שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז יש רכב חדש והרג'קט היחידי בבדיקה היה הצמיגים האחוריים שנראה שהם עדיין המקוריים של הרכב מאוק' 08 הזוג הקדמי הוא t1r בן חצי שנה+ , ההתלבטות היא האם לקנות עוד זוג כמו הקדמיים? פשוט היה לי ניסיון רע עם הדגם הזה בעבר בקליאו ספורט, מחיפוש קצר לא ראיתי שמישהו התלונן עליהם במידה של הלאון. הדרישות שלי כרגע הן דיי סולידיות, את רוב השנה הקרובה אני אעביר בין העבודה ללימודים לעבודה (), לא מחפש צמיג אוחז שייגמר מהר, אלא פשרה בין האחיזה לבין אורך החיים, הנסועה השנתית שלי היא בסביבות ה12k. תודה מראש ואשמח כמובן לרשמים ודעות אחרות. נ.ב - כמו כן אם יש המלצות על צמיגיות באיזור ת"א. דורון
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
- 21 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שהקלאצ' המקורי בסיאט-לאון-טורבו-4 שלי סיים את חייו בשיבה טובה, האמת הקלאצ' החזיק די יפה, מה שלא עמד בתלאות הוא הסידור המפגר של קבוצת VW של גלגל תנופה Dual Mass כבד, שהחליט להתפרק לשניים , טוב, לא הייתה ברירה, ארון השיפורים נפתח (סתם.. זה ארון המשחקים של הילדים) במדף התחתון נח לו כבר שנתיים גלגל התנופה התחרותי והקל (Single Mass) של Fidanza Racing, ניקיתי את האבק מהקרטון שהיה עדיין סגור, וקדימה למוסך ... הסידור עליו הלכתי הוא קלאצ' + פלטה + משאבה ומיסב חדשים ומקוריים (LUK) ועל גלגל תנופה קל (10 ליברות לעומת 36 ליברות המקורי), כך שאני אקבל התנהגות רכה ושימושיות של קלאצ' רגיל ולא קראמי, עם הפחתת משקל מאסיבית לצורך שיפור משמעותי בתגובת מנוע ומצערת. …
הודעה אחרונה מאת Trinity, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברצוני להתחדש על צמיגים חדשים וקצת יותר טוב ממה שיש לי עכשיו המידה היא 205\50\16 כרגע עומד סט של KHUMO SP-16 עבר שנה והצמיגים הקידמיים במצב של לא עובר טסט. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להגדיל את מידת הצמיגים אצלי ברכב מ 165-70-13 ל- 185-60-14, ואני רוצה לדעת האם צריך לפי החוק לשנות את מידת הצמיג הריזירבי? (אני חושב שלא כי לפעמים אני רואה רכבים יפנים עם גלגל ריזירבי קטן במיוחד וכנראה זה צמיג אורגינלי מהחברות) אז מה אתם אומרים? צריך להגדיל גם את הריזירבי על פי חוק? תודה רבה, גל .
הודעה אחרונה מאת Gal85, -
סיאט איביזה קופרה 1 2
מאת SaxoBeatz- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום, שמי עומר ואני חדש כאן בפורום. לפני כשבוע הזמנתי רכב חדש (עד עכשיו נסעתי על פורד מוסטנג) שונה ממה שהכרתי ואהבתי עד היום והחלטתי ללכת עם סופר מיני. קודם כל מבעלי הרכבים שמחביאים מתחת להוד את הצוציק בנפח 1400 סמ"ק שצ'ופר במגדש ובמגדש על, רציתי לדעת (קצת אוף טופיק מנושא הפורום) אם צריכת הדלק שלו באמת יכולה להגיע ל1 - 15. ולנושא, רכשתי סיאט איביזה קופרה חדשה ורציתי לדעת (כמובן לאחר ההרצה) במה אפשר לצ'פר אותה בעדינות בלי לגרום לבלאי מועץ אך עם זאת לקבל עוד קצת כוח ותאוצה בעיקר. כעקרון קראתי מעט וראיתי שקיימים צ'יפים לניהול מערכת המנוע שיעזרו לי לקבל את מבוקשי (REVO st.1) אבל, אשמח לדעת מחברה בעלי ניסיון (אם אתם לא בטוחים אני מעדיף שהתרד ישאר עם 0 תגובות אגב) יס…
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, מעוניין לדעת מה המומנט של האיביזה שלי FR 2008 1.8T 20V. האם יש הבדל בנתון לפני ואחרי האבסולוט?
