שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
R1R ומתחריו 1 2
מאת amir74- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, מי הם המתחרים הישירים של R1R מבחינת אחיזה? הפרמטר היחיד שמעניין אותי הוא אחיזה. שחיקה, אורך חיים, מחיר וכו' לא מעניינים אותי.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם . בשברולט מאליבו [2008 /3500 סמ"ק] ישנה הגבלת מהירות [170 קמ"ש]אלקטרונית יש למישהוא מושג מה זה בדיוק ? והאם ניתן לבטלה ? תודה
הודעה אחרונה מאת mayjortom, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אחרי חיפושים קשים וארוכים נמצא הבן האבוד ומצאתי פנצ'ריה שמוכרת מלאי קיים וטרי של צמיגי TOYO R1R במידה של 205.55.16 תאריך יצור 4511 . חייב לציין שהצמיג בעל איכות אחיזה מצויינת והוסיף שיפור אדיר להתנהגות הרכב. מקום הקניה עולם הצמיגים באיזור התעשיה במפרץ חיפה מחיר ל4 2150 שקלים. אדי.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שנושא זה חרוש אבל לא מצאתי תשובה סופית לשאלות שלי, לצערי אתמול בערב הלך ראש מנוע במיצובישי קולט שלי, שנת 96(צורה ישנה) 1.6 ידנית תמיד רציתי לשפר את הרכב ולהוסיף לו כח. שמעתי על הרבה פרוייקטים של מנועי גאלנט, אני רוצה להגיע ל150 כח פלוס מינוס.. אל תשאלו אותי מה התקציב אני לא ממהר לשום מקום, ולא להיתייחס לשילדה ולגלגלים,אני רוצה פרטים רק לגבי הכ"ס. השאלה שלי היא האם אפשר לאשר את זה ברישיון ? האם יש שיפורים אחרים כמו סעפות או קאמשפט חם וכו'? תודה רבה לעונים ולעוזרים, חג שמח.
הודעה אחרונה מאת -SH-, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
גלגלים של VMR - ניתן להשיג בארץ?
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב, אני מחפש סדנת רכב באיזור הצפון (חדרה וצפונה). אשמח לדעת אם קיימת כזו (מאחר וסדנאות כמו PIT STOP וכיוצ"ב רובן במרכז הארץ)
הודעה אחרונה מאת דניאל STI, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, שוב צריך את עזרתכם. אני חיפשתי צמיגים במידה 195/50/15, אחרי כל החיפושים הבחירה נפלה על FEDERAL 595 SS. כאשר לאחר בירור עם הפנצריה הקרובה לביתי כי לא מיבאים קוד מהירות V, אלה רק את קוד המהירות ZR. אין במלאי, אך אחרי החג יהיה. מה שמפתיעה הוא המחיר לכל החבילה 470 ש"ח לצמיג הוא רצה, אחרי שהסברתי כי MICHELIN EXELATO 2 אומנם קוד מהירות V עולה 550 ש"ח לצמיג וTOYO T1R עולה 450 ש"ח גם כן מהירות V, הוא אמר שאחרי החג אפשרי להזמין והוא יעשה לי מחיר של 450 ש"ח לצמיג. השאלות הן: מה ההבדל בצמיג בין קודי המהירות V לZR, חוץ מהמהירות בקוד השני שיותר גבוה. - האם קיבלתי מחיר טוב? - האם משהו מכיר היכן ניתן לרכוש את FEDERAL 595 SS במחיר וותר טוב מ450 ש"ח לצמיג? א…
הודעה אחרונה מאת shimi crack, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האלפא שלי נועלת צמיגים 225/45/17 91Y. איך לדעתכם היא תתנהג עם W? האם זה יהיה נכון לעשות זאת? המהירויות התואמות בקמ"ש: W=270 Y=300 המהירות המקסימלית של האלפא 250 קמ"ש (יצרן). אני מתלבט אילו צמיגים להתקין, R1R לדוגמה אין למהירות Y, גם לא הסמיסליקס האחרים.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב חברים אחרי בדיקות וחיפושים רבים הבנתי שאין כרגע תוכנה לניהול מנוע לסקודה פאביה 1200 TSI אודה לכם אם תעדכנו בפורום אם תישמעו על חידוש בנושא בארצינו הקטנה תודה ואחלה חג.
