי שמח להוסיף לו קצת כוח. מה אפשר וכדאי לעשות? (חשוב שהרכב יישאר חוקי וסביל ביום יום) , האם ריאלי להוסיף לו עוד כ10-20 כוח-סוס? תקציב עד 10K.
הודעה אחרונה מאת ran1012, -
- 0 תגובות
- 794 צפיות
לא יודע עם זה קשור לפה אבל אני רוצה לקנות תפנסים האלה בארץ. http://coimbracity.olx.pt/worldtuning-grande-novidade-farois-dayline-seat-ibiza-6k2-99-02-iid-238872812 רציתי לשאול כמה שאלות. איך החברה של הפנסים האלה? יכול להיות שיצוצו בעיות עם החלפת הפנסים? צריך לחתוך חוטים ולהלחים מהקונקטורים של הפנסים המקורים או שזה נכנס כמו המקורי ואיך אפשר להשיג אותם פה בארץ?
הודעה אחרונה מאת ExsTaZzi, -
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בעלים של פאסאט מהדגמים החדשים שנת 2006 מנוע 2.0 לצערי, הגיע מועד הקנס השנתי והרכב זקוק לרביעיית נעליים חדשות. אין לי כל ידע בצמיגים ולכן אני פונה אליכם מהסיבה שאנחנו נכנסים לחורף. ובנוסף איני נוהג בדרך כלל במהירויות נמוכות ולכן חשוב לי מאוד איכות הצמיגים והאחיזה שלהם. אם אני לא טועה המידה של הצמיגים היא 205\55\16R (מצטער, יצא הפוך.) אשמח לכל מיני הצעות תודה מראש, עדי.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חבר רוצה להתחיל לשפר את הרכב שלו והחליט לשים פילטר פתוח + צ'יפ לרכב. אשמח לשמוע הצעות לאיזה פילטר כדאי לשים וכו + המלצות לצ'יפ או התרשמות שלכם ממה שאתם התקנת על הרכב שלכם. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת top sport, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום היום אחרי שהתקנתי פילטר פתוח של K&N הטורים במצב סרק היו על 1200 במקום על 800 האם זה בגלל שלפילטר אוויר פתוח יכול לעביר דרכו יותר אוויר ? איך אני פותר את הבעיה? איפוס מחשב?
הודעה אחרונה מאת tomer.mev, -
שלום רב. מדובר ביונדאי ולוסטר ידנית 1.6GDI, על הנייר המנוע מפיק 140 כ"ס... על הכביש הוא מרגיש הרבה (מאוד) פחות! מה הייתם מציעים לשפר ברכב הנ"ל אם ברצוני להגביר את: 1. בשרנות המנוע ותחושת הכוח 2. סאונד/ווקליות מערכת הפליטה, כך שתשמע דומה לרכבי ספורט מאותו הסגמנט (שירוקו?) לשם השוואה, נהגתי בהונדה סיוויק 2007 1.8 סמ"ק בעל הספק דומה 140כ"ס על הנייר, אך לעומת היונדאי על הכביש גם מרגישים כל סוס וסוס מאותם 140. דבר נוסף, נהגתי בשירוקו 160כ"ס של חבר, אין מה להשוות בכלל בין הרכבים (חוץ מהחזות אולי), ידה של הגרמנייה על העליונה בכל מצב! *יש אפשרות כלשהי להפוך את הולוסטר שתהא דומה בצורה זו או אחרת לשירוקו מבחינת תחושת הכוח ואם לא אז לפחות שהיונדאי…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
ברשותי הונדה סיוויק ידנית 1600 אני רוצה להשתדרג בסעפת פליטה ספורטיבית רציתי לדעת מה ההבדלים בין סעפת 4-2-1 לסעפת 4-1 יש לציין שרוב הלחיצות עם האוטו הם מטורים 3וחצי ומעלה.. אני לא לוחץ מהמקום איתו ושמעתי שהסעפת ה4-1 היא נועדה רק לטורים גבוהים אז יכול להיות שהיא יותר מתאימה לי לא? אבקש לשמוע דעות מאנשים עם ניסיון תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם : אני נוסע ב הונדה VTI B16A2 שנת 94 מקורית ...אני רוצה לשים סעפת פליטה מוגדלת כולל צנרת 2.5 מה ההבדלים בניהם 4.2.1 ל 4.1 ומה מומלץ ? תודה מראש על העזרה.
