Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אנחנו מדברים על רכבים בני 15 שעדיין בעלי נתוני יצרן, והרבה יותר מהירים מרכבים חדשים מהחברה, אז למה לשנות משהו בכלל?

נו באמת.

עצה שלי, זהו דבר לא משתלם בעליל, ואם ויש רכב זהה בארץ, ובמקרה שלך אכן יש, והמון, אז כדאי כבר להחליף רכב, הסבות לידני מתבצעות בד"כ כשאין גרסה ידנית לאותו הרכב, וזה דבר מאוד יקר ולא משתלם והכי חשוב מתכון לצרות ברכבים ישנים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין ספק שאתה צודק, אבל מה לעשות שמתייחסים לזה עדיין כמו משהו הכי חשוב בעולם(אני כבר הרבה פחות לעומת פעם...).

ובכל זאת, לפני 4 ימים יצאת בהצהרה שאתה חובב 0-100.

תזכורת: כאן, אגב אני ממליץ לך בחום להגיע לאיזה מפגש מכוניות ולבקש ממישהו עם רכב שהוא לא

טויוטה קורולה או מאזדה 121 לעשות לך סיבוב קטן, רק כדי שתקבל פרופורציות מה זה מטוס ומה זה רכב חזק.

לפותח השרשור, מה אתה מנסה להשיג בהסבת הגיר שאתה שואל עליה? אין לך מטרה?

הכי עדיף לך למכור את האוטומט ולקנות ידנית, זה יהיה הכי אמין והכי משתלם בשבילך,

סיבה נוספת לזה היא שייתכן ותמצא ידנית יותר זולה ואז חסכת לעצמך עוד כסף.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
ובכל זאת, לפני 4 ימים יצאת בהצהרה שאתה חובב 0-100.

תזכורת: כאן, אגב אני ממליץ לך בחום להגיע לאיזה מפגש מכוניות ולבקש ממישהו עם רכב שהוא לא

טויוטה קורולה או מאזדה 121 לעשות לך סיבוב קטן, רק כדי שתקבל פרופורציות מה זה מטוס ומה זה רכב חזק.

לפותח השרשור, מה אתה מנסה להשיג בהסבת הגיר שאתה שואל עליה? אין לך מטרה?

הכי עדיף לך למכור את האוטומט ולקנות ידנית, זה יהיה הכי אמין והכי משתלם בשבילך,

סיבה נוספת לזה היא שייתכן ותמצא ידנית יותר זולה ואז חסכת לעצמך עוד כסף.

בסדר, בעיניי כל מנוע 1.6 ידני שיעשה עד 10 שניות זה חזק בשבילי, מה לעשות?לא טוב לך?אל תנהג עליהן.

חובב 0-100 ברכבים מעל מנועי 1.6. למשל מנוע 1.8 או 2000 שיעשה 0-100 ב11 שניות אני כן אתייחס לזה.

מה שמזלזלים פה בפורום ובארץ בעולם הם שם (לא שום) דבר, רק שתדע.

פורסם

+1 ל y.bay,

אושריקו:

אני לא יודע על מה אתה מדבר נהגתי על כול היפניות האלו גם ידניות גם אוטומט.

ואם אתה חושב שזה מהיר אז שיהיה.

גם 205 1.4 מוצהרת 10.6 0-100 נו ו.?

וכדרך אגב טויוטה ידנית כן ידנית קיבלה ממני עם 205.

ובגדול על מה אנחנו מדברים גם הונדה גם טויוטה אלו מכוניות משפחתיות , ואנחנו מדברים על 0-100.

פורסם

מי שעושה 0-100 ביותר מ 7 שניות הוא עגלה :D

עכשיו ברצינות, הפרוייקט עצמו מצריך החלפה מרובה שלא תשתלם בסופו של דבר כי ההבדל במחירים בינך לבין אחת ידנית יהיה פחות מעלות הפרוייקט.

אתה צריך גיר, אתה צריך דוושה והתאמה שלה, משאבות קלאץ', קונסולה פנימית תואמת, אני כמעט בטוח שתצרך שינוי כלשהו במחשב או של המחשב עצמו, מה שמצריך גם צמת חשמל ובקיצור לא משתלם.

