שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן שאלה לי אליכם בנוגע להתקנת מער' של מונזה (אגזו) שמוסיפה לרכב חוץ מרעש מהאגזוז גם כמה סוסים עכשיו אני לא מעוניין לשפר את הרכב כלל (בעברי היו לי אודי A3 קואטרו 1.8 וקליאו RSI שלא נגעתי בהם חוץ מציפ' ברכב וקוסמטיקה עדינה מבחוץ ) ולכן אני מתלבט בנוגע למערכת של מונזה שקודם לכן לא התעסקתי עם "שיפור" שכזה לרכב מטעמים של למשוך עין וזה תמיד ניראה "ערבי" בעיני אבל לגבי המערכת של מונזה שהיא ממש רחוקה מכל מה שרגילים ליראות על הסיוקים שרצים בשטחים אלה מערכת אגזוזים איכותית שלרוב תראו אותה על אבארתים למיניהם . עכשיו אני רוצה לדעת כמה שיותר פרטים בבקשה על הסטוק הזה ועם אפשרי להתקינו על איביזה 13 1.2 TSI FR , מה מחירו , ועד כמה זה רלוונטי לרכב כזה . דוגמה של התקנה …
הודעה אחרונה מאת test4321, -
הגדלת צמיגים
מאת bedboy- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש למישהו מוסג לכמה אני יכול להגדיל לסובארו מנוע 2000 שנת 2003 . של B4 2004 מתאים ? תודה גנט +צמיגים .
הודעה אחרונה מאת bedboy, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח ואודה, אם למישהו יש נסיון כזה או אחר, בבולמים מתוצרת מונרו (monroe) ויוכל לציין זאת. השאלה הינה כרגע די כללית. אפרט עוד קצת ואומר, שאני מתכנן להחליף את הבולמים (אלפא 156) כחלק מיישור הקו. איני יודע מה מותקן כרגע ברכב. חשובה לי יותר נוחות הנסיעה מאשר אחיזת כביש גרנדיוזית ומכוון שאחד בא ע"ח השני, עדיף מבחינתי מוצר שיוכל לתת איזשהו שילוב בין השניים (כשהנוחות כאמור בראש). אני יודע שקיימים בולמים המתאימים לרכב. השאלה היא כרגע יותר לגבי נסיונכם עם הפירמה, האם יש מענה לדרישת הנוחות, וכן - מבחינת אמינות, תקלות, עלויות (במידה וניתן לציין) שרידות וכו' (מה שתמצאו לנכון לציין). חן חן.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני מבין קצת בנהיגה ורכבים אבל ממש מעט בשיפורים\מכונאות,אז אשאל כמה שאלות בעדינות : ) רכב שאני רוצה לתת לו קצת יותר ממה שהוא זה איביזה SC1.4 מנוע 85 כח סוס, בלמים פשוטים מאוד מאחורה תוף בכלל, אחד הדברים החשובים לדעתי בשביל להנות מנהיגה ולפחות כמו שאני אוהב שזה נהיגת מסלול זה ברקסים חזקים וכמה שיותר,כי למהירות תמיד מגיעים מתישהו,השאלה כמה מאוחר דופקים את הברקס... יש לרכב גם צמיגים נחמדים 215 אוחז בכלל לא רע יחסית למיני וזה בא מהיצרן. בעיה נוספת שזקוקה לטיפול זה ההגה היותר מדיי חשמלי, יש אפשרות להוריד לו קצת את התגבור החשמלי הזה שהוא ירגיש קצת יותר הידראולי "כמו פעם" וקצת קשה יותר ונותן תחושה?,כי הוא ממש חסר תחושה בקטע רע. שאלה נוספת שלי כמה יעלה להכניס…
הודעה אחרונה מאת ITSIK86, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי שברולט אופטרה 5 דל' שנת 2008 ידני, 1600, עם 109 כ"ס, רציתי לשפר אותה קצת. שמעתי שפילטר אוויר יכול להוסיף טיפה, אגזוז ספורט, או להוציא את הממירים מתוך האגזוז הקיים מה שיתן יותר חופש ויגביר את הביצועים, הבעיה בשיטה השנייה שחלק אומרים שזה מעלה את הכ"ס אבל מוריד את המומנט של הרכב ככה שלא עושים כלום בעצם. שאלה נוספת האם יש צ'יפ לרכב שמשפר את התוכנה?
הודעה אחרונה מאת Laufer, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצטוני להתקיןברכב אגוזוז לחץ עכשיו המוכר אמר לי שזה בא אם אישורים השאלה אם יש דבר כזה שאגזוז מאושר ע"י משרד הרישוי ומכון לטסטים?
