שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי SUBARU WRX 2003 כרגע יש על הרכב: דאון פייפ וצנרת 3 צול חשבתי אולי להחליף את הסעפת פליטה[HEADER] וגם את אפ פייפ. מה יתן לי השיפור הזה כוח' אולי יותר רעש ?
הודעה אחרונה מאת erezs17, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מחפש סעפת פליטה שתעלה לי את הכוח ברכב. כרגע יש על הרכב: דאון פייפ 3 צול, משאבת דלק וולברו, וסת לחץ דלק וצ'יפ ריבו סטייג' 2. אשמח לשמוע הצעות.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. כמו שכתוב בכותרת, אני צריך המלצה לצמיגים חדשים למאזדה 6, 2004, גלגלי מגנזיום מקוריים של מאזדה. זה רכב ראשון שלי והחלפת צמיגים ראשונה שלי, אני לא יודע ולא מבין בזה כלום. אשמח ל2 המלצות, הראשונה 4 צמיגים במחיר של 2500 ש"ח, השנייה 4 צמיגים ב3000 ש"ח. לא מחפש צמיגים של פוזה או צמיגים של רכבי ספורט, רוצה צמיגים איכותיים שיעבירו תחושת כביש כמה שיותר נוחה. תודה וחג שמייח (:
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן אני רוצה להגדיל את המידה בגלגלים ברכב שלי למידה יותר גדולה. כרגע המידה שיש לי ברשיון הרכב היא 175/65/14 ואני רוצה לשים גלגלי מגנזיום עם צמיגים במידה 195/50/15 הרכב הוא פיג'ו 206 xs 3 דל' ידנית נפח 1600, האם המידה הנ"ל חוקית ואפשר לאשר אותה ברשיון? במידה וכן מה התהליך? ללכת למכון טסטים לשלם סכום מסויים וללכת? אפשר בכל מכון טסטים?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נא למחוק הודעה, לא מצליח
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
טוב אז אני עומרי, ואני חובב מכוניות בהצתה מאוחרת (קצת נדחף הצידה במהלך השנים) ועכשיו כשבאמת קניתי את הרכב הראשון שלי התעוררה בי מחדש התשוקה. אז, בבעלותי פיקנטו 1.25 אוט' EX וכן תגידו שזה לא מועד לשיפורים אבל, האם יש משהו שבכל זאת ניתן לעשות בנדון? לא בהכרח יותר כ"ס אני אשמח גם אם זה יהיה יותר מומנט. אם יש משהו שניתן לעשות (כמובן ידוע שאם משפרים דבר אחד, צריך לרוב לשפר דברים אחרים גם). אהה כן, ועד כמה זה חוקי/פוגע באחריות. כי אני כן יודע שיש דברים שאפשר להוציא עליהם אישורים במשרד התחבורה/הרישוי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 21 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום אני כרגע נוסע על איביזה עם צמיגים 13" ואני רוצה להגדיל אותם קראתי שהגדלת הצמיג מהגודל המקורי גורם לבזבוז יותר של דלק (משהו עם סיבובי הגלגל מתארכים בגלל הגודל החדש..) זה נכון? גם אם כן זה משמעותי מאוד? תודה
הודעה אחרונה מאת computer_freak, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לומד להנדסאי מכונות שנה אחרונה ויש לי לעשות פרוייקט גמר, בזכות החיבה שלי לעולם המוטורי חשבתי על בניית טורבו חשמלי אמיתי לרכב שלי (מנוע 1400). אבל לצורך הפרוייקט אני זקוק לעזרת המומחים בנוגע למציאת מידע טכני על מידות האימפלר והטורבו בהתאם לגודל המנוע שלי ובהתאם למהירות הסיבוב של המנוע החשמלי (35K-40K) אני מחפש מידע בשביל שואכל ליבחור בגודל הנכון בהתאם לסל"ד ונפח המנוע והערכת עוצמת הגדישה הבטוחה . אין שום כוונה ליבנות טורבו שמחליף טורבו אמיתי ומקצועי - אלא מאין טורבו היברידי שניכנס לפעולה רק תחת קיקדאון ולזמן קצר(סגנון NOS). המנעוים שחשבתי עליהם הם מעל 5KW ולא הצעצועים שמוכרים באייביי וכולם צוחקים עליהם. Specs: RPM/v: 730kv @ "Y" conf…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
