שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משום מה הכוח בסלד נמוך הוא לא ממש כמו שציפיתי ממנוע 2000 יש משהו לעשות או שזה אמור להיות ככה?
הודעה אחרונה מאת Tsitso, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר במנוע TU של פגיו. יש ראש בצד של ראלי דור ראשון, לפי הנתונים ברשת באתרים הרלוונטים, ראש 1.3 מעברים הכי רחבים בפלטפורמה הזאת, שסתומים הכי עדיפים וקאמשאפט חם יחסית, 244 מעלות. האמת שלא מזמן יצא לי לרכוש קאמשאפט לא ידוע, המוכר טען שהקאמשפט הוא 284 או 285 מעלות, הגיוני. עברו חודשים רבים והיום יצא לי להשוות שני ראשים של ראלי, במיוחד הקאמשאטים. לגבי הפיקות, מניקודת קיצון אחת לשניה, הקאליבר מראה 3.5 סנימטר, ואותו שיפוע בשני הראשים והקאמשפט. הבדיקה השניה היא של המעלות על פי מצב הישיבה, מצב הפיקוט, התחלה מהצלינדר הראשון. מראה כמעט אותן המעלות, המצבים בכל פיקה ופיקה לעין, כולם בזוית חופפת. בנוסף על שלושתם רשום בצד אחד 56 או 58 ואחרי כמה פיקות 96. השאלה…
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
חבר קנה קופרה שנת 2008 ורוצה להחליף את כל המערכת (מהסעפת ועד לדוד) , אני המלצתי לו על Argonetics שעשו לי על הרכב הקודם עבודה מעולה , אבל הוא אמר שהוא רוצה ללכת על האחת החברות שמייצרות מערכות פליטה משופרת שזה יעודי לרכב הזה כי זה נראה כמו המקורי וכאילו שזה בא עם הרכב ואין שם סימני ריתוח . פה נפתח הויכוח מה עדיף ללכת לסדנה שעושה לך הכל לפי הזמנה או לקנות אחת מוכן . מה אתם אומרים על מה עדיף , ומה אתם הייתם ממליצים לשים איביזה קופרה?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב, אני לא מבין בכל הנושא של שיפורים לכן יש לי כמה שאלות: יש ברשותי יונדאי אלנטרה 1.6 2002 מוסבת לגז האם טכנית אפשר לשפר אותה? אני רק רוצה שיהיה לה יותר כח בעליות ודברים כאלה. תודה רבה לכל העוזרים =]
הודעה אחרונה מאת mark_ab, -
אשמח לשמוע את הדעה האישית של כל אחד ואחת מכם לגבי רכבים משופרים. דיון נעים
הודעה אחרונה מאת mark_ab, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי פולו 2006 75 כ"ס 1.4 אני מחפש כל מיני תוספות ו שיפורים האם קיים משהו לרכב הזה? אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת niro122, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, מחפש צמיג ספורטיבי(שלא ישחק מהר) ויתן תמורה טובה למחיר. עד עכשיו היו לי s.drive במידה 185/55/15 שהייתי מאוד מרוצה מהם, אך הם היו מעט יקרים(טיפה מעל 2000 ש"ח).[אציין שלא גמרתי אותם והם עדיין קיימים על הג'אנט הישן] אני מחפש לשים משהו על סט ג'אנטים שהבאתי, וכרגע המידה הרצויה היא 195/45/16(סטיה של פחות מחצי אחוז מהמידה המקורית) ראיתי ב-tires4u שיש s.drive וגם t1r במידה הנ"ל, חשבתי להביא hankook v12 שקיבל שבחים וגם מחירו זול יותר מ-s.drive אבל אין מידה כזו בעולם. את ה-t1r אני לא ממש חובב בגלל הדפנות הרכות שלו, שכולם מספרים, אני עצמי לא ניסיתי. על איזה צמיג הייתם הולכים? האם יש משהו אחר אטרקטיבי שאני לא מכיר? ( אני מעדיף לא לעבור 2000 ש"ח ולקבל תמ…
הודעה אחרונה מאת איגור ווינשטפן, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, האם יש היום גאנטים בגודל 15" עם מרווח ברגים של 4*98 אשמח לקבל דוגמאות . תודה, ניר