בן אדם נורמלי שיחפש הונדה סיויק ידנית יעשה את הכל כדי לקנות אחת מקורית ובטח שלא אחת שעברה הסבה, תמנע את כאבי הראש האלה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
+1 ל y.bay,

אושריקו:

אני לא יודע על מה אתה מדבר נהגתי על כול היפניות האלו גם ידניות גם אוטומט.

ואם אתה חושב שזה מהיר אז שיהיה.

גם 205 1.4 מוצהרת 10.6 0-100 נו ו.?

וכדרך אגב טויוטה ידנית כן ידנית קיבלה ממני עם 205.

ובגדול על מה אנחנו מדברים גם הונדה גם טויוטה אלו מכוניות משפחתיות , ואנחנו מדברים על 0-100.

עזוב, כתבתי תגובה כזאת ארוכה שאני בספק אם לא הייתי מקבל כאן דאבל התראות. אתה חי בסרט שנהגת על כל היפניות הידניות והאוטומטיות האלו, בן כמה אתה? 50? באמת נהגת על קורולה ידנית והונדה ידנית וסופר לנסר ידנית ומאזדה ידנית?פשש...אחלה רזומה. בעיניי מנוע 1.6 עם 110 כח סוס או 125 בסיויק שיורדים מ10 שניות ל100 והם מוגדרים כרכב משפחתי הם רכבים מטוסים ומהירים ולא משנה לי כמה אתה תגיד לי שזה לא ככה או מישהו אחר.

עוד דבר: הפג'ו 205 היא ספורט או רגילה? כי אם רגילה אני בספק מאוד עד כמה " אתה אמין" שכן המהירות הסופית שלה הוא 175 ותאוצה היא 11.1. ממש קורולה ידנית תאכל ממנה.

אני מעדיף אלף מכוניות משעממות כמו קורולה, סיויק, סופר לנסרים, מאשר את הרוב הגרמניות או הספרדיות שלך, בדגש על הספרדייה...

פורסם

שלום לפותח השירשור אני ואחי ביצענו את ההסבה בסיויק שהייתה לי לפני 3 שנים אם אתה מסוגל ויש לך את כלים והידע אל תחשוש זה לא מסובך ויש המון מידע באתרים בחול איך להסב גם את המחשב שיעבוד כידני שיהיה בהצלחה

פורסם

שלום אושריקו.

קודם כול לא צריך עצבים אם חשבת שבאתי לקטול אותך או משו אז מצטער זה פורום של חברים ולא של ריבים והתראות.

ואני לא צריך להיות בן חמישים בשביל לנהוג על מכוניות יפניות משנות ה90.

ו205 רגילה עם גיר 1.1 נותנת פייט מאוד חזק עד 100(על זה דיברנו לא) לטויוטה קורולה ידנית.

ו205 משופרת שעברה הסבה בסך הכול עם ראש ראלי נותנת לה פייט עד 170 2 מכוניות אחורה.

אני לא יודע בן כמה אתה ידידי אבל מה שבטוח נהגתי על הרבה יותר מכוניות ממך.

התעסקתי עם הרבה יותר מכוניות ממך.

עם זה בקטע הטכני המכנאי והחשמלי ,בעניין נהיגה על מכוניות כול עניין לגופו אבל יש לי רזומה לא רעה בנהיגה על רכבים כנ״ל משופרות.

ורזומה של ארבעה פרויקטים על רכבים.

אפילו כרגע אני בעיצומו של פרויקט.

ומה התכוונת על מכוניות ספרדיות אף פעם לא החזקתי ברכב ספרדי.

כדרך אגב פגו זה צרפתי אבל שיהיה.

אבל נפסיק לדבר על זה באנו לחלוק ידע ולא להתווכח.

בקצרה ידידי טויוטה קורולה רכב משפחתי מעולה אמין ברמה מדהימה חוץ מגומיות שסתומים,וקולר גיר אוטומט.

עם צריכת דלק מדהימה.

לפותח השירשור את התגובה שלי על ההסבה אמרתי.

פורסם

הייתה לי קורולה ידנית, כמה שלא ניסיתי (וניסיתי) לעשות מדידות מ-0 ל-100 לא ירדתי מ-10.5 שניות

לפני כמה שבועות ניסינו בסיויק ידנית סדאן של חבר, לעשות את אותה מדידה (וניסינו) הגענו לתוצאות של 9.9 שניות וזה עם שתי אנשים ברכב, בקורולה אני נהגתי לבד והגעתי לנתון שציינתי מקודם

זה השתיי שקל שלי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא משנה מה תגיד, בחיים פג'ו 205 לא תעשה את מה שאמרת, גם אם הקורולה תעשה 11 שניות ל100 או 15.