הודעה אחרונה מאת hondavti94, -
לאחר האשכול המעניין שהיה ונמחק אני מעוניין לפתוח זאת על גבי הפורום - בעיה אישית שלי. והעתקתי לפה את מה שרשמתי אתמול. אני בעל איביזה קופרה שקנה מE&A צ'יפ אפסולוט במחיר מלא!!! ולאחר כשנה קניתי בוסט קונטרול גרידי והבנתי שיש גירסא לאפסולוט שפתוחה לבוסט קונטרולר שעובדת יותר טוב מהגירסא שלי! כשבאתי לסדנה חוייבתי בסכום של 1200שח על העדכון גירסא לרכב שלי. האמת פתאום אני מתחיל לתהות מהי המדיניות של אפסולוט בכלל ?! ואם היא קיימת ?! הרי לכל החברות שמכבדות את עצמם : REVO , APR , GIAC עדכונים חינם ללא הגבלה וצריבה חוזרת ללא הגבלה. האם רימו אותי? האם נזגל ממני כסף? אשמח לתשובות מחברי הפורום\הנהלה חשוב לציין שלא קיבלתי שום אסמכתה על התוכנה…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לשים אגזוז זרימה חופשית בהונדה שלי אבל אני לא כל כך מעוניין ששוטרים יעצרו אותי על זה ויורידו מהכביש. חבר שלי הציע לי אגזוז בשם ANSA הוא אמר לי שהאגזוז בטורים נמוכים עדין בקושי שומעים אותו ובטורים גבוהים יותר מתחילים לשמוע אותו, ושהשוטרים לא יעשו לי כלום על האגזוז הזה. אשמח לדעת עם זה נכון ועם כן היכן אוכל להשיג אותו. תודה רבה לעוזרים (:
הודעה אחרונה מאת yanivd7, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לפני בערך חודש לקו את הרכב של אמי לטיפול (הרכב דייהטסו סריון רכב חברה) והחליפו לה צמיגים אחרי נסיעה קצרה היא שמה לב שהאוטו אוחז פחות טוב בסיבובים אני גם לקחתי את האוטו לסיבוב והוא באמת אוחז פחות טוב אחרי ויכוח עם חברת הליסינג הם הסכימו להחליף לי את הצמיגים לMichelin Energy Saver השאלה אם הם יותר טובים ממה שיש לי עכשיו(SAVA PERFECTA) המידות הם 175/65/14
הודעה אחרונה מאת nahum123, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם , הגיעה זמנם של הצמיגים לפנות את מקומם לצמיגים חדשים וטריים ופה ההתלבטות כמובן שאני לא הולך להתפשר על איזה צמיג סיני בשביל לחסוך 100 שקל לכול צמיג עם זאת הרכב משמש אותי לנסיעות יומיומית ואני לא חושב שצריך להתשגע בהשקעה על צמיגים ההתלבטות היא בין ה T1R שמדובר הרבה בפורום כצמיג שנותן תמורה גבוהה ביחס לעלות לבית פאלקן ZE912 ההבדלים במחירים לפי טייר4יו הפאלקן עולה 479 ליחידה מול T1R שעולה 625 - ההבדל הוא משמעותי שמכפילים את זה ב4 חשוב לציין כי הרכב סטנדרטתי נוסע בלחץ 10K בשנה, אני יודע שT1R נחשב לצמיג יותר ספורטיבי השאלה אם אני צריך את זה כי אפשר להשים גם R888 על פיאט אונו זה לא אומר שהיא תיהיה ספורטיבית , נכון? כמו שאומר חיים הכט.. " מ…
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ישלי הונדה סיויק 1400 שנת 97 האוטו בא מהחברה עם גאנט 13 רוחב 135 ניראלי חתך 70 אני קניתי גאנטים ושמתי להם צמיגים רוחב 195 חתך 50 גודל 15 הרכבתי את הגנאט האוטו רחוק מהצמיג אבל סיבוב הכי רטן או טילטול הכי קטן האוטו נוגע בצמיג וכולם אמרו לי שזה יכנס בלי בעיה עכשיו אני חושב שזה בולמים יכול להיות אוו גומיות וכמה זה עולה תודה למי שיכול לעזור ??
