שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן,אני משתמש חדש בפורום אז אשמח לקבל תמיכה..ברשותי פולו 2002 עם מנוע 1.4 75 כח סוס,לאחרונה התעניינתי בהגברת ההספק,אך הבנתי שאין מומלצת חוץ מהחלפת מנוע,עלה לי הרעיון לקנות מנוע 1.4 בעל 100 כח סוס,כרגע זה עדיין רעיון אך אשמח לשמוע המלצות מאנשים שמבינים! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
- 19 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם הרכב המדובר: A4 1.8T 160 כח נמצא 3 שבועות על הכביש. אני עדיין בשלבי התרגלות לרכב טורבו אחרי הרבה שנים עם אטמוספרי יחסית לא חלש (A6-2.4), ואני מרגיש שלרכב טורבו עדיין חסר מעט כח והוא מסוגל לתת יותר. יש לי מספר שאלות: 1. הרכב מצויד בתייבת הילוכים מסוג מולטיטרוניק שהבנתי שהיא קצת רגישה, התייבה תהיה מסוגלת להתמודד עם תוספת הכח? 2. מה קורה בנוגע לאחריות יצרן במקרה של עדכון תוכנה? 3. האם כדאי לתת לרכב עוד קצת זמן "הרצה" לפני שניגשים לעשות עידכוני תוכנה? 4. הבנתי שיש לרכב מערכצ שנקראת ANTI-TUNING, כיצד פותרים את הבעיה הזאת? 5. אפשר להמשיך לתדלתק דלק 95? אני ממש לא מתכוון להתחיל למלא 98. בקשר למותגים- מסקירה קצרה ברשת עולה הרושם שAPR מבט…
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין להחליף סט צמיגים לרכב של אימי, קליאו 99' מידות 165/65/14 תקציב לצמיג 200-300. מעוניין לצמיגיה באיזור קרית מלאכי, הרכב שלי(רכב שונה) לובש רביעיה של HANKOOK 165/65/14 אך לא מצאתי דומים בפנצריות באיזור. תודה רבה, חשוב שיהיה בטיחותי כמה שיותר, רכב שנוסע עם ילד קטן.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
השאלה מיועדת לסדנאות המתמחות, אומנם יש פחות נסיון בארץ אבל כל מידע מועיל. אני שוקל כחלק מיישור הקו של הרכב לקנות פולי חדש לסופרצ׳ארג׳ר, ואם כבר אז כבר- לקנות אחד קטן וקל יותר מהמקורי. יש באינטרנט עדויות לכך שזה השיפור שנותן הכי הרבה תמורת הכי קצת- סדר גודל של 400-500$ לפולי מחברה מוכרת שנותנן למנוע כ-40 כ״ס נוספים. השאלה שלי מתייחסת בעיקר לגיר, אך גם למכלולים שמסביב- איזה תוספת של מומנט\כ״ס המנוע וגיר יכולים לקבל מבלי להחליף בהם מכלולים גדולים ויקרים? הגיר לפחות על פי נתונים יבשים אמור לספוג עוד כ-30% תוספת מומנט, השאלה מה לגבי המנוע? הסופרצ׳ארג׳ר ? מאוד מפתה להתעסק בעתיד עם המנוע הזה כי הוא מגיע למספרים מאוד גבוהים (השקעה של כ-3000$ תעיף אותו מ-4…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אפשר מקום של גאנטים לקנייה באזור המרכז במחירים שפויים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ריקון ממיר קטלטי מרכב שנת 1994. אני מניח שהוא כבר גמור בכל מקרה. מה הייתם עושים : 1.עוזבים כך 2 קונים מקורי באלפי שקלים 3 קונים חליפי 4 מסירים את הדוד לחלוטין. יעבור טסט ? מה החוקים לרכב 1994 שבא עם ממיר מהחברה. 5 מרוקנים את הממיר מתוכנו. הרכב הוא אלפא 164 3 ליטר v24 v6 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kobbiw, -
-
אני מעוניין לרכוש סט גלגלים ממותג מכובד - oz, momo, וכו. אני יודע שג.מ פורטל הם היבואנים של oz אך יש להם מלאי מאוד מוגבל ולא ניתן להזמין דגם ספציפי אצלהם. האם יש יבואן נוסף ל oz או של מותגי אחר או שנצטרך ללכת על רפליקות? מדובר ברכב מסוג Audi a3.