רכב עם מנוע 1.1 בעל 50 כח סוס שהתאוצה הסופית שלו עדיף לא לרשום בחיים לא יהיה מהיר יותר מרכב משפחתי 1.6 חזק.

סיויק 9.9? אז אין כל כך הבדל ביניהן, אני רואה.

"על דבר" כזה אחד שאתה אומר אני מביא לך 1000 סרטונים ביוטיוב. הטויוטה קורולה בידני עד כמה שהצלחתי להבין ולברר, על פי ינתון יצרן:9.9, בפועל 10.1 ככה. איך מנוע עם 50 כח סס ישאיר לה אבק כשהיא סוגרת 195 או 200?

אף אחד לא בא ואומר שזה רכב הכי מהיר בעולם,

אני חושב שיחסית למשפחתית חסרת כל ספורטיביות עם מנועים רגילים, זה נתון יותר ממכובד. 110 כח סוס ומנוע 1.6, תגידו מה שתגידו.

פורסם

אני עד כמה שאני אוהב ידני ואוהב את הסיוויק שלי (2001) לא הייתי עושה את ההסבה בגלל שזה יקר מידי + מוריד מהמקוריות של הרכב.

אגב התאוצה גם ככה טובה וידני ישפר רק בשנייה שנייה וחצי +- שלא נדבר על הנוחות של האוטומט.

פורסם

שוב פעם אושריקו . דיברתי על 1.4 עם יחסי העברה קצרים משמע גיר 1.1.

רכב זה לא רק מנוע וזהו וכוח סוס זה לא מה שקובע .

יש הרבה מאוד משתנים כמו יחסי העברה משקל, הרכב נתון המומנט ובאיזה סלד אתה מקבל אותו.

רק כדאי לסבר לך את האוזן נתון המומנט חשוב יותר מכוח סוס.

בטוח שאם תלחץ במהירות גבוהות (מעל 100) לטויוטה יהיה פור ( יותר כוח סוס משפיע במהירות הגבוהות).

ה205 רכב מדהים מהנה תזיזתי ומפתיע לנהיגה.

אתה צריך להפסיק להסתכל על נתוני יצרן ומה שרשום באינטרנט ומה שמוצג ביוטיוב.

ולראות ולנהוג ולהרגיש רכבים דוגרי.

אבל אני סיימתי להתווכח, אתה צודק הטויוטה הכי מהירה.

פורסם

אושריקו, הסיוויק עושה בוודאות ובדוק וחתום 10 שניות למאה (עם ג'אנט 15 אינצ'),

הרכב הזה הוא סוג של טיל (הכל יחסי כן) רק כשאתה מגיע לוויטק.

8.7 שניות זה נתון קצת מצחיק, אולי בסיוויק EK9 שהיא TYPE R עם מנוע 1.6 בעל 170 כ"ס (בערך).

חוץ מזה הרכב הקודם שלי, ניסאן סאני בעל מנוע 16 שסתומים ודאבל קאמשפט (DOHC) היה עושה 10.5 שניות למאה והוא סה"כ 102 כ"ס... זה תלוי גם במשקל של האוטו ובנהג כמובן ולא תמיד בכ"ס.

אספקת הכוח בסאני ובסיוויק היא שונה מאוד, בכוח הם מאוד דומות אבל הצורה שבה הכוח מגיע הוא שונה.

בסיוויק הכל בהדרגתיות כזאת ובאדישות והאוטו עף כן? אבל לא כמו בסאני שכשאתה נותן גז אתה מרגיש יותר מומנט מאשר כ"ס ודיי נדבק לכיסא מה שלא קורה בסיוויק...

זה תלוי ברצועת כוח של המנוע.

בכל מקרה,

לא קל למצוא סיוויק ידניות שלא שחטו אותם, שלי במקרה אחת כזאת שנקנתה מנכה ומקורית מהחברה אבל דיי נדיר למצוא.

יותר משתלם לקחת סיוויק אוטומטית שמורה עם סאנרוף ואז להסב אותה, כשתרצה למכור יחטפו אותה מיד כי כמעט לכל הידניות אין סאנרוף (:().

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אין ידנית עם סנרוף זה הגיע רק בדגם האוטומט בארץ

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...