סתם ... בסך הכל הסיטרואן C1 החדשה שלי, שעברה שדרוג אחיזה והתנהגות אתמול, סוף סוף קיבלתי את החישוקים המאד רחבים (15X7) והמתאימים לפוזה האדומה לבנה שנבחרה, מדגם D1R של LENSO, הצמיגים, כמיטב המסורת בפורום TOYO T1R במידה מגניבה ונמוכה של 195-45-15, כך שסוף סוף יש לרכב צמיגים ברוחב סביר (המקורי ברוחב של אופניים) ובאיכות מקובלת, ולבסוף, קיט ההדבקה של הפסים מאנגליה, בסגנון מכוניות השרירים האמריקאיות (כמעט), לא ממש משפר את ההתנהגות, אבל מוסיף לפוזה לפחות עוד 50 כ"ס, לפחות עד שהרכב יזכה לאיזה קיט גודש וייעודי שיעזור להתמודד מול פרארי אמיתיות תהנו נ.ב: מנהלים, אם זה לא מתאים לפורום שיפורים, אשמח באם תעבירו... ליאור
הודעה אחרונה מאת meirhom, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מצאתי שני רכבים- הראשון- פולו שנת 2008 1600 סמ"ק אוטו', 105 כ"ס (קומפורטליין) השני- פולו שנת 2009 1400 סמ"ק אוטו', 85 כ"ס(אנרג'י) הבנתי שהפולו שנת 2009 משוייכת לסדרה החדשה, אבל ה-2008 לפחות על הנייר עם מנוע יותר חזק. לגבי רמת הגימור- מה ההבדל בין הקומפורטליין הידוע לבין האנרג'י? במחיר- יש כ-10,000 ש"ח לטובת ה-2009.. מישהו יכול לתת הסבר לגבי ההבדלים במנוע, בגיר (אם יש) ובכלל כל אינפורמציה שיכולה לעזור.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני בעל peugeot RCZ 1.6 טורבו 156 כ"ס אוטומט ורציתי לדעת האם כדאי לשים ציפ לרכב שמביא אותו לכמעט מאתיים כוח סוס הפחד הגדול שלי הוא האחריות האם זה שווה את זה ואני מעוניין בעוד כוח זה לא מספיק לי
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
פילטר פתוח
מאת bedboy- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכבתי פילטר פתוע על הפג'ו 205 שלי בלי צינורות רק פילטר עם צינור של 15 ס"מ והוא נוסע פחות טוב משהוא יודע מה הבעיה ואיך אני מסדר את זה כי הבנתי שאת ה 205 אפשר לשפר תודה רבה ואם אפשר להוסיף עוד שיפורים אני אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת itamar_vtec, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני אמור להרכיב ביום רביעי סט חדש שלהם במידה 205/55/16. יש כאן מישהו שנוהג על הצמיגים האלה תקופה ויכול להגיד לי האם הדופן רכה כמו שכתוב בביקורות? אני כן מכיר מישהו עם סט דומה אבל בחתך מאוד מאוד נמוך אז זה פחות רלוונטי. הT1R בעלי דופן רכה ואצלי זה שילוב קטסטרופה בגלל שהרכב כבד ובעל זווית גלגול שלא מביישת סופה,אני לא רוצה למצוא את עצמי שוב פעם עם סוליה חיצונית גמורה אחרי חודש וחצי נהיגה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, מצאתי סרטון ברשת של yaris tsport עם 125 סוסים , בפירוט זה מה שהיה כתוב : Yaris T-sport - 1.5 16v VVT-i. De-cat, Full straight through exhaust system, 4 branch manifold, Apexi induction kit, Stripped. 125bhp אין לי שמץ של מושג מה כתוב פה , אשמח אם תוכלו לעזור לי . והאם כל הדברים האלו באמת יכולים לעלות 20 סוסים ליאריס ? ואם מישהו יודע גם מחירים , מה טוב ..
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
בא לי לבכות. שלא לדבר על המכוניות שמסתובבות פה.
