שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, החלטתי להתקין פורק לחץ לנסיכה שלי (הרכב כמובן ) הרכב הוא סיאט לאון 2011 מנוע 1.8 TSI אוטומטי DSG הבנתי שאני צריך פורק 50/50 משהו כזה והומלץ לי על חברת HKS כעת מספר שאלות: 1.האם אני באמת צריך פורק מסוג 50/50? 2.האם החברה שהומלצה לי היא טובה? האם יש עוד חברות מומלצות? (מתכוון לרכוש ב- eBay כנראה) 3.האם פורק לחץ גורם לנזק כל שהוא? ירידה בביצועים? עלייה בביצועים? 4.האם יש מישהו שכבר התנסה בהתקנת פורק בסיאט לאון?! אם כן איזה הוא התקין? 5.האם זה בעיה שהרכב הוא לא ידני או אין קשר בין הדברים? תודה מראש לכל העוזרים בברכה וחג שמח שלומי.
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיאט איביזה 2011 TSI 1.2 קטנה וחמודה שמבחינת ההתנהגות היא הרבה מעבר למה שציפיתי. אחרי נסיעות מפרכות בכל מיני תנאים החלטתי שאני מרגיש בחוסר כוח (לא גדול, אני לא נהג מירוצים) ובגלל זה אני מתעניין רק ב"צ'יפ". השאלה העקרונית שלי היא האם יש צ'יפ למנוע הזה או לא, והאם יש בעיה עם צירוף לתיבת הDSG. כמובן שבמידה ויש תוכנת ניהול לרכב אשמח לחוות דעת אודות בלאי, מחירים, המלצות ושאר ירקות כמו כן האם ניתן לבטל ולהפעיל את הצ'יפ במידת הצורך? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת ApocalypticA, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
דיברתי אם כמה אנשים עכשיו הם אומרים שהמנוע של הפג'ו לא יחזיק אם אני יוסיף טורבו מה אתם אומרים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מנוע אלפא רומאו 1.7 16v. המורכב על גבי באגי. אני מתכנן להתקין עליו מערכת ניהול של האלטק. האם משהו בפורום ביצע זאת ומעוניין לשתף במידע? הכוונה היא למפות ההצתה והדלק כמובן. אשמח לעזרה. תודה רביב
הודעה אחרונה מאת ravivraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום השאלה היא כזאת, אם יש נפח מנוע מסוים נגיד 1800 וראש בעל 8 שסתומים האם יש אפשרות מבחינת משרד הרישוי להשתיל מנוע שהוא גם 1800 של אותו יצרן עם ראש 16 שסתומים או השתלת ראש מרובה השסתומים? השאלה מתייחסת לאם משרד הרישוי מרשה דברים כאלה.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ככה יש לי סובארו GT ואני רוצה להעביר את האינטרקולר לחזית ולשים גדול יותר והשאלות שלי הם כאלו: 1.האם זה חוקי? 2.יהיו שינוי בהספק לטובה ? , כי בכל זאת נכנס יותר אוויר קר. 3.האם זה יגרום לבעיות ולפגוע באמינות של האוטו ?
הודעה אחרונה מאת 22Fast4U, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל תשובה האם בכל רכב אפשר לשפר את האחיזה וההתנהגות על ידי הנמכה, החלפת בולמים קפיצים וכדומה? האם התוצאות יהיו זהות או שיש פרמטרים שהרכב יוצא איתם מהמפעל בלי יכולת שינוי?
הודעה אחרונה מאת shlomi171, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש צמיגים כרגע הכי טובים שאני יוכל למצוא בתקציב 3000 גג. הציעו לי ללכת על הS.DRIVE שהוא מאוד דומה לT1R ככה הבנתי שזה מה שיש לי כרגע באוטו אחר, סה"כ אני מרוצה מהצמיג בהשוואה לצמיגים זבל... תודה מראש מקס.