הודעה אחרונה מאת MasterChief, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אשמח לקבל חוות דעת על שיפורים חיצוניים ומכניים של הרכב הנ"ל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם יש אפשרות לקבל אישור לנסיעה עם מוטות מייצבים/פילטר פתוח? לפי מה שהבנתי, פילטר פתוח נחשב פילטר אוויר חליפי. יש דרך להוכיח את זה לבוחן תנועה?
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
נתקלתי בצינור אויר למנוע שאמור לחסוך דלק, המוצר משווק בארץ תחת השם Drive N save אני תמיד "מפחד" ומתקשה להאמין שפתרון פשוט יכול לחסוך דלק בלי לגרום לנזקים, אחרי הכל מהנדסי הרכב יודעים את העבודה והיו מוסיפים בעצמם שינוי. האם לאנשים יש נסיון עם המוצר? האם באמת נראה שהוא עשוי לסייע בחסכון דלק? אשמח לתגובות... ואם יש מחקר מדעי כלשהו?
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ראיתי כמה וכמה קליאו בחו"ל עם המוצרים של החברה הזאת "פאוורפלקס". מנבירה , הם מיצרים, בוקסות (שאין לי מושג מה זה) תושבות וכל מיני גומיות לאיזור המשולשים וכו'. הייתי שמח לקבל פרטים על המוצרים האלה, אם מישהו מכיר?.... http://www.powerflex.co.uk/products/Clio+II+%28inc+172+%26+182%29-426/1.html תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את מערכת קירור של המנוע וכרגע מתלבט בין החלפת אינטרקולר לאחד אחר אשר גדול מהמקורי בכ 30%.או,להרכיב את הזרקת מים/מתאנול. מה יהיה יותר יעיל בחום של קיץ ישראלי? תודה
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבנתי שמותר להגדיל את נפח המנוע עד 200 סמ"ק חוקי. השאלה שלי אם מותר לשתול מנוע של אוטו צרפתי ברכב איטלקי? שחרון
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
כמו בכותרת,התחדשתי השבוע בסט ג'אנטים וצמיגים במידה 14אינטצ' חדשים. הרשמים שלי מאוד חיוביים וטובים! המידות הם-185/60/14 קודם כל האוטו נוסע קצת יותר מהר וחזק כי ירד משקל מהאוטו מגלגלי הברזל הכבדים לג'אנטים הקלים האלו,ההגה מרגיש הרבה יותר קליל וזריז,תחושה מאוד חזקה של יציבות על הכביש,מרגיש רחב על הכביש,לוקח פניות הרבה יותר מהר וחד ומיידי מהצמיגים הקודמים.האהצה מהמקום יותר טובה ומהירה מאשר סיבסוב הגלגלים שהיה מתקבל בסט הרגיל! האוטו בכללי נוסע הרבה יותר טוב,מרגיש סוף סוף אוטו על הכביש ולא נדנדה,כמובן מדובר באפלאוז 92". בכללי מאוד מרוצה,היה שווה,צמיגים מעולים מעולים! לא של חברה עולמית אבל עושים את העבודה כמו שצריך ואף יותר. האוטו מרגיש קל ברמות. רק משה…
הודעה אחרונה מאת glansfor, -
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חברים, נתחיל בזב שיש לי אימפרזה 2.0R 2006 אני נוהג באוטו2-3ימים בשבוע בלבד ושאר הימים הוא חונה בבית, הנהיגה היא בין עירונית משולבת 60% עירוני. וסגנון הנהיגה מחוץ לעיר הוא אגרסבי יחסית אבל לא תמיד יעני 70% נהיגה בכוח וסיבובים חזקים אני גר בצפון לכן יש לנו עליות עם פיתולים יפים אז אני מחפש צמיגים שיחזיקו מעמד טוב בתנאים האלה, כרגע האימפרזה נועלת רביעייה של MAXXIS VICTRA MAZ1שנת 2009 ועברו מאז שנתיים וחודשיים והיום ראיתי צמיג אחורי אחד כבר עם סדק באורך 7 ס"מ בערך בצד בדופן וכל הצמיגים רואים בצדים שלהם שהם יבשים וסדוקים קצת , אז מה דעתכם האם לחזור ל MAXXIS או לנסות משהו אחר? מה דעתכם על TOYO T1R האם יחזיק מעמד יותר זמן מה מאקסיס? האם הטויו יותא אוחז בכביש ויות…
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני צריך להשוות את הכח לפני ואחרי שינוי כדי לדעת אם להשאיר את השינוי או לא. אולי במכון טסטים "טסט אריה" וכדומה? או יש מקומות יעודיים לזה? עדיף לי באיזור ירושלים, אלא אם כן במרכז המקומות יותר טובים. אגב, השינוי המדובר הוא התקנת מערכת הפרדת מימן-חמצן, שמצריך גם שינוי מסויים בתוכנה, וכבר יש לי תוכנת שיפור מנוע. כך שאני ארצה לדעת אם אחרי ההתקנה שלו הכח ירד, ואם כן, אוכל לפרק ולחזור למצב הראשוני בלי לשלם.
