שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מקורי היכן ניתן להשיג? עצות ותובנות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רוח הקודש = כבישי פ"ת העלובים, בור ענק שנפתח בכביש אחרי תיקונים עלובים שעשו בכביש שם, לצערי לא היה לי לאן לברוח בגלל מכוניות חונות ובאות מהכיוון הנגדי. הרכב נועל 4 YOKO S DRIVE שקניתי לפני שנה, והם במצב חדש, הטענה היחידה שלי אלייהם זה הנוחות נסיעה שהדרדרה בגלל הדופן הקשה מאוד שלהם. לכן חשבתי אולי להחליף את כול ה4. המידה R17 225/45 לאי זה אתם הייתם מחליפים, חשוב אחיזה גבוה, נוחות יחסית, שקט. AD08 מרעישים וקשים ? כנ"ל לגבי הTOYO T1 SPORT. האופצייה השנייה היא להזמין זוג S DRIVE חדשים ולהמשיך הלאה, כול אחד עולה 700 ש"ח, סביר ? תודה לעוזרים וכמובן לערייה פ"ת ולכבישייה.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים ראיתי סרטון ביו-טיוב שבחור אחד הוריד את הרסונטור ממערכת הפליטה וככה הצליל שלו יותר עמוק , יש לו באס בצליל.. עכשיו יש לי כמה שאלות הרסונטור הזה הוא מסנן רעשים? הורדה שלו מזיקה לאוטו? קיבלתי הצעה ל4 חלונות שחורים כמו של לימוזינה , דרגה שלוש 1680 שקל, יש לכם מקומות מומלצים כעושים את זה ביותר זול? והאם אני יכול לשים באופן חוקי ג'נט מידה 19' 40\245 על CLK350 ? ואני לא יודע עם זה בעיה אבל כל פעם שאני מעביר בין P ל D או R האוטו "קופץ" בצורה מסויימת בקורבט של חבר שלי יש גם את הקפיצות האלו..מה הבעיה כאן?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
הרכב המדובר הוא פיאט טיפו עם מכלולים של פיאט קופה, קרי - מנוע+גיר+מערכת קירור+צמת חשמל ומחשב ניהול. משאבת דלק של וולברו, ווסת דלק מתכוונן וצ'יפ שמכוון לדלק 95. הרכב גודש 1.2 בפיקים. האינטקולר גם של קופה וממוקם בכנף. הבעיה היא, בלחיצות/טורים גבוהים ה-EGT מטפס עד 920 ויורד לאיזור ה880 שזה נורא גבולי. ובהילוך חמישי בעלייה ב-120 קמ"ש הטמפ' מגיעה ל-920 ב-EGT, במישור או ירידה זה לא קורה. איך ניתן לפתור את זה? האם פתיחת ווסת דלת תעזור? המשך ערב נעים. נ.ב מקווה שהשרשור תקין ולא עובר על חוק כלשהו
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום חברים, אחרי ביקור במוסך פתחתי שיחה עם אגזוזן והגענו לזה שאני רוצה מעבר אוויר קליל יותר באגזוז. מיד כמובן עלה הרעיון של דוד פתוח - סברינג, ראמוס וכו'. פסלתי את זה על הסף כי זה דודים מאוד גדולים עם הרבה יותר מדי רעש ממה שאני מוכן לסבול. אז הוא הציע לי לשים דוד אמצעי נוסף זהה לזה שיש לי במקום האגזוז. ואני שואל, עד כמה רועש יהיה הסיפור הזה? הבנתי שדודים אמצעיים לא בולמים אוויר ולכן קל יותר למנוע, אבל מה לגבי טסט? וזיהום אוויר בטסט? אשמח לדעתכם, כל עצה תעזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שואל בשביל חבר . אותו חבר קנה הונדה סיוויק מודל 1994 ,עם מנוע 1500 92 כ"ס עם אינני טועה. לאחר שהלך המנוע לעולמו הוא קנה מיבוא ,מנוע הונדה אבל שנת 1999 vtec vti 3 עם 128 כ"ס . מחשב הרכב נשאר של אותו מנוע הקודם ,האם יש עדכון תוכנה למחשב הישן שיתאים למנוע החדש. תודה אור.
