שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בקר טוב, ברשותי חישוקים שהיו מורכבים עליהם צמיגים במידה 215/60r16 חישוקים קלים. יש לי רכב אחר עם חישוק פלדה, צמיגים 215/65r16 אלה המידות המקוריות של שני הרכבים. אני רוצה להחליף בין שני החישוקים, כלומר-להישאר כל רכב במידה שלו אבל הצרחה של החישוקים. המידה זהה, ההבדל הוא רק החתך. האם זה הולך? לא צריך אישור משרד התחבורה או משהו, שאלה אם זה מסתדר טכנית. תודה לעונים. תמיר,
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מרווח הברגים ב-HGT הוא 98X4, נאמר לי בפורום באנגליה שקיימים ברגים שמתאמים כביכול על מנת שאני אוכל לשים ג'אנט עם מרווח ברגים 100X4. הקישור עם השאלה שלי לפורום ב-UK: http://forums.puntomk2.co.uk/showthread.php?p=312429#post312429 עכשיו השאלה היא מה בדיוק הברגים האלה עושים ואיך הם עובדים? היכן ניתן להשיג אותם בארצנו הקטנטונת? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני נוסע על אופל אומגה ומתוך עניין נכנסתי לראות לאן אנשים לקחו את הרכב הזה, מסתבר שרחוק מאוד! אני לא יכול לפרסם קישורים, אבל חפשו בגוגל opel omega by rats תוכלו לראות את הפרויקט ואת הכתבה באנגלית של evo איך הבחור הגיע לפרויקט בכלל ?! חקלאי מנורווגיה (כן חקלאי! ובמקרה הבעלים של שחברת הנדסה קטנה שמתמחה בשדורג תיבות הילוכים), היתה לו אומגה שנת 94 ומנוע V8 של לקסוס משנת 93, האומגה עברה השתלה מסובכת של מנוע הלקסוס ותיבת הילוכים ידנית של Dodge Viper six-speeder. ומה שקיבלתם זה רכב עם 1005 כ"ס שסוגר סקאלה ב -344 ק"מ -(כתב הרכב מעריך כי היא יכולה לסגור גם 360 ק"מ) מה שעוד יותר מדהים ברכב הזה, זהו רכב כביש לכל דבר, הנהג נסע מנורווגיה למסלול בגרמניה ובחזרה …
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני דיי קצר בכסף כרגע(עדיין תלמיד בביה"ס ) יש לי מאזדה לאנטיס 323F צבע ירוק מטאלי: ואני רוצה להחליף לה צבע בגלל שיש מלא קילופים בכל מקום וחייב צביעה,הצביעה הכי זולה שמצאתי היא אצל בן אדם בלוד שרוצה 3 אלף שקל ואין לי כרגע את הסכום הזה. ראיתי הרבה המלצות למדבקת קרבון שחורה על כל האוטו,רציתי לדעת עם יש סיכונים,למשל: 1.השמש החמה בישראל 2.כמות הזמן שהמדבקה מחזיקה 3.אם היא עמידה בפני שטיפה של הרכה וכ'ו... תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
צמיג במידה 15 195 50 על גנט 15 אינץ רוחב 5 אינץ אפשרי הדבר ? תודה
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום בימים הקרובים ארכוש ציטה מגלה מצלמות . המכשיר לא נקנה בארץ , מה המשך פרוצידורה ? היכן מתחברים לאתר שלהם ? האם אחרי התשלום הנוסף , אגב כמה יעלה התענוג ? האם המכשיר שנקנה בח"ול יהיה מעודכן ישראל ? האם לחבר קבוע לתקרת הרכב או על החלון בדומה למגלה ראדאר ולהוציא כל פעם שיוצאים המהרכב למנוע גניבה ,אגב אמר לי מישהו שאם מנתקים ומחברים שוב ושוב זה מתקלקל כי זה עדין חיבור של USB ? אשמח לעזרתכם , תודה מראש!!!!!
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
הזמנתי מאי ביי מראה מתכהה, עלות המראה הוא 390 ש"ח , אמרו לי במכס שצריך להוציא אישור של משרד התחבורה, מישהו מכיר את הדבר הזה ? יש אפשרות להוציא בלי זה (בסך הכל מראה) אף אחד לא ידע להגיד לי מה עלות השחרור. איך אפשר לודא?
