שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
מיני קופר
מאת ofir_kazler- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברשותי מיני קופר,ידנית 1600 סמ"'ק 115 כ"ס.. אני מעוניין להוסיף עוד כוח לרכב,רציתי לקבל המלצות מה אפשר לעשות בעניין ולמי לפנות?? תודה!!
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
גלגלים ל a1
מאת tal g-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים. עוד כמה ימים a1 מגיעה אחרי 3 חדשים של המתנה. הרכב מגיע עם ג"נטים 15 מקורי של אודי, שלטעמי לא מחמיא לרכב. בסכנות יש אפשרות להוסיף 8000 שח ולקבל ג"נט 17+צמיג חתך נמוך של החברה שנראה יותר רציני על הרכב. בדקתי בסדנה רוצים 5000 שח ג"נטים17 של פיירמה+צמיגים שבעל הסדנה המליץ לי עליהם(כרגע עוד לא ירדתי לפרטים קטנים). השאלה שלי האם כדאי לקנות את הגלגלים המקורים של החברה או לקנות מסדנה? השאלה היא: מה עדיף לי מבחינת נוחות ואחיזה לא רק מבחינת מראה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, התעניינתי ברכישת גולף GTI דור 6 והלכתי לראות איזה רכב. הבחור שם לו תוכנה לניהול מנוע וטוען שהיא עוזרת לחסוך 10% דלק ונותנת יותר כח לרכב. אבל אני בטוח שיש לתוכנה כזאת חסרונות וצריך לשלם מחיר מסוים. אז האם אני צודק? האם תוכנה כזאת עלולה להזיק? תודה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
שלום לכולם. מעוניין לדעת איזו סדנא מתעסקת אם צ'יפים של revo ובמידה ומישהו מכיר אשמח לקבל גם מספר.
הודעה אחרונה מאת פולו 16V, -
שלום למי שיבין את הטירוף, המטרה: מנוע V6 של אלפא רומאו ברכב בעל הנעה אחורית (פרוייקט באירופה. אין עניין של חוקיות). הנתונים: 1. ברכבי אלפא מודרניים, המנוע מותקן לרוחב ומניע את הגלגלים הקדמיים ולפיכך כל מערכת ההינע מותאמת להנעה קדמית. 2. מנוע זה הושתל בעבר ברכבי הנעה אחורית (אלפא 75). אבל בתצורה שונה מזו שאני מחפש. 3. נתקלתי במשוגע שביצע התאמה עם תיבה שאינה של אלפא (הונדה S2000 כמדומני), בפרוייקט קיט-קאר. אבל עושה רושם שהוא ירק (הרבה) דם עד שהגיע לתוצאה המיוחלת. השאלות: 1. לאחר הצבת המנוע לאורך, האם ישנה דרך להשתמש בגיר הקיים לצורך הנעת גל הינע אורכי? (לצורך העניין - נעילת הדיפרנציאל וחיבור גל ההינע ליציאה הרלוונטית מהגיר). 2. היה והתשובה לשאלה…
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה אחרת מארץ הייצור של "גוד ייר". יש אמת בדבריהם?
הודעה אחרונה מאת רנדו, -
ללכת על זה ?
מאת OzNativ-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ברצוני לקנות ב.מ.וו שנת 1987 סדרה 3 ( 316 ) 4 דלתות וכ'ו.. המצב של הרכב באמת נדיר.. יד ראשונה ב72 אלף קילומטר בלבד.. בעבר היה של איש זקן שנפטר ונורא אהב את הרכב ועכשיו הנכד שלו מוכר את הרכב.. ( כנראה זקוק לכסף ) השאלה שלי כמה רחוק אני יכול להגיע עם הרכב הזה בשיפורים כמה כוח אפשר להכניס אליו האם ההשקעה שווה בעיקרון מה שאני מכוון אליו זה לשפר אותו מספיק עד שאני אוכל להתחיל ללמוד להחליק ( DRIFTING ) אנא המנעו מתגובות ילדותיות כמו למה אני צריך את זה אני פה בשביל לשאול האם שווה לי להשקיע את הרכב לא אם כדי לי להתחיל ללמוד להחליק.. תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
משהו שדומה למקורי, לא גדול מדי.
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי את האודי הנ"ל עם 150 כ"ס האוטו לא מספיק חזק בשבילי הבנתי שיש אפשרות לשים צ'יפ שמעלה משמעותית את הכוח של האוטו ואם כן כמה זה עולה והאם זה זולל דלק בצורה משמעותית ??
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. כחלק מישור קו לאוטו, ולאחר שגיליתי מהר למזלי שהבעלים הקודם חתך קפיצים ברכב, החלטתי שאם כבר מחליפים אז עדיף לגרד קצת אספלט. לאחר פינוי קצת זמן, מצאתי את עצמי בדרך ל pit stop. נרכש סט 30 מ"מ של וויטק, הוחלפו כריות בולם, שמנים, פילטר פתוח ושעון בוסט. הנה כמה תמונות מהשופינג :] היינה היא עולה היינה הקפיצים החדשים והיינה היפיופה על הרצפה הפוד החדש עם השעון הישן איכסה את הפילטר הזה חבר תרם לי ותודה אחרונה לפיט סטופ על הסבלנות,עם כל הברגים האכולים שהיו לי שם \: על הייחס והסבלנות שנתנו לי המון תודה הייה ממש כייף
הודעה אחרונה מאת nir malik, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיויק 2006, 1600 סמ"ק. 1. במהלך נסיעה ובייחוד לאחר לחיצה על הגז, אני שומע מעין שריקה שכזו (אוהו..... מעצבן כזה ). אמרו לי שזה קשור לצמיגים. שני הקדמיים שלי הם של חברת "גוד ייר" ושני האחוריים הם של חברת "הנקוק". אמרו לי שהסיבה לשריקה היא שהאחוריים הם לא מאותה החברה של "גוד ייר" וכי יש להחליף אותם או ל"גוד ייר" או לכל חברה אחרת מארץ הייצור של "גוד ייר". יש אמת בדבריהם? 2. משום מה בסיויק אין מרים חלונות אוטומטי כשנועלים את הרכב עם השלט. יש אפשרות להתקין אחז כזה? מה עלותו? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
שיפור אחיזה
מאת bedboy- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פגו 205 רגילה 1400 עם פילטר. נוסעת טוב אני מאוד רוצה להוסיף לה אחיזה וכמה שיותר , שמעתי שצריך לגדיל גאנט וזמיג אבל עד לאיזה מידה ? וכמה אפרש להגדיל שמעתי שצריך לחליף בולמים ולבולמים מונמכים בשביל להמניך את האוטו, אוו להוריד מהקפייצ אשמח לייעוץ . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך המלצה לצמיגים במידה 225/45/17 אין לי ממש כיוון ספציפי למותג או דגם שאני נעול עליו רק סכום מסויים שהייתי מוכן להקציב נכון לעכשיו, שהוא 2500 לצמיגים חשובים לי כמה דברים בקשר לצמיג אורך חיים נורמלי ולא אחד שאני אצטרך להחליף אחרי 10K ק"מ דביק ואוחז עד כמה שאפשר למצוא (עם התייחסות לשורה מעל) עדיפות לצמיג שקט יחסית, גם אם לא יהיה שקט תמיד אפשר לחיות עם זה אם זה מצדיק את הרעש שלא יהיה סיני החברות היחידות שעולות לי בראש כרגע הן Toyo ו- Goodyear. תודה לכל מי שיעזור
הודעה אחרונה מאת דניאל STI, -
שיפורי אחיזה
מאת bedboy- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי פגו 205 1400 סמר ושמעתי שיש אפשרות להוסיף לה אחיה אמרו לי להחליף את הגאנט שלי ל15 ולהנמיך את האוט עד איזה גודל גאנטים וצמיגים אפשר להגדיל ומה זה מוט מייצב אשמח לייעוץ תודה
הודעה אחרונה מאת bedboy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
היות ואני חדש בפורום אשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות של חישוקי מגנזיום לרכב, ברשותי טיפו 1.4 95
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש הוכחה לשינוי, בבדיקות שמישהו עשה?
הודעה אחרונה מאת Aino, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם. במערכת הזרקה מים ומתנאול של AEM,האם אפשרי להזריק למנוע רק מים מזוקקים ללא מתנאול? רק כדי לקרר את התערובת ואת תא השריפה את הטמפ יניקה,האוקטן כרגע לא מעניין. אפשרי? ואם כן,אני מניח שיש להשתמש בדיזה הקטנה ביותר. (1 מתוך 3) תודה!
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, ברשותי פיז'ו 206 שנת 2005 גרסאת XS. תנוחת הנהיגה באוטו אינה אידיאלית, הבעיה נעוצה בעיקר באפשרויות הכיוונון המוגבלות של ההגה. האם יש לכך פתרון? האם קיים KIT שמשפר את המצב? כל הצעה/המלצה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת tomcar10, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רביעיה לאיביזה שלי בתקציב של עד 2K (כי המידה הזאת יחסית יקרה) ההתלבטות שלי היא בין ה3 האלה: 1. Toyo T1R 2. Yokohama S-Drive 3. Yokohama C-Drive 2 אשמח לקבל חוות דעת על 3 אלה או לשמוע הצעה לצמיג אחר
הודעה אחרונה מאת jenia7188, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בכותרת ....
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
- 14 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני שוקל רכישה של סיאט לאון FR ידנית חדשה ואחד השיקולים כנגד הוא האיבזור הדל טכנולוגית ועיצובית (ביחס לרכבים עם גרסאות יותר עדכניות). כדיי להתמודד עם ה"בעיה" הזו ולגרום לרכב להרגיש כמו רכב חדש יותר רציתי לברר על תוספות איבזור אפשריות והעלות שלהן, לדוגמא: חישוקי "18 שחורים וצמיגים כמו בכתבה ב-yad2 בשם "סיאט לאון FR. המבחן המלא" (המערכת לא מאפשרת לי להוסיף את הקישור). מסך מגע או משהו שיגרום לקונסולה הראשית להראות טיפה יותר עדכנית, דבילי, אבל אני אוהב גאדג'טים. צ'יפים לשיפור הביצועים (זה משהו שכדאי לנסות?). מישהו מכיר? ניסה? בירר? חושב שזה מיותר? אשמח לשמוע...
הודעה אחרונה מאת labop, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש פילטר פתוח ומתאם לפונטו ספייס? אם כן איפה אני משיג? תודה
הודעה אחרונה מאת נהג_חדש, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני קניית רכב כזה, והבחנתי שהתקינו בו קיט של פילטר אוויר של roush, כמו כן צנרת ואגזוזים של אותה חברה, אין לי מושג מה הדגם המדוייק. האם למישהו נסיון עם הקיטים האלה? האם לא מזיק או שהתקנה כזו על רכב יכולה לגרום לצרות? אני בן אדם שמחפש ראש שקט (עד כמה שאפשר עם רכב כזה), ומעדיף רכבים שלא שיחקו בהם יותר מדי עם ציפים ושטויות, אך האם הקיט הזה נופל בהגדרה של שיפור מנוע או שזה שטויות ואין לי מה לדאוג?
הודעה אחרונה מאת skitz, -
-
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אם ברשיון של רכב רשומה מידת צמיגים מסויימת, ולרכב מורכבים צמיגים קטנים יותר מהמידה שמופיעה ברשיון אך מידה חוקית לפי האוטו-דאטא. האם הרכב עובר טסט? ואם הוא עובר טסט האם משאירים את המידה שמופיעה ברשיון (המידה היותר גדולה) או מכניסים את המידה היותר קטנה שמורכבת על גלגלי הרכב לרישיון החדש ?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
אם מעלים את הכוחות סוס של הרכב למשל ב 35 כוח סוס, כדאי להחליף את צנרת האגזוז למשהו יו
מאת מאפיונר בחיפושית-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אם מעלים את הכוחות סוס של הרכב למשל ב 35 כוח סוס, כדאי להחליף את צנרת האגזוז למשהו יותר גדול ? או לשים אגזוז זרימת אוויר ??
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חבר הזמין מוט מיצב עליון מהרכב. המוט נתקע בחברת פדקס בעמיל מכס שלהם. שדורש אישור משרד התחבורה. יש לכם אולי הצעה איך לפעול? מישהו עם נסיון? השירשור נפתח פה כי בסה"כ אנו עוסקים באותו ענין. וחשבתי לקבל עזרה מבעלי ניסיון. אז מנהלים בבקשה אם אפשר לא לנעול. שחרון
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
- 13 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי גולף שנת 2008 מנוע 1.4 TSI עם 140 כוחות סוס. רציתי לדעת פעם אחת ולתמיד אחרי שחפרתי בגוגל ומצאתי פה נתונים ושם נתונים ועדין לא הכול ברור לי. מה ההבדל בין 2 סוגי הפילטרים האלה?מה עדיף יותר מבחינת יעילות?האם הסאונד של האינבוקס חזק כמו של הפילטר הפתוח או שהרעש שלו רגיל כמו פילטר מקורי שבא עם הרכב? שאלה שניה האם שווה להשקיע סכום לא קטן על ספייסר לפורק לחץ על מנת להנות מרעש הפריקה או שהרעש הוא ממש חלש ולא מתקרב לרעש של פורק חיצוני אמיתי?? אשמח לתשובות ועזרה מכול מי שרק יכול!
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 16 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי, הגיע הזמן להחליף קלאצ' והציעו לי להחליף לקלאצ' מחוזק עם גלגל תנופה קל. שעשיתי מעט בדיקה גיליתי שהגלגל הקל נותן לא מעט אבל רבים מתלוננים על רעש של מנוע דיזל משנות השמונים כתוצאה מכך. השאלה שלי היא האם זה נכון ומה גורם לרעש? ואם כן, האם ניתן להשקיט אותו באיזושהי צורה?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לקרוב משפחה שלי יש טאורג וי 8 שעושה ביום טוב 1:6 הבן אדם נוהג רגוע ועדין הוצאות הדלק מטורפות בגלל שהוא נוסע הרבה. אז למה הוא מחפש מה לעשות במקוםלהחליף רכב? כי הוא מאוד מרוצה ממנו. יש מה לעשות או כדי לשקול רכב אחר? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי טויוטה יאריס ספורט 04 אני מעוניין להחליף את ארבעת הצמיגים ברכב מכיוון שהם די שחוקים. קבלתי הצעה על ארבעה צמיגים של toyo t1r 185/55/15 ב1800 שקל כולל עבודה וכוון פרונט? העסקה טובה? עוד שאלה שאני ממש מתלבט לגביה ולא הצלחתי למצוא תשובה בפורום: האם זה מותר להגדיל את גודל הצמיג למידה אחת יותר והאם זה בכלל יתרום משהו לנהיגה ברכב הזה? תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)