הודעה אחרונה מאת MasterChief, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש בירשותי מזדה 6 מנוע2300 נפל לידי פילטר פתוח חדש וחשבתי להרכיב אותו. ניזכרתי שלחבר היה גם מזדה 6 והוא הרכיב פילטר פתוח ואחרי חצי שנה הגיר התחיל להישתגע. הוא ניכנס למוסך מורשה ואחד הבחורים שם אמר לו שזה ביגלל הפילטר פתוח. צריך להוריד אותו ולהחזיר את הצנרת המקורית עם הפילטר המקורי ואז לעשות עידקון תוכנה וזה יסתדר. מישהוא שמע, ראה, ידע ? אשמח לעזרה רז...
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
אז לקחנו גם את זאת לדיינו.. ה 2.0TSI החזקה ביותר בארץ הקודש - 2011 SEAT LEON FR 2.0TSI ולמי שלא זוכר.. זאת הלאון FR TSI המפורסמת מהת'רד הזה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=397107 כפי שסיפרנו לכם, הרכב לא מקומי ומיועד לטוס לחו"ל אז תגידו יפה שלום.. מה ברכב: APR STAGE 3 TURBO SYSTEM APR DOWNPIPE APR Carbonio Intake APR INTERCOOLER REMUS REAR EXHAUST צנרת פליטה מקורית!! דלק 95 אוקטן בלבד !! מה שאומר שלאחר החלפת מערכת פליטה, שימוש בדלק 98 (ואולי גם מתנול..) היא תהיה חזקה עוד הרבה יותר!! גדישה של 24PSI ללא תיקוני הצתה בכלל. משיכה ארוכה, החלטית ומאד משכנעת ו.. גרף יפה יפה, בדיוק כפי שאנחנו מצפים מ APR. תוצאות …
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום האם התקנת צ'יפ ברכב ללא טורבו מחייבת בהתקנת זרימה חופשית בכדי לקבל תוצאות? או שאין קשר בין הדברים? מדובר בואפל קורסה מנוע 1.4 90 כ"ס. תודה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
החלפת בולמים
מאת L.D- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לא מזמן רכשנו במשפחה GMC סונומה לצורכי הובלה, מסתבר שהמשקלים המועמסים על האוטו השביתו את הבולמים האחורים, יש המלצה כלשהיא לבולם חזק יותר, שיוכל לעמוד בעומסים? בתודה אלדן.
הודעה אחרונה מאת L.D, -
משפר A1-הצעות 1 2 3 4 7
מאת שגיא גבע A1- עוקב אחד
- 101 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
שלום אני שגיא בעל אודי A1 TFSI 1.4 122 HP בקרוב אני שם צ'יפ שלפי מה שהבנתי מציון למנוע שלי-Giac ולעלות את הכוח לסביבות ה160 אני מקווה שזה יוריד לי בסביבות השנייה (8שניות) רציתי לדעת אם אתה שמעתם או מכירים עוד דברים שאוכל לעשות(לא להגזים)בשביל להוריד את הזינוק ביותר מזה?אפילו צ'יפ אחר שאתם מכירים? תכתבו כל מה שאתם יודעים-תודה
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אפשר לשים צ׳יפ לx5?מדובר בטורבו דיזל290 כ"ס טויין טורבו,אם אפשר מחיר,כמה כ"ס זה יוסיף,ואיפה מרכיבים,תודה.