הודעה אחרונה מאת דניאל הונדה, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם לדעתכם מתאים ובטוח להשתמש בצמר סלעים על מנת לבודד רעש ברכב?
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד לפני טיפול תקופתי ברכב ועל הדרך קורץ לי להחליף את הבלמים. הבלמים ביאריס נכון להיום אינם מספקים אותי- מרגיש לי כאילו הם לא נושכים מספיק ובגדול חסרה לי בלימה יותר חזקה ומלאה של הרכב. יכול להיות שהבלמים במצב לא מזהיר ובכלל מורכבים לי רפידות זבלה סיניות (מהבעלים הקודם) ובלמים רגילים ומקוריים של ה-TS במצב חדש ישנו פלאים. מצד שני, חשבתי אולי ללכת דווקא על משהו "אפטרמרקט" . יש המלצות? דעות? אולי להחליף לדיסקים חדשים עם רפידות מומלצות? אולי דיסקים אחרים? (קשה לי לתת תקציב אך כיוון מדובר ברכב סטנדרטי, אעדיף שלא לחרוג בהרבה מעלות הבלמים המקוריים). תודה, אמיר.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נכנסתי לאתר של VMAXX לראות נתונים על קוילאוברים לפג'ו 206, זה מראה שאפשר להנמיך מקדימה הכי נמוך 70 מילמטר, ומאחורה בדרך כלל גם אמורה להיות מידה במילימטרים, אבל הפעם היה רשום רק Torsion וגם בתמונה של הקוילאוברים רואים שהאחוריים מגיעים ללא הקפיצים או אפשרות להנמיך מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום.. מכיוון שאין כאן פורום שעוסק בחשמל רכב תהיתי איפה לפרסם תשאלה שלי... מדובר ברכב ניסאן מיקרה 2011 החדשה.. הנורות של הרכב הזה הן : halonix h4u 12v 60/55w e1 2f8 ברצוני להחליף אותם לנורות קסנון : xenon 12v h4 100w (אותו סוג של נורות מבחינת ההתאמה לבית הנורה) שאלתי היא כזו : האם אני יכול להחליף את הנורות בבטחון מלא שכן לא יקרה שם שום נזק חשמלי : (כמובן לא לשכוח שזה מ 60/55w ל 100w) *חוטים ימסו *חוטים ישרפו *הקיט של בית הנורה ישרף ועוד שאולי לא חשבתי........ תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ofir_azulay, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם,קוראים לי טל ואני חדש פה, ברשותי A3 180 ידני שנת02 מקורית לחלוטין , אני נורא אוהב מכוניות, אני ממש רוצה לשדרג-לפחות ברמת הצ'יפ ודאון פייפ, הבעיה שהרכב שלי כבר עם 310K !!! אני מפחד שעם השיפורים יבואו הבעיות ברכב. יש לציין שהרכב עם 310 אלף, אך נורא שמור,הכול מקורי כולל טורבו. לעולם לא נפתח מנוע וכו... מה אומרים המבינים, השיפור יפגע במנוע שעבר 310 או לא ?!
הודעה אחרונה מאת TAL-A3T-,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 799 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yuvalino
- FuriousLift
- santiago
- Monopusto
- RedLabel
- sperial
- סולל הדרך
- yossy
- אורח לרגע
- phpclub
- DubelBoom
- mcshmupi