הודעה אחרונה מאת NIRMINES, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם,בפנסים הקדמיים ברכבי ישנו פנס עם שלושה עיגולים,אחד מהעיגולים איתות השני חניה והשלישי אור דרך. מכיוון שאורות החניה מבחינתי חסרי תועלת,חשבתי על להסב אחד מהם לפתח יניקת אוויר קר. חוץ מהאספקט החוקי- יש לי ממה לדאוג? אגב,כרגע הצינור יניקת אוויר קר נמצא בחלק הקדמי בין המכסה מנוע לכיסוי נוי של הגריל הקדמי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כשאני אומר אסור אני מדבר על אחריות הרכב כמובן.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחרונה היתי ב"מרוץ" אחר ג'אנטים וצמיגים, בלי להגזים אני חושב שעברתי מיבואן אחד לשני משהו כמו 12 פעם (פיזית). כל זה הביא אותי למסקנה שענף הרכב בישראל מפגר משמעותית מבחינת המחשוב והייעלות של השירות אותו מקבל הלקוח ומכאן עלתה לי השאלה: מה אתם הייתם מחפשים באתר היבואן? אז כן, אני לוקח סיכון ומניח שיש ליבואן\חנות בכלל אתר עכשיו השאלה מה הייתם רוצים לראות בו... לא חייב דווקא שזה יהיה התחום הג'אנטים והצמיגים. כדי שהשרשור יהיה יעיל, אציב כמה דרישות לתגובה: תחום: מה הייתי רוצה לראות: לדוגמא: תחום: ג'אנטים וצמיגים. מה הייתי רוצה לראות: חיפוש לפי יצרן ומודל הרכב, חיפוש לפי צבע, חיפוש לפי מותג הג'אנט\צמיג, חיפוש לפי מידה, זמינות במל…
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם השאלה העיקרית היא כזו מה חומר הצנרת הכי פופולרי ונוח לעבודה איתו בין סוגי הנירוסטה? 303 קל יותר לעבודה וריתוך 304 משמיד כלי עבודה בחיתוך [למשל CNC] אבל מגיע לרמת גימור יפה יותר רציתי גם לדעת מה עדיף מבחינת העובי של הדופן? בין 2.5 ממ ל 2.8 ל3. מן הסתם שיהיה המשקל, אך בצנרת פליטה האם עדיף חומר עבה או דק יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים. אני מעוניין להקטין את זויות הגלגול ברכב, ולהקשיח מעט (סרן אחורי וקדמי). חשבתי על שילוב של מוטות ייצוב / גישור עם קיט קדמי של powerflex. אפשר לקבל חוות דעת מהמנוסים כאן? אני מעוניין בהקשחה לא קיצונית, אלא מורגשת, ובחידוד ההיגוי. יש איזה סט-אפ מומלץ לקליאו? תודה, תומר
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברצוני להזמין את הדברים הבאים, 1: קרבורטור 2: קמפשאפט 3: סעפת יניקה 4: דיסטריביוטור/מפלג 5: סעפת פליטה 6: זוג ראשי מנוע 7: מכסי שסתומים 8 פילטר אוויר מה יעצר לי במכס ועל מה ידרשו אישורים מכל המשרדים הרלוונטיים, ומה יעבור ללא שום אישורים, כמובן מכס ומע''מ ואת המיסים אני ישלם, אין עם זה בעיה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 30 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני אגיד את האמת, אני לא מרוצה מהסחיבה של הרכב יותר, (קורולה 99). בעיר הוא מציג ביצועים מצויינים ומגיב יפה למצערת, אבל מחוץ לעיר הרכב מרגיש כבד, אחרי עלייה הוא אומר לי(שמעתי אותו ) כאילו עזוב אותי, בחייאת'. מה מצחיק, שבלילה הרכב פתאום מרגיש זריז הרבה יותר. מה שאני טוען זה שהרכב לא מרגיש לי זריז בכלל יותר מחוץ לעיר. אני מודע לכך שהשילוב המדהים של המנוע והגיר באוטו הזה והכוח סוס מקבלים בלאי עם השנים אבל אני עדיין שומע על אנשים שהרכבים הישנים שלהם ממשיכים לטוס. הרכב עם 240 אלף ק"מ כמעט. אני לא מתכוון לשפר כי זה לא רכב שאני הבעלים שלו, אני לא מתכוון לעשות משהו לא חוקי, אבל האם יש במסגרת הטיפולים השוטפים איזשהו משהו שיהיה אפשר להחזיר לרכב את כושר הסחיבה שלו? וא…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למאזדה 3 ספיריט התקציב עד 600 ש"ח לצמיג,השיקול הוא צמיג עם אחיזה טובה בחלק ורטוב , שיחזיק 3 שנים . האופציות שראיתי הם T1R וה dunlop maxX משהו.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי פנסי ערפל חדשים הסרתי את הפלסטיקים המקוריים שבמקום הפנסיי ערפל מהרכב, וחיפשתי קונקטור שיתחבר לפנס ערפל אך לא מצאתי. שאלה שלי אם אמור להיות קונקטור מקורי שמתחבר לפנס או שאליי לעשות בעצמי קומבינציה שתתחבר לפנס ערפל?
