Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שאני שואל בלי יותר מדי הבנה בנושא.

אני מתכנן לקנות רכב בקרוב, אבל לא רוצה להשתגע בנושא של השיפור מנוע. בעיקר בגלל התקציב.

הגעתי למסקנה שלהביא גולף trendline 1.9 tdi משנים 2006-2007 כי זה מתכנס בתקציב וכדי להינות טיפה יותר אז אם אני אקנה את הרכב אני אוסיף גם צ'יפ

אבל עולות כמה שאלות:

1. האם בכלל לקנות טורבו דיזל ולשפר אותו? אולי עדיף משהו אחר?

2. עם אני מוסיף צ'יפ כמה כ"ס אני מקבל, והאם צריכת הדלק תשתנה לחיוב או לשלילה?

3. האם זה חוקי?

4. האם אני צריך לקחת בחשבון גם שיפורים אחרים שאהיה חייב לעשות אחרי ששמתי צ'יפ, או שבמנוע הזה זה לא רלוונטי?

5. הבנתי שדגם מסויים מגיע עם תיבת DSG, עדיף ללכת על רכב כזה? ואם אפשר לפרט על ההבדל בין מנוע טורבו עם DSG או עם אוטומט.

6. יש המלצות כלשהן אם אני מתכוון לעשות את זה?

תודה מראש לעוזרים.

8)

פורסם

1. אני אישית מאוד אוהב את רכבי הטורבו דיזל ולכן אני גם אמליץ לך ללכת על רכב טורבו דיזל.

למה טורבו דיזל ? חסכוני , זריז , במיוחד בגרמניות שטופלו כמו שצריך המנוע גם שקט ואמין.

2. צי'פ יתן לך בערך כ30 כ"ס ממה שאני יודע ברכבים האלה. יש תוכנת ניהול של אפסולוט אוסטריה שממולצת מאוד לרכבי הדיזל.

בנוסף תהנה משיפור בצריכת הסולר , בעיקר במהירויות שיוט.

3. חוקי ? אני לא יודע אם זה חוקי. מבחינת תוכנת ניהול אתה יכול להיות רגוע , לא יהיו לך בעיות עם זה.

4. אתה לא צריך לקחת בחשבון גם שיפורים אחרים שתהיה חייב לעשות אחרי ששמת צ'יפ במידה ולא תרצה לשפר עוד את הרכב. אתה תוכל להסתפק מצי'פ בלבד.

5. לגבי תיבת ההילוכים אני לא מבין כ"כ כך שלא אוכל לעזור לך עם זה (:

אני ממליץ לך לקנות רכב טורבו דיזל אבל תשים לב מה אתה קונה. רכבים כאלה עם ק"מ גבוהה שלא טופלו כמו שצריך יכולים לעשות רק בעיות שלא תוכל לצאת מהן. אם תצליח למצוא רכב כזה שהיה בבעלות פרטית עם ק"מ סביר וטופל בזמן בשמנים איכותיים אתה רק תהנה. בהצלחה :wink:

פורסם

לגבי תיה"ל, אני בוודאות יודע שב1.9TDI ישנה תיבה DSG, אני כמעט בטוח שכך גם ב2.0TDI המודרני יותר. (אם הרכב הוא משנתון 2005-2008, מדובר ב6 הילוכים)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

תיקח בחשבון עלות ביטוח מקיף לרכב זה כ 4500 ...+ רכב גניב (זה מה שקרה לי :-()

(היה לי גולף 2005 1.9TDI DSG6 )

פורסם

חבר'ה תודה רבה על התשובות.

השאלה על הגיר הייתה כי אמרו לי שתיבה אוטומטית מפתחת בלאי עם מנוע טורבו לעומת תיבה כפולת מצמד.

ולגבי השיפורים, הכוונה הייתה שכמו שעושים חריטות במנוע עכשיו וצריך לשנות את כל הצנרת אחרי זה, השאלה אם יש משהו שמושפע מהוספת צ'יפ.

פורסם
חבר'ה תודה רבה על התשובות.

השאלה על הגיר הייתה כי אמרו לי שתיבה אוטומטית מפתחת בלאי עם מנוע טורבו לעומת תיבה כפולת מצמד.

ולגבי השיפורים, הכוונה הייתה שכמו שעושים חריטות במנוע עכשיו וצריך לשנות את כל הצנרת אחרי זה, השאלה אם יש משהו שמושפע מהוספת צ'יפ.

לפי מה שאני יודע , לא.

• תוכן חדש...