הודעה אחרונה מאת orenhazan, -
-
- 2 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום, לאחר שחיישן EGR עשה אצלי בעיות, קראתי עליו קצת באינטרנט באתרים מחו״ל ונאמר שם שיש אנשים שמנתקים אותו על מנת להעלות הספק, כרגע החיישן אצלי תקין הוא פשוט נסתם בגלל פיח, האם ניתוק חיישן זה חוץ מכישלון בטסט יכול להועיל בהעלאת הספק? צריכת דלק? מדובר במגאן טורבו דיזל. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני רוצה להבין מס' דברים, כל העניין הזה של שיפורים קצת אפור מבחינתי, לא מבין כ"כ מי נגד מי אך משתדל. חשוב לי לציין קודם כל שאני לא מחפש להעצים את הכוח על יתר המידה, צ'יפ (שיהיה בעתיד) יספיק לי. עשיתי מבחני נהיגה עם החברות השונות ל-6 שעות (חוץ מה-GIAC, לא יצא לי עדיין לבדוק) ושמתי לב שיש הבדל גדול בין התוכנות ; לצורך העניין ב-APR מרגישים את ה-"PUSH" (גדישה) ב-2500-3000 סל"ד (אאל"ט) וב-REVO, אני מרגיש גדישה כבר ב-2000 סל"ד, אולי טיפה לפני. הבנתי שהצריכת דלק משתפרת (בנסיעה רגועה) כאשר צורבים תוכנת ניהול מנוע, האם זה נכון? ואם כן, עד כמה זה יורגש? מצטער על הבורות, אך האם גדישה בסל"ד נמוך אומר שצריכת הדלק תהיה גבוהה יותר וסיכוי גדול יותר לת…
הודעה אחרונה מאת DWK, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה קטנה בנוגע לבית הפילטר המקורי בגרנדה פונטו שלי 1.4L 8V מי שלא מכיר ככה ניראה מבחוץ בית הפילטר: התמונה באדיבות FIAT FORUM וככה החלק הקידמי שאליו ניתחבר צינור היניקה משמאל ניראה מבפנים: מבט מצד ימין להמחשה: כמו שאתם רואים הצינור ניכנס עמוק לתוך בית הפילטר וניהיה צר יותר ויותר כאילו עלמנת להוריד את רמת הרעש של המנוע על חשבון חופש הזרימה. וגם כמו שאתם רואים ישנם 2 חורים קטנים שמהם מרגישים יציאת אוויר שמקרבים את היד- כיצד האוויר בורח משם ולשם מה תוכננו? מה דעתכם? האם כדאי לקצר את החלק הפנימי ככה יתן שיפור בנשימה בסלד גבוהה? הקוטר כמעט פי 2 גדול יותר תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי את האיביזה מהמבצע(1.4 ידנית 5 דלתות רמת אבזור רפרנס) האוטו אמור להגיע עוד שבועים, ומצאתי ג'נטים כמו שאני מחפש במידה שונה, איך אני יכול לברר אם המידה שאני רוצה אפשר לאשר על הרכב? הג'נט עם מרווח של 5/112. וצמיג מידה 205/55/16. הרכב מגיע עם 185/60/15 זו המודעה: http://www.winwin.co.il/SecondHand/Search/Gallery/SecondHandPage.aspx?search=0b891e3203ae0ecd3118551730135e5a המודעה האחרונה ב 2700. תודה
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פורד מונדיאו עם מנוע SCTI Ecoboost 2.0L עם 240 כ"ס. רציתי לדעת אם קיים צ'יפ לרכב הזה ואם כן כמה הוא מוסיף למומנט ולכ"ס והאם יש כבר נסיון עם צ'יפ שכזה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Blacko, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי פולקסווגן גולף 1999 מנוע 1800 גיר ידני, החלפתי גלגלי למידה 205/16/55, כמובן אושר במשרד הרישוי. הגלגל המקורי הרזרבי הוא 195/15/65 , האם הוא מתאים כגלגל רזרבי או שגם אותו צריך להחליף למידה החדשה? תודה רבה לכם מראש על התגובה
הודעה אחרונה מאת danxxx, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום יש לי גולף gti שנת 2000 עשתה 157 שמורה. השיפור היחידי זה עדכון תוכנה אני מעוניין להעלות את ההספק ל250 270 ולהחליף את הבולמים הם גמורים כל דבר הכי קטן בכביש אני מרגיש שהרכב עומד להתפרק האם כדאי בכלל לשפר רכב במודל כזה מה נדרש ומה העלות? איזה בולמים עדיפים לרכב הזה koni או וימקס? שמעתי הרבה השמצות על הוימקס וגם המלצות אני כן מחפש נהיגה ספורטיבית מוכן להתפשר על נוחות אבל לא להרגיש שהרכב מתפרק המליצו לי על g dub בראשון או e@a מה המלצתכם