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש ליהונדה סיויק 95 עם צנרת פתוחה 2.25 צול והדוד שיש לי עשה לי כבר כאבי ראש. מחפש סנדה איכותית שתוכל לבנות לי דוד שקט ואיכותי בת אביב והסביבה. יש המלצות? תודה.
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
שלום, לא בדיוק ברור עוד כמה זמן היא תישאר אצלנו, לאור התרחבות המשפחה, אבל כל הזמן "לוחצים" עלי פה שאני חייב לנסות STAGE1. היש המלצה מניסיון של מי עדיף? דבר שני, הייתי שמח לצליל אגזוז קצת יותר נוכח (בחוץ ובפנים), אבל שיורגש רק בהאצות ולא יפריע לחיי היום-יום עם שני ילדים, כמו שקורה למשל במגאן RS החדשה, שם הנסיעה לא נעימה עבור קהל "צעיר" או שאינו PETROL HEAD. אשמח לשמוע דעות והצעות, מבעלי הרכב שניסו וכן מבעלי מקצוע. תודה
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
הרבה זמן מטרידה אותי השאלה למה משפרים שמים כלמיני שעונים כאלו ואחרים על הדאשבורד. ברור לי שמחפשים לראות נתונים שהשעונים הסטנדרטיים לא מראים, אבל איזה ולמה? האם אי התקנה של שעונים ומעקב אחרי נתונים כאלו ואחרים בזמן גדישה יכול להסב נזק כלשהו או שאני יכול לחיות טוב בלעדיהם? אשמח לתשובה מכל מי שמבין...
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אנחנו רוצים\צריכים להחליף את הצמיגים הקדמיים (יוקוהומה A DRIVE). מאחורה יש קצת יותר משנה צמיגים גרמניים איכותיים מאוד CONTI ECO3. דוחפים לאמא שלי תמיד צמיגים איכותיים, אבל איך נאמר, הפנצ'רייה שלנו יקרנית, מה שנקרא. אני חושב שהפעם לא נשים את הצמיגים האלו גם מקדימה ואחפש זוג אחר. יש לכם המלצה לצמיגים (לא סיניים !) במחיר זול, בערך 200-300 שקל לצמיג, שיהיה של חברה איכותית(רצוי יפני או גרמני) ושיהיה בעל אורך חיים די טוב. תודה לעוזרים. חשוב לומר שאם יש כאן דגם במחיר הזה שמומלץ אני אלך איתו ואדאג שישימו לי אותו גם, אז בבקשה, להמליץ הכי טוב שאפשר. מידה 14.
הודעה אחרונה מאת markmakov, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן, אז אחרי כמה התנסויות כמו קורס נהיגה אחד על אחד ויום מסלול אני שוקל לשפר.. בעיקרון מה שהכי חשוב לי זה האמינות, אני רוצה משהו עם מינימום בלאי בטווח הארוך, מה שלפי המלצות הוביל אותי ל APR Stage1. כמה דברים שאני לא מבין: האתר של APR והאתר של pitstop מפרסמים גרף שמראה את ההבדל בין הstock ל stage 1 והם נראים שונה APR - קובץ ראשון - 18tsi_trans_stage_i_95_ron_crank.gif (אין לי עוד 20 הודעות בפורום אז אני לא יכול לשים קישור, מתנצל..) pitstop - קובץ שני - 18tsi_long_stage_i_98_ron_crank.gif מה אני מפספס? מישהו פה יודע באמת מה יודע מה יהיו התוצאות בפועל? וכמה אני מסתכן פה בטווח הארוך בבלאי של מנוע/גיר...? תודה!
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים, ברכבי מותקנים צינורות בלם שזורים של Black Diamond (הבעלים הקודם הרכיב), בטיפול יישור קו שעשיתי הוסבר לי שהצינורות קצרים. בעת סיבוב הגה הצינור ממש מתוח. אני מעוניין להחליף את הצינורות, בבדיקה במוסך צינורות ברקס מקוריים אין בארץ, והעלות היא סביבות 1,000 ש"ח לזוג. מה מיוחד בצינורות שזורים? האם לשים שזורים? אם כן, אילו? או שבכלל להחזיר למקורי. תודה,
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי בעיה בטיפו טורבו. הילוך 2 עד 5 פול גז הEGT נשאר על 820. הבעיה היא כאשר לדוגמא אני על לוחץ רבע דוושה, יוצא לעקיפה, ולוחץ עד הסוף הEGT מגיע ל920 ומטפס בלי שום קשר להילוך. ברכב יש משאבת דלק מחוזקת 255, ווסת דלק, צ'יפ, חוטי הצתה של מגנקור, ואינטרקולר חזית. אני מציין שהמזרקים מקוריים.
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 19.7 אלף צפיות
בס"ד מישהו יודע איך רושמים מגני רוח באנגלית? ניסיתי Windshield ולא מצאתי כלום... (הכי עדיף לקנות בebay נכון?)
