Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מבין קצת בנהיגה ורכבים אבל ממש מעט בשיפורים\מכונאות,אז אשאל כמה שאלות בעדינות : )

רכב שאני רוצה לתת לו קצת יותר ממה שהוא זה איביזה SC1.4 מנוע 85 כח סוס,

בלמים פשוטים מאוד מאחורה תוף בכלל,

אחד הדברים החשובים לדעתי בשביל להנות מנהיגה ולפחות כמו שאני אוהב שזה נהיגת מסלול זה ברקסים חזקים וכמה שיותר,כי למהירות תמיד מגיעים מתישהו,השאלה כמה מאוחר דופקים את הברקס...

יש לרכב גם צמיגים נחמדים 215 אוחז בכלל לא רע יחסית למיני וזה בא מהיצרן.

בעיה נוספת שזקוקה לטיפול זה ההגה היותר מדיי חשמלי, יש אפשרות להוריד לו קצת את התגבור החשמלי הזה שהוא ירגיש קצת יותר הידראולי "כמו פעם" וקצת קשה יותר ונותן תחושה?,כי הוא ממש חסר תחושה בקטע רע.

שאלה נוספת שלי כמה יעלה להכניס לו 4 בלמי דיסק ברמה גבוהה,ומה האפשרויות של לחזק קצת את המנוע אבל בצורה כזו שזה יהיה מורגש ובלי להשתגע יותר מדיי,גם בערך מה עלויות של דברים כאלו?

אני מוכן להשקיע כסף,במיוחד על נושא ההגה והבלמים.

מחיפוש קצר אני מבין כי לא משתלם יותר מדיי לשפר את המנוע כי אין ממש לאן..

תודה!

פורסם

לגבי הבלמים, אולי אפשר למצוא סט מהדגמים הבכירים יותר שעברו תאונה.

לא יודע לגבי האיביזה, בלאון אפשר דרך ה-VAG COM להחליש את התגבור החשמלי וכך ההגה הופך לקשיח יותר. תקשורת? לא ממש, הוא עדין חשמלי.

תוספת כוח בצורה מורגשת? יעלה לך כמה עשרות אלפי שקלים ויהפוך את האוטו ללא חוקי.

פורסם

במקרה שלך, להחליף רכב יהיה יותר זול,ויעיל.

אבל אם תרצה לשפר הכול אפשרי החל פילטר ועד טורבו(קח בחשבון שלא חוקי).

מה התקציב?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

מדובר ברכב שני שלי ולא הראשי מבינהם,ובתכלס הוא לא שלי..

אז אני יודע שאם אטפל בעניין ההגה והברקסים זה יהיה אחלה רכב בשביל הפאן,אפשר להסתדר עם ה 85...

פורסם

You could source bigger brakes from the Ibiza FR or Cupra like Philip suggested or buy an aftermarket big brake kit but with 85bhp a good set of brakepads will probably be sufficient

If you want to improve the feel of your car you can look into front and rear strut braces, sway bars, and upgrade to wider wheels and tires

The former could make you fail inspection, the latter requires you check with the DMV to see what wheel and tire size you can upgrade to. It won't be cheap since you are probably looking at 17"-18" wheels and 225/xx/ tires, the upside is that it'll make your steering a little heavier

פורסם

לגבי הגה אולי אנטי רולים, בושינגים וכיוון פרונט טוב יעשו הבדל, לגבי הוואג קום לא מאמין שאצלך ברכב קיימת אופציה שכזו, גם לא בכל הלאונים זה קיים, אצלי בלאון זה קיים לדוגמה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

תודה על העצות..

לגבי הבלמים,זה שהשניים האחוריים זה תוף לא גורם להחלפה שלהם לדיסקים להיות ממש בעייתית?

ידוע לכם אם לדוגמא הברקסים של קופרה הם טובים יותר מהSC הסטנדרטיות או שמדובר באותם הדיסקים פחות או יותר?

פורסם

שונים לגמרי, החלפה לדיסקים מאחור תצריך ממך שינויים רבים שלא בהכרח יהיו מורגשים, הברקס הקידמי הוא כוח העצירה, תחליף אותו לגדול יותר (קליפר, רפידות, צלחות), אז תרגיש הבדל בעצירה. אני במקומך הייתי מחליף הרכב וזהו.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

אני לא יודע מה הקוטר של הבלמים של הfr או הקופרה ביחס לשלך, אבל אני מאוד מציע לבדוק את זה ולוודא שהם יכנסו בג'אנטים שיש לך.

בשביל לעצור גוף של איביזה על כל 85 כוחות הסוס שלו, הייתי ממליץ לך להתחיל מרפידות בלבד ולבדוק אם באמת יש צורך ביותר מזה.

לגבי ההגה, כמו שכבר הציעו: בושינגים, סטראט ברייס, אולי אפילו סט בולמ"זים קשיחים יותר. כל אלו יתנו שינוי לטובה.

לשיפורי הספק אין לך מה להכנס בכלל. כדי להוציא הספק מורגש ממנוע אטמוספרי צריך להוציא המון המון שקלים. זה הופך את הרכב ללא חוקי (למרות שגם על כל שאר הדברים יכולים להכשיל בטסט או להוריד מהכביש).

מעבר לזה, בכסף שתוציא על לשפר לה הספק, עדיף פשוט לקנות רכב מקורי חזק יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

סביר שמידת הבלמים בקופרה(288 מ"מ למיטב זכרוני) לא תכנס בגאנט הנוכחי. מה שיצריך רכישת גאנטים וצמיגים חדשים.

אני לא רואה טעם בפרוייקט הזה, תחליף רכב.

פורסם

לקופרה יש 18-17 אם אני לא טועה,לא כזה הבדל משמעותי,אני חושב שיכנס הברקס,

אם אעשה משהו זה יהיה בכייון רפידות יותר טובות וקצת להקשיח הגה,כמו שהמלצתם זה הכי רלוונטי ופשוט.

בכל מקרה אני רק בודק אופציות ועוד לא מוציא שום דבר לפועל,אז בהחלט עזרתם!

תודה..

• תוכן חדש...