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחר חיפושים באייבי נתקלתי בטורבו חשמלי ורציתי לדעת אם זה עובד? או סתם שטות, הקישור לאייבי: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290642796708 קישור ליוטיוב: (זה לא אותו אחד בדיוק אבל אותו סגנון)
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מהיכן אני יכול ליקנות מתאם לפילטר פתוח לקולט 97 שלי,לא דרך איביי ניראה לי כמו בתמונה אני צריך תודה
הודעה אחרונה מאת צחי קולט, -
שיפור מנוע EJ20 1 2
מאת VinnyX-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום חברים. אני מעוניין לקנות בקרוב B4 סטיישן מהדור השלישי (BH), שנת 2001 לצורך העניין. אני יודע שבחו"ל בגרסה הכי הכי הכי פשוטה היא מגיעה עם אותו מנוע EJ20 SOHC, רק ששם היא מגיעה עם 150 סוסים ולא 125 כמו פה בארץ. שאלתי כבר בסובארוהוליק, אבל המקום הזה שומם, אז אין תשובה ואני לא מצפה לאחת. תגידו לי אתם, מומחי הפורום, מה צריך לעשות כדי "להחזיר" למנוע הזה את ה25 סוסים שמשרד הרישוי גנב ממנו?? ואם אפשר יותר, אז עוד יותר טוב. להחליף ראש? לDOHC? איך בדיוק הם סירסו את המנוע? תוכנה? אז מה, להתקין "צ'יפ"? אשמח לתשובות רציניות מהמבינים פה, הכביכול "שיפורים" שאני רוצה לעשות, אם בכלל, יהיו לטובת סחיבה נטו. לא רוצה רכב ספורטיבי, אז בלי תגובות מיותרות בבקשה…
הודעה אחרונה מאת VinnyX, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי איזה רכב למכירה.... הבנאדם אומר שיש לרכב מנוע 1600, והוא שיפר אותו ל 1800. הבעיה העיקרית שאם לוחצים יותר מידי על הגז המנוע מתחיל להיחנק, כולל נסיעה ממושכת בעליות שבהם מן הסתם לוחצים יותר על הגז. הבחור טוען שבגלל שהמנוע שופר, המנוע מקבל יותר דלק ממה שהוא מצליח לשרוף ולכן הוא נחנק לשניה ואז ממשיך. מה לפי דעתכם הפתרון לתקלה זו שהרכב יסע חלק, גם אם הוא טיפה יותר מתאמץ ?? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשתף אתכם בסיור צמיגיות שעשיתי היום על מנת לרכוש 4 צמיגים לסוזוקי שלי. הצמיגים ,שהיו מורכבים על הרכב היו דנלופ, ואחרי 4 שנים נראו מסכנים למדי: יבשים ,ובכל סיבוב שעשיתי השמיעו מחאות קולניות. אני גר באזור ראש"לצ, כך שהתחלתי את סיורי בצמיגי כחלון ,המידה 195-65-15 הבחור שהיה חביב מאוד הציע לי דנלופ 490 במחיר 360 ש"ח לאחד. זול נחמד אבל זכרתי מהפורום שאמרו עליהם ,שהם צמיגים בינוניים ולכן ביקשתי משהו אחר(תודה לפורום). הבחור הציע לי יוקוהמה CDRIVE 2 ,שלטענתו הם צמיגים חדשים יותר מהC DRIVE בכ400 ש"ח לצמיג ,אבל אין לו במלאי-יהיה רק ביום א. טוב אמרתי שאכנס ביום א והמשכתי. נסעתי לאנטון בראש"לצ -לאור ההמלצות כאן. רבה היתה הפתעתי, שראיתי שלט צמי…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בקצרה: לאחר חודשיים וחצי בהם חיפשתי פוקוס האצ' ידנית התייאשתי ולבסוף(לפני חודשיים) קניתי פוקוס האצ' אוטומטית שנת 2000 עם 76,000 ק"מ בלבד,בבדיקה בקומפיוטסט הגיר,מנוע ושסי יצאו תקינים. אני בסך הכל מרוצה מהאוטו אפילו הספקתי לכייף איתו פעם-פעמיים בנס הרים,רק הגיר האיטי והגס הזה מקלקל. אני מאוד אוהב גיר ידני,ומשתעמם עם אוטומט. ועכשיו ברשותכם כמה שאלות: 1.מה עלות משוערת של הסבה כזו?(לכל הילדים,נא לא לזרוק סתם מספרים באוויר-רק מי שבאמת מבין שיגיב) מצאתי ב-ebay קלאץ' וגיר ב-350 דולר מחברת חלפים גדולה ומוכרת באנגליה(שם הפוקוס נמכרה כמו זבל),עם פידבק חיובי,כאשר על הגיר הם נותנים שלושה חודשי אחריות. 2.אילו עוד חלקים צריך להוסיף על מנת להסב?(משאבת גיר,בורר,ס…
הודעה אחרונה מאת VinnyX, -