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז יש לי טנדר דיזל מפורג'ע כלשון העם. ובוא נגיד שאני משיג סופרצ'רג'ר. נגיד זו מילת מפתח. האם ניתן להעיף את המאוורר המכני שמחובר לקראנק (אני מניח, כן? אני רק יודע שהוא מסתובב ברגע שמניעים ואין לו צמה או טרמוסט) ולחבר לו את הצ'רג'ר הדמיוני ע"מ להעלות הספק, אפילו במעט? כמובן שיחובר מאוורר חשמלי (זה לא שיש בעיה של אספקת חשמל עם אלטרנטור 120 אמפר חדש) לפי מה שאני מבין, עקב מבנה מנוע הדיזל הוא עמיד יחסית לבנזין בגלל צורת העבודה. האם מעבר ליישור שיעשה, יצטרכו לחזק משהו בחלקי המנוע? לא מדובר על לעלות ל200 כ"ס. רק לתחום ההגיוני שבין אמינות להקבלת הספק מהותי (25 כ"ס, לדעתי זה ריאלי). ברור לי שמדובר על עלות לא מבוטלת בסוף היום עם ההתאמות, אבל אני לא פוסל את זה. לא ר…
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כן פיזית גם ילד בן 3 ידע להגיד לי מה זה מה, השאלה היא מה ההבדל ברכב בין כל הפילטרים, הרבה לא ממליצים על פתוח (עפ סרן שמועתי, מעולם לא ראיתי אסמכתא או בדיקת דיינו שמאששת את הדבר) בגלל שלרוב הפילטר הפתוח יונק אוויר חם מתא המנוע אל המנוע מה שגורר הורדת הספק, והאמיצים מסתכנים במיקום בעייתי (106 ראלי זצל (שהיתה במועדון PSI) שינקה מים לתוך המנוע בגלל מיקום שהיה מעולה אך מסוכן) על מנת להרוויח ספיקת אוויר קרה וטובה יותר. פילטר אינבוקס יושב בתוך בית הפילטר המקורי והיתרונות שלו הם ? במה הוא טוב יותר מאותו פילטר מקורי ? אשמח לקבל קצת הכוונה והסבר, על מנת להרוויח נשימה טובה יותר בסלד גבוהה, מדובר במגאן RS 225 שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מצורף קישור שמשווה בין שתי פוקוס ST , אחת סטנדרטית ואחת משופרת על מסלול הנויבורינג. http://news.kwautomotive.com/pictures/news_2999/KW_RED146.pdf בגדול, מתארים שם מספר שיפורים, מהותם ועלויות (יש בסוף סיכום ואופציות שונות): ברקסים, מתלים, מערכת פליטה, פילטר, תכנת ניהול מנוע, ג'נטים, צמיגים ונהג.. מאמר זה מיועד מן הסתם למתחילים.
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעונין להחליף ראש גיר ידני, אשמח לשמוע מקומות שבו ניתן לראות ולרכוש אותם באזור השרון/גוש דן. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamar_vtec, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני בוחן כיצד להקשיח את ה Z3, לאחר שקבילתי החלטה על קוילאובר (ע"ח סט בולמים+קפיצים) , אני בודק את האפשרויות. בדרך כלל , אם ההפרש לא מהותית גדול (בכסף) , הורדתי את ה Vmaxx ואני מתמקד בגרמניות KW ו Weitec , משיחה עם פיטסטופ והציטוט המצורף מסתבר שההבדלים לא מהותיים - רק סוג של מיתוג. Okay, after talking to them...the main points I was advised of were (between KW and Weitec)... 1) Branding & Colour is different 2) The body of the shocks of KW is galvanised (IIRC) 3) There is a small valve in the KW shock that helps stabalise the car slightly quicker (when varying rebound occurs quickly)...apparently this is only really beneficial when racing…
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי התלבטות החלטתי שאם אני שם תוכנה אז רק את ה160 כ"ס ולא יותר אחרי ששמעתי שהבלאי של האוטו יהיה גבוהה עם התוכנה החזקה (180 כ"ס). הרכב שלי כרגע לא מעשן בכלל ולא שורף שמן. השאלה היא האם יכול להיות שהאוטו ישרוף הרבה שמן בגלל התוכנה ויעשן בצורה מוגזמת ? בדיזל הקודם שהיה לי היה עליו תוכנה ועם הזמן גם כל מערכת ההזרקה התחילה להסתם , ז"א בבקרים הרכב היה מגמגם בהתנעה. התחילו תיקתוקים חזקים שנשמעו ממערכת ההזרקה. יכול להיות שזה בכלל לא קשור לתוכנה , אני לא יודע. ואולי זה כן קשור בגלל התערובת העשירה. יכול להיות מערכת ההזרקה שוב תהיה מלוכלכת וסתומה כמו ברכב הקודם מהתוכנה ויהיו תיקתוקים חזקים מהמנוע אם במידה והרכב יעבור טיפול כל 5 ק"מ עם שמן מנוע של היצרן ? או שזה לא קשור…
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה אליכם , מה עדיף מכל הבחינות ולמה Philips Diamond Vision 5000K או philips crystal vision 4300k ?
הודעה אחרונה מאת vo364, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש עזרה בשיפור אחיזה לדייהו ריסר . ברשותי דייהו ריסר מודל 95 מנוע 1500 גיר רגיל , בזמן האחרון האוטו נכנס יותר מדי לתת היגוי, הצמיגים בני שנה ושמתי שני בולמים חדשים מאחורה והרכב עדין נכנס לתת היגוי במהירות נמוכה מה אפשר לעשות
הודעה אחרונה מאת hans, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, במידה ואני מתכוון להתקין ברכבי פילטר INBOX האם החברה יכולה להתנער מהאחריות על הרכב? או שאני יכול לעשות זאת בראש שקט?
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לשאול מה אתם יותר ממליצים לי להרכיב ברכב שלי, פילטר אוויר פתוח או אינבוקס? כמובן שאני שם של K&N או Simota כאילו משהו עם שם, שלא פתאום ישאב לי זבובים למנוע חח. (אני צוחק) אני יודע שפילטר פתוח עושה יותר בעיות בטסטים וזה (היה לי רכב עם פילטר פתוח), אבל מה שאני שואל האם אינבוקס הוא יותר יעיל מפתוח? ואני גם די אוהב לשמוע את המנוע (חחח צעיר שכמוני ) אז מה שיותר רועש גם הייתי רוצה לדעת
הודעה אחרונה מאת lpwwe06, -
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין להתקין כסא הידראולי לשברולט ספארק. הנהג נכה עם בעיות גב. מישהו יכול לעזור במידע על זה. בעיקר האם אפשר לקנות כסא יד שניה ולהתקין? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת ozkdos, -
צ'יפ לאודי A3 1 2
מאת ariel_h- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אהלן... קניתי לא מזמן אודי A3 , קניתי אותה מלאה בבעיות ולאט לאט אני מביא אותה למצב טוב ואז מתחיל להשקיע בה. מאתמול האוטו נותן טורים בלי לתת כח בתכלס... כאילו אני לוחץ על הגז בניוטרל , הטורבו נכנס לפעולה בסלדים נמוכים ומהאגזוז יוצא עשן לבן... שריפת שמן כאילו. אה והשעון של הגדישה לא זז. ההשערה שלי ושל חבר שלי זה שמשו קרה לצ'יפ... אם הצ'יפ הלך פייפן , אינלי כסף להביא צ'יפ חדש... אפשרי להחזיר את התוכנה לסטוק?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001. גודל הג'אנטים הם 14' רציתי לדעת האם אוכל להגדיל את הג'אנטים עד גודל מסויים בלי אישורים? ואם צריך אישורים אז ממי ואיך?
חתך בצד הצמיג
מאת TAsraf- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול חבר נסע לי ברכב ונכנס לבור ענק בכביש, בדיוק אחרי 3 דקות האוטו היה בלי אוויר בכלל בצמיג הימיני. מבדיקה שעשיתי היום יש חתך בצמיג והג'אנט לא התעקם (ברוך השם!!!), האם יש מה לעשות עם זה ? החתך הוא בדפנה של הצמיג.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ברשותי גולף דור 4, שנת2000 180 אלף קלימוטר, ברכב מותקן k03s,צנרת פתוחה מלאה,אינלט, וקולר. מתחשק לי לעבור לטרובו יותר גדול, השאלה שלי האם אני יכול לעבור לטורבו gt28 ? בלי לחזק מנוע ולא לנסוע בפחד.
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי טויוטה קורולה שנת 95 ואני חושב על הרכבת מנוע ששמו 4age 20v blacktop , נפח 1.6 , 20 שסתומים , 170 כ"ס. אז השאלה מה אני חייב להליף כדי להרכיב אותו? הלכתי למוסך טויוטה ושאלתי שני בחורים , אחד מכונאי , והשני חשמלאי רכב , המכונאי אמר שאני צריך להליף מחשב וצמת חוטים והחשמלאי אמר שאני יכול להרכיב אותו איך שהוא רק החיישן פילטר שונה , אז אמרתי לו גם ככה אולי אשים פילטר פתוח. למי יש את הידע על הנושה בבקשה שיעזור לי. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 441 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- samg
- נהג חדש תקציב קטן
- פאר האורה
- hans
- zaf
- אלפרד חיות
- tan tan
- פשטות
- baer
- ברווז
- Rongaflugen