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש צמיגים מסוג: YOKOHAMA S.DRIVE 205/40/17 באיזור המרכז ? חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי.. אשמח לכיוון בנושא, אשמח לשמוע המלצות על צמיגים נוספים.. תודה לכולם
גולף GTI 2002
מאת tom-gti- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים. כמה שאלות בפי: 1) אני רוצה להנמיך את הרכב,מה מומלץ מבחינת קפיצים בלבד שיהיה טוב וזול ובכמה ההנמכה אפקטיבית ויפה-כמה מ"מ קדימה ואחורה. 2)מה ההבדל בין פורק HKS3 ל- HKS4. 3)צנרת אינלט לטורבו ברכב,כמה כוח יוסיף והאם זו החלפה בעייתית. 4)שיפור יניקה ברכב,האם זה קשור לאינלט או שאין קשר וזה שיפור בפני עצמו ומה מומלץ, מה העלות,כמה סוסים זה מוסיף. 5)מהיכן אוכל להשיג חלקים פנימיים לרכב כגון:חלקי ידיות שנשברו וכד'. תודה רבה למשיבים,שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
שלום חברים שאלה בשביל הידע מה זה מערכת ניטרו ? כמה עולה ? אפה מרכבים אחת ? כמה זה רע למנוע ? כמה סוגים יש ? וכל כמה זמן צריך למלא גז כמה זה מוסיף כ"ס... בבקשה להתייחס למנוע 2.0 tfsi של סיאט לאון תודה מראש ... אלדור
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני בדרכי למכור את האיביזה TDI שלי - שנת 2004 עם 143 אלף ק"מ , סטנדרטית , לא משופרת. וחושב לקנות איביזה 2005 TDI FR משופרת - טורבו גדול יותר מהמקורי (לא יודע בדיוק איזה) , אינטרקולר של קופרה , צי'פ קאסטום. הרכב עומד על 200 כ"ס עם 40 קג"מ בערך (אולי טיפה יותר) הפחד שלי הוא שאולי המנוע שם לא עמיד לכל השיפורים האלה ויכול לקרוס מתישהו מכל הספק והמומנט הזה. מחכה לתגובה מקצועית של מישהו שבאמת מבין ויכול לעזור ולייעץ לי. בגדול אני סגור לקנות את הרכב רק קצת מפחד מכל השיפורים האלה. אשמח לדעה מקצועית (:
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי איי 3 חדשה בת ארבעה חודשים, 1.4 טורבו 125 כח. אוטו מעולה נוסע יפה, אבל רוצה יותר. מתעניין לבבי צ׳יפ להוספת כח נוסף למנוע. האם אפשר יתרונות, חסרונות, חוקיות ומחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני לפני קנייה של רכב אולי גולף וחשבתי על זה הדגם הייליין פשו מתומחר בצורה הזויה 108 אלף שקל לשנת 2009 לפני שקלול !! לעומת זאת הגולף 122 כ״ס ג׳נריישן נמכרת בכ 85-90 ביד שתיים ואפשר לשים לה צ׳יפ ולעלות אותה ל 155 כ״ס השאלה אז מה יהיה ההבדלים במכוניות?
הודעה אחרונה מאת yossiku, -
מבקש המלצה ל4 צמיגים לסוזוקי בלנו 97 .הרכב משמש רק בתוך העיר(אילת) בעלות סבירה.
הודעה אחרונה מאת fancy345, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שאלה שאני שואל בלי יותר מדי הבנה בנושא. אני מתכנן לקנות רכב בקרוב, אבל לא רוצה להשתגע בנושא של השיפור מנוע. בעיקר בגלל התקציב. הגעתי למסקנה שלהביא גולף trendline 1.9 tdi משנים 2006-2007 כי זה מתכנס בתקציב וכדי להינות טיפה יותר אז אם אני אקנה את הרכב אני אוסיף גם צ'יפ אבל עולות כמה שאלות: 1. האם בכלל לקנות טורבו דיזל ולשפר אותו? אולי עדיף משהו אחר? 2. עם אני מוסיף צ'יפ כמה כ"ס אני מקבל, והאם צריכת הדלק תשתנה לחיוב או לשלילה? 3. האם זה חוקי? 4. האם אני צריך לקחת בחשבון גם שיפורים אחרים שאהיה חייב לעשות אחרי ששמתי צ'יפ, או שבמנוע הזה זה לא רלוונטי? 5. הבנתי שדגם מסויים מגיע עם תיבת DSG, עדיף ללכת על רכב כזה? ואם אפשר לפרט על ההבדל בין מנוע טורבו עם DSG או …
הודעה אחרונה מאת smoke_ya, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
175/70R13 גר בבאר שבע תודה
הודעה אחרונה מאת bedok, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי גולף gti שנת 2000 ואני מעוניין להחליף את המושבים מגולף gti 2002 . הבעיה היא שהשקע תקע לא תואמים , חיברתי את החוטים במעקף, הצד שליד הנהג חוט חום לחום, חוט כחול לכחול , ולבן לשחור. הצד של הנהג חום לחום, לבן לכחול וירוק לשחור חיברתי לפי הסדר, עשיתי איפוס על ידי הוצאת המינוס והחזרתו. הבעיה שהנורת כריות אויר דלוקה והשאלה שלי האם החיבור בחוטים לא נכון , או שחייב לעשות איפוס דרך חיבור מחשב . תודה רבה לכולם זה ממש דחוף לי
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מאיפה אני יכול להביא באזור הדרום טמבון אחורי להונדה סיוויק במחיר יחסית זול! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת greenEK, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן לכולם, לפני שקופצים עליי אני צריך עזרה במכירת חלק ל "שיפור רכב" אך אינני יודע מהו טווח מחירים הגון תמורתו. מדובר במגדש על מקורי! של GM למנועי אקו-טק של אופל, עבר 10 אלף ק"מ בלבד. האם יש טעם למכור בכלל? מהו טווח מחירים הגיוני? האם ניתן להחליף אותו תמורת חלק אחר בחנות שיפורים? האם החלפה ראש בראש במגדש טורבו תהיה הוגן? תודה לעונים, מצטער אבל אין לי עוד מקום להפנות אליו את השאלה. לצורך דוגמא בלבד: http://www.ebay.com/itm/Cobalt-SS-LSJ-Supercharger-kit-2004-2007-Ecotec-Redline-2-0-2-2-2-4-/121076468963?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1c30b84ce3&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בכדאיות שיפור הרכב שלי- סיאט לאון 1.4TSI שנת 2012. אני מכיר את שלושת החברות שמציעות GIAC,APR,REVO . השאלה היא האם במנוע הזה כדאי בכלל לעשות שיפור כזה (ב 1.8 אני יודע שהשיפור משמעותי). יש מישהו בצפון (אזור חיפה) שעושה שיפורים? יש משהו אחר חוץ מהתוכנות/צ'יפים שיכול לשפר מאוד את הביצועים? יודעים טווחי מחירים ומה הם נותנים בעיסקה? מודה לעונים
הודעה אחרונה מאת gabby164, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הונדה אקורד שנת 2001 מנוע 2000 . אני מעוניין לשים אגזוז לחץ (זרימה חופשית) ואולי בנוסף גם פילטר. האם יש מוסכים מומלצים לכך ? (איזור המרכז - חולון , בת-ים וראשון) . תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רכשתי 320I חדשה,וראיתי גם שזה אותו מנוע שיש גם ב 328I אבל אם הספק נמוך יותר,האם נתן לשדרג את המנוע עם תוכנה ולהביא את ההספק להיות זהה כמו ב 328 ?בשניהם יש טורבו מי יודע לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
של BMC לabarth punto. מישהו יודע אם יש לרכישה בארץ?
