Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להשוות את הכח לפני ואחרי שינוי כדי לדעת אם להשאיר את השינוי או לא.

אולי במכון טסטים "טסט אריה" וכדומה? או יש מקומות יעודיים לזה? עדיף לי באיזור ירושלים, אלא אם כן במרכז המקומות יותר טובים.

אגב, השינוי המדובר הוא התקנת מערכת הפרדת מימן-חמצן, שמצריך גם שינוי מסויים בתוכנה, וכבר יש לי תוכנת שיפור מנוע. כך שאני ארצה לדעת אם אחרי ההתקנה שלו הכח ירד, ואם כן, אוכל לפרק ולחזור למצב הראשוני בלי לשלם.

פורסם

אצלנו תוכל לבצע את בדיקת ההספק הכי מדוייקת האפשרית, ללא פירוק המנוע מהרכב וחיבורו לדיינו מנוע.

הדיינו הינו היחיד מסוגו בארץ ומודד את ההספק בנאבות בסטייה של כ-1 כ"ס ופחות.

כפי שנתי רשם מעלה, אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון 054-5994459.

תודה.

נ.ב. תודה נתי.

דני.

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

פורסם

אני מבין שאצל דני כנראה טוב יותר, אבל בשביל להשוות אם חל שיפור או הפסד בכח, אני משער שמספיק מקום פשוט. אז בשביל להשוות את המחיר, מה המחיר לדבר כזה בארץ בדרך כלל?

פורסם

בוקר טוב.

המקום המדוייק ביותר שתוכל לבדוק את הרכב,יהיה כאמור,אצל דני.:mm_yeah:

לפי מיטב ידיעתי,מחיר הבדיקה הוגן ועלותו כעלות בדיקת קניה לרכב,במכון סטנדרטי.

קבל סוכריה נוספת :

לפי מיטב הבנתי,אתה מעוניין בתוספת הספק למנוע ונוסע כרגע ,עם תוכנת ניהול מנוע של ייצרן אמריקאי.

במידה ותחליט לבצע בדיקת דיינו ,תן לנו התראה טלפונית ואנו נגיע למקום ונאפשר לך להתנסות בתוכנת ניהול מנוע של חברת "אפסולוט-אוסטריה" .כאשר תוכל לראות במקום ,איזו חברה נותנת לך יותר סוסים...:wink:

מכיוון שרכבי דיזל נפוצים הרבה יותר באירופה מאשר בארה"ב ,אני מניח שתקבל תוצאה טובה יותר מהמתחרה האמריקאי .

ההתנסות מבחינתנו,תהיה כאמור ברוח ספורטיבית וללא חיוב.

בהצלחה.

פורסם

אני רואה שכן היה צורך לכתוב את סוג הרכב.

מדובר באוקטביה TDI 1.9 מודל 2005.

האמריקאי כוונתך כנראה לAPR, ולהם אפילו לא היה תוכנה מתאימה לדגם שלי.

התקנתי את החברה שמלכתחילה רציתי, סופרצ'יפס האנגלית.

נראה לי שתוכנות התנסות אפשריים ברכבי בנזין, ולא דיזל. ואני מחפש חיסכון בדלק בנוסף לשיפור הביצועים, דבר שסופרצ'יפס מתחייבים, וגם עמדו בזה בגדול. הרכב שלי יותר חסכוני מכל הסופרמיניות האלו, עם צריכה ממוצעת של בערך 20ק"מ לליטר, כאשר רוב הנסיעות שלי הם לא במרכז העיר.

בכל אופן תודה על ההצעה!

אגב, התקשרתי ל"טסט אריה", ואמרו לי שם שהם לא יכולים לבדוק את ההספק שלי בגלל שהתהליך יוכל להזיק את מערכת הABS. מעניין למה אותי למה.

פורסם

אם רצית לדעת למה, חבל שלא שאלת אותו.

אני לא יודע איזה דיינו יש להם אבל אני מנחש שיש להם דיינו מסוג הנרציה.

זה דיינו שאתה מחבר את הרכב והגלגלים מסובבים גלגלת מתכת גדולה.

בדיינו כזה, בגלל המשקל הגדול של הגלגלת, וההנרציה שנוצרת מסיבוב הגלגלת מהירות גבוהה,

יהיה קשה אם בכלל אפשרי, לשים לב להבדלים קטנים בהספק - כמו בורות בסל"ד מסוים וכו'.

עקומת ההספק שתתקבל תהיה דיי "יפה" אך לא משקפת את המצב האמיתי.

הסיבה לכך היא שאם יש נפילה בהספק, והמנוע מפסיק לייצר כוח לכמה שניות, הגלגלת עדיין ממשיכה לסובב את הגלגלים (עם המנוע) - ולכן לא תזוהה נפילה בגרף (אלא אם מדובר בנפילה ממש ממש חמורה).

דיינו כזה לא מודד הספק או מומנט בפועל, אלא מודד זמן שלוקח להאיץ את הגלגלת לסל"ד מסויים ואז עושה חישוב לגבי הספק.

לאחר שחושב ההספק, במידה וישנה קריאת סל"ד מהמנוע, מחושב המומנט. - לכן כל עוד הגלגלת מסתובבת, הכל טוב.

חושב להבין, שלא נמדד כאן מומנט או הספק בפועל - אל מחושב....וזה משאיר הרבה מקום לאופטימיות.

לגבי ה-ABS, אני לא רואה איך מערכת ה-ABS תפגע - אך בהחלט סביר שתדלק לך נורת אזהרה.

הסיבה היא, שהגלגלים האחוריים לא מסתובבים בכלל, או לא מסתובבים באותה מהירות כמו הגלגלים הקדמיים,

והמערכת מדליקה אזהרה.

בגדול, לאחר חזרה לכביש ונסיעה של מספר קילומטרים, הנורית נכבת.

היות ואתה לא לוחץ על הבלמים בדיינו (בזמן פעולת המכשיר), מערכת ה-ABS לא נכנסת לפעולה.- ולכן אין סיבה שתפגע.

זה שנדלקת נורה - לא אומר שיש בעיה במערכת - אלא רק מצביעה שהמצב שהרכב נמצא בו, הוא לא אידאלי.

מין הסתם, כששני גלגים מסתובבים ושניים לא, המצב לא אידאלי.

אין סיבה להיות מודאג.

בהצלחה.

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

• תוכן חדש...