שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שלום חברים, רכשתי רכב חדש, ואני צריך שוב לקנות רביעיית צמיגים. לפני שאני פונה לברירה המחדל שלי שהיא T1R , אבקש המלצה לצמיג ספורטיבי ראוי , במחיר שפוי (דירוג מהירות Y) תקציב? לא מעוניין כרגע להשקיע מעל 3K ברביעייה. מישהו זרק לי כאן משהו על יוקוהמה ADVAN , אשמח לשמוע דיעה עליהם (ועל דגמים אחרים) תודה, אייל
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי יש לי איביזה שנת 2011, כרגע יש לי Bridgestone Turanza. אני מחפש צמיג שיהיה שקט מאוד, נוח לנהיגה ושיהיה לו אופי ספורטיבי. בעיקרון אני לא מתפרע עם הרכב אבל לפעמים אני אוהב לקחת פניות טובות כמובן המחיר, 400 - 500 לצמיג.
הודעה אחרונה מאת barakcohen7, -
שלום חברים. רציתי לדעת כמה תעלה לי הסבה לגיר ידני לסיויק שלי. איזה חלקים צריך וכמה הם יעלו לי ?(מחיריי מינימום עד מקסימום) כמה תעלה התקנה או האם שווה לעשות דבר כזה לבד (יש לי סדנה שיש בה כל מה שצריך). מבחינת ביצועים מה זה יתן לי (צריכת דלק? 0-100? מהירות מקס'?) יצא לי לקרוא כמה שרשורים בעניין, אבל עניין המחיר לא היה מצויין בהם, ובעניין האמינות של הדבר היו דעות חלוקות. בכל מקרה, כמה כל הסיפור הזה אמין וכמה זה יעלה לי? פרטים על הרכב: סיויק 98 סדאן מנוע D16Y8 תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
הרכבת קיט ABT
מאת kobi_g- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
התיעצות לגבי הרכבת קיט לחבר. רכש את הקיט הזה partnr: 5K0114210CAVD/2 http://www.abt-sportsline.de/typo3temp/mp_soap_client_files/ProduktDokument/1/5K0_114_210_CAVD_DSG_D.pdf הביא איתו במזוודה מגרמניה ( ראיתי רק תמונה ) ושואל אצל מי הכי טוב להרכיב אותו - איזו סדנה ? הרכב שלו כמו שלי 1.4 TSI עם 160 כ"ס. ולידע כללי האם הקיט הזה טוב יותר מקיטים אחרים כמו APR למשל?
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חברים צהריים טובים. ברשותי רכב נמוך, ובקרוב יש טסט. זו השנה הראשונה שלי עם רכב נמוך, ואני זוכר משנים קודמות שבבדיקת הברקסים יש בור עמוק למדי. אני מפחד להיכנס לבור ולהשבר. פעם לא הצלחתי לעלות למכונה של הכיוון פרונט, אז עשיתי כיוון במקום עם בור. כבר לא פעם נתקלתי בקשיים בלהעלות את הרכב על ליפט, אז הרמנו אותו מהכנפיים ועוד כמה שיטות. אשמח להצעות פתרון. האם יש מכון טסטים כלשהו עם בור בדיקת ברקסים לא עמוק? באזור ירושלים? או כל דבר אחר? תודה.
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, בקרוב יגיעו הקויילאוברים של Weitec שהוזמנו עבור ה Z3. שאלתי לגבי ההתקנה: האם יש חשיבות / נקודות שאני צריך לקחת בחשבון בבחירת המתקין? האם זה צריך להיות סדנא מתמחה לשיפורים ? האם זה יכול להיות המכונאי הצמוד שלי ( שמטפל בכל הקשור למכונאות של הרכב) . האם ישנה סוגיה של בעיה באחריות אם וכאשר משהו אחר התקין את הקויילאוברים? כמו כן, הבנתי שהמעבדה מתקינים קויילאוברים ועל הדרך תיכננתי לבצע כיוון אז יש יתרון שהם יבצעו זאת. יוסי
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
DS Performance
מאת yosbar- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום האם למישהו יש דעה/נסיון עם המוצר הזה: http://www.ferodo.com/en-global/Products/Pads/Pages/DS-Performance.aspx תודה
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש סט ג'אנטים של אביזה FR החדשה 2008-2013 אין לי בעיה לקנות מפירוק לא חדש שרוט משופשף,אשמח לקבל מידע אם מישהו ראה באיזה מגרש בארז(חס וחלילה) תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
איזה צמיג מהשניים אוחז טוב יותר? המידה היא 195.65.15 ואיזה צמיג מהשניים עמיד יותר לאקלים הישראלי פחות מתייבש כי מחפש שהצמיג יחזיק 4 שנים ולא כמו המישלין שיתיבשו לי אחרי שנתיים
הודעה אחרונה מאת din264, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב הוא סיויק 2006 צורה ישנה. יש לי 4 גלגלים של "גור ייר". מה המידה שצריך למלא בקדמיים ובאחוריים או שבכולם באותה במידה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש ברשותי הונדה סיוויק 2001 הייתי רוצה לדעת עד איזו מידה אפשר להחליף ? (אני חושב שאני רוצה לשים ג'אנט 16)
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. יודע שדיברו על הנושא בעבר - מבקש תשובה עדכנית, אם יש. 2 דברים: 1) מיצובישי לנסר קלאסיק, 2008 (הדגם עם ה"אף" המוארך) - האם מדובר על ג'נט 4 ברגים * 114 ס"מ מרחק (15" סטנדרט) ? האם יהיה הבדל משמעותי בצורה אם אקנה 14"? 2) באוטו דיפו יש עד אמצע השבוע (30.01) מבצע של 1600 שח (כולל התקנה) עם קטלוג די רחב של ג'נטים. האם אתם מכירים מוסך באיזור הצפון / ת"א שמציע במחיר טוב יותר?