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צריך ליסרוק קד תקלה תודה לעןזרים
הודעה אחרונה מאת leibraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לשאול אם אפשר לעבור לשסתום פריקה חיצוני אצלי ברכב , מדובר במיצובישי איוו 9 ,בגדול יש לי באוטו איסיוטיק, צנרת, קמשפטים , ומיטאנול . ועוד שאלה , באיזה סטייג האוטו שלי נמצא , ועד איזה סטייג ניתן להגיע בטורבו המקורי .
הודעה אחרונה מאת VinnyX, -
-
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן! אחרי הרבה מאד חיפושים וקריאה ברשת וכדומה ראיתי שאני יכול להלביש על הפולו המסכנה שלי סופרצ'רג'ר. ההמלצות מצביעות על eaton m45 .. רציתי לברר מה בדיוק הסופרצ'רג'ר כולל, מה נחשב סופרצ'/ במצב טוב (או לחילופין מה הבלאי שחל עליו) ומה אצטרך להחליף/לשנות/לשפר כדי שאוכל להתאים אותו על הפולו שלי תודה!
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קניתי A3T עם צנרת או 2.75 או 3 אינץ', הרעש בלתי נסבל! בעיקר מושך שוטרים. חשבתי להוסיף ממיר. יש המלצות לחברות או ממירים מסויימים? יש חשיבות לרעש ולזיהום. עדיף שירעיש כמה שפחות ויזהם כמה שפחות. יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, אני לקראת השלב הבא של שיפורים ברכב שלי ובגלל שיש לי אפסולוט אני מודאג שאצטרך גם לעדכן את התוכנה עם כל שיפור. אשמח לדעת איזה שיפורים מחייבים עדכון תוכנה והאם עדכון כזה עולה כמו תוכנה חדשה? רק למידע כללי, מה קורה אם לא מעדכנים?
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן אנשים אני מעלה את הסוגיה פה על גבי הפורום, האמת שכבר שבוע אני חופר באינטרנט ודולה כמה שיותר מידע בין השניים. אני מאמין שיש כאן עוד אנשים שמבינים בנושא יותר ממני כי לי יש דרישות, ואני לא יודע מה יעשה את העבודה הכי טוב בשבילי, וכמובן ככל שהעסק יעלה פחות יהיה יותר לבזבז על עוד חלקים אז ככה אני מחפש הנמכה יחסית סולידית של עד 30MM שלא תפגע לי בנוחות היום יומית או לפחות שלא יפגע יותר מדי. חשוב לי מאוד ההתנהגות של הרכב, שאני יחסית מאוד אוהב אך ברור שיש מה לתקן.. גם בי בתור נהג וגם ברכב ממה שהוא יכול לתת. הרכב כמובן ננהג ביום יום ולכן אני לא מחפש שינויים גדולים מדי בשביל מסלול אלא שיתן תמורה מספקת ליום יום ומדי פעם שרוצים לצאת משגרה שיתנהג בהתאם. ולכן…
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני גם מחפש את הפורק לחץ הפנימי ואני לא מוצא אותו. השאלה שלי עם אפשר להרכיב פורק חיצוני,ואם כן איזה? תודה רבה כמובן האופל טורבו 2000 סמ''ק
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
צריכת שמן STI 2002
מאת Guest 458italia- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי.. מישהו יודע מה אמורה להיות צריכת השמן במנוע STI2002 עם בוכנות וטלטלים מחוזקים? בבקשה רק מי שמבין. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחרונה התחלתי להתעניין בכל הנוגע לשיפור הרכב שלי. פג'ו 206 ידנית 1400. כעת אני נאלץ להחליף את בולמי הזעוזעים ברכב וחשבתי שזו הזדמנות להתחיל את "סדנת השיפורים". אז בתור התחלה, בולמי זעזועים - על מה הייתם ממליצים בתקציב של עד 2000 ש"ח? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, הייתי מעוניין לדעת אם יש איזשהו שיפור זמין למנוע זה (צ'יפ ?). בעיקר בעניין גמישות וצריכת דלק, למרות שכמה סוסים נוספים על ה-140 המקוריים יהיה נחמד תודה
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, קניתי סיאט איביזה 1.2TSI לפני כשלושה חודשים, ועד עתה נסעתי כ-3500 ק"מ. הרכב נהדר מאז קבלת הרכב ועד היום אני מקפיד לבצע בדיקת שמן ומים כל שבוע, ואפילו קניתי 4 ליטר שמן Mobil super 3000 , מתוך מחשבה שמנוע חדש צורך הרבה שמן.. כל פעם שבדקתי את מפלס השמן, המדיד הראה את אותה התוצאה - שהכמות תקינה. ועכשיו לשאלתי, האם נתקלתם/חוויתם את זה עם רכבים שונים?
