שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש את הצמיג הנ"ל מישהו יודע אם בכלל ניתן להשיגו בארץ? האופציה השנייה מולו היא של SDRIVE . המידה 195/50/15 ל- ZX VOLCANE
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך למאמר זה : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3536168&postcount=10 התחלתי להתלבט בשני נושאים עיקריים : א. האם נדרשת התנגדות לזרימת השמן ובניית לחץ בקולר בשיטת עמוד נוזל חם ועמוד נוזל קר ? ב. מהו קוטר הצנרת הרצוי להולכת השמן מהגיר אל הקולר ובחזרה ? נתחיל עם התלבטות א' : ראשית נדבר על עיקרון הפעולה של קולר בשיטת הולכה אחת לעומת קולר בשיטת עמוד נוזל חם ועמוד נוזל קר . קולר הולכה אחת בקולר זה השמן מובל דרך צינור אחד עד ליציאה. צלעות הקירור מוליכות את החום מהשמן שבצינור לאוויר. בקולר זה עקרונית אין משמעות לכיוון ההתקנה שלו. בד"כ מתקינים כמו בתמונה כאשר כניסת השמן לפתח התחתון . קולר עמוד נוזל …
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, ברשותי מגאן 1.5 DCI ידנית. אשמח לקבל הצעות מחיר לצ'יפ מהסדנאות בפורום, כולל נתוני כ"ס/מומנט אחרי התקנת הצ'יפ. תודה, אדר.
הודעה אחרונה מאת s0d, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. ברשוותי סקודה פאביה 1.4 גימור ספורט , אני רוצה להחליף פילטור אוויר מקורי בפילטר אינבוקס של k&n. מספר שאלות 1. איזה דגם של פילטר אני צריך לרכב. (חיפשתי באתר של היצרן וזה הכי דומה שמצאתי ) דגם 33-2920 2. הוא קצת שונה מהפילטר המקורי. האם זה פשוט אמור להיות ככה? או שהדגם של הפילטר הזה לא מתאים לרכב. לא מצליח לפרסם תמונות (בגלל שאני "צעיר" בפורום )))
הודעה אחרונה מאת 0BiGMaN0, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לחבר יש רכב יונדאי I20 ידני 1.6 130 כ"ס. (מטפס עליות לא רע לרכב קטן) השאלה עם הוא מתקין ציפ, ופילטר אינבוקס, מכל חברה ועם קיימות המלצות. זה יוסיף משהו לרכב ,עם בכלל זה כדאי ,וכמה? תודה.
הודעה אחרונה מאת eran1987, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כיומים נתקעתי עם האגזוז במדרכה כשעשיתי רוורס והוא זז לי לצד ועכשיו יש גם קצת רעשים כשאני נוסע בטורים נמוכים שומעים שהוא נוגע באיזה מתכת.. עכשיו השאלה איפה אני יכול לסדר את זה אני גר בראשון לציון יש אולי איזה מוסך שמתמכה בזה ויוכל לעשות לי את העבוד כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת 0BiGMaN0, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברה, קניתי לא מזמן פיג'ו 106 1.4 שנת 96. בעבר הייתה לי רובר 216 ידנית וההבדל בהתנהגות ובכוח שונה לגמרה וזה חסר לי,. רציתי לדעת על איזה אופציות הייתם ממליצים לי כדי לשפר אחיזה\האצה מהירות ואפילו סאונד. תודה מראש, רונאל
הודעה אחרונה מאת oferal, -
TOYO T1R 1 2
מאת Lab Mousee-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
יש לי כרגע 4 צמיגים T1R שהגיע הזמן להחליף. אני זוכר שלפני 3 שנים קניתי את ה-4 ב~400 שקל ליחידה. הייתי עכשיו בפנצ'ריה ואמרו לי 600 שקל לצמיג. האם יכול להיות שהמכיר עלה כל-כך? מישהו יכול להמליץ על מקום טוב לקנות T1R? תודה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב כרגע הרכב יושב על קפיצי ספורטליין ולמרות שהוא נראה מעולה עם ההנמכה וההתנהגות מעולה, זה די בלתי נסבל בנסיעה יומיומית. אני חושב לאחרונה לעבור לקפיצים מסדרת פרו-קיט אך אני תוהה האם זה יפגע בהתנהגות ועד כמה. אני ממש לא מיכאל שומאכר אבל אני נהנה מהזוית גלגול המינימאלית בפניות וההרגשה שהאוטו דבוק לכביש. אשמח לשמוע מנסיון אנשים שהתנסו בשני הסוגים ואנשים שיכולים לתת עצה בכללי. בנוסף, האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות קפיצים כאלה ללא המתנה של חודש + בשביל משלוח מחו"ל ל106? תודה!
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותכם בבקשה יש לי שאלה קטנה, (עזבו לרגע את הבחינה של החוק לגבי הדברים האלו) מהיכן אני משיג צופרי ניקל, מבלי להסתבך ביבוא, משלוח, מכס ושאר הבלאגן? יש חנות באיזור השרון שמתעסקת עם כל הקאסטומינג הזה?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש להחליף את האינטרקולר באיביזה שלי לקולר הגדול יותר של הקופרה. הבעיה שבכל מקום שאני מחפש מבקשים ממני דגם מנוע / מס' רישוי של הרכב שלי ואז מה שמציעים לי זה את הקולר הקטנטן שכבר יש לי. שאני מנסה להסביר מה אני רוצה באמת התשובה תמיד היא "אנחנו לא עושים דברים כאלה". מישהו מכיר בעל עסק, פירוקיה, מחסן חלפים שמחזיק בקולר גדול של קופרות מהשנתון הזה ויכול לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש באיביי הרבה סוגים, יש פה חברה שמבינים בזה ויכולים לתת לינק למוצר שכזה באיביי שבוודאות איכותי ולא איזה זיוף שישרף האוטו.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מעניין אותי להבין פעם אחת ולתמיד במה מתבטא שינוי בגודל הצמיג.. אני יודע שאם הצמיג גדול יותר אז הוא יותר בטיחותי במידה מסויימת, אבל הבנתי שיש לזה חסרונות בצריכת דלק יש עוד דברים שאני צריך לדעת לגבי זה? מה יותר נוח? צמיג גדול או קטן? (קטן לצורך העניין זה 14/15 אינצ, גדול 16/17 אינצ?)
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני בונה רכב ומרוב בעלי מקצוע אני כבר מבולבל לכן אני פונה לחברי הפורום הנכבד. בגלל חוסר מקום אני נאלץ להרכיב אינטרקולור קטן והציעו לי להתקין קיט מתנול .אולם לאחר מספר שיחות שלי אם חברי הפורום הדעות מאוד חלוקות. אשמח לקבל רשמים מחברי שהרכיבו כבר. תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לשאול אותכם חברים, האם ידוע לכם דבר מה בנושא השמנים? אז ככה אני מדבר על 3 שמנים מאתה החברה ואותה הצמיגות: החברה היא וולווליין, הצמיגות היא 10/40 קיימים 3 סוגים לפי מה שראיתי הכחול 5 ליטר, הלבן 5 ליטר והאדום 5 ליטר. עד עכשיו אני מבסוט מהכחול, אבל אני רוצה לדעת מה ההבדל. מבחינת המחיר אין הבדל בין הכחול ללבן בסביבות ה120-130 שקלים. האדום נקרא MAX LIFE' ומחירו כ180 שקלים. אנא חברים יזרעו לי.
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים מלומדים, הגיע הזמן להחליף את הבולמים ברכב, מרגיש מתרסק על כל בור ולא מחזיק קו במסלול כמו פעם. מה אתם מציעים? הרבה שנים הייתי אדם של קו ישר, התחלתי לחבב סיבובים ואני קצת חלש בנושא. מה הכיוון בתקציב של עד 4000 ש"ח +-? תודה חמודים.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי סקודה פאביה ואני מאוד מתלבט האם לשים ג'אנטים , הבעיה שאני מקבל את הרכב אם צמיג 14 ואני מעוניין לשים 15 או 16
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול ראיתי באתר של אפסולוט שיש צ'יפ שמעלה את ההספק ל94 כ"ס למנוע 1400 של איביזה אז אני שואל אם אפשר להתקין את הצ'יפ גם לפולו. תלחצו כאן כדי לראות במה מדובר. תודה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 19 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום חברים, קניתי רכב מיצובישי סופר לנסר 95 בוצעו קצת שיפורים לרכב לדוגמה: שינוי הילוכים מאוטומט לגיר רגיל. הוספה של פילטר פתוח. הוספה של אגזוז פתוח. וכן החלפתי חלפים ישנים ובלויים לחדשים,הרכב מאוד שמור, ואני מאוד אוהב אותו. ברצוני לשפר את נושא אחיזת הכביש: האם ניתן לשפר לרכב כזה? אם כן מהן העליות? המלצות למתקינים? אם יש לכך סיכונים?(בכל דבר אם ישנם סיכונים לא אבצע שינוי). תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
ה רכב אצלי כחודש , אני חייב לציין שלפניו נסעתי על איביזה קופרה שהבלימה שם הייתה טובה בהרבה, אני מודע לכך שהרכב יותר כבר אולם ההבדלי בלימה משמעותיים אולי רענון של המערב תפתור את הבעיה , הצלחות במצב טוב מאוד כמאט חדשות הרפידות האחריות מאט שחוקות. האם זו בעייה מוכרת ברכב ? הרכב שנת 2007 תודה
הודעה אחרונה מאת orel86, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איזה שיפורים זמינים בארץ לגולף 2.0 ואיזה מהם חוקיים ועוד שאלה: מערכת הזרקת מתנול איך היא פועלת ובמה היא מועילה ? תודה!