- 33 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כעת מורכבים על הרכב צלחות של פוסטר ורפידות רמסה. בסביבות טווח המחירים של הרכיבים הנ"ל, או מעט יותר, ישנם רכיבים איכותיים יותר שיגרמו לבלימה יותר חזקה וחדה? חשוב שהבלמים לא יחרקו בעת בלימה, כמו רוב התחליפיים.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, קניתי פיג'ו 107 חדשה ואחרי כמה נסיעות ארוכות יותר מנסיעת המבחן הבחנתי שהנסיעה ברכב מאד קופצנית, עד כדי כך שהקול רועד במהלך השיחה מהקפיצות ובסוף הנסיעה יש הרגשה של בחילות. חיפשתי באינטרנט ויש לא מעט מערכות בולמים חלופיות אבל לפי מה שהבנתי הן מיועדות לנסיעה יותר ספורטיבית והנמכות וגם מציינים שהם יותר קשים, אני לא מבין בבולמים אבל נראה לי הגיוני שבולמים יותר רכים ירככו את הנסיעה. האם הבולמים האלה (הספורטיבים) מתאימים להפחתת הויברציות והקפיצות של הרכב ואם לא איזה בולמים או איזה פיתרון אתם מציעים? תודה.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכם,היום החלפתי את האגזוז המקורי ( שברולט אופטרה האצב'ק ) באגזוז מחברת דרגון. שמתי לב מהרגע הראשון שתגובת הגז יותר טובה,הרכב הפך להיות יותר זריז. קראתי עשרות פעמים כאן בפורום על הנושא,שבו דנו שהחלפת האגזוז מוסיפה כ"ס דימיוניים וכו'. לכן רציתי לדעת האם הגיוני שהרכב נהיהיה יותר זריז כתוצאה מזה שהחלפתי את האגזוז הקודם המקורי בזרימה החופשית ( אולי ייתכן והאגזוז המקורי היה סתום )
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי אימפרזה טורבו שנת 99 דגם ה-GT עם טורבו מסוג TD06 מנוע מחוזק הדרס מזרקים 1000CC בוסט קונטרול ברז דלק צ'יפ ועוד עכשיו קניתי טורבו חדש GT35R רציתי לדעת אם אני מחבר אותו אני יוכל לנסוע ככה בלי ניהול מנוע אלא פשוט להגביר את לחץ הדלק נגיד מ-3.2 ל-4BAR + - האם אני יכול לנסוע ככה? תודה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
אשמח לקבל מידע בנושא, איך הוא בא לידי ביטוי ברכב ומה ההשלכות שלו לנהיגה.... כמו כן האם הוא מתאים לקליאו
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- עוקב אחד
- 41 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם . אני צריך להחליף 4 צמיגים. עכשיו ברכב מותקנים צמיגים (:oops:) סיניים, MARSHAL ו-FEDERAL. מבקש המלצה ל-4 צמיגים עם "אופי" ספורטיבי אך שיחזיקו 3-4 שנים עד 400-500 ש"ח לצמיג. קראתי על SP9000,T1R,דומיהם.. למעת האמת אני מאוד מבולבל וגם - מבקש המלצה לצמיגייה באזור ירושלים-מעלה אדומים-בת ים-יפו-ת"א שתוכל למכור ולהתקין את הצמיגים בלי נזק לרכב (הרכב מאוד יקר רגשית ). תודה רבה לכולם . נ.ב. - הכי חשוב! המידה - 185/60/14.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההתלבטות היא בין טיו R1R וכמובן T1R. מידה 225/40. המחירים שקיבלתי הם: R1R ב720 ש"ח T1R ב 670 ש"ח המחירים כמובן כוללים מע"מ. עכשיו מה שרציתי לדעת,מה בעצם עדיף? הנסיעה שלי לא כל כך אגרסיבית,אני נוסע יחסית רגוע ופה ושם לוחץ בקטנה או לפעמים נכנס לסיבובים אבל לא חדים מדי. חשוב לי שהרכב יפרפר כמה שפחות כי הגעתי למצב שהרכב מפרפר בהילוך שלישי במהירות גבוהה. הצמיגים שיש לי הם יחסית טובים מתוצרת דנלופ,לא זוכר בדיוק את התת דגם. אבל אני רוצה משהו יותר רציני. יש אולי המלצות אחרות? הבנתי שTOYO נותנים תמורה מעולה למחיר,מה שכן זה המחיר הזול ביותר שמצאתי. בכל אופן אשמח לקבל חוות דעת לגבי הצמיגים האלה ואם יש עוד משהו בטווח המחירים הזהה אני אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- 0 תגובות
- 813 צפיות
אני צריך ארבעה עם קפיצים משופרים .אני מחפש יציבות מרבית
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, יש רביעיית צמיגים מהגודל הזה 185/65R14, במחיר סביבות ה1000 ש"ח? שיהיו מאיכות סבירה(לא סיניים), אין דרישות מיוחדות נוספות. ומקום מומלץ לרכישה באיזור נס-ציונה רחובות או באר שבע. תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar,