שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
היי חברים, קניתי טורבו טיימר, יש לי שם אופציה לחבר שם את החיישן של הO2 ישירות מהמחשב ניהול. מה יתן לי לדעת את החיוי של ה O2? ומה ההבדל בין חיישן O2 לבין חיישן WB ? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי ריוויזיה ראשונה של PCV מה עדיף לשים את הרוויזיה המעודכנת של החברה או את זה:http://www.ebay.com/itm/Eurojet-Volkswagen-Golf-GTi-Jetta-MK5-2-0-FSi-Modular-PCV-Link-Plate-Block-Off-/330768041668?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4d034fc6c4&vxp=mtr רק מי שיודע ויש לו ניסיון שיענה.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדבור על הונדה סיויק 95 ידני,זה הסט: http://www.energysuspensionparts.com/proddetail.asp?prod=16%2E18103 יש תיקתוקים מהגלגלים הקדמיים ורציתי להחליף את כל הבוקסות של החלק הקדמי של הרכב. האם מה שיש בסט הנ״ל זה מה שאני צריך? תודה
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לא מזמן רכשתי מיני קופר S דור שני. כרגע על האוטו יש 2 צמיגים שונים מקדימה ושני צמיגי דאנלופ "ראנפלאט" מאחור (שדווקא סבירים גם בשנתון וגם בבשר) אני מחפש המלצות לצמיגים איכותיים שיספקו רמת אחיזה גבוהה אבל לא יגמרו מהר כמו למשל טויו R888- רוצה קצת יותר אורך חיים. מבחינתי טויו T1R זה לא מספק, אני הסתכלתי לכיוון של יוקוהמה AD08 למשל. מידת הצמיגים היא 205/45/17. אשמח לשמוע המלצות לצמיגים שקיימים בארץ למידה הזאת וכמובן שגם מחירים. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 29 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
היי חברים, קניתי לפני 5 חודשים את ה BMW 118 החדשה 2012 (1600T, 170 כ"ס) בגדול אני מאוד מרוצה מהאוטו, אבל דבר אחד מאוד מפריע לי זה שהוא שקט מדי, לפניו נסעתי על שירוקו 2.0T וממש אהבתי את הסאונד , ובכללי אני חושב שסאונד טוב למנוע זה דבר מאוד חשוב (בשבילי לפחות). חשבתי להחליף למערכת פליטה של REMUS שיש בה אגזוז בכל צד ורעש יותר חזק והמום כזה , מישהו מכיר\ממליץ ? זה בגדול הכיוון היחידי שאני מכיר, אני אשמח לשמוע עוד הצעות לשיפור הסאונד\כח באוטו בצורה שלא תסכן את האוטו\תפגע באחריות שיש עליו (אוטו חדש מהחברה בסה"כ), או לחלופין לשמוע אם אתם ממליצים על הREMUS או שזה לא באמת ישנה יותר מדי. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אז ככה ברשותי מגאן קופה F7R שנת 97 קניתי לפני כחודש סט בולמים koni STR.T כתומים והזמנתי קפיצים של APEX היום הגיעו הקפיצים כלי שמח רץ לי לחנייה להתחיל בעבודה את הבולמים האחוריים החלפתי ב10 דקות עובר קדימה בעיה הבולם לא מתאים... בבולם החדש הצלחת התחתונה שעלייה יושב הקפיץ קטנה מהמקור על הבולם שקניתי רשום מק"ט 8750-1022 בדקתי ברשת ובאתר של קוני זה הדגם המדויק עבור הרכב של ואפילו אין משהו אאחר אין לי מושג למה הצלחת קטנה מהמקור קצת קישורים לאתר של קוני http://www.koni.com/car-racing/finder/?L=1 עוד משהו http://www.dcperformance.co.uk/cheap/852418/renault/koni-str*t-front-dampers/8750-1022.html ותמונה שצילמתי היום מישהו יודע מה …
הודעה אחרונה מאת ido146, -
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם מישהו קנה/יודע/מכיר מקום שמוכר את הקיט יניקה עבור ה2.0tsi ? מעדיף להביא את הקיט מגרמניה (בטוח שיותר זול מבארץ). אם כן אשמח לדעת מחיר ומיקום. בתודה, בן.