-
שלום לכולם, לאחר כמה שבועות שאני מתלבט בין 3 חברות, החלטתי להחליף את הצ'יפ אפסולוט שמותקן על רכבי בתוכנה אחרת. היו לי כמה התלבטויות ולאחר שחרשתי כל פורום אפשרי הגעתי למסקנה ש REVO הוא הבחירה שלי. הגעתי אליהם בשעה 11 בבוקר היום, שי וקובי קיבלו אותי בצורה יפה, שאלו שאלות על הרכב כיום ולאן אני רוצה להגיע. STAGE 2 בשבילי מספיק כרגע אז לא החלפתי משאבת דלק, מה שמעלה כבר ל STAGE 2+. 15 דקות עבודה של המחשב, 30 דקות עבודה של שי על התיקונים והרכב מוכן. רשמים: 1. הרכב מרגיש הרבה יותר אגרסיבי בסלד הגבוה, איפה שהאפסולוט נגמר לריבו יש עוד. 2. הרכב מפרפר גם באמצע שני, לא פשוט עם DSG ו R1R חדשים במידה 18. 3. הרכב פתאום יותר צפוי, האפסולוט היה נותן לי מכות של כוח …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם ניתן להחליף את הדיפרנציאל של הרנו RS ל LSD (המגיע בגרסת ה cup) באופן עצמאי (לא ניתן לבצע בסוכנות) על מנת להנות מכל העולמות: נסיעה רכה יותר והעברת כח טובה יותר??? ה RS מגיע עם גלגלי 225/18/40, האם ניתן להחליף ל 235/18/40 כולל רישוי כמו בגרסת ה cup (לא ניתן לבצע בסוכנות)??? תודה לעונים,
הודעה אחרונה מאת Aino, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, ברצוני לשפר את האחיזה של הרכב שלי,בפניות לרוב שההרגשה בהן מאוד מפחידה במיוחד לרכב הנ"ל שהמחלה הגדולה שלו היא שאין לה אחיזה(ההונדה המתהפכת), עכשיו ברצוני לדעת מה יעזור לרכב לשפר את האחיזה בפניות ובכביש בכלל תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי טויוטה פריוס 2007 אם צמיגים 215/45/17. יש אפשרות לאשר זאת הרשיון רכב? אם כן , איך בדיוק?
הודעה אחרונה מאת Frishman770, -
החלפת מצמד
מאת p.a-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף מצמד לרכב קיה ספייה 96 ידני GTX למצמד יותר חזקה יותר ספורטיבי ואני רוצה להזמין מצמד בחול אבל אני לא בטוח אם זה יהיה מתאים לקיה ספייה (כלומר מה שאני רוצה לדעת אם מצמדים של סובארו או של מיצובשי ספורטיביות יכולים להתאים לרכב קיה ספייה או שנדרש להזמין מצמד מיוחדת לקיה ספייה)?
הודעה אחרונה מאת dudi oknin, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני רוצה לדעת נטו מה עדיף מבחינת הקירור האינטרקולר או הקולצארגאר? אני מדבר על אותו הרכב עם אותם הרכיבים. אני רוצה באופן מבודד להבין מה עדיף מבינהם ומדוע? אם יהיה אפשרי לקבל גם הסבר אני מאד אשמח.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי שיש באתר הזה חלקים לרכבי פולקסווגן, כאלה שכבר תקופה ארוכה אני מחפש... מישהו מכיר את האתר והתנסה בו? הם שולחים לארץ? אמינים, לא אמינים... בקיצור כל מידע יתקבל בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת EDD20, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני רואה בזמן האחרון הרבה פירסומים על צ'יפים וכו' למיטב הבנתי מדובר על חלק שמורכב במנוע ואמור לשפר את ביצועי הרכב, אשמח לשמוע עוד על הדבר הזה, מה זה עושה במה זה כרוך והאם ניתן להרכיב על סיאט איביזה ספורט 1.4L ידנית 2005. מה זה יתן לי? יתרונות\חסרונות? שווה בכלל? מה העלות ואיפה אני עושה את זה? כמו כן עלות.. תודה רבה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, ברשותי ZX16V ואני צריך החלפת מנוע, לא מצאתי מנוע RFY לא מיבוא ולא מפירוק מקומי, אבל מצאתי מנועי RFV בשפע. השאלה היא האם אני יכול להישתמש במנוע הRFV בשילוב עם סעפת יניקה משתנה מהRFY+מחשב? למיטב הבנתי ההבדל בין המנועים הוא בסעפת ובמחשב בילבד, תקנו אותי אם אני תועה להלן טבלת הקודים http://motorica.net/utilities/psa_engine_codes.htm
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ALX
- guy.a
- Rשף
- thebaron
- Satori
- Jeka88
- itaimoto
- tan tan
- איציק נ.
- discoTD5
- נעם101