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
-
עלות של סטאפ
מאת amitbaba- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. רציתי להתעניין מה העלות פחות או יותר של סאטפ של הרכב במכון שיודע מה הוא עושה? תודה
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
ברקסים חדשים
מאת Wh1t3- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על התקנת ברקסים חדשים(רפידות + צלחות) האם יש חברה מומלצת או שעדיף להסתפק במקורי? בנוסף בתקנת ברקסים של החברות EBC ו Brembo חוקי?
הודעה אחרונה מאת BaruchFord, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמנם הוא לא גודש כל כך, זה הדגם מודל 05' עם 90 כ"ס במקור ועכשיו 115 עם עדכון תוכנה. יש לו כונס אוויר, הוא יושב בצד האוטו, לא בקו הרדיאטורים האחרים. אני מניח שהסיבה היא שהכונס יכניס מספיק אוויר כשהרכב בנסיעה, והרכב לא מיועד למרוצים. אני מנסה לחשוב אולי להרכיב לו מאוורר עם מפסק. להאצות במהירות נמוכה ולעליות תלולות יחסית, לשיפור כח ולחיסכון בדלק. כרגע הממוצע שלו בסביבות ה-20 ק"מ לליטר, אבל אשמח לשפר עוד אם אפשרי!
הודעה אחרונה מאת yosle, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טעות בפורום
הודעה אחרונה מאת corky, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי פולקסווגן פולו 1.4 V16 מודל 2003. ואני חושב להוסיף לה פילטר פתוח אני לא בטוח לגבי באמת כמה זה מוסיף משהו כי באמת הוא שואב אוויר יותר חם אבל הוא מוסיף קצת רעש ספורטיבי ובשביל זה אני רוצה להתקין אותו ,הפולו הוא דיי שקט המנוע שלו ואני רוצה קצת שישמעו אותו ואין לי אפשרות כרגע להתקין אגזוז זרימה חופשית וגם באגזוז כזה הרעש כבר מוגזם וכבר גובל מטרד. רציתי לדעת איזה פילטרים מומלצים שהם יתאימו פחות או יותר לפולו? ויהיה בקיט שלהם את כל ההתאמות ולא יצתרכו לשחק הרבה עם הצנרת כדי שתיכנס במכסה מנוע. מה הטווח מחירים בערך של דבר כזה?בלי התקנה.אני רוצה לקנות ולהתקין בעצמי (אבא שלי היה בעברו מכונאי אז לא צריכה להיות לנו בעיה להרכיב) איזה חברות נחשבות טובו…
הודעה אחרונה מאת bneli, -
קאמשאפטים חמים
מאת Croc- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
של BC. לפי תוצאות דיינו שפורסמו ע"י מי שהתקין יש שיפורים לא שניחים בכ"ס ומונט החל מאמצע טווח סל"ד ועד למעלה. מה החסרונות שלהם? זה משפיע על אמינות או/ו אורך חיים של המנוע? צריכת דלק אני מניח שעולה, נכון? לגבי תוספות דלק - יש לי שליטה על המחשב ואני יכול לבצע התאמות הדרושות בדלק, הצתה וכו'.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש שיטה עדיפה או שכל שיטה והיתרונות שלה? יש בכלל דיינו רציני בארץ? אשמח להמלצות לטיונרים בעלי ניסיון עם PowerFC... תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
צהריים טובים, אני כרגע נוסע על TOYO R1R והם רועשים לי מידיי. הדרישה שלי שיהיה צמיג ממש שקט (עד כמה שאפשר) במידה 225/45-R17 או 225/40-R18. שמתי לב ש-T1R שקט אבל אני לא מעוניין בו, אז הוא יורד מהרשימה. אני רוצה צמיג סופר איכותי ולא זבל סיני אבל שקט. עד 1,000 לצמיג מידה 18", 17" יעלה נגיד עד 850 בערך, זה התקציב. תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת דניאל STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל אני אנסה בכל זאת... חשבתי על לחבר אינטרקולר לפילטר אוויר שלי (וכן אני יודע שאינטרקולר זה לרכבי טורבו), מקבלים פה אוויר קר בדיוק כמו ברכב טורבו רק שהוא ילך לפילטר אוויר... מה אתם אומרים? האם אינטרקולר מקרר את האוויר משמעותית? או שזה יהיה בדיוק כמו קיט COLD INTAKE