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת,האם אני יתקין ציפ לניהול מנוע BMW e46 320 זה יתרון/נזק? מה החסרונות והיתרונות? האם כדי בכלל (בלי שום קשר לעלות)
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, איך נקרא התחום של תכנות מחשבי הזרקה? אני רוצה ללמוד את התחום של שיפורי מכוניות עם המיכשור והתוכנות הנלוות ולהבין יותר לעומק מה מתרחש בתוך המוח של המחשב הזרקה. תודה תומר
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם ביום שישי האחרון החלטנו לבדוק מה אפשר לסחוט ממנוע 1.2TSI עם מחשב חיצוני (piggyback) החלטנו לגבות הכל בתמונות והוכחות ובאדיבותו של יניב מ-DYNO R P ביצענו בדיקה בדיינו מסוג MUSTANG DYNO הדיינו מסוגל להיתחבר לשקע OBD ולעשות לוג כמעט לכל נתון הרכב מסוג פולסווגן פולו מאוגוסט 2012 DSG עם 2627 ק"מ התנאים היו דלק 95 מתחנה דור אלון בחולון (איזור תעשיה) כל המספרים נימדדו לפי SAE הדיינו הזה מודד הספק ומומנט בגלגל בלבד קצת תמונות לא רע למחשב שמותקן ברכב תוך פחות מדקה תשפטו בעצמכם... לפרטים נוספים ניתן לפנות ל-TOP RPM רח' הזורע 4 איזור התעשיה חולון טל-03-5566419
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לבקש חוות דעת על הצמיגים הנ"ל, התנסיתם איתם? האם ניתן להשיג אותם בארץ? ובאיזה מחיר? אני מחפש מידות 18\40\225 18\35\255 תודה
הודעה אחרונה מאת ג'וני43, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רכב מסוג BMW e46 הייתי מעוניין לבצע ״ניפוח כנפיים אחוריות״ לאחר שקבלתי אישור למידת צמיגים 245-55-17/19 אפשר לדעת מי מתעסק אם זה בצורה מקצועית?
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
מדובר על הספורט ליין ולא על הפרו קיט לפני שאני מתקין את הקפיצים על הבולמים המקוריים של הרכב רציתי לשאול כמה שאלות: קראתי שאנשים שהתקינו בצורה הזו התחילו להם קרקושים ותקתוקים או שהרכב עושה רעש בסיבובים אפשר לפתור את זה? זה קשור להתקנה? או שזה אמור להיות ככה כשזה על בולם מקורי? במידה ויש רעשים לאחר התקנה איכותית אפשר לפתור אותם ללא עלות גבוהה? האם צריך עוד חלקים מלבד מה שבא עם הקפיצים? חייב לעשות כיוון פרונט אחרי ההתקנה גם אם הרכב היה בכיוון פרונט ונמצא תקין? אם כן ,זה חייב להתבצע באותו זמן של ההתקנה או 100-200 ק"מ לאחר ההתקנה? הלכתי לכיוון פרונט לא מזמן והרכב היה ישר ולא היה צריך כל כיוון מדובר בGTI MK5 עם בולמים מקוריים…
הודעה אחרונה מאת top sport, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחיר באיזור ה אלפייה. רצוי טויו, יוקו S DRIVE אם יש. וכמובן אם יש משהו ממותג לא מפורסם אך עם מפתיע לטובה אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן! הכותרת בהחלט ממצה את הרעיון. אשמח להכוונה איך מה כמה למה בעד ונגד! הרכב הוא ביאנקי y10 עם מנוע 1100 וקרבורטור של מנוע fire 1000 (לפי פרומים בחו״ל זה השילוב הכי טוב של פתיחה חזקה לפני שמשתגעים ועוברים לכפול). אם יש כאן מישהו שמבין בנושא או אפילו ביצע דבר דומה בעצמו אשמח לקבל מידע! מבחינת החוק הבנתי שאין עם זה יותר מדיי בעיה כל עוד משאירים בית פילטר נורמלי ולא פילטר פתוח מצועצע בגודל של כדורגל.