הודעה אחרונה מאת hen amit, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום... האם אפשר להכניס לארץ קפיצי הנמכה שיוזמנו מהאייבי? עושים על זה בעיות? מכס? אישורים ושאר חמוצים? תודה
הודעה אחרונה מאת עידו בורלא, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תהנו http://forums.fourtitude.com/showthread.php?5546449-Seat-Leon-1.8T-Cupra-Mk1-4wd-Conversion-amp-BW-8374-EFR-Build-Thread
הודעה אחרונה מאת Romek, -
יש ברשותי גולף V5 . 4 הילוכים, רציתי לשאול אם אפשרי להוסיף טורבו למנוע, אם כן האם זה חוקי , וכמה זה יעלה לי כול הסיפור בערך. והאם זה ישפר בצורה משמעותית תכוח, ותצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הלן חבר'ה, אני יודע שהרכבת קיט טורבו על רכב כולל ים של חלקים ושיפור חלקים קיימים על מנת ליעל אותם ולגרום להם להיות עמידים לשינוי שהטורבו מביא איתו. השאלה הכללית שלי היא כמה יכול לעלות לי קיט טורבו מלא, כולל הרכבה וכולל כל החלקים והשיפוצים הדרושים כל מערכת קירור מתאימה, גיר עם יחס גדול יותר, חיזוק ציריות וכל מה שדרוש מסביב כדי שחוץ מדלק, לא יהיו לי לאחר מכן הוצאות מיותרות. הרכב המדובר הוא פורד פיאסטה שנת 2000. אני מכוון לקיט לא חזק במיוחד, ביינוני ומטה אבל שההבדל יורגש. אני קצת קצר בכסף, לכן אני רוצה לדעת הערכה כללית כמה יכול להיות הקנס? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת gilad1000, -
-
סופרצ'רג'ר : עשיתי מחקר לא קטן בנושא אין להשיג קיט לספיטפייר אז עשיתי קניה של הסופר צ'רגר בניפרד ואת שאר החלקים כל אחד אצל ספק אחר הרוב מקיט של מיני וקימבנתי לי קיט שכמובן לא מתאים לרכב אבל אני יבצע התאמות מה שאני צריך בעצם זה לחרוט את הפולים שיתאימו למשאבת מיים והקראנק פולי ,שאר הפולים מתאימים לאלטרנטור כמובן להתאים תושבות למניפול ולסופרצ'רג'ר בתחקיר שעשיתי הייתי צריך והשגתי קראנק פולי של טריומף 1300 fw40 שמתאים למנוע שלי ובגלל שהוא שטוח ויש בו חורים לברגים ואפשר לחבר לו את הפולי אלומיניום היה קשה למצוא פולי כזה כי יש רק מפרוק וקניתי אותו "בטיזינבי" באיזה חור 3 שעות נסיעה בפרבר ליד לונדון לאחר אין ספור שיטוטים והתכתבויות באינטרנט , אתם לא יודעים איזה אושר היה…
הודעה אחרונה מאת tomi1975, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 8 אלף צפיות
רציתי לשים קאסטרול EDGE ברכב שלי, הוא מגיע רק ב 5W30, היבואן אומר שאין דרישה בארץ ל 5W40 אז הוא לא מביא. (יש 5W40 קאסטרול מאגנטיק, ברמה אחת פחות מ EDGE). בדקתי בפורומים בארץ ובחו"ל וכמעט השתכנעתי שאין בעיה לשים אותו ברכב שלי עד שנתקלתי בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=418169&page=3 בתגובה של איל (ליין מן), למרות שבמנוע שלי הכל מקורי, וכל ה"שיפור" שיש זה רק תוכנה לניהול מנוע, מישהו יודע אם זה נכון ? כל החיפושים שעשיתי בגוגל עם ואריאציות שונות של: 1.8 TSI 5W30 APR לא העלו כלום. מצד שני באתר של אוטוסטור http://www.autostore.co.il/151426/Castrol-EDGE-5W30-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2 כתוב : "מתאים לשימוש במנועי בנזין וד…