הודעה אחרונה מאת oe300, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מעוניין בסט של רביעיה כמו בכותרת תודה לכל העוזרים ( מקווה שההודעה נכתבה במקום המתאים )
הודעה אחרונה מאת איתיב, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איזה תוכנה מומלצת לביצוע remap ל C4 . הרכב מגיע עם 180 כ"ס אטמוספרי. ראיתי לא מעט צ'יפים שמגיעים כיחידה נפרדת ומתחברים דרך צמה במנוע. אשמח לקבל ייעוץ, אני יודע שההבדלים הם עד אולי 10-15 כ"ס אבל יש שיפור מומנט ותגובת מצערת. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום. רצתי לדעת מה ההבדל בין טורבו vf 34 ל 35. האם יש הבדל גדול ?
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מבקש עזרה בבחירת צמיגים. אם זה חשוב הרכב הוא גולף דור 4. מסינון ראשוני עומדים על הפרק הצמיגים הבאים FALKEN 205/55VR16 ZE912 91V TL TOYO 205/55ZR16 Proxes-CF1 91H TL 205/55HR16 Proxes TPT HR 94H RF 205/55VR16 Proxes-4 VR 94V RF מה ההבדל ביניהם? אלו הצמיגים הזולים יותר לפי http://tires4u.co.il לאחר סינון של כל הצמיגים הסיניים. יש לי ניסיון חיובי ביותר עם YOKOHOMA C DRIVE, העניין הוא שהוא יקר יותר ב100 ש"ח לצמיג מאשר דגמי הטויו והפאלקן. האם הדגמים שצרפתי מומלצים? האם יש צמיג אחר, מומלץ יותר בסביבות ה400+- לצמיג? תודה
הודעה אחרונה מאת technet, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הT15 שייך למנוע Y20DTL והGT15 שייך לY20DTH של אופל אסטרה טורבו דיזל שנת 2002. מהם ההבדלים בין המגדשים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת golf_sdi, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
החלפתי את הטמבונים באיביזה דיזל שלי לטמבונים של קופרה ושמתי לב שיש בצד ימין למטה את האינטרקולר של הטורבו ויש גם פתח איורור בטמבונים המקוריים בשביל הקולר הזה. בטמבונים של הקופרה אין את הפתח הזה , יש שם את הגריל של פנס הערפל והוא סגור לגמריי. השאלה שלי היא האם זה יכול להזיק איכשהו לטורבו ? האם זה אמור להשפיע בסחיבה של האוטו ? כי אני לא שמתי לב בנתיים לשינוי משמעותי. אם יש צורך בתמונות אני אעלה
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, השבוע התקנתי קפיצי הנמכה של tein וביחד עם הבושינגים מפולאוריתן מקדימה הרכב נהיה הרבה יותר חד, זווית הגלגול ירדה משמעותית והרכב מתקשר ממש טוב, כאילו הרכב מושך אותי לתוך הפנייה(ההפך מתת היגוי). לפי התאוריה כשמקדימה יש הקשחה זה גורם לתת היגוי, שזה המצב שבו כביכול הרכב שלי אמור להיות. אני חושב להוסיף ARB מאחור על מנת להפוך את הזנב ליותר "משוחרר" וכך בעצם לשאוף למשהו דומה להנעה אחורית או משהו באמצע שיתן היגוי נייטרלי. מה דעתכם בנושא? איך המוצרים של whiteline? (זו ההמלצה בחו"ל לרכב שלי) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)