הודעה אחרונה מאת IbizaTSI, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מדובר בהתייעלות של הפילטר הפתוח הקיים ומעבר שלו לכיוון הפנס ערפך או החלק הקדמי של הכנף. אני צריך צינור אוניברסלי יחסית ארוך שניתן לשים אותו איך שבא לי שנועד להביא את הפילטר אויר הפתוח למקום אידיאלי יותר מעכשיו. אשמח למקומות שבהם ניתן לקנות צינור כזה שיתאים. רצוי שניתן יהיה פשוט לבחור את האורך ואז כבר אפשר יהיה לעצב אותו פחות או יותר.
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. החלטתי לקנות סיוויק. מצאתי אחת מדהימה (יד 3, עברה 125). הכול טוב ויפה אבל היא אוטומט. החלטתי שאם אקנה אותה אז אסיב אותה לידני. אז ככה, רציתי לשאול מה העלות של החלקים (אם יש כאלו) והעלות של העבודה. הבנתי שהעבודה עולה בסביבות ה-1500 שקל. אני מוכן לשלם יותר כדי להיות בטוח שהעבודה נעשתה כמו שצריך ואצל בעל מקצוע טוב. אם תוכלו בבקשה לייעץ על מקומות שיעשו את העבודה כמו שצריך,ועל טווח המחירים בערך לכל החבילה (כל החלקים+העבודה). תודה מראש,ולילה טוב. אנטוניו.
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא יודע אם זה המקום המתאים או פורום טכני אבל בכל מקרה. לפני כחודש ביצעתי בעזרתו של חבר בדיקה של תיקוני הצתה לרכב - סיאט איביזה FR שנת 2005. תיקוני ההצתה יצאו גבוהים מאוד ולמרות שהרכב מטופל בכל טוב כנראה שיש בעיה במקום כולשהו שאני לא מצליח לעלות עלייה. עכשיו אני טרי בכל העניינים של השיפורים למינהם ורציתי לדעת מאיפה להתחיל על מנת למצוא את מקור הבעיה. תודה לעוזרים! * שחכתי לציין שהרכב מתודלק 95.
הודעה אחרונה מאת gilzz, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, כבר מזמן מטרידה אותי השאלה איך מערכת הESP מתמודדת עם שיפורי הרכב הרבים שלנו? כלומר, האם רכב משופר שמעביר הרבה יותר הספק ומומנט לגלגלים, עם מערכות בלימה משופרות שגורמות לבלימה חזקה יותר מהגדרות היצרן וקפיצים/בולמים שלוקחים את השלדה לגבהים אחרים ממה שהתכוון היצרן - כל אלו לא משפיעים לרעה על תפקוד המערכת בחירום? שאנחנו במסלול אנחנו חכמים גדולים ומנתקים את המערכת, אבל מה קורה בכביש? האם תיקון של הESP יכול בעצם לגרום להחמרה של המצב ברכב משופר? או אפילו לתאונה? או לחילופין שהמערכת עובדת בצמוד למחשב הרכב ויודעת "להסתגל" לשינויים שביצענו? אשמח לתשובה מעמיקה בנושא
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
עזרה בבחירת קוילאוברים לSTI2002
מאת Guest 458italia- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם.. ברשותי STI 2002 הבולמים כבר לא משהו,קצת דופקים וכו'... חשבתי להשתדרג בקוילאוברים ובשביל זה אני צריך את עזרתכם. 1.על איזה יצרן אתם ממליצים? 2.האם יש דגם ספציפי שמיועד לרכב הזה? 3.מה לגבי מחירים? 4.האם הכי יקר נותן את התמורה הכי טובה? 5.כמה זמן בממוצע מחזיק סט? 6.האם מומלץ להחליף על הדרך עוד חלקים? אציין רק שאני לא מעוניין בהמלצות על סטים קשיחים מאוד , ויחד עם זאת כן חשוב לי ביצועים,ואם אפשר גם נוחות באופן יחסי. אשמח לקבל תגובות שיעזרו לי לעשות בחירה נכונה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
הנמכה לרכב