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי גולף מארק 2 שנת 90, וקניתי בזמנו ג'אנטים מגנזיום של ROVER R25 שמצאו חן בעיניי. הסתמכתי על העובדה שבשניהם מרווח הברגים הוא 4X100, וחשבתי שזה מספיק. לאחרונה התברר לי שמידת טבעת המרכוז בגולף היא 57.1, ואילו ברובר 56.1 בלבד. האם הייתם ממליצים להרחיב את קוטר טבעת המרכוז? האם הדבר בטוח/ בטיחותי? יכול לגרום לרעידות או סיכון אחר? מכירים מישהו שמומחה בזה? עלות פחות או יותר? תודה מראש למגיבים המנוסים, עידו.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מבחינה טכנית, מה יקרה אם תהיה הזרקה במינון מכוון של מימן נוזלי לתוך סעפת היניקה? המימן ידוע בתכונתו כנפיץ ובפליטת חמצן בשריפה. והטמפרטורה הנמוכה בה הוא נמצא תאפשר דחיסה גבוהה יותר! ניסים ונפלאות?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
(שיפור) c4 vtr 1 2
מאת RENAULT 5- 21 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הרכב מנוע 1600 ואני מחפש יותר כוח . אני רוצה שהוא יאיץ מהר יותר. הבנתי מקריאה בפורום הזה ומעוד פורומים שמנוע nfu של פג'ו סיטרואן הוא בסיס טוב לשיפורים ושבמרוצי הראלי בוחרים דווקא ב1600 ולא ב2000 . חשבתי על צ'יפ אגזוז ופילטר אינבוקס בתור התחלה . בגדול התקציב ההתחלתי הוא 5000-10000 שח. תודה לכולם ויום נעים.
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
צמיגים למאזדה 6 1 2
מאת skywalker24- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
ערב טוב השבוע התחלתי להסתובב ולחפש צמיגים חדשים נתקלתי בהמון דגמים אבל לא ידעתי מה לקנות התקציב שלי עומד על 500 שקל לצמיג! אני מאזור חיפה ורוצה המלצה על ארבע צמיגים טוב לחורף עדיפות לצמיג שקט ונוח? מידה 205/60/16 תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
המידה 205/55/16 שהיא יחסית נפוצה, הרכב הוא טויוטה אוונסיס,כרגע נועל T1R שכבר לא באמת מזוהים כT1R. אני מחפש צמיגים אוחזים,בסגנון של הT1R,מחיר לצמיג 600-650 ש״ח,דופן קשיחה חובה,שהדופן החיצונית לא תעלם אחרי 3-4 סיבובים,אורך חיים לא חייב להיות ארוך במיוחד אבל גם לא של R1R,זהו סך הכל. כבר מצאתי S.Drive במחיר מצחיק שברגע האחרון התבררו מ2011,ומאז מצאתי S.drive במחירים של 800 שקל ומעלה לצמיג!! שמעתי שההנקוק וונטוס טובים,יש למישהו נסיון עליהם? מה עם הדנלופ dz101 direzza?נחשבים ספורטיביים? אשמח לביקורות על צמיגים,ניסיון והמלצות,תודה!
הודעה אחרונה מאת Steel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, לרוב אני כותב בפורום אספנות אבל חשבתי שהתמונות האלו יתאימו יותר לפורום הזה. אני חי ועובד על רכבי אספנות בבריטניה. התמונות הן של מסחרית של VW שראיתי באירוע VW שהתקיים ליד מקום מגוריי. ברכב הושקעה הרבה מאוד עבודה ומאמץ, וזה יפה לראות איך אנשים יכולים ליצור ולבנות מה שהם רוצים ועדיין חוקי לכביש בגלל שהם חופשיים מחוקים המגבילים את חופש הפרט וחופש העיסוק (סליחה השתמשתי במילים נרדפות לחוק "שינוי מבנה" של משרד התחבורה) בתמונה הראשונה המנוע הראשון, בתמונות השניה והשלישית המנוע השני נלקח מאאודי S3. בתמונה הרביעית הנהג נותן גז ושני המנועים שואגים. שימו לב למערכת הכבלים היוצאת מידית ההילוכים, להעביר הילוך בשני תיבות במקביל. להנאתכם, גדי
הודעה אחרונה מאת חולגי,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)