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
* מקווה שזה לא נוגד את חוקי הפורום. אני מארגן קניה קבוצתית של אנטירולים דרך אחת הסדנאות בארץ שתוזיל את המחיר הרגיל. אם יש מישהו שמעוניין להשתתף בקניה מוזמן לפנות אלי. נכון לעכשיו יש 5 אנשים שכבר משתתפים בקניה. דרושים עוד 2 על מנת שהקניה תצא אל הפועל. מדובר באנטירולים של חברת Whiteline או של חברת H&R.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ניסיתי להתקין קסנון בסיאט איביזה שנת 2004 בפנסי ערפל אך נתקלתי בנורות H3. קסנון H3 לא נכנס לשם הוא יותר מידיי גדול בעצם. מישהו נתקל בבעיה הזאת כבר ? יש איזה פתרון לזה ? מישהו יודע אולי אם הפנסי ערפל של סיאט טולדו (2000-2005) מתאימים לאיביזה הזאת כי הם נראים מתאימים ?
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה לי למביני עניין שבינכם, יש לי פולו רגילה 1400 75כס שנת 2003 ורציתי לדעת איך אני יכול לגרום לה "לזוז" קצת יותר מהר בגדר החוקיות כמובן אוליי משו ביניקה או לא יודע מה. בלי לשנות גם חצי אוטו, שתרגיש לי קצת יותר חזקה וזריזה. סורי אל השאלה הפעורה שלי
הודעה אחרונה מאת andrey12341, -
אז ככה, למישהי מהעבודה של חבר יש מזדה 3 מנוע 2.0 ליטר. אמרה שהיא לפני טיפול גדול וכל המנוע גם ככה בקושי חי (כל רמזור היא לוחצת פול גז ממה שהבנתי אולי זו אחת הסיבות). מה גם האוטו עם קילומטרז' מטורף, משהו כמו 250,000-280,000 ק"מ. לא זוכר שנתון, הדור ה-1 לא החדש. היא גם בוכה שחסר לה כוח. נהגתי על מזדה 3 שנת 2012 נפח 2.0 והיא מרגישה חלשה יחסית בזינוק מהמקום אבל בתאוצות הביניים שלה (הכי חשוב לדעתי) יש הבדל ממנוע 1.6, עדיין די עגלה... היא ממש אוהבת את הרכב, אפילו לקחה אותו לרפד לפני כמה שנים וכל הסלון והציפויי דלתות שלה מעור איכותי! ממש מגניב! בקיצור, היא ביקשה ממני פתרון יצירתי. מה אני אגיד לה? תחליפי מנוע? אז זרקתי לה שימי מנוע 2.5 של מזדה 6 2011-2012 עם כמה …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
ידית לכיסא נהג
מאת zeevtt- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי איביזה 2012 ריפרנס 4 דלתות ללא ידית לכיסא נהג ברצוני להזמין ידית מקורית האם ניתן להרכיב את הידית ללא בעייה
הודעה אחרונה מאת zeevtt, -
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
השאלה בקוטרת.