מאת oorenn- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכם חברים,ברשותי שברולט אופטרה האצב'ק. רציתי לשפר את יציבות הרכב בפניות ולהוסיף לחווית הנהיגה,חשבתי להמניך את הרכב על ידי החלפת הבולמים. אשמח לדעת במה הדבר כרוך(החלפת בלמים ? ) , וכמה כסף מדובר בהשקעה שכזאת. הרכב בעיקרון ממש יציב על הכביש,ולקיחת פניות היא פשוט חוויה יחסית לרכב משפחתי(יעידו בעלי הרכב הנ"ל בגירסא האצב'ק ) רציתי לקחת את הרכב טיפה יותר רחוק ממה שהוא כרגע,מבחינת יציבות. על הדרך,תמונה של החמודה שלי
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן! ברשותי סובארו אימפרזה גרנד לאונה 94' 1.6 ידנית ברצוני להוסיף עוד כמה סוסים אשמח לקבל הכוונה מאיפה להתחיל ברצוני להיכנס לנושא הזה ברצינות ואני מוכן להשקיע מזמני ומכספי אשכול ראשון שלי פה אבל אני קורא פה כבר הרבה אני מודע לכל הציניות בפורום ואשמח לתשובות רציניות, תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Turbo Supercargador Citroen AX C2 C3 BX C5 Xsara C4 Picasso Xantia - NEW בעלות של 29$? יש לי קסרה 2002 דיזל רציתי לדעת מה זה החלק הזה בידיוק ?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. מחפש קוילאוברים וקפיצי הנמכה למאזדה 626. באיכות טובה ואמינים. איפה ניתן לירכוש או להזמין, אני מאזור הצפון, מחיר לא רלוונתי. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Kot25, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה עושים במצב כזה? נראה לי ששמתי יותר מדי שמן אני יכול לרסס עוד הפעם מחומר הניקוי ולחזור על התהליך עוד הפעם? אני משתמש בערכת K&N . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת daveM, -
- 35 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ערב טוב! ברשותי פיז'ו 206, גיר ידני 1.4 שנת 2001. הרכב ברשותי קצת מעל לחצי שנה, ויש מס חסרונות שרציתי לטפל בהם נקודתית. כמובן שנושא הכוח עלה לא פעם, ולהבדיל מרוב הדעות, אני לא מחפש כח בסל"ד גבוה, כי אם כוח זמין בסל"ד נמוך (בין 1500-3800 סל"ד), אך משיחות שערכתי עם אנשים שונים שהיו במקומי, ומקריאה בפורומים שונים, הבנת שהנושא לא משתלם לא מהבחינה הכלכלית, ולא מהבחינת האמינות של פרוייקט שכזה (תקנו אותי אם אני טועה). בכל אופן, התקציב לכל השיפורים (אם ניתן לקרוא לזה כך), לא מוגדר כרגע, והוא יפרש על פני מס' חודשים (כל פעם קצת). כרגע אני בשלב איסוף מידע, וקבלת החלטות, מה כדאי, מה פחות, וסדר גודל של עלויות. בגדול, הדברים שאני רוצה לתת להם מענה הם הבאים (אגב,…
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תראו קראתי המון גם פה בארכיון הודעות מ2007 ובכלל באינטרנט... בקצרה אני יספר מה אני מחפש... יש לי מזדה 3 2009 אני רוצה מנורות לבנות שיתנו אור לבן ושלא יהיה חלש...שיהיה רגיל בתאורה לפחות אבל שלא יהיה צהוב אלא לבן! ושיהיה איכותי חלק אומרים המטק חלק פילפס... באינטרנט ובביקורות הכל נראה מדהים ויפה וכנראה גם מוגזם לכן : רק אם יש פה מישהו שהתמש בפיליפס או בהמטק סופר וואיט ויכול להגיד ל בוודאות שהם לבנות וחזקות שיענה.. אחרי שנפתור איזה מנורה אני רוצה אני יתחיל בחיושים איך משיגים... תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 548 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- אלי55
- menir1
- borsood
- benny62
- topop
- Fazer
- tan tan
- RBRB
- אריאלחדד
- פינדר
- avargel