הודעה אחרונה מאת celica gt-i 16v, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6 אלף צפיות
סיאט לאון קופרה שנת 2011 240כ"ס במקור כידוע לכם ברכב מגיע עם מגדש טורבו KO4 GIAC פיתחו תוכנה מיוחדת שממצה את הטורבו והמזרקים GIAC KO4 EXTREME התוכנה מחייבת אינטרקולר גדול יותר: AUDI S3 משאבת דלק מחוזקת: AUTOTECH HPFP ווסת לחץ דלק: AUDI RS4 FUEL VALVE צנרת פליטה: דאון פייפ אי אנד איי אוטוספורט קיט יניקה: K&N עם בית מאף 3 אינץ אי אנד אי הזרקת מתנול כדי לאפשר שימוש בתוכנת {108אוקטן}RACE התרשמות מנסיעה קצרה על הרכב פשוט לא ייאמן מה שהטורבו הזה יכול לעשות!!! הרגשה של טורבו גדול ומשיכה שלא מפסיקה עד 7000סל"ד!!! בקרוב נעלה לוגים ודיינו אנחנו מקווים ל380כ"ס על דלק 98 ו400כ"ס עם ההזרקת התנול! בניתיים מחפשים אינדיקציה מול KO4 או רכבים עם STAGE…
הודעה אחרונה מאת xxxxx20vt, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים האם אפשר להשתמש בג'אנט 15' שהיה מורכב עליו צמיג במידה 195/55R15 עם צמיג חדש במידה 185/60R15? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר חיפושים מנוע שלו הואילו עבור ההצ'בק של חבר לי (מה גם שאני לא מת על מנועים מיבוא) אנחנו מחפשים בעל מקצוע טוב עם שם וקבלות, עבור עבודת שיפוץ מנוע כללי, ואפשרות ליותר (אחרי הכול מנוע פתוח שווה לנצל) חשוב שיהיה אדם רציני ויודע את עבודתו, שעבר כמה מנועים כאלו ושלא יעשה עלינו ניסויים. רצוי באזור הצפון אגב שלא ידפוק מחיר של F16 אנחנו מודעים למחירים ומוכנים לשלם אבל אנחנו לא פראיירים... למי שמכיר מישהוא כמו איציק אלפא רק שיהיה הונדה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת glansfor, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להחליף לפולו שלי ג'אנטים, מידה נוכחית (מקורית) 165/70 R14 אני רוצה לעבור למידה 195/55 R15 איפה אני צריך להוציא לזה אישור? כמה עולה? קראתי שצריך לעשות כיול למד המהירות, זה נכון? צריכת הלדק תשתנה? תודה רבה לכל מי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת danielfp02, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם אני שם צמיגים במידה 195 60 15 במקום 175 65 14 יהיה הבדל כלשהו ? לטובה או לרעה או שפשוט להשאיר את המידה שיש עכשיו 175 65 ולהגדיל את המידה של הגאנט ל 15
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברשותי פיאט פונטו,אני רוצה לעלות כמה סוסים שאולי ישפרו בקצת את הכוח של הרכב. הבנתי שהורדת ממיר קטליטי יכולה לשפר את הביצועים ברמה הטובה ביותר במחיר הזול ביותר,האם זה נכון ? ואשמח אם תביאו לי יתרונות וחסרונות של הורדת הממיר הנ''ל. ואם יש עוד אפשרויות לשפר את הרכב בכמה סוסים,אשמח לשמוע תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תודה לכל מי שיוכל לעזור. הלך לי הראש מנוע במגאן קופה 2.0 16v וחשבתי לנסות להשתיל מנוע של הקליאו ספורט עם 172 כ״ס יש לי מספר שאלות האם זה אפשרי? מה העלות? אפשר לאשר את זה שיהיה חוקי? * אם יש למישהו למכירה מנוע או ראש מנוע של מגאן קופה 2.0 שיצור איתי קשר בה״פ תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
KW/WEITEC/ V-MAXX/ D2/ TEIN וכו' - איזה סט הוא באמת הכי טוב והכי מומלץ? מה נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר? איפה בארץ הכי משתלם לקנות סט כזה? מהו סדר גודל המחירים? מעוניין בהתקנת על סיוויק 95. כעת נוסע עם קפיצי הנמכה בשילוב בולמים מקוריים ומוטות מייצבים. צמיגים במידה 195/55 R15. הייתי רוצה לשפר את היציבות של האוטו לרמה גבוהה הרבה יותר, תוך שמירה על איכות נסיעה טובה עד כמה שאפשר. חשוב שהאוטו יהיה קשיח יחסית, ולא ימרח ויקבל מכות מבאמפרים ומכשולים בגובה סביר. חשוב שהשיכוך של הבולמים יהיה מהיר ומדויק. אשמח לעצות בנושא.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
T1R ומשיכה לצד שמאל 1 2 3
מאת eli z-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
התחדשתי ברביעייה חדשה וטרייה עבור הBMW E46 שלי, החלפתי את הבוקסות בדיפרנציאל האחורי שדרש פירוק של כל הגשר האחורי. כמובן שלאחר מכן, כל הרכב יצא מכיוון . קפצתי לעידן וג'וג'ו, והמקסימום שניתן לעשות כאשר הרכב היה מכוייל כפי שרציתי, הוא לגנוב כחצי מעלה מהקמבר כדי לפצות על המשיכה. התופעה המרגיזה עדיין קיימת. האם יש עוד מה לעשות? יש לכם המלצות לצמיגים אחרים ללא נטיות שכאלה? (225.45.17)
הודעה אחרונה מאת AvielT, -