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז שלום לכולם ברשותי אוקטביה VRS מודל 2006 מנוע 2.0 ליטר עם 600 כ"ס מנוע גרמני לחלוטין. ולשאלתי בעיה א. כשאני נמצא במצב נסיעה של 4 אלף סל"ד המנוע משלב להילוך גבוהה. בעיה ב. טורבו מ"ס 2 לא נפתח בדקתי מצערת ובדקתי חיישן והם נמצאו תקינים. יש לציין ששני המגדשים עובדים בצורה עוקבת ורציפהה ולא מקבילה כמקובל. הייתי במוסך מורשה של סקודה והם לא יודעים לענות לי על הבעיה ויש לציין כי כבר הוחלפו פעמיים זוג טורבו (זאת אומרת 4 יחידות) ושולחים אותי מאחד לשני אני מכונאי יש לי ידע רב בנושא עם ניסיון של 12 שנה ופעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה לדעתי זה מחשב רכב אני לא כל בטוח אבל עצוב לשמוע שזאת האפשרות היחידה שלא הוחלפה אם מישהו בפורום הזה באמת יוכל לעזור לי בנושא הזה הוא יראה ממני…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים שלום, אלפא 156 שנת 2000: האם ניתן להוסיף באמצעות ריתוך, או עיגון אחר, עוגני איזופיקס במרכז המושב האחורי לטובת מושב ילדים ולצפות שזה יעזור בשעת מבחן? במרכז המושב האחורי יש חגורת מותניים בלבד. אני יודע שזה מוזר, אבל אני מנסה לבדוק כל אופציה להפוך את הרכב לבטיחותי יחסית עבור ילדים. האם זה יהיה בעל ערך או סתם אלתור מיותר? באיזה ריתוך\עיגון צריך להשתמש? תודו שאני חנון...
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
שלום לכולם. האם אפשר להחליף גיר ידני של איסוזו איפון 3.1 שנת 1998 בגיר של איסוזו dmax ידני ? האם יתאים ?
הודעה אחרונה מאת ברברון, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מישהו יודע האם הגיעו לארץ באיזה שלב מנועי סובארו EJ25 SOHC , כלומר מנוע 2500 עם קאמשאפט אחד על כל ראש? מברורים שעשיתי באינטרנט גיליתי שהם הגיעו בחו"ל על פורסטר בסוף שנות ה90 תודה
הודעה אחרונה מאת רם חובק עולם, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז אחרי שגמרתי את הR1R אחרי 9500 ק"מ ופחות מ10 חודשי שימוש. הגיע הזמן להחלפה, מחפש צמיגים אוחזים לא פחות מאלה שהיו, אבל אם אורך חיים ארוך יותר. בדקתי את היוקו 08 ADVAN AD הבנתי שהם טובים אבל הם יותר יקרים בהרבה מאר 1 אר. השאלה היא האם הם נשחקים אחרי יותר זמן.
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7 אלף צפיות
שממתי אתמול דוד זרימה חופשית בנייה עצמית בסדנה,לא משנה. מאתמול כל ניידת שעוברת לידי הלב שלי על 2000. פשוט פחד אלוהים וכבר הורידו את האפלאוז שלי הקודמת מהכביש על אותם הדברים. פשוט נימאס מהמדינה הזאת ואיך שדברים מתנהלים בא,הכל בפחד וחששות,אתמול עצרה אותי ניידת תנועה שבחורה נהגה בא,היא העירה לי על הפנס ברקס השרוף שלי,ולא על האגזוז,אז אני שואל בעצם,מה הם יודעים מהחיים שלהם. מתי הכל יהיה חוקי ולא ניצטרך לחיות בפחד,אני אשכרה מפחד לסוע מחוץ לעיר מרגיש כמו מבוקש. חייב לעשות משהו בנידון,ניכנסו תחרויות חוקיות של רכבים משופריםףאבל אגזוזים זה לא תקני,הזוי. שבת שלום ורגוע לנו,ג'ינו.