הודעה אחרונה מאת shahar2708, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב, בתחילת פברואר אני שולח את מחשב ניהול המנוע שלי לבריטניה לצורך התאמה לגיר ידני (המחשב הוא של סלספיד). מדובר בסדנה מאוד מוכרת בעולם השיפורים של אלפא. יש לי אפשרות "על הדרך" לעשות REMAP למחשב אבל, משיחה עם בעל המקצוע בטלפון הוא טוען שאי אפשר להגיע למקסימום תועלת בלי לעלות את הרכב על דיינו ופי כמה וכמה כשהרכב בכלל לא נמצא, אין לי טיפת ספק בנכונות דבריו. אז מה שאני שואל הוא מה עדיף לבחור: א. סדנה מהטובות בעולם (ואני לא מגזים) שמתעסק באלפות 24/7 במשך שנים - אך ללא אפשרות לבחון את הרכב, והכל יהיה בעיקר בהסתמכות על הידע והמקצועיות של הטיונר. ב. סדנה בארץ שתתקין לי צ'יפ של אפסולוט במחיר גבוה יחסית (עפ"י החברה 15 כ"ס ו2 קג"מ)
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
שלום רב, אני שוקל לרכוש קיט יניקה לרכב. מדובר על סיאט לאון P1 מנוע 2.0 TFSI. אני לא מבקש המלצה לקיט מסויים אלה לגבי נקודות הבאות: א.האם כדי בכלל להשקיע בקיט יניקה ברכב שכנראה לא ישופר מעבר לתוכנה? כרגע מותקן אינבוקס. ב. צינורות עשויים ברובם סיליקון או עשויים רק מאלומיניום? ג.מסנן אוויר נמצא בתוך קופסה או גלוי? ד.מיקום של מסנן אוויר מאחורי פנס ימני או מול כניסת אוויר מקורית? אודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 77 אלף צפיות
לכל המבצעים, לחץ כאן
הודעה אחרונה מאת angileena, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, האם תוכלו להאיר את עיני לגבי עלויות מכס/מע"מ לחלקי שיפורים ( אנטי רולים, קפיצים, בולמים, קויילאוברים). האם יש משמעות אם החלק חדש או משומש. מה מגבלת המחיר המותר? תודה
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעונין לבנות מכונית דראג, אשמח לקבל המלצות מי מסוגל להרים פרויקט
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם שאלה קצת לא רגילה: אני מעוניין לבצע שיפור צליל למנוע בוקסר של סובארו אימפרזה R 2.0 2006 ידנית - ז"א - מי שזוכר ללגאסי הישנות 1990 -1992 היה צליל מאוד מיוחד של מנוע גרגרני ורעש מאוד "סקסי". מה אני צריך לעשות כדי להחזיר את הצליל הזה מבלי לפגוע בביצועים ומבלי להגביר את הבלאי של הבוקסר? תודה לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי איביזה חדשה 1.2TSI ואני רוצה לשים צ'יפ. 1.עד לאיזה הספק האוטו יגיע?(כ-135 או יותר?) 2.הנאה ששווה את הבלאי המואץ של הרכב? 3.השאלה הכי חשובה מבחינתי- אני עובד כנהג באאודי,וכל פעם שאני עולה על A1 אני ממש מופתע מהכח הזמין שיש לאוטו(ביחס לנתונים שלו כמובן),לעומת הרכב שלי.בכל זאת,הA1 עם 122 כ"ס(עם 1450 ק"ג) לעומת האיביזה שלי עם 105 כ"ס עם 1200 ק"ג בערך.אני רוצה לדעת אם לאחר הוספת הצ'יפ אני ארגיש באוטו שלי כמו שאני מרגיש בA1.לא נראה לי הגיוני שהA1 נותנת הרבה יותר מהאוטו שלי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי פיאט דוקאטו 2012 יש לי 4 מושבים אחוריים כשקנינו אותה הם שמו את המושבים נמוך כשאתה יושב אתה רואה את הגב של המושבים הקדמיים רציתי להגביהה את המושבים אבל זה עולה יקר מאוד חשבתי אולי לנסות להכין לבד במה יש לי חברים שעובדים בתור רתכים השאלה היא אני צריך לראות איך נראה הבמה שהם מכינים לפחות תמונה או סקיצה כי זה עניין של בטיחות אם יש למישהו עצות אשמח לשמוע תודה!
הודעה אחרונה מאת blaster12, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לשאול האם ניתן לקנות קיט איכותי ובטחיותי של קסנון לאוריס שנת 2008? איך ניתן לדעת האם הקיט עובר טסט או לא?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סיפור מעניין, לבחור המבוגר יש בארסנל פורד RS200 אוולושיין עם מנוע שהוא שיפר ל 900 כ"ס, מאיצה למאה ב 2 שניות. הלוטוס הזאת מאיצה יותר מהר. HmscSzFurwg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Dorbd, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי ביקור במוסך נאמר לי שאני צריך להחליף את כל הרפידות ו2 צלחות אחוריות. התכנון בקרוב הוא להעלות את הספק הרכב עם תוכנה ל160 כ"ס ולכן חשבתי על רפידות וצלחות שיתנו לי את הבלימה הכי טובה שיכולה להיות. המלצות ?
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך אני יכול להטעין גם מצלמה גם דיבורית ואת הפלאפון שלי בו זמנית? יש לי מפצל USB חיבור למצת של הרכב, אבל הוא מצליח להטעין רק משהו אחד כל פעם. מה צריך לעשות בשביל שהעוצמה תיהיה יותר חזקה וזה יטעין לי הכל בו זמנית? יש לי OPEL VECTRA שנת 2000 אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g,
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 441 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- samg
- נהג חדש תקציב קטן
- פאר האורה
- hans
- zaf
- אלפרד חיות
- tan tan
- פשטות
- baer
- ברווז
- Rongaflugen