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים, היום קראתי, התעניינתי ולמדתי לא מעט מהפרוייקט ב"דביק" של ההסבת מערכת הבילום באלפא 156 ל-brembo. אז ראיתי כמה אנשים זרקו את המשפט צינרות בלם braided steel וכ'ו. רציתי לשאול מה זה? עד כמה זה מועיל? מחיר? איפה מוכרים והאם בכלל כדאי להרכיב את זה ברכב שלי? (איביזה 2002 1.6 ידנית 3 דל' כן, הכוסית שבסימלון ). כמובן שלכל שיפור קטן אני מאד ישמח, הכל בתכנונים, אבל יותר חשוב מבלמים אני לא ימצא ברכב שלי. חג שמח לחוגגים, לפני היציאה קראתי את הפרוייקט ועכשיו יוצא להרעיל קצת את הקיבה סתם לידע כללי: אני רק הבאתי את הרכב בקושי הספקתי להרכיב לה את המערכת הישנה שלי, החלפתי טיימינג ומשאבת מים ביינתים. הרעיון שלי זה לקנות ג'אנט 16, להנמיך, לצבוע את…
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
התקנתי אותו אתמול על האאודי A4 1.8T שלי קמתי היום בבוקר בשביל לנסוע לנהיגה מונעת והייתה תקלה רצינית! נאמר לי שיש מצב שארגיש דברים מוזרים באוטו אבל לא היה ניתן להתגבר על זה מבחינתי כל לחיצה על המצערת והאוטו רוטט רועד סוג של נחנק לא כאילו לא מקבל דלק כלללל המרכב של האוטו רועד בכל טיפת גז אי אפשר להאיץ המנורת מנוע נדלקה בצבע כתום והבהבה כמו כך המנורה של המחשב רכב. לא יודע מה לעשות חוץ מלחכות שיפתחו בסדנה שהתקינו לי את זה... לנהיגה מונעת כבר לא אגיע היום!
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים ברשותי SEAT IBIZA 1.2T שנת 2011 ואני ככה דיי חדש בפורום יחסית וגם האוטו אצלי כבערך חודשיים אני מרוצה ממנו ואני מאוד נהנה ואני ככה מטייל ורואה על הפילטרים של K&N אינבוקס ורציתי קצת הסבר במה זה משפר מה זה נותן מה ההבדל בין זה לפתוח או שזה אותו דבר ואני סתם מבלבל דברים רציתי לדעת מה העלות והטיפולים והאם מישהו שם דבר כזה או אחר לסיאט איביזה, אשמח לרעיונות גם לשיפורים מבחינה אחרת לא רק מפילטר אוויר. תודה לעוזרים עריכה: דרך אגב רציתי לדעת אם זה מבטל אחריות..?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי את הרכב הנ"ל לא מזמן ואני צריך להחליף את כל 4 הצמיגים. יש לי התלבטות קשה אם להגדיל את מידת הצמיג לגודל של 215/45/17 שאני כמעט בטוח שזו מידה שכן מאושרת לי (תקנו אותי אם אני טועה) או להשאר עם המידה שיש לי עכשיו שהיא 205/40/16. הצמיג שאני רוצה לקנות הוא של TOYO T1R. (הרכב שנת 2004) יש בתכנון לשים תוכנת ניהול של Upsolute עדיין לא בטוח איזו גרסא בדיוק , או 160 כ"ס או 180 כ"ס. איזה גודל יהיה נכון וכדאי לשים לרכב בהתחשב להספק שיעלה מהתוכנה ? תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אני רוצה להחליף תמידה בגלגלים מ14 אינץ ל 15' או 16 אינץ מדוברת בסובארו אימפרזה שנת 2002 נפח 1.6 השאלה שלי האם ההחלפה תגרור צריכת דלק גבוהה יותר?
הודעה אחרונה מאת busta20, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן חברים אני רוצה להחליף את האגזוז כי הוא כבר מתקלף ונראה רע יחסית הרכב המדובר הוא אימפרזה שנת 2002 חשבתי על משהו בסיגנון של זה או לפחות בקוטר והגודל הזה http://www.ebay.com/itm/3-5-Outlet-Sport-Racing-Deep-Sound-Axle-Back-Twin-Loop-Design-Muffler-Exhaust-/181038668463?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3ASubaru%7CModel%3AImpreza&hash=item2a26bedaaf&vxp=mtr אני לא רוצה מהענקיים כמו של STI יש מקום מומלץ או שבכל מוסך מורשה סובארו אפשר למצוא?
הודעה אחרונה מאת Laufer, -
דוד של WRX
מאת תמיר.ז- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום הייתי ב E&A והתעניינתי לגבי דוד אחורי של WRX. המחיר שאמרו לי לדוד חדש הוא 900₪. מכיוון שאין לי מושג כמה זה אמור לעלות וסביב איזה מחירים החלקים האלו נעים רציתי להתייעץ איתכם בקשר למחיר, משתלם? כדאי?
הודעה אחרונה מאת תמיר.ז, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, מחר יש לי יום חופש וברצוני לסגור את כל הפינות ברכב, התקנתי לפני כחודשיים קפיצי אייבך דגם ספורט ליין - 45 מ"מ. כרגע מורגש החוסר איזון שיש ברכב, מכיוון שהתחת גבוה והפרונט נמוך. אני מחפש המלצה לבעל מקצוע שעובד בצפון ויודע כיצד לבצע את הורדת השן בסרן. אם תוכלו להגיד לי גם מה העלויות של העבודה הנ"ל, אשמח. תודה
הודעה אחרונה מאת gabi1234567, -
- 15 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
יש לי ML 350 מרצדס שנת 2008 השאלה שלי הצמיגים המקוריים זה R19 255 55 החתך זה 55 אם אני ישים חתך נמוך יותר כמו 45? או 50 ? האם זה מותר במחינת החוק? ואם לא תופסים באמת על דבר כזה? ואם זה יכול לגרום לבעיות כלשהם ? והאם הבלאי של הצמיגים מהיר יותר ? כמה שאלותת חחחחח אבל באמת זה חשוב לי תודה לכל מי שמבין
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף צמיגים (בעיקר קידמיים): כרגע מורכבת רבעיית R1R במידה 205/45/16. אני יכול להחליף 2 צמיגים קידמיים ב R1R חדשים. 500 ש"ח לצמיג. זה הפיתרון הכי זול וגם יש במלאי. הבעיה היא שה R1R לא הכי "כיפים". היוקוהומה במידה שלי צריך לחכות 90 יום לאספקה (שלא לדבר על המחיר). וזה גם אומר החלפת 4 צמיגים. לגבי גודייר F1 - ה- GSD3 יש להשיג, אבל אני מחפש את האסימטריק 2 וצמיגיות לא יודעות מה זה בכלל, או טוענות שלא מביאים את זה לארץ. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את האסימטריק 2?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
איפו ניתן למצוא באיזור הצפון במחיר נורמלי ?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם יש לי רכב תקין עם מערכת מתלים תקינה ומקורית אך נתקלתי במקרים מסויימיים "בריחוף קל" בייחוד בפניות ארוכות ובמהירויות חוקיות , כן יש נדנוד מוגזם אפילו בנסיעה על חניון הביתי עם אבניים משתלבות, המדד שלי היא פקוס 1.6 אוטו מודל 2000 המשמש כרכב משפחתי נוסף ויש לו בולמי מונרו שעברו 70000 ק"מ והוא נהדר. האם בילשטיין B4 מתאים יפתור את הבעיה לחלוטין או שעדיף B6 ? אין כרגע בשוק, לדגם המסויים שלי, משהוא שמופיע בצורה תקינה בקטלוגים זולת בילשטיין. בקרב חובבי הנהיגה בפורומים בארה"ב, מקובל לחשוב שאיכות השיכוך של הבולמים המקוריים היא "פאטתית" (כנראה KYB) ופה ושם מנמיכים את הרכב על אייבך אבל אין לי רצון לבצע זאת. (בכדי לא ליצור מהומה מיותרת והאפשרות שאני טועה …
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש בבעלותי סובארו בי4 2008 150 כ״ס, בתחילת הנסיעה הרכב מרגיש כבד, אך לאחר ה 2500 סל״ד הרכב הופך לחיה רעה,רציתי לדעת אם יש איזשהם שיפורים למנוע, עדכון תוכנה, ציפ? משו שיוכל להוסיף הספק לרכב? תודה רבה לכולם ויום טוב..
- 25 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
מגינים ממה? האם יעיל? האם יכולים לבודד רעשים מבפנים הרכב שאשמע אודיו יותר טוב?
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לשאול על איזה פילטר אוויר פתוח מתאים לרכב והאם זה משפר ביצועי מנוע או כמו שהבנתי רק מוסיף למנוע זרימה של דלק יותר אשמח אם תמליצו לי וגם תיידעו אותי מה החסרונות והיתרונות של הפילטר אוויר פתוח! תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
סקייליין 94 בפאקינג 17,000 ש"ח ! אני מהגר ל UK,
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מחר, אם לא יקרה משהו מיוחד על הדרך, תצטרף לחניה , ליד המגאן ספורט, אחות ספורטיבית אחרת, BMW Z3. מדובר בגרסת ה 1.9 , ידנית, שמורה עם מעט ידיים ומעט ק"מ. הרעיון ברכישתה, בא מכיוון של רצון לחוות הנעה אחורית (דריפטים קלים) עם חווית הגג הפתוח לשבתות וחגים. לאלה שמייד יגידו למה לא בחרת במיאטה, אקדים ואומר, היא לא עושה לי את זה. ל תשאלו למה אבל פשוט לא עניינה אותי. רציתי בימרית 2.8 ליטר אבל אין בנמצא.. במקום להשקיע אנרגיה של שיפורים במגאן המאוזנת להפליא, אמצא את הסיפוק בשיפור הבימרית ( מכנית וקוסמטית). עד כאן הקדמה ועכשיו הבקשה: הרכב כולו מקורי ולכן כל שיפור שתעלו יהיה פוטנציאלי ( התנהגות מסלול , קו ישר, אחיזה, שיפור מנוע ( האם יש מה לחשוב?) . אשמח לרעיו…
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מכיוון שאין לי 30 הודעות.. אני לא יכול לפרסם את ההודעה הזאת במקום שהוא צריכה להיות בו...אבל אני ישנה אותה קצת חחח... אני מחפש להחליף בולמים להיי 3 שלי שנת 2001 אם יש למישהו למכור..או אם יש לכם מקום באיזור תל אביב להמליץ עליו בשביל בולמים טובים..
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
סיוויק EG
מאת Streetrice- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי שאלה מה יותר עדיף להחליף למנוע B16B 185HP או לשים טורבו על מנוע ZC
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
2 שאלות: שאלה ראשונה: יש אפשרות לעשות שפנסי הרכב ידלקו עם פתיחת הרכב דרך השלט? שאלה שנייה-יש למישהו מדריך איך לחבר 2 פסי לד במקום של הפנסי ערפל.. לאיפה הכי קל לחבר את זה ואיך לחבר? למצבר או לפנס תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי הונדה סיוויק 2001 דגם EX, אני מעוניין לשים פילטר אינבוקס של חברת K&N. אמרו לי שבשביל לשמוע את הצליל לפני שאני קונה את הפילטר, להוריד את הפילטר המקורי ולהניע את האוטו בלי פילטר אוויר בכלל, ואין שום שינוי בצליל המנוע, וגם ניסיתי להוריד את מערבל האוויר ואותה תוצאה אותו צליל בדיוק. יש לי חבר עם הונדה סיוויק שנת 98 וכשהוא מוריד את הפילטר אוויר אז הרעש משתנה מאוד. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
אסקורט MK1
מאת דורוןא- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
זהו הגיע הזמן להחליף צמיגים. מה שיש לי היום זה R888 במידה 205X60X13 של טויו רמת אחיזה מדהימה אבל קשה מאד לאזן אותם והאפשרות היחידה והלא מושלמת לאזן זה על הרכב שרוב המתקינים לא ממש אוהבים (יודעים) לעבוד עם ה"ווספה". דבר נוסף בעייתי זו המידה שלא ממש נפוצה ורק הזמנה מיוחדת. אני מבקש לשמוע את חוות דעתכם על צמיג אחר ספורטיבי איכותי דגש על אחיזה ויכולת איזון סבירה. תודה דורון.
הודעה אחרונה מאת דורוןא, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני חדש בפורום ואני מקווה שזה המקום הנכון לפרסם את זה, לאחרונה רכשתי רכב מוסג דייהטסו סיריון אוטומט שנת 2010. טפו טפו טפו אני מבסוט מעל הראש והרכב משרת אותי נאמנה. רוב הנסיעות שלי (95%) הן בינעירוניות ונמשכות חצי שעה+ לפחות. הדבר היחיד שחסר לי כדי שבאמת אני אהיה מאושר זה בקרת שיוט - די נמאס להחזיק את הרגל על הגז וכל הזמן לתת תיקונים בעליות וירידות כשאני יודע שיש אלטרנטיבה הרבה יותר נוחה. יצא לי לחקור קצת את העניין פה ושם ברשת אבל לא הצלחתי למצוא תשובה. יש מוסך שבו אני אוכל להתקין בקרת שיוט ברכב הספציפי הזה? ומה הצפי מבחינת מחיר? כי כבר ראיתי הרבה מאוד מדריכים ברשת ל"עשה זאת בעצמך" אבל אני מעדיף שלא להתעסק בזה בעצמי בגלל חוסר ידע ואני מעדיף שלא לקחת ס…
הודעה אחרונה מאת m.l,
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 441 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- samg
- נהג חדש תקציב קטן
- פאר האורה
- hans
- zaf
- אלפרד חיות
- tan tan
- פשטות
- baer
- ברווז
- Rongaflugen