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אפשרי להוסיף פילטר אויר פתוח לגיר אוטו' (אימפרזה 05)
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין להתקין קסנונים על הלאון שלי FR 2011. מדובר ברכב עם פנסי האלוגן. במידה ואני עושה את זה כמו שצריך, ומחליף את הגוף תאורה עצמו, רק הגופים יעלו בצ'מפיון 6,000 ש"ח. השאלה היא, במדיה ואני מתקין קיט איכותי על הגוף תאורה הקיים (האלוגן) איך זה יראה? מישהו כבר עשה את זה? אני מעוניין בגוון תאורה צנוע של סביב ה 4000K שזה הגוון של קסנון מקורי שמגיע מהיצרן. הרכב עצמו גם חדש כך שמבחינת הרשויות יראה סביר שמגיע קסנון מקורי ברכב. השאלה היא, האם על הגוף המקורי זה יגרום לסינוור של נהגים אחרים? האם מישהו התקין על לאון קסנון על היחידת תאורה המקורית?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מדובר בגיר של מזדה 6 2004 הציפיה להנות מהרכב כמה שיותר למרות האוטומט. לא מחפש מיפלצת דרג אלה תוספת של כ 40 כוח סוס יהיו מספקים בהחלט. האם הגיר אמור לעמוד בתוספת כזאת? תודה. רז. (מודע לעלויות ומודה להשלחות)
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכשתי לא מזמן רנו קליאו B2 (הצורה החדשה) לגרסא זו יש שני מנועים זהים על הנייר שההבדל היחיד ביניהם הוא מספר השסתומים. שני המנועים בנפח 1149 לדגם עם ה 60 כ"ס ו 8 שסתומים קוראים D7F לדגם עם ה 75 כ"ס ו 16 שסתומים קוראים D4F לינק לווקיפודיה עם זה יעזור במשהו: http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_D-Type_engine השאלה שלי אם אני יחליף למנוע שלי (ה 60 כ"ס ו 8 שסתומים) ראש מנוע בלבד של 16 שסתומים ו 75 כ"ס האם ההחלפה באמת תוסיף לי 15 כ"ס? והאם אפשרי רק להחליף ראש מנוע או שאני יצטרך עוד חלקים? כרגע השאלה תאורתית בלבד אך אם זה יתבצע העלות של ראש מנוע כזה נמוכה ונשמע שמקבלים תמורה גבוהה לכסף בהנחה שמה שאמרתי נכון.
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב הוא מסוג של BMW 320i גיר אוטו/טיפטרוניק,האם ניתן להתקין אגזוז פתוח? מה הבדל בין טיפטרוניק לגיר רגיל (מלבד חוסר מצמד)
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זה קרה כנראה מאיזה פעם ששטפתי את הרכב במכונה אשמח לדעת אם יש איזה חומר או פוליש שניתן להחזיר למצב נורמלי את הפנס.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לשאול בנוגע להחלפת הקליפרים, דיסקים ורפידות בפיג׳ו 306 1600 לבלמים של ברלינגו, האם יש צורך בהתאמות או החלפה של עוד דברים מלבד הדיסקים רפידות וקאליפרים? וצריך להחליף גם צינורות? תודה מראש לעוזרים..!
הודעה אחרונה מאת proxima,