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
- 10 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום. ברשותי סובארו בי 4 ממודל 2006. אני רוצה לדעת אם יש שיפורים או דברים נוספים שאפשר לעשות כדי לשפר את הכח של המנוע והתאוצה? מדובר במנוע 2000 165 כוח סוס. כל עצה תתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת menimor, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לדעת מה השיפור הכי טוב שאפשר להשיג בכוח יחסית לעלות השיפור. כלומר, אשמח לדעת מהו השיפור הזול ביותר שאוכל לעשות כך שארגיש שינוי בכוח. היות ואני חדש בתחום אז אשמח לדעת כיצד שיפור זה ישפיע על אמינות הרכב... סה"כ אשמח גם לדעת מהי העלות של השיפור וכמה כוח זה יוסיף. מדובר על סובארו אימפרזה WRX 2006 (מנוע 2.5). אלכס
הודעה אחרונה מאת WRaleX, -
שינוי תוכנה לאון FR 1 2
מאת Balakai- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כל התוכנות הרי דומות בסופו של דבר וזה לא ממש משנה לי איזה תוכנה לשים. אבל מה צריך לקחת בחשבון? האם יש תקלות נפוצות במנועי ה-2.0T הוא שזוהי תוכנת התקן ושכח?
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
שלום, כשרוצים להנמיך את הרכב, האם ניתן לעשות זאת בעזרת קפיצים בלבד (ושהנוחות ברכב לא תשתנה)? או שצריך להחליף עוד כמה דברים בנוסף לקפיצים? תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש ברשותי סובארו אימפרזה שנת 96 בעלת מנוע EJ16 בנפח של 1.6 שכרגע יש ליו 293 אלף קילומטר. המנוע חיי ונושם,לא מעשן,לא שותה,עובד שקט (לפעמים מרגישים שהמנוע כבויי שעומדים ברמזור מרוב שלא שומעים אותו) טפו טפו טפו לא עושה בעיות. אבל, חסר לי קצת כוח ולא בשביל ההשתוללות זה לא רכב ספורט,קצת יותר מבן אדם אחד, והרבה ציוד, קשה לו בעליות. מה יהיו הסיכויים שלי לאשר מנוע 2.0-2.5 לרכב כזה?
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום מחפש שרוול כזה , בצבע אדום , למטרת השחלת חוטי חשמל שמגיעים למזרקים מהצמה. החוטים אצלי דהויים וחשופים והייתי רוצה לשפר את המראה שם בתא המנוע. אשמח לעזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 4 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם כבר הרבה זמן שאני רוצה לצבוע את ג'אנטים לשחור ולאחר בדיקת מחירים זה ממש יקר אז חשבתי ללכת ולעשות את זה לבד ולראות איזה תוצאות אפשר להוציא לבד. כלים וחומרים דרושים: *צבע פריימר -2 יח *נייר שיוף עדין *צבע - 4 יח' (יעקבי גימור מקצועי שחור מבריק) *כלים לפרק את הגלגלים *בוקים של עץ בשביל שהאוטו יעמוד יציב לאחר הוצאת הגלגלים *מסיר שומנים (בשביל להוציא תשומן מהגאנט) *מסקנטייפ 1 יח שלב ראשון. נקיון הגאנטים :השתמשתי במסיר שומנים ולשפשף טוב שלא היה שום שומן .
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש המלצה לצמיג אוחז באיכות טובה,במחיר סביר כמה בערך צריכה לעלות רבעייה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
דיברתי עם סדנת E&A שעושים שיפור בתוכנה למנוע ומגדילים אותו ל 170 כ"ס, ובאותו זמן משפרים את צריכת הדלק. לא הצלחתי להבין איך הם עושים זאת. האם במוסך של החברה יכולים לגלות שנגעו בתוכנה? האם מישהו כבר עשה זאת? עצות....
הודעה אחרונה מאת kanter_m, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
אהלן לכולם, לגבי הנושא הקודם של הבלמים... תמונות בקרוב . מעוניין להחליף את כל הבושינגים באוטו לפוליאורטן - מה ההפרש בין פוליאורטן לסטנדרטי? מי מהספקים/יצרנים בארץ מומלץ? איך לוודא שזה מתאים ספציפי לרכב שלי? יש דגשים מיוחדים? יש הבדלים בין הצבעים?
הודעה אחרונה מאת פלג_,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 253 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- שביט
- itaimoto
- FLaW
- ניקו פ.
- אורי מ.
- lanosforce
- fixxxer
- פיגו107שנת2010
- vigi
- alex321
- פינדר