הודעה אחרונה מאת חיים.א, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כחודשיים רכשתי רנו מגאן 2 ידנית בעלת מנוע בנזין 1600 16v מדובר במרכב 5 דלתות אני מאוד אוהב את הרכב אבל חסר לי קצת "פלפל" התחלתי בשידרוג הראשון שזה החלפת מידת צמיגים ל-205\55\16 מקוריים של רנו מגאן מאובזרת יותר אני בהחלט מעוניין להנמיך את הרכב ולתת קצת "חריפות" למנוע ולכן אני אשמח לקבל טיפים,הצעות,וקישורים מה ניתן להרכיב או להחליף ברכב בכדי לקבל תוצאות טובות יותר לא מעוניין לשפר בדברים לא חוקיים לכן רק מה שחוקי להציע בבקשה ואם יש פרוייקטים מעניינים מהארץ ומהעולם אני אשמח לראות תודה מראש תומר.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מדובר על קסרה מילניום מנוע 1.6, אני מעוניין לשפר את הבלימה ברכב, קצת מעבר ללשים דיסקים ורפידות משופרות\טובות יותר. איזה קליפר וגודל דיסק עומד בקסרה ואיך ניתן לבדוק את זה?. יש קאליפר ודיסק גדול יותר שיתאים לרכב?, שיהיה "plag&play" . ידוע לי על קאליפרים של ברלינגו, עד שנת 2000 אם אני לא טועה, הם יתאימו גם לקסרה?. אשמח לכל פיסת מידע. תודה.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי יש ברשותי סקודה tsi1200 sport גיר רגיל, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשיפורים, בעיקר תוכנה, אבל אשמח לדעת מה הן כול האפשרויות והעלויות,היתעניינתי בtop rpm ונאמר לי שכרגע אין!!! אולי מישהוא מכיר מקום שיש בוודעות חג שמח לכולנו( ולא ״להתפזר״ עם הסטייקים)
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי לכולם, רציתי לדעת האם למשהו ידוע אילו שיפורים אם בכלל ניתן לבצע לרכב ? אני בודק את האפשרות. השיפורים שאני מחפש הם: 1. שיפורי כח 2. שיפורי צליל לפי מחקר קצר שלי הבנתי שאין יותר מדי אפשרויות ועדיף להחליף ללאון 1.8T אשמח לשמוע דעתכם.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , קיבלתי את הפולו TSI לפני כ-שבוע , בנתיים שמתי לה ג'אנטים,סליפ אדום, צבעתי קליפרים וצי'פ (אבסולוט) רציתי לשאול כמה שאלות נוספות למי שמבין : 1. האם קיים בארץ פנסי קסנון בשבילה ? דגם 2010 אם זה חשוב - אם כן , כמה עולים ? האם חוקי ? האם יש עם נורות לדים ? 2. האם למישהו יש רעיון לשיפור הרכב בכל דרך שהיא (חיצונית ופנימית) ? אין הגבלה בסכום ההשקעה. חשבתי לשים לה מדבקות שחורות וכו' - אבל נראה לי יותר מדי. אשמח לדעות ותשובות. תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.ebay.com/itm/MITSUBISHI-Colt-Lancer-92-96-plasma-glow-gauges-240-D2-/190561508950?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D220464510872%26ps%3D63%26clkid%3D7547556493371240426#ht_1355wt_1396 זה מה שהזמנתי הכל יצא 60דולר כולל משלוח האם יהיה על זה מכסך עוד ואם כן כמה כסף בערך? אשמח לעזרה.. ג'ינו.
-
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היום יש על הרכב צלחות 283 מ"מ, השאלה היא כמה הכי הרבה שנכנס, אני הבנתי ש285 זו המידה הכי גדולה, האם כך הדבר, אם לא, מה כן המידה הכי גדולה שיושבת עם גאנט 15?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
זה התחיל שפרשתי ונמאס מיותר מידי כ"ס בקו ישר,והוחלט לנסות ולהתחיל להסתובב כמו שצריך. ידוע שהשילדה באיביזה טורבו MK3 לא להיט בכלל,וממש לא מהנה לנהיגה,החלטה סאדיסית קצת ולנסות להוציא את המקסימום שאפשר. זה מה שיצא עד עכשיו. 1-צמיגים שנו למידה טיפה יותר רחבה שחוקית לגמרי עם צמיגים הכי דבקים שאפשר למצוא R1R ב 205.45.16. 2-גנטים קלים עם משקל של טיפה מתחת ל 6 קילו. 3-ברקסים,קיט שלם של ברמבו עם צלחות 305מ"מ שמגיעים מקורים באיביזה קופרה R של אותן שנים. הדבר האחרון שנשאר זה רק להחליט על איזה דריפנציאל לגיר להביא. המון תודה על העזרה והשרות המצוין לקובי וערן מ TOP RPM,דודי ונתי PITSTOP,אלי ואביחי E&A אוטוספורט נועם שישב והרכיב לי כול חלק וחלק,עם ים סבלנות!! …
הודעה אחרונה מאת shimi crack, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום וחג שמח. מדובר בשירוקו ובזמן האחרון אני מרגיש נקישות מההגה . הנקישות מתרחשות או במהירות נמוכה או בניוטרל מה יכולה להיות הבעיה ? יש לציין שזה קרה כביכול לאחר התקנת קפיצים של kw ולא בוצע כיוון פרונט .
הודעה אחרונה מאת Radu88, -
-
אני יודע שזאת שאלה משעשעת אבל באמת מעניין אותי לדעת מה אתם מעריכים.. לפני חודש וחצי נפגשתי לראשונה עם ה-HONDA VFR800 באמצע הלילה על גהה ומאז כבר נפגשנו 4 פעמים סה"כ. מדובר על אותו אופנוען, כנראה אנחנו יוצאים באותה שעה ונוסעים כל הדרך מפתח תקווה עד ראשון לציון ביחד, הוא גר איפשהו ליידי. הקטע המרגיז הוא שאחרי כל פעם שהוא משאיר לי אבק הוא מסתלבט עלי ברמזור כשאנחנו נכנסים לראשון. כדי להאיץ כמוהו ממהירות נמוכה אני מתאר לעצמי שצריך המון כוח. השאלה שלי תיאוריתית, איזה הספק האוטו שלי צריך להוציא כדי שאנחנו נאיץ פחות או יותר באותו הקצב מ-140 וצפונה? תודה רבה ושתהיה לכם שבת שלום, יוני.
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למישהו יש מושג איפה אני משיג אחד בארץ במחיר נורמלי שיחסוך לי את הכאב ראש של שליחת החלק לישראל?
הודעה אחרונה מאת TIPOturbo, -
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחר מקבל את הגולף שלי,הזמנתי את המנוע 1.4TSI,ואני מאוד רוצה להיות עם ג'אנטים 16 אינץ ואפילו 17 אם אפשר ורציתי לדעת את המידות המדויוקת שעלי לבקש אישור עליהם. בנוסף על כך אשמח לדעת את הפרוצדורה שעלי לעבור בכדי לקבל אישור על מידה חדשה. אשמח לתשובה כמה שיותר מהירה
הודעה אחרונה מאת PePSi, -
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי 106 ראלי דור ראשון וחשבתי להחליף הגה למשהו איכותי מבית טוב. ברכב אין כריות אויר , לא בהגה המקורי ולא בכללי , זה אומר שמבחינת החוק אני יכול להחליף הגה ? למשהו נורמאלי ולא משהו הזוי כמו סטיק של מטוס. עריכה : כמו כן מה החוק אומר לגבי הזמנת הגה מארה"ב
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נניח(דגש על הנניח)ואני שם פילטר אוויר פתוח,מלבד רעש שאמרו לי שיהיה, זה מזיק או שלא? תודה.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אמרו לי שכנראה האגזוז סתום ולכן יש לי קצת בעיות סחיבה.. במקום להתחיל לעשות קומבינות אני שוקל להחליף את כל הצנרת לאחת שבנויה בארץ. מהי העלות המשוערת? כדאי בכלל או בכל זאת לסמוך על אגזוזן שהוא מבין מה הוא שם? אני רוצה להרוויח את רעש הגרגור האמריקאי ולכן בא לי אגזוז זרימה חופשית אך לא רועש מידי... מי מתעסק עם זה בארצנו? יש לפחות 3 מטר צנרת מהסעפת פליטה עד למטה.
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
חברים בוקר טוב. אני חוסך כבר המון חודשים למערכת מתלים ברכב. לצורך ביטול זוויות גלגול, מראה וקבלת תחושת אושר בפניות ולא סתם להמרח. בכל אופן, זה זמן רב שאני עושה סקר שוק, והממצאים הם להלן: הרכב, הונדה סיוויק האצ'בק 97. אפשר לומר שאין רכב עם שוק אפטרמארקט יותר גדול מזה. מה יש בארץ מבחינת מתלים? *קוני- אחלה בולמים, חרא יבואן. אחריות לשנה בלבד כשבעולם יש אחריות לכל החיים. במקה של נזילה (וזה קורה לא מעט) פירוק והרכבה על חשבון הלקוח. *KW- יקר. *WEITEC- כמעט ולא מוכר. אין ביקורות לגבי סיוויקיות עם המתלים הנ"ל. קויאולברים יקרים יחסית לתמורה (7K שח). *V MAXX- לא מוכרים כלל מחוץ לארץ. אם כן, אז רק מוזכרים בצחוק בתור בדיחה. *TEIN- מחיר מופקע בארץ. TEIN BASIC, …
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום . ההשוואה בין שני צמיגים פירלי P7 ו TOYO T1R . מידה 215.45 R17 , סובארו B4 . יש כרגע ברידסטון מקוריים פוטנזה . יש לי אפשרות כרגע לשני סטים חדשים כאלו , לפני שאחליט הייתי שמח לתגובות מניסיון אישי שלכם . אחיזה במהירות גבוה. אחיזה בכניסה לסיבובים. שקט יותר . מי עדיף לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת IgorP, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן. אחרי שסיימתי עם התקנת מערכת סטריאו ברכב, לא נשאר לי מה לעשות היתי רוצה לבדוק איזה אפשריות שיפור קיימות לרכב שלי. ידוע לי שיש לי סה"כ 1.6 אוטומט (DSG) וכמובן אני לא בונה לראות איביזה שלי עושה פוליש לאספלט, אבל לבדוק זה לא עולה כסף, לכן: 1) האם בכלל שווה לעשות משהו כדי לשפר ביצועים "ספיציפי" בדגם שברשותי? 2) האם למישהו יש ניסיון ותגובה איך רכב התנהג לפני, ואחרי עבודות שיפור? 3) כמה אמורה לעלות עבודה מקצועית, כולל ציוד הנדרש, וכו...? (נתנו לי הצעת מחיר לשיפור תוכנתי, או אפילו עם ציפ) 1900ש"ח, מדובן על סדנה: E&A. 4) רכב נמצא באחריות היצרן, אם אחרי הכל אחריות נשארת בתוקף, ורכב ניתן להחזיר למצב המקורי, למקרה מכירה, או תיקון במוסך מורשה, בלי שהם יגלו שרכ…
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
בנוסף לכותרת, 2 שאלות: א. מה דעתכם על החלפת צמיגים אחוריים בקדמיים (ולהיפך)? הבנתי שעם הזמן הצמיג מקבל עיוות טבעי וזה יכול לגרום לרעידות בנהיגה ככה שזה רעיון לא טוב. אני לא מפחד מזנב שובב. ב. איך מסתדרים בתאוצות בהילוכים ראשון / שני בלי ESP? בכבישים יחסית חלקים יוצא שאני מנסה לשמור על דוושה בקושי לחוצה ואז נוצר מצב שהצמיג תופס אחיזה והגדישה נופלת (שומעים גם את הפורק). מה הטריק? מדובר ב-FR 2007 עם T1R שעברו 12K (יש להם עוד הרבה בשר) וצ'יפ אפסולוט (200-210 כו"ס). תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שני המוצרים ביחד יתנו את האפשרות לכוון באיביזה קסטר נוסף? אוו שצריך עוד משהו שם? תודה. http://www.compbrake.com/suspension-accessories/track-rod-tie-rod-ends/seat-ibiza-mk2-3-track-rod-ends-pair.html http://www.compbrake.com/suspension-accessories/top-mounts/seat-ibiza-mk3-adj-top-mounts-pair.html
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים , קיבלתי שלשום את הפולו TSI 1.2 שהזמנתי , כרגע שמתי עליה ג'אנטים מגנזיום 15' , חיישני רוורס , איתוראן ומערכת שמע (שיפרתי בקטנה ובחינם - אל תתקפו! רציתי לשאול האם למישהו יש הצעות מעניינות לאיך להפוך את האוטו ליותר יפה ? יכול להיות שזה ילדותי אבל מדבקה שחורה של סאן-רוף באה בחשבון. את הג'אנטים עצמם , למרות שהם יפים , אפשר לצפות בספריי מט' שחור. את הברקסים אפשר לצבוע באדום (או ספריי אדום). גריל מאד מאד מעניין אותי אך לא מבין בזה כלום. קסנון - מאד אשמח לדעת כמה עולה , ה6000K , לא צריך יותר. הרכב אדום. אשמח לתגובות.
